wikass 27.09.10, 13:47 Od niedawna słucham metalu (folk, heavy, gothic, death, thrash metal itp.) oraz ubieram się jak metal. Ciekawi mnie czy wy też tego słuchacie? Jak tak, to kogo? Ja ostatnio mam 'fazę' na Eluveitie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scaryblood Re: Muzyka Metalowa 20.10.10, 19:37 tak ;> Ja ostatnio polubiłam strasznie Behomoth .Niby polskie ,ale świetne :d Polecam BMTH Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 15:53 Słucham głównie black, death, doom i gothic metal. Ostatnio wpadł mi w ucho Ancient, ale poza tym lubię też zespoły takie jak Tiamat, Paradise Lost, Katatonia... to tak między innymi Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 15:55 Od niedawna mam to samo Ale tylko thrash albo heavy. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 16:02 slucham kilku pojdynczych kawalkow a z zespolwo to the birthday masscare...jak narazie sie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
ave_szatan od kiedy miałam 3 lata 27.09.10, 16:05 czyli od 12 lat Chowali mnie na tej zajebistej muzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: od kiedy miałam 3 lata 27.09.10, 16:06 Jakbym słyszał o sobie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 27.09.10, 16:10 Tak,słucham takiej muzyki. Praktycznie od dzieciństwa. Zespoły: System Of A Down,Muse,Metallica,Aloha From Hell,Hunter,Serj Tankian,Panik,Within Temptation,Rise Against,Sabaton,Slayer,Cinema Bizarre,The Dead Weather,The Killers,The Offspring, U2,Coldplay,Death Cab For Cutie,Depeche Mode,Dope,Green Day,Guns N' Roses,HIM,Iron Maiden, Lordi, Metric, Nightwish, Nirvana, Radiohead, Disturbed, Behemoth,Red Hot Chilli Peppers,Vampire Weekend, Grizzly Bear,Guano Apes,Marilyn Manson,The Pretty Reckless. Nie wszystko wyżej to metal,ale nie chciało mi się wypisywać więc skopiowałam sobie listę z profilu. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kari116 Re: . 27.09.10, 16:17 nie słucham metalu, ale jakoś bardzo mi się podoba piosenka system of a down - fuck the system Odpowiedz Link Zgłoś
madi.97 Re: . 27.09.10, 16:21 Owszem słucham. W sumie od dzieciństwa. Pamiętam nawet jak z bratem oglądaliśmy teledyski SOAD'u czy Rammsteina na kompie. Zespoły: Iron Maiden, Nightwish, Within Temptation, Sabaton, Metallica, SOAD, Rammstein, Disturbed, Paradise Lost, Lordi, Sonata Arctica. Z tym, że z niektórych powyżej wymienionych zespołów słucham pojedyncze piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
marigold x__x 27.09.10, 16:17 pff takie rzeczy piszecie że śmiać mi się chce ... Metallica , Slipknot , Avenged Sevenfold Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: x__x 27.09.10, 16:23 To są Twoim zdaniem najlepsze zespoły metalowe? Odpowiedz Link Zgłoś
marigold Re: x__x 28.09.10, 18:17 przepraszam zapomniałam o Disturbed :3 cóż się dziwić mnie nie" chowali "na metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 16:25 tak ,słucham ,ale tylko czasami ,wolę rocka ale jak już to np. Nightwish ,Epica Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 19:02 Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Guns ' n Roses no i czasami Korn... Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Muzyka Metalowa 27.09.10, 21:25 Ja słucham metalu od ponad roku i jestem na siebie cholernie wkurzona, że wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten gatunek muzyczny tylko słuchałam osranego popu. Uwielbiam Black Sabbath, Metallica, Megadeth i Iron Maiden. Jeżeli chodzi o ten gatunek to słucham głównie utworów tych zespołów, ale zdarzają się tez pojedyncze piosenki innych zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
werix3 Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 19:09 Metallica i System Of Down . to chyba tylko takie zespoły metalowe których słucham , a reszta to raczej rocka każdego rodzaju ... ostatnio , jakoś często słucham hard rocka . ; )) . Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 19:26 Bardzo lubię ten gatunek muzyki: heavy, trash, power, death, nu, progressive, metalcore. a z zespołów, to mam wiele których lubie, ale akurat za tymi przepadam najbardziej: Metallica, Iron Maiden, System of a Down, Slipknot, Korn, Bullet for My Valentine i Ozzy Osbourne. <: Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 20:43 Może powiecie, że coś ze mną nie tak, ale nie cierpię nu metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:21 Heheh. Ja w sumie przechodziłam od hard rock'a do nu metalu i coraz dalej, dalej i dalej. ;x Straaasznie polecam Fear Factory (mało znany zespół death metalowy - ale jest po prostu genialny! Piosenka 'cyberwaste' jest najlepsza moim zdaniem, a poznałam ich właściwie przez 'archetype'. ;x), a także Slayera (piosenka 'Raining Blood' jest po prostu THE BEST oraz 'Bloodline'!) oraz Vadera (z piosenką 'Fight Fire With Fire' , coverem piosenki Metallici. Przyznam szczerze, Metallice - jako jedyna piosenka - kompletnie się nie udała. A jestem ich ogromną fanką. Zaś Vaderowi - cóż tu więcej mówić... GENIALNIE wyszła! ) . Polecić mogę jeszcze ostatnio znaleziony zespół Death Angel z piosenką 'Nightmare', a także nasz drogi Sabaton ! (ostatnimi czasy maniaczę piosenkę z ich najnowszej płyty 'Uprising' ;x W której wokalista krzyczy 'Warszawo walcz!' . Bo ogólnie jest to zespół śpiewający o Polsce, jakby ktoś nie wiedział.) Ahhh... ktoś polecił także Disturbed. <3 Kocham ich. Potem mam jeszcze wiele, wiele godnych polecenia zespołów... Cradle Of Filth, Slipknot, Korn, Thousand Foot Krutch, As I Lay Dying itp. (sprawdzicie sobie na moim profilu. Mam tam wypisane te najlepsze. ) P.S. Heh, dzięki, że podajecie również zespoły. Poznałam kilka nowych i ciekawych. A także... nie wiedziałam, że na takiej stronie znajduje się taka ilość osób słuchających metal! Na początku jak zobaczyłam pierwsze dwa komentarze, mówię: 'na co ja liczyłam?!' , ale później spotkało mnie... miłe zaskoczenie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 21:26 Ahhh! Prawie bym zapomniała jeszcze o dwóch Polskich zespołach. Acid Drinkers z piosenką 'Swallow The Needle' , oraz zarąbisty zespół Black River! 'Free Man' oraz 'Punky Blonde' są najlepsze. <33 ! Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 22:43 Te kojarzę tylko z nazwy ale wiem, że z polskich dobry jest Frontside albo Made of Hate Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 11:05 O kuuuuurczę! W Frontside się normalnie zakochałam. <3 (a ja, no nienawidzę polskich zespołów wręcz. -,-) . Made Of Hate, są całkiem nieźli, ale jednak Frontside teraz wymiata! ;x Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 18:25 O Made of Hate niektórzy mówią, że brzmią całkiem podobnie do Children of Bodom, możliwe że coś w tym jest a co do Frontside to zgodzę się jak najbardziej o ile dobrze pamietam to do moich ulubionych polskich zespołów należy jeszcze Hate, ale nie wiem czy akurat Tobie przypadną oni do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 22:51 A i mam takie pytanie, może trochę poza tematem - masz może konto na last.fm? Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 28.09.10, 23:01 Nie, nie mam niestety. )'; Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa - prawie bym zapomniała ;x 29.09.10, 18:28 A szkoda... jednak posiadanie konta na tym portalu daje sporo mozliwości Odpowiedz Link Zgłoś
carlain Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:23 słucham, słucham. i jest wykur.wiście, wręcz. zespoły? jest megaśnie dużo ; metallica, slipknot, iron maiden, hunter, koRn, rob zombie, ozzy osbourne, bullet for my valentine, TSA, black sabbath, as i lay dying, dio, in flames, pantera, rammstein, hinder, slayer, megadeth, motorhead, Ill nino, sabaton, lordi. niektóre słucham więcej, niektóre miej, ale ogólnie rzecz biorąc zespoły powyżej wypisane są wykur.wiście dobre. + pooozdro, dla julii która pomagała mi wybierać zespoły które tu ma wkleić ;D \m/ Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:28 metal to gupia muzyka ,powiem łagodnie żeby nie obrażać Twojego gustu. ;3 Ja raczej o metalach czy punkach myślę stereotypowo ,niestety. Nie podoba mi się taki styl ,tym bardziej muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 21:33 Heh. Rozumiem Cię. Jeszcze niedawno słuchałam tylko popu itp itp. Można by wymieniać. Potem jakoś stwierdziłam 'raz się żyje!' zaczęłam od Linkin Park, Paramore - a w tej chwili? Cradle Of Filth, Slipknot. ^ ^ Od zawsze mi się podobały dziewczyny w glanach, całe na czarno i wgl... I tak jakoś wyszło. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Muzyka Metalowa 28.09.10, 22:57 Dlaczego? Ja nie jestem satanistką. Nigdy się do tego nie posunę. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:26 Słucham głównie black metalu, a też satanistą nie jestem, dlatego moim zdaniem stereotypowie ocenianie kogokolwiek jest po prostu głupie Odpowiedz Link Zgłoś
whiplash. Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 13:33 hm.. ja słucham: Metallica, Iron Maiden, In Flames, KoRn, Slipknot, Marilyn Manson, Disturbed... Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 13:38 oczywiście że MEtallica i jedna piosenka Iron Maiden. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:31 Kiedyś trochę wkraczałam w te klimaty, ale ostatnio zaczęłam odchodzić coraz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha. Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 18:43 Ja słucham metallice ale nie wszystkie piosenki i Sabaton ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rock_i_rock Wole rock 29.09.10, 18:44 A metalu też słucham Korn naprzykład albo System of a Down, Reage against the machine i inne takie bardziej pojedyncze kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Muzyka Metalowa 29.09.10, 19:05 Niee, nie chce trafić do szpitala !, tylko dlatego że mnie bolą uszy od tego GÓWNA ! PS.Dla czepiających sie mnie, nienawidze ZJEBERA ! Odpowiedz Link Zgłoś
punkowaa l 29.09.10, 19:10 wiesz ze "metalem" nie jest sie tylko przez to, jak sie ubierasz i czego słuchasz nie? mniejsza o to. helloween, ac/dc iron maiden, soad, chirldren of bedoome, kiss, megadeth, ozzy Osborne, slipknot, acid drinkers, einherjer, metalica,Running Wild,nightwish, epica,iced earth, Odpowiedz Link Zgłoś
lace Kiedys... 29.09.10, 22:06 Kiedyś słuchałam z power metalu: Eluveitie, Sonate Arctice, Sirenia, Nigthwish i tam ogólnie z metalu to Slayer i SOAD. Teraz już tego nie słucham, ogólnie mało słucham aktualnie metalu. Czasem Metallice. Bardziej wolę rock. Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: Kiedys... 30.09.10, 15:28 mhm... słucham <33 metallica, slipknot, iron maiden, hunter, koRn, rob zombie, ozzy osbourne, bullet for my valentine, TSA, black sabbath, as i lay dying, dio, in flames, pantera, rammstein, hinder, slayer, megadeth, motorhead, Ill nino, sabaton, lordi. + pooozdro, dla carlain od której skopiowałam wcześniej wybrane zespoły xDD \m/ Odpowiedz Link Zgłoś
martysia5xd TAk 01.10.10, 18:58 uwielbiam death i metalcore uwielbiam as i lay dying i rain of sorrow Odpowiedz Link Zgłoś
adulka3113 \m/ 17.10.10, 16:40 TAK, słucham takiej muzyki i podobnie jak ty ubieram się jak na metala przystało \m/ najbardziej lubie trash metal,heavy metal i speed metal ;] ulubione zespoły to oczywiscie(nie bede zbyt oryginalna) MetallicA,pantera,S.O.A.D., meshuggah,slayer,megadeth.... i tak dalej ;] ogółem to muzyka jakiej słucham zależy od mojego nastroju,ale nigdy nie słucham popu czy disco polo albo hip hopu...dla mnie taka muzyka to żadna muzyka ale żenada... moje upodobania nie wykraczają poza rocka i black metal ;] Odpowiedz Link Zgłoś