Dodaj do ulubionych

Koniec świata . Fałsz czy prawda ?

12.10.10, 17:24
Na poprzedniej historii oglądaliśmy film o majach tak zwani majowie .Według ich kalendarza
koniec świata przypada 23 grudnia 2012 w niedzielę Dowiedziałam się , że przysunięto
datę końca świata na 2011 rok .co na ten temat powiecie , bądź wiecie . Prawdopodobnie
kalendarz majów nigdy się nie pomylił o jeden dzień. Zapraszam chętnych do dyskusji .
PS : tak wiem było ,ale ten temat się przedawnił oraz czekam na wypowiedzi innych ]
Obserwuj wątek
    • niebieskaa Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:07
      nie wierze w to. jak będzie to będzie.
    • patrycjamusic Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:12
      nie wierze w to, i nie chce wiedziec kiedy bedzie koniec swiata ,i nikt tego nie wie
    • vampirzyca1995 Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:14
      ostatni czytałam to w jakiejs gazetce
      szok
      nie wierze w to
      dzisiaj z kolezankami gadałam na ten temat
      nikt przeciesz nie wie kiedy bedzie koniec swiatacrying
    • gwiazdka_14 Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:15
      Każdy katolik wie, że koniec świata zależy od Boga.
    • dream Oczywiście, że wierzę.. 12.10.10, 18:16
      bo przecież przeżyliśmy już tyle końców świata, że trudno nie wierzyć w kolejny.
      10.10.10r czyli w dokładnie w tą niedzielę, która była przed wczoraj też był koniec świata.
      Sama sobie odpowiedz czy to f czy p.
      • wiolaa Re: Oczywiście, że wierzę.. 13.10.10, 17:05
        dream napisał(a):

> bo przecież przeżyliśmy już tyle końców świata, że trudno nie wierzyć w kole
        > jny.
        > 10.10.10r czyli w dokładnie w tą niedzielę, która była przed wczoraj też był k
        > oniec świata.
        > Sama sobie odpowiedz czy to f czy p.

nie kapuje co ty napisałaś jak mógł być koniec świata 10.10.10r jak i tak żyjemy
        ????/
    • mickeymouse Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:18
      Tylko 2 lata mi zostały? O kurr.. nie dożyję 18.!~Maaamooo, nie chcę umierać!
      ; xx

^ a szczerze to nie wierzę w to. big_grinD
      • silve Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:20
        średnio uncertain smile
    • dulce913867 Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:19
      Wiesz co myślę na ten temat? Myślę, że nikt nie może wiedzieć kiedy to nastąpi, nawet
      jacyś majowie. Już kilka razy takie coś miało nastąpić i nic. Teraz po prostu mówią o tym
      głośniej, ale nie sądzę, żeby ta cała przepowiednia się sprawdziła. Osobiście chyba w to nie
      wierzę : )
      • miss_everything Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:23
        nikt tego nie może wiedzieć . !
    • mroweczka_xxx Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 18:23
      NIE ! ! ! !
      Kurde, a za pięć tygodni za dwie godziny spadnie śnieg !
      Tak sobie powiedziałam i zobaczymy czy to będzie prawda (zachowam link jako
      dowód ^^) - jak moje się sprawdzi to data końca świata też ;D
      • ilovemusic_ Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 19:31
        nie : p
        ile jeszcze razy to napiszę ? :
        Koniec Świata wie tylko Bóg , więc niech ludzie się nie starają obliczać itp.
        ponieważ koniec świata będzie kiedy będzie , tylko Bóg to wie , od Niego to
        zależy : p
    • linda uwielbiam takie tematy !! 12.10.10, 20:21
      znam historię majów choć nie oglądałam filmu. zagłębiam się również w inne przepowiednie np. królowej z saby ( królowa saba ). do tej pory spełniły się jej wszystkie i nadal się spełniają. w ostatim czasie sprawdziło się wiele z nich natomiast jeszcze ich trochę zostało. królowa saba mówi kiedy będzie koniec świata i to jak na razie nam nie grozi ! w internecie nie radze czytać ponieważ informacje na każdej innej stronce są zmienione . nie wiem jak będzie i szczerze mówiąc wolałabym aby ci majowie się nie mylili smile im prędzej koniec tym lepiejtongue_out
      • linda Re: uwielbiam takie tematy !! 12.10.10, 20:26
        może też być tak , że zbyt dużo ludzie się dowie o planowanym zamiarze i Bóg postanowi to odwołać do następnego razu. a co z tą karą Bożą , która miała być podobno gorsza od potopu ?!!! czyżby na świecie było zadużo poinformowanych osób ?? scianasciana jaaa czekałaaam devil
      • denever . 12.10.10, 20:26
        Koniec Świata nastąpi, kiedy zgaśnie Słońce. Ta gwiazda wykorzystała już połowę swojego paliwa, więc będzie świecić, aż wykończy resztę, czyli mniej więcej, drugie tyle. CZEKAJMY...
        • marrrxd Re: .Wierze,,a może i nie. 13.10.10, 17:04
          Po 1.
          Nie spodziewałam się takich tematów na kotku.
          po2.
          CO do pytania.Powiedzmy że po części wierze.Pewnie zaraz będziecie się dziwić lub wyśmiewać ze wierze w takie coś.Lecz nie zauważyliście co się teraz dzieje? Same wypadki, wycieki rop, katastrofy samolotów i POWODZIE. Nie jestem przekonana że to będzie akurat 23 grudnia, lecz jestem przekonana że na pewno kiedyś się tak stanie.
          Po.3 czy chce koneic świata?
          Hmm rudna odpowiedź, czasami tak czasami nie. Jeżeli jestem złym człoiwiekiem i trafie do piekła, tam będę cały czas...I to co teraz mam na ziemi mogło być dla mnie rajem.Lecz jeżeli trafie do nieba, to będzie coś pięknego<r aczej tak sobi wyobrażam> moge byc tam szczęśliwa, nie jak teraz tu.

• klaudynka008 Re: Szczerze! 12.10.10, 21:14
        Szczerze to nikt tego niewie.
        A to ogólnie to nie wierze bo ile razy miał być ale jakoś żyjemy.smile
        Kto popiera? big_grin
      • riki1246 @linda 13.10.10, 15:00
        Czuy ty jesteś jakąś idiotką ??
        Sorcia za wyrażenie ale.. nie moge tuy chcesz umrzec w męczarniach ??
        Nawet nie wiesz na czym to polega..
        I nie chcesz żyć ??
        Przeżyć ??
        A ja wole aby majowie sie mylili uncertainuncertain
        • linda @riki1246 13.10.10, 16:45
          nie, nie jestem idiotką. ja poprostu chce umrzeć ! nie wazne czy w męczarniach czy niee. może to ci się wydać dziwne, ale ja mam pewien uraz do życia , który raczej nie ustąpi a przez niego całe moje życie już legło w gruzach . jestem wierząca i nie zabije się poniewarz będę się smarzyć w pieklee. nie jestem jedyna, dużo osób tak ma tylko z innych przyczyn. a to nie znaczy odrazu , że jestem idiotkątongue_out
    • secrets. Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 20:25
      przepraszam, że trochę nie na temat ,ale ciekawi, że skoro mój wątek już był i twój wątek był, to dlaczego mój wątek moderatorka ( dream ) traktuję inaczej? -,- czemu go nie usunie tak jak mój -,-
    • cold_kiss ... 12.10.10, 20:50
      co się stanie gdy skończy się kalendarz majów? zacznie się kalendarz czerwców.
    • coldprincess Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 20:58
      szczerze w to wątpię. koniec świata będzie jak coś ogromnego z kosmosu
      przypie...nie w ziemię, a to może nastąpić każdego dnia ; p
    • marsjanka115 x__x 12.10.10, 21:03
      tiaaa
      to ja już idę schować się do piwnicy -.-"
      devildevil
    • dusssia Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 12.10.10, 21:08
      koniec świata , no kiedys napewno bedzie , ale nie wierze akurat w tą date.
    • lady_cat nikt tego nie wie . . . 13.10.10, 16:15
      nikt nie wie, kiedyn nastąpi koniec świata . ale ja na twoim miejscu, przyjmowałabym tą
      wiadomośc z lekkim przymrużeniem oka . był na ten temat już bardzo dużo
      przewidywań . . . i jak widzisz, nie było żadnej prawdziwej.
      z punktu religijnego - wierzę, ze to Bóg zdecyduje, kiedy będzie koniec. a jesli chodzi o
      spojrzenia naukowców to wierze, ze wtedy, kiedy słońce przestanie świecić . czyli za iles
      tam [ milionów, czy miliardow ? ] .
    • iga18 d-.-b 13.10.10, 16:51
      Jak będzie 21 grudnia 2012 to chociaż jeszcze moje urodziny będą (18 grudzień)
      ; )) xD

Trochę wierzę, trochę nie..
      15 sierpnia tego roku też miał być koniec świata i co!? Ale 16 sierpnia w nocy
      u mnie była straszna burza, a wcześniej czytałam o końcu świata i prze chwilę
      myślałam, że właśnie wtedy miał być ten koniec.. <-
    • x.pati.x Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 13.10.10, 16:55
      skończy się Majów, zacznie się Czerwców xd
      nie wierzę w to.
    • amela . 13.10.10, 17:00
      sranie w banie . -.-
    • julciak Nie chcę być "Jezusowa" , 13.10.10, 17:01

ale on przecież powiedział "nie znasz dnia ani godziny". równie dobrze koniec świata może być jutro, za tydzień, za minutę, dwie godziny !
    • pudel Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 13.10.10, 17:02
      dla mnie koniec świata mógłbybyć tego 23 grudnia nawet w tym roku. to ponad tydzień po koncercie Marsów więc mogłabym już umierać
    • trufla Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 13.10.10, 17:02
      Majowie wierzyli też w wiele bzdurnych rzeczy. Oczywiście istniej jeszcze wiele innych
      teorii. Moja przewrażliwiona na punkcie pokoju i miłosci koleżanka stwierdziła, że koniec
      świata nastąpi wtedy kiedy na całej planecie zapanuje "peace and love". Dla mnie
      to paranoja...
      • klama_kcmil Dla mnie fałsz. 13.10.10, 17:06
        Po prostu nie wierze w to. Koniec może nastać w każdej chwili. Poza tym miał być już nie
        jeden 'koniec świata', a jak widać-nie był.
        • kitek14 Re: Baju baju 13.10.10, 20:42
          Ja w to nie wierzę, Już miał być w 2000r, 20004r, w niedzielę i jakoś żyję xd Tylko Bóg wie
          kiedy to nastąpi. W tych całych Majów to ja nie wierze, naukowcy znależli jakiś kalendarz i
          już wielka zadyma bo 2012 koniac świata będzie. A wiadomo czy reszta kalendarza nie
          przetrwała do obecnej chwili? o.O
          • hellokiciara Kilka słów na koniec -.- 13.10.10, 21:15

Tak wiem , że było dużo tych dat ? i co i żyję .
            Po przez wasze komentarze zrozumiałam , że koniec świata może nastąpić nawet dziś , t o
            tylko i wyłącznie zależy od pana Boga , więc tak dziękuje za komentarze .
            PS : jeżeli uważacie , że wątek zaśmieca może nacisnąć w koszyk i po sprawie . mnie to nie
            zaboli dowiedziałam się czego chciałam -.-
    • chitose Re: Koniec świata . Fałsz czy prawda ? 13.10.10, 21:16
      fałsz, ale nie na 100%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka