Dodaj do ulubionych

Jak wspominacie dzieciństwo?

09.10.10, 10:08
Właśnie napisałam na swojej stronie notkę dotyczącą
dzieciństwa. Stąd moje pytanie:

Jak wyglądało Wasze dzieciństwo? Czy miło je wspominacie? Czego Wam brakowało?

Zapraszam do dyskusji nie tylko tu, ale i u mnie. wink
Obserwuj wątek
    • tostusiowa coś pięknego ;] 09.10.10, 12:10
      Szczerze? Nie uważam się za wielce dorosłą, więc nie będę mówić o
      "dzieciństwie", jednak mogę wypowiedzieć się na temat "czasów, kiedy byłam
      młodsza" xD. Bardzo miło je wspominam. Nie było tego wyścigu szczurów, takiego
      przechwalania się i wymuszania od rodziców co raz to nowych "zabawek". Walkman i
      Discman były czymś, co dzieci chciały mieć. Nie można było spotkać ośmiolatków z
      najnowszym modelem telefonu. Jednym słowem: było dużo lepiej niż teraz. Jak
      patrzę na to, co ludzie ze sobą robią, aż mi się szkoda ich robi.
      • crezyyy Pytanie ! :D 09.10.10, 12:27
        Czy płacisz za założenie własnej strony ? : )
        Jest świetna. ;D Przeczytałam wszystko ! ; ]

Jak można zrobić własną stronkę ;|? ;p
        • insidelia Re: Pytanie ! :D 09.10.10, 13:15
          Tak, płacę. wink Nie zdradzę ile, bo nie są to informacje, które się upublicznia. Można za to
          sprawdzić jak cenowo wypada hosting - moim usługodawcą jest firma Netmark.

Średnio ceny za rok na najmniejszym pakiecie rzutują się w przedziale 40-150 złotych.
          Dodając do tego domenę trzeba doliczyć dodatkowo od 20 do 50 złotych, zależnie od
          regionu. Wszystko jednak zależy od strony - na jednej spotkamy się z ceną niższą, na innej
          z bardzo wygórowaną.

Założenie swojej strony to nie jest taka hop-siup sprawa, sama mam już w tym
          doświadczenie i orientuję się co należy zrobić. Początkującym radzę zwykle pobawić się na
          darmowych serwisach typu Yoyo, Freewebs itp. Sama od tego zaczynałam. smile Rzucanie
          się na głęboką wodę nie jest dobrym pomysłem.
        • alice.... sorry, ale wiekszośc ludzi na kotku to nadal ... 09.10.10, 14:23
          dzieci. szczególnie osoby do 18 roku zycia. no darujmy do 16
      • crezyyy pytanko . ; ] 09.10.10, 12:37
        Czy kosztuje coś założenie własnej strony ?
        Jak ją można założyć ? big_grin
        pozdro.
      • mileymandy Źle 09.10.10, 13:28
        Dzieciństwo w sensie,że takie wczesne,czy późniejsze?Bo to wczesne miałam jednym
        słowem zjebaneconfused.Później,jak miałam 8 lat dostałam swojego kochanego
        króliczka,więc przynajmniej jakoś było,poznałam też wtedy dużo moich obecnych
        przyjaciół.Najgorsze,jednak w całym moim życiu jest chyba to,że,gdy miałam 4
        lata rodzice wyjechali do USA do pracy.Przyjeżdżają do mnie rzadko,ja do nich
        teżuncertain.Może coś się poprawi,jak pójdę do liceum w Stanach,ale nie jestem pewna...
      • chotnick Re: coś pięknego ;] 09.10.10, 13:37
        Ja wychowałam się wśród chłopców, dlatego, najbardziej wyraźnym wspomnieniem
        była zabawa w żużel. byłam co prawda dużo młodsza niż koledzy i zasuwałam na
        samym końcu na malutkim rowerku, ale i tak kochałam tą zabawę ;p ogólnie uważam
        moje dzieciństwo za jak najbardziej udane. Przynajmniej nie przesiedziałam pół
        życia przed kompem.
    • karmel_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 12:43
      nie wiem , nie pamiętam nic. ostatnie moje wspomnienia to 5 klasa .
    • bull_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:36
      Takie magiczneeeee <3
      pamiętam, że się bali mnie wpuszczać na strych bo tak strasznie chciałam latać,
      haha.
      Szukanie skarbów z sitkiem w piasku, budowanie domku na drzewa (zawsze kończyło
      się to położeniem jednej deski na drzewie), zbieranie grosików w pink skarbonce
      na kasetę z ulubioną bajką, wzięcie ślubu przed szafą z kolegą, ahahahhahahah,
      masakra.
      Pamiętam nałożyłam wtedy siostry sukienkę z komunii xD
      Radość w zobaczeniu 20 małych kurczaczków żółciutkich w przyczepce do czerwonego
      malucha <3 To była niespodzianka ; D

wgl. świetnie wspominam <3
    • koteczekdagus ja nadal je przezywam ;) 09.10.10, 13:43
      niczego mi nigdy nie brakowało ...smirk
    • marcepanka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:47
      hm... uwielbiałam No Doubt smile I ich piosenki bawiłam się wycinankami czyli
      wycinałam z gazet i udawałam , że są moimi postaciami, lalkami, uwielbiałam
      bawić sie gazetami, przeglądać obrazki o jakoś tak było smile
    • marcepanka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:50
      jeszcze mi sie przypomniało, że naprawdę uwielbiałam swoje laki , a to mi tato
      przywoził Roszpunkę z Niemiec,to dostawałam oryginały z Francji, ogólnie bardzo
      pozytywne dzieciństwo, a nie to co teraz, że dzieci wychowują się na grach
      komputerowych ...;/
    • bellacullenx Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 13:51
      Harry Potter- to pamiętam z dzieciństwa, i to można zobaczyć na każdym nagraniu...
      • geniaaa Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:03
        niczego mi nie brakowało .
        • aleyka_ Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 09:50
          Moje dzieciństwo.. hm. Pamiętam "manie" na punkcie lalek barbie oraz wspomnianych przez
          Ciebie karteczek ^.^ Chyba byłam wtedy w 2-3 klasie?
          Jakoś tak,chodzenie do parku karmienie z mamą kaczek. Zawsze gdy szłyśmy do parku
          chodziłyśmy do sklepu,zawsze dawano mi cukierka big_grin
          Kolorowanki z Kubusiem Puchatkiem i nie zapomniane zespoły oraz piosenkarki typu :
          No Dobut,Evanescence,Anastica i bardzo stare piosenki Shakiry : )
          Reszta.. no cóż. Piaskownica itd : )
      • orbit uhm . 09.10.10, 14:10
        trudno mówić o dzieciństwie w wieku 14 latt.
    • insidelia Dziękuję za odpowiedzi 09.10.10, 14:08
      Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. To pokazuje dość istotny problem wychowawczy,
      a zarazem uwidacznia różnicę pokoleniową. Dzisiejsze dzieci wychowują się w dobie
      Internetu i gier komputerowych.

Za moich czasów, w latach dziewięćdziesiątych, spędzało się niezliczone godziny na
      podwórku z kolegami, lub gdy pogoda nie dopisała - w domu grając w gry planszowe, bądź
      bawiąc się lalkami. Dziś najmłodszemu pokoleniu czas wypełnia komputer i związanie z nim
      przywileje, co skutkuje chociażby odizolowaniem od rówieśników.

Strasznie martwi mnie, że ten świetny z pierwszego punktu widzenia postęp techniczny
      przyczynia się tak naprawdę do nieszczęścia ludzkiego - i to od małego.
    • orbit uhm . 09.10.10, 14:09
      Trudno mówić o swoim '' dzieciństwie '' w wieku 14 lat smile .
      Ale z tych młodszych lat, pamętam tyle co nic : d.
    • orbit uhm . 09.10.10, 14:10
      Trudno mówić o swoim '' dzieciństwie '' w wieku 14 lat smile .
      Ale z tych młodszych lat, pamiętam tyle co nic : d.
      • insidelia Dzieciństwo dzieli się na kilka etapów 09.10.10, 14:37
        Ja dzielę dzieciństwo na kilka okresów. Skoro masz dopiero 14 lat - jak wspominałaś okres,
        gdy miałaś 6? smile Ja sama często wracam właśnie do tamtych lat, bo ten czas stanowi serce
        mojego dzieciństwa, najlepszy okres.
    • loveselly jeszcze się nie skończyło yy ? 09.10.10, 14:13
      Jestem dzieckiem więc jeszcze wiele może się zdarzyć...
      ale jak narazie jest super , ciesze się z tego że żyję i jestem zdrowa bo to jest najważniejsze
      smile
    • temptation Niestety nie za fajnie.. 09.10.10, 14:22
      crying
    • momo. Raczej pozytywnie. 09.10.10, 14:24
    • linda moje dzieciństwo jest teraz 09.10.10, 14:24
      jak byłam mała to nie miałam dzieciństwa... na ulicy, w której mieszkałam była tylko jedna młodsza o 3 lata dziewczynka z zawszoną głową , choć i tak się z nią zadawałam ( nie owszyła mnie ). tak więc gdy się przeprowadziłam do bloku obok bloku moich ( przyjaciółek, które bardzo rzadko widywałam ) zaczęło się moje dzieciństwo....one były zupełnie inne i będąc z nimi nauczyłam się być taka jak one , do tego doszła ( nawet już nie pamiętam jak ) jeszcze jedna dziewczyna , która mieszka o 4 klatki dalej i wszystkie jesteśmy wielką rodziną . biorąc pod uwagę , że żadna nie jest w równym wieku smile
    • dominikax3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:44
      ja miło wspominam dzieciństwo wink te zabawy w piachu na podwórku wink
    • dominikax3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 14:47
      a i bardzo fajna stronka wink
    • heart_ łoł, dużo ty tam tego masz ;P 09.10.10, 14:56
      ja miałam trochę zakręcone dzieciństwo, bo niestety non stop się przeprowadzałam
      crying urodziłam się w Warszawie, mając dwa lata przeprowadziłam się na wieś do
      babci, mając pięć przeprowadziłam się do Londynu ale mając siedem lat, miałam
      iść do pierwszej klasy podstawówki i nie zbyt umiałam język angielski więc
      wróciłam na wieś i dopiero mając dziewięć lat przeprowadziłam się do Warszawy
      gdzie mieszkam do dziś ( ;
      pamiętam, że byłam zauroczona zawsze modą i lalkami barbie. moim ulubionym
      filmem był Franklin, a książką Kubuś Puchatek. pierwszy raz zaczęłam się
      interesować muzyką w wieku bodajże 6-7 lat. zaczęło się od dody, później blog 27
      i avril lavigne, później Hillary Duff i Kate Ryan, aż po Amy Daimond i Tokio
      Hotel i oczywiście dzisiaj np. Paromore i wiele innych.
    • kasix_14 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 15:00
      Lepsze być nie mogło <3
    • magda1997.12 wspaniale,szkoda że już to nie wróci 09.10.10, 15:01
      było to cos co na zawsze zapamiętam,każdy był mały i wszyscy sie ze soba kumplowali,ja
      pamiętam że nawet o 7 lat starszymi
    • arbuzooowa Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 09.10.10, 22:32
      szczerze to nie miałam za fajnego dzieciństwa i watpie żeby ktoś chciał mieć takie jak ja ale nie
      będę sie rozpisywać na ten temat ... mimo że życie dało mi kopniaka to wiele z tego
      wyciągnęłam a dziś kiedy myśle o dzieciństwie przypominam sobie same te dobre rzeczy
      które mnie spotkały ;]
    • piratka13 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 00:31
      Brakuje mi tego, że kiedy byłam mała wielu rzeczy nie rozumiałam i to czyniło
      mnie szczęśliwą ....
      • andzia95 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 01:01
        Jeśli chodzi o wczesne dzieciństwo to wspominam bardzo dobrze. big_grin Komputery nie
        były aż tak popularne, i było lepiej. tongue_out
    • rosaliex3 Re: Jak wspominacie dzieciństwo? 10.10.10, 09:33
      No nadal jestem dzieckiem <lol2> Ale całkiem dobrze mam , no oprócz tego ,że
      przez 6 lat musiałam pływać chociaż nie chciałam. Jestem buntowniczką więc
      rodzice mają ze mną problemy suspicious Ogólnie wszystko dobrze ale nie wybaczę rodzicom
      tego ,że jestem jedynaczką sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka