insidelia 09.10.10, 10:08 Właśnie napisałam na swojej stronie notkę dotyczącą dzieciństwa. Stąd moje pytanie: Jak wyglądało Wasze dzieciństwo? Czy miło je wspominacie? Czego Wam brakowało? Zapraszam do dyskusji nie tylko tu, ale i u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tostusiowa coś pięknego ;] 09.10.10, 12:10 Szczerze? Nie uważam się za wielce dorosłą, więc nie będę mówić o "dzieciństwie", jednak mogę wypowiedzieć się na temat "czasów, kiedy byłam młodsza" xD. Bardzo miło je wspominam. Nie było tego wyścigu szczurów, takiego przechwalania się i wymuszania od rodziców co raz to nowych "zabawek". Walkman i Discman były czymś, co dzieci chciały mieć. Nie można było spotkać ośmiolatków z najnowszym modelem telefonu. Jednym słowem: było dużo lepiej niż teraz. Jak patrzę na to, co ludzie ze sobą robią, aż mi się szkoda ich robi. Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Pytanie ! :D 09.10.10, 12:27 Czy płacisz za założenie własnej strony ? : ) Jest świetna. ;D Przeczytałam wszystko ! ; ] Jak można zrobić własną stronkę ;|? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
insidelia Re: Pytanie ! :D 09.10.10, 13:15 Tak, płacę. Nie zdradzę ile, bo nie są to informacje, które się upublicznia. Można za to sprawdzić jak cenowo wypada hosting - moim usługodawcą jest firma Netmark. Średnio ceny za rok na najmniejszym pakiecie rzutują się w przedziale 40-150 złotych. Dodając do tego domenę trzeba doliczyć dodatkowo od 20 do 50 złotych, zależnie od regionu. Wszystko jednak zależy od strony - na jednej spotkamy się z ceną niższą, na innej z bardzo wygórowaną. Założenie swojej strony to nie jest taka hop-siup sprawa, sama mam już w tym doświadczenie i orientuję się co należy zrobić. Początkującym radzę zwykle pobawić się na darmowych serwisach typu Yoyo, Freewebs itp. Sama od tego zaczynałam. Rzucanie się na głęboką wodę nie jest dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... sorry, ale wiekszośc ludzi na kotku to nadal ... 09.10.10, 14:23 dzieci. szczególnie osoby do 18 roku zycia. no darujmy do 16 Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy pytanko . ; ] 09.10.10, 12:37 Czy kosztuje coś założenie własnej strony ? Jak ją można założyć ? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Źle 09.10.10, 13:28 Dzieciństwo w sensie,że takie wczesne,czy późniejsze?Bo to wczesne miałam jednym słowem zjebane.Później,jak miałam 8 lat dostałam swojego kochanego króliczka,więc przynajmniej jakoś było,poznałam też wtedy dużo moich obecnych przyjaciół.Najgorsze,jednak w całym moim życiu jest chyba to,że,gdy miałam 4 lata rodzice wyjechali do USA do pracy.Przyjeżdżają do mnie rzadko,ja do nich też.Może coś się poprawi,jak pójdę do liceum w Stanach,ale nie jestem pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
chotnick Re: coś pięknego ;] 09.10.10, 13:37 Ja wychowałam się wśród chłopców, dlatego, najbardziej wyraźnym wspomnieniem była zabawa w żużel. byłam co prawda dużo młodsza niż koledzy i zasuwałam na samym końcu na malutkim rowerku, ale i tak kochałam tą zabawę ;p ogólnie uważam moje dzieciństwo za jak najbardziej udane. Przynajmniej nie przesiedziałam pół życia przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 12:43 nie wiem , nie pamiętam nic. ostatnie moje wspomnienia to 5 klasa . Odpowiedz Link Zgłoś
bull_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:36 Takie magiczneeeee <3 pamiętam, że się bali mnie wpuszczać na strych bo tak strasznie chciałam latać, haha. Szukanie skarbów z sitkiem w piasku, budowanie domku na drzewa (zawsze kończyło się to położeniem jednej deski na drzewie), zbieranie grosików w pink skarbonce na kasetę z ulubioną bajką, wzięcie ślubu przed szafą z kolegą, ahahahhahahah, masakra. Pamiętam nałożyłam wtedy siostry sukienkę z komunii xD Radość w zobaczeniu 20 małych kurczaczków żółciutkich w przyczepce do czerwonego malucha <3 To była niespodzianka ; D wgl. świetnie wspominam <3 Odpowiedz Link Zgłoś
koteczekdagus ja nadal je przezywam ;) 09.10.10, 13:43 niczego mi nigdy nie brakowało ... Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:47 hm... uwielbiałam No Doubt I ich piosenki bawiłam się wycinankami czyli wycinałam z gazet i udawałam , że są moimi postaciami, lalkami, uwielbiałam bawić sie gazetami, przeglądać obrazki o jakoś tak było Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:50 jeszcze mi sie przypomniało, że naprawdę uwielbiałam swoje laki , a to mi tato przywoził Roszpunkę z Niemiec,to dostawałam oryginały z Francji, ogólnie bardzo pozytywne dzieciństwo, a nie to co teraz, że dzieci wychowują się na grach komputerowych ...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:51 Harry Potter- to pamiętam z dzieciństwa, i to można zobaczyć na każdym nagraniu... Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:03 niczego mi nie brakowało . Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 09:50 Moje dzieciństwo.. hm. Pamiętam "manie" na punkcie lalek barbie oraz wspomnianych przez Ciebie karteczek ^.^ Chyba byłam wtedy w 2-3 klasie? Jakoś tak,chodzenie do parku karmienie z mamą kaczek. Zawsze gdy szłyśmy do parku chodziłyśmy do sklepu,zawsze dawano mi cukierka Kolorowanki z Kubusiem Puchatkiem i nie zapomniane zespoły oraz piosenkarki typu : No Dobut,Evanescence,Anastica i bardzo stare piosenki Shakiry : ) Reszta.. no cóż. Piaskownica itd : ) Odpowiedz Link Zgłoś
insidelia Dziękuję za odpowiedzi 09.10.10, 14:08 Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. To pokazuje dość istotny problem wychowawczy, a zarazem uwidacznia różnicę pokoleniową. Dzisiejsze dzieci wychowują się w dobie Internetu i gier komputerowych. Za moich czasów, w latach dziewięćdziesiątych, spędzało się niezliczone godziny na podwórku z kolegami, lub gdy pogoda nie dopisała - w domu grając w gry planszowe, bądź bawiąc się lalkami. Dziś najmłodszemu pokoleniu czas wypełnia komputer i związanie z nim przywileje, co skutkuje chociażby odizolowaniem od rówieśników. Strasznie martwi mnie, że ten świetny z pierwszego punktu widzenia postęp techniczny przyczynia się tak naprawdę do nieszczęścia ludzkiego - i to od małego. Odpowiedz Link Zgłoś
orbit uhm . 09.10.10, 14:09 Trudno mówić o swoim '' dzieciństwie '' w wieku 14 lat . Ale z tych młodszych lat, pamętam tyle co nic : d. Odpowiedz Link Zgłoś
orbit uhm . 09.10.10, 14:10 Trudno mówić o swoim '' dzieciństwie '' w wieku 14 lat . Ale z tych młodszych lat, pamiętam tyle co nic : d. Odpowiedz Link Zgłoś
insidelia Dzieciństwo dzieli się na kilka etapów 09.10.10, 14:37 Ja dzielę dzieciństwo na kilka okresów. Skoro masz dopiero 14 lat - jak wspominałaś okres, gdy miałaś 6? Ja sama często wracam właśnie do tamtych lat, bo ten czas stanowi serce mojego dzieciństwa, najlepszy okres. Odpowiedz Link Zgłoś
loveselly jeszcze się nie skończyło yy ? 09.10.10, 14:13 Jestem dzieckiem więc jeszcze wiele może się zdarzyć... ale jak narazie jest super , ciesze się z tego że żyję i jestem zdrowa bo to jest najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
linda moje dzieciństwo jest teraz 09.10.10, 14:24 jak byłam mała to nie miałam dzieciństwa... na ulicy, w której mieszkałam była tylko jedna młodsza o 3 lata dziewczynka z zawszoną głową , choć i tak się z nią zadawałam ( nie owszyła mnie ). tak więc gdy się przeprowadziłam do bloku obok bloku moich ( przyjaciółek, które bardzo rzadko widywałam ) zaczęło się moje dzieciństwo....one były zupełnie inne i będąc z nimi nauczyłam się być taka jak one , do tego doszła ( nawet już nie pamiętam jak ) jeszcze jedna dziewczyna , która mieszka o 4 klatki dalej i wszystkie jesteśmy wielką rodziną . biorąc pod uwagę , że żadna nie jest w równym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:44 ja miło wspominam dzieciństwo te zabawy w piachu na podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:47 a i bardzo fajna stronka Odpowiedz Link Zgłoś
heart_ łoł, dużo ty tam tego masz ;P 09.10.10, 14:56 ja miałam trochę zakręcone dzieciństwo, bo niestety non stop się przeprowadzałam urodziłam się w Warszawie, mając dwa lata przeprowadziłam się na wieś do babci, mając pięć przeprowadziłam się do Londynu ale mając siedem lat, miałam iść do pierwszej klasy podstawówki i nie zbyt umiałam język angielski więc wróciłam na wieś i dopiero mając dziewięć lat przeprowadziłam się do Warszawy gdzie mieszkam do dziś ( ; pamiętam, że byłam zauroczona zawsze modą i lalkami barbie. moim ulubionym filmem był Franklin, a książką Kubuś Puchatek. pierwszy raz zaczęłam się interesować muzyką w wieku bodajże 6-7 lat. zaczęło się od dody, później blog 27 i avril lavigne, później Hillary Duff i Kate Ryan, aż po Amy Daimond i Tokio Hotel i oczywiście dzisiaj np. Paromore i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 15:00 Lepsze być nie mogło <3 Odpowiedz Link Zgłoś
magda1997.12 wspaniale,szkoda że już to nie wróci 09.10.10, 15:01 było to cos co na zawsze zapamiętam,każdy był mały i wszyscy sie ze soba kumplowali,ja pamiętam że nawet o 7 lat starszymi Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzooowa Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 22:32 szczerze to nie miałam za fajnego dzieciństwa i watpie żeby ktoś chciał mieć takie jak ja ale nie będę sie rozpisywać na ten temat ... mimo że życie dało mi kopniaka to wiele z tego wyciągnęłam a dziś kiedy myśle o dzieciństwie przypominam sobie same te dobre rzeczy które mnie spotkały ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 00:31 Brakuje mi tego, że kiedy byłam mała wielu rzeczy nie rozumiałam i to czyniło mnie szczęśliwą .... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia95 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 01:01 Jeśli chodzi o wczesne dzieciństwo to wspominam bardzo dobrze. Komputery nie były aż tak popularne, i było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliex3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 09:33 No nadal jestem dzieckiem <lol2> Ale całkiem dobrze mam , no oprócz tego ,że przez 6 lat musiałam pływać chociaż nie chciałam. Jestem buntowniczką więc rodzice mają ze mną problemy Ogólnie wszystko dobrze ale nie wybaczę rodzicom tego ,że jestem jedynaczką Odpowiedz Link Zgłoś