Dodaj do ulubionych

Muzyka Metalowa

27.09.10, 13:47
Od niedawna słucham metalu (folk, heavy, gothic, death, thrash metal itp.) oraz ubieram
się jak metal. Ciekawi mnie czy wy też tego słuchacie? Jak tak, to kogo? Ja ostatnio
mam 'fazę' na Eluveitie. wink
Obserwuj wątek
    • dacey o nie . 27.09.10, 13:55
      w życiu ;|
    • frutella_xd Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 13:59
      Metal? O nieee.
      • scaryblood Re: Muzyka Metalowa 20.10.10, 19:37
        tak ;> Ja ostatnio polubiłam strasznie Behomoth .Niby polskie ,ale świetne :d Polecam BMTH
        big_grin
    • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 15:53
      Słucham smile głównie black, death, doom i gothic metal. Ostatnio wpadł mi w ucho
      Ancient, ale poza tym lubię też zespoły takie jak Tiamat, Paradise Lost,
      Katatonia... to tak między innymi smile
      • yorkie Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 15:55
        Od niedawna mam to samo smile Ale tylko thrash albo heavy.
        • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 15:59
          Thrash metal też dobry. smile
    • linda Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 16:02
      slucham kilku pojdynczych kawalkow winka z zespolwo to the birthday masscare...jak narazie sie przekonuje tongue_out
    • ave_szatan od kiedy miałam 3 lata 27.09.10, 16:05
      czyli od 12 lat
      Chowali mnie na tej zajebistej muzie !
      • ravenhatred Re: od kiedy miałam 3 lata 27.09.10, 16:06
        Jakbym słyszał o sobie ^^
        • newborn. . 27.09.10, 16:10
          Tak,słucham takiej muzyki. Praktycznie od dzieciństwa.

Zespoły:
          System Of A Down,Muse,Metallica,Aloha From Hell,Hunter,Serj Tankian,Panik,Within Temptation,Rise Against,Sabaton,Slayer,Cinema Bizarre,The Dead Weather,The Killers,The Offspring, U2,Coldplay,Death Cab For Cutie,Depeche Mode,Dope,Green Day,Guns N' Roses,HIM,Iron Maiden, Lordi, Metric, Nightwish, Nirvana, Radiohead, Disturbed, Behemoth,Red Hot Chilli Peppers,Vampire Weekend, Grizzly Bear,Guano Apes,Marilyn Manson,The Pretty Reckless.

Nie wszystko wyżej to metal,ale nie chciało mi się wypisywać więc skopiowałam sobie listę z profilu. ;D
          • kari116 Re: . 27.09.10, 16:17
            nie słucham metalu, ale jakoś bardzo mi się podoba piosenka system of a down -
            fuck the system
          • madi.97 Re: . 27.09.10, 16:21
            Owszem słucham. W sumie od dzieciństwa. Pamiętam nawet jak z bratem oglądaliśmy
            teledyski SOAD'u czy Rammsteina na kompie.

Zespoły:
            Iron Maiden, Nightwish, Within Temptation, Sabaton, Metallica, SOAD, Rammstein,
            Disturbed,
            Paradise Lost, Lordi, Sonata Arctica.
            Z tym, że z niektórych powyżej wymienionych zespołów słucham pojedyncze piosenki.
    • marigold x__x 27.09.10, 16:17
      pff takie rzeczy piszecie że śmiać mi się chce uncertain
      ...
      Metallica , Slipknot , Avenged Sevenfold
      devil
      • ravenhatred Re: x__x 27.09.10, 16:23
        To są Twoim zdaniem najlepsze zespoły metalowe?
        • marigold Re: x__x 28.09.10, 18:17
          przepraszam zapomniałam o Disturbed :3
          cóż się dziwić mnie nie" chowali "na metalu.
          devil
    • green_alien Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 16:19
      Metal nie jest zły smile
    • piratka13 Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 16:25
      tak ,słucham ,ale tylko czasami ,wolę rocka wink ale jak już to np. Nightwish
      ,Epica wink
    • trufla Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 19:02
      Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Guns ' n Roses no i czasami Korn...
    • miley__xd Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 21:25
      Ja słucham metalu od ponad roku i jestem na siebie cholernie wkurzona, że
      wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten gatunek muzyczny tylko słuchałam osranego
      popu.
      Uwielbiam Black Sabbath, Metallica, Megadeth i Iron Maiden. Jeżeli chodzi o ten
      gatunek to słucham głównie utworów tych zespołów, ale zdarzają się tez
      pojedyncze piosenki innych zespołów. wink
    • blackout_ nie lubię metalu... 28.09.10, 18:24
    • blackout_ nie lubię metalu... 28.09.10, 18:24
    • werix3 Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 19:09
      Metallica i System Of Down . to chyba tylko takie zespoły metalowe których
      słucham , a reszta to raczej rocka każdego rodzaju ... ostatnio , jakoś często
      słucham hard rocka . ; )) .
      • imperativ Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 19:26
        Bardzo lubię ten gatunek muzyki: heavy, trash, power, death, nu, progressive, metalcore.

a z zespołów, to mam wiele których lubie, ale akurat za tymi przepadam najbardziej:
        Metallica, Iron Maiden, System of a Down, Slipknot, Korn, Bullet for My Valentine i Ozzy
        Osbourne. <:
    • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 20:43
      Może powiecie, że coś ze mną nie tak, ale nie cierpię nu metalu.
      • wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:21
        Heheh. big_grin Ja w sumie przechodziłam od hard rock'a do nu metalu i coraz dalej, dalej i
        dalej. ;x Straaasznie polecam Fear Factory (mało znany zespół death metalowy - ale jest
        po prostu genialny! Piosenka 'cyberwaste' jest najlepsza moim zdaniem, a poznałam ich
        właściwie przez 'archetype'. ;x), a także Slayera (piosenka 'Raining Blood' jest po prostu
        THE BEST oraz 'Bloodline'!) oraz Vadera (z piosenką 'Fight Fire With Fire' , coverem
        piosenki Metallici. Przyznam szczerze, Metallice - jako jedyna piosenka - kompletnie się nie
        udała. A jestem ich ogromną fanką. Zaś Vaderowi - cóż tu więcej mówić... GENIALNIE
        wyszła! wink ) . Polecić mogę jeszcze ostatnio znaleziony zespół Death Angel z
        piosenką 'Nightmare', a także nasz drogi Sabaton ! (ostatnimi czasy maniaczę piosenkę z
        ich najnowszej płyty 'Uprising' ;x W której wokalista krzyczy 'Warszawo walcz!' . wink Bo
        ogólnie jest to zespół śpiewający o Polsce, jakby ktoś nie wiedział.) Ahhh... ktoś polecił
        także Disturbed. <3 Kocham ich. Potem mam jeszcze wiele, wiele godnych polecenia
        zespołów... Cradle Of Filth, Slipknot, Korn, Thousand Foot Krutch, As I Lay Dying itp.
        (sprawdzicie sobie na moim profilu. Mam tam wypisane te najlepsze. wink )

P.S. Heh, dzięki, że podajecie również zespoły. Poznałam kilka nowych i ciekawych. smile
        A także... nie wiedziałam, że na takiej stronie znajduje się taka ilość osób słuchających
        metal! Na początku jak zobaczyłam pierwsze dwa komentarze, mówię: 'na co ja
        liczyłam?!' , ale później spotkało mnie... miłe zaskoczenie. wink

Pozdrawiam!
        • wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 21:26
          Ahhh! Prawie bym zapomniała jeszcze o dwóch Polskich zespołach. Acid Drinkers z
          piosenką 'Swallow The Needle' , oraz zarąbisty zespół Black River! 'Free Man' oraz 'Punky
          Blonde' są najlepsze. <33 !
          • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 22:43
            Te kojarzę tylko z nazwy smile ale wiem, że z polskich dobry jest Frontside albo
            Made of Hate smile
            • wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 11:05
              O kuuuuurczę! W Frontside się normalnie zakochałam. <3 (a ja, no nienawidzę polskich
              zespołów wręcz. -,-) . Made Of Hate, są całkiem nieźli, ale jednak Frontside teraz
              wymiata! ;x
              • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 18:25
                O Made of Hate niektórzy mówią, że brzmią całkiem podobnie do Children of Bodom,
                możliwe że coś w tym jest smile a co do Frontside to zgodzę się jak najbardziej wink o ile dobrze
                pamietam to do moich ulubionych polskich zespołów należy jeszcze Hate, ale nie wiem czy
                akurat Tobie przypadną oni do gustu smile
          • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 22:51
            A i mam takie pytanie, może trochę poza tematem - masz może konto na last.fm? smile
            • wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 23:01
              Nie, nie mam niestety. )';
              • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 18:28
                A szkoda... sad jednak posiadanie konta na tym portalu daje sporo mozliwości smile
      • carlain Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:23
        słucham, słucham.
        i jest wykur.wiście, wręcz.

zespoły? jest megaśnie dużo ;
        metallica, slipknot, iron maiden, hunter, koRn, rob zombie, ozzy osbourne,
        bullet for my valentine, TSA, black sabbath, as i lay dying, dio, in flames,
        pantera, rammstein, hinder, slayer, megadeth, motorhead, Ill nino, sabaton, lordi.

niektóre słucham więcej, niektóre miej, ale ogólnie rzecz biorąc zespoły powyżej
        wypisane są wykur.wiście dobre.

+ pooozdro, dla julii która pomagała mi wybierać zespoły które tu ma wkleić ;D

\m/
    • seneka4 Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:28
      metal to gupia muzyka ,powiem łagodnie żeby nie obrażać Twojego gustu. ;3 Ja
      raczej o metalach czy punkach myślę stereotypowo ,niestety. Nie podoba mi się
      taki styl ,tym bardziej muzyka.
      • wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:33
        Heh. Rozumiem Cię. Jeszcze niedawno słuchałam tylko popu itp itp. Można by wymieniać.
        Potem jakoś stwierdziłam 'raz się żyje!' zaczęłam od Linkin Park, Paramore - a w tej chwili?
        Cradle Of Filth, Slipknot. ^ ^ Od zawsze mi się podobały dziewczyny w glanach, całe na
        czarno i wgl... I tak jakoś wyszło. ;x
      • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 22:45
        Przeraziłem się...
        • wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 22:57
          Dlaczego? big_grin Ja nie jestem satanistką. Nigdy się do tego nie posunę. ;x
          • ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:26
            Słucham głównie black metalu, a też satanistą nie jestem, dlatego moim zdaniem
            stereotypowie ocenianie kogokolwiek jest po prostu głupie sad
    • whiplash. Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 13:33
      hm.. ja słucham:
      Metallica, Iron Maiden, In Flames, KoRn, Slipknot, Marilyn Manson,
      Disturbed...
    • leni Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 13:38
      oczywiście że MEtallica i jedna piosenka Iron Maiden.
    • slodkiporanek Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:31
      Kiedyś trochę wkraczałam w te klimaty, ale ostatnio zaczęłam odchodzić coraz dalej.
    • martucha. Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:43
      Ja słucham metallice ale nie wszystkie piosenki i Sabaton ;]
    • rock_i_rock Wole rock 29.09.10, 18:44
      A metalu też słucham Korn naprzykład albo System of a Down, Reage against the
      machine i inne takie bardziej pojedyncze kawałki.
    • kotek.bieberka Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 19:05
      Niee, nie chce trafić do szpitala !, tylko dlatego że mnie bolą uszy od tego GÓWNA !

PS.Dla czepiających sie mnie, nienawidze ZJEBERA !
    • punkowaa l 29.09.10, 19:10
      wiesz ze "metalem" nie jest sie tylko przez to, jak sie ubierasz i czego słuchasz nie?

mniejsza o to.

helloween, ac/dc iron maiden, soad, chirldren of bedoome, kiss, megadeth, ozzy Osborne,
      slipknot, acid drinkers, einherjer, metalica,Running Wild,nightwish, epica,iced earth,
    • lace Kiedys... 29.09.10, 22:06
      Kiedyś słuchałam z power metalu: Eluveitie, Sonate Arctice, Sirenia, Nigthwish
      i tam ogólnie z metalu to Slayer i SOAD. Teraz już tego nie słucham, ogólnie
      mało słucham aktualnie metalu. Czasem Metallice. Bardziej wolę rock.
      • julii Re: Kiedys... 30.09.10, 15:28
        mhm... słucham <33

metallica, slipknot, iron maiden, hunter, koRn, rob zombie, ozzy osbourne,
        bullet for my valentine, TSA, black sabbath, as i lay dying, dio, in flames,
        pantera, rammstein, hinder, slayer, megadeth, motorhead, Ill nino, sabaton, lordi.

+ pooozdro, dla carlain od której skopiowałam wcześniej wybrane zespoły xDD

\m/
        • martysia5xd TAk 01.10.10, 18:58
          uwielbiam death i metalcore smile uwielbiam as i lay dying i rain of sorrow wink
    • adulka3113 \m/ 17.10.10, 16:40
      TAK, słucham takiej muzyki i podobnie jak ty ubieram się jak na metala przystało \m/
      najbardziej lubie trash metal,heavy metal i speed metal ;] ulubione zespoły to oczywiscie(nie
      bede zbyt oryginalna) MetallicA,pantera,S.O.A.D., meshuggah,slayer,megadeth.... i tak dalej ;]
      ogółem to muzyka jakiej słucham zależy od mojego nastroju,ale nigdy nie słucham popu czy
      disco polo albo hip hopu...dla mnie taka muzyka to żadna muzyka ale żenada...
      moje upodobania nie wykraczają poza rocka i black metal ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka