Dodaj do ulubionych

Poranne szykowanie się.

18.10.10, 22:08
Hej !
To wątek o tym , jak wygląda nasza poranna toaletka.
Już na wstępie mówię - nie jestem taka ciekawska i pazerna na info typu : co jecie na śniadanie?! , tylko pytam o to , jak wygląda to wasze poranne szykowanie się - czy się malujecie , czy układacie fryz ( prostowanie , lokowanie , mycie , suszenie ) itd.
Więc opisujcie!
Ja wstaję o godz. 7:00.
( Chodzę do 2 klasy gimnazjum a do mojej szkoły jest 5 minut drogi ).
Jem śniadanko , myje zęby , daje na ryjek tonik przeciw błyszczeniu się cery i tak mija 20 minut.
Next idę się ubrać - 10 minut.
Potem czeszę włosy , zakładam biżuterię ( naszyjnik , kolczyki , czasami bransoletki i pierścionek ) oraz się maluję. big_grin
Ale ten mój make-up to tylko lekki podkład 001 Light Miss Sporty , 001 Light puder też Miss Sporty , takie punktowe coś na krostki o kolorze skóry Eucerin , odżywka do rzęs Miss Sporty coś tam Clear czy coś takiego . big_grin oraz błyszczyk / pomadka.
I tak wyrabiam się do 40 po 7 , i mam 10 minut na : nakarmienie zwierzątek , dopakowanie się do szkoły , ubranie się i wyjście / ewentualnie rezerwuje te pozostałe minuty na założenie podpaski , spakowanie ich do szkoły np. kiedy dostanę okres albo coś w tym rodzaju. big_grin

No i 50 po 7 wychodzę do gimnazjum.

Jak jest z wami?
Piszcie to co robicie rano przed wyjściem tak ogólnie jak ja to ujęłam. big_grin

Pozdro . ! tongue_out
Obserwuj wątek
    • luuluu Re: Poranne szykowanie się. 18.10.10, 22:09
      A tonik to : Clean & Clear coś tam przeciw błyszczeniu się cery. smile
      • virginkaa Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:20
        Wstaje o 6:45.
        6:45-7:00- myje twarz- żelem Nivea.
        7:00-7:10- ubieram się w co popadnie i pakuje się.
        7:10-7:20- jem jogurt lub płatki.
        7:20-7:35- maluje rzęsy odżywką, potem tuszem, usta pomadką, włosy prostuje lub kręcę lub faluje lub coś takiego.
        7:38- wychodzę do szkoły.

smile
        • urszulka2691 ja sie dłuuuugo zbieram;-) 19.10.10, 20:27
          Wstaje o 6:30
          potem zanim sie wygrzebie z łózka i dojde totoalety to zajmie mi jakies 5 minut
          6:35 - ide do toalety i myje zeby
          3:45 - ide sie ubrac
          7:00- ide umyc buzie i sie uczesac
          7:15 - zabieram kanapki i sprawdam czy wszystko wziełam...
          7:25 - ubieram buty i kurtke i gasze światło itp.
          7:30 - wychodze do szkoły
          i ok.7:40 jestem w szkolewink
        • majka04 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:30
          wstaję o 6.50 .
          zanim zwlekę się z łóżka do mnie 5 min .
          więc ok. 6.55 - 7.10 myję buzie, zęby, itp., itd.
          potem ok. 10 min ubierania się więc 7. 20 jestem już umyta i ubrana .
          pakuję się wieczorem , więc rano zawsze sprawdzam tylko czy wszystko jest co powinno .
          śniadań NIGDY nie jadam przed szkołą , po prostu nigdy . i tak się już przyzwyczaiłam
          wiem że śniadanie to najważniejszy posiłek w dniu , ale zawsze zjem sobie jakąś bułkę lub
          coś na przerwie. no i teraz jeżeli zawozi mnie mama bo jedzie do pracy to jestem w szkole o
          7.35 .
          a jeżeli idę na nogach ( mam z 10 minut drogi do szkoły ) to wychodzę również o 7.35 . w
          szkole jestem o 7.45 . no i wtedy w razie czego mogę coś spisać, poduczyć się pogadać z
          koleżankami i kolegami z innych klas . wink
          • majka04 * 19.10.10, 20:33
            wstaję o 6.50 .
            anim zwlekę się z łóżka do mnie 5 min .
            więc ok. 6.55 - 7.10 myję buzie, zęby, sikuu itp., itd.
            potem ok. 10 min ubierania się więc 7. 20 jestem już umyta i ubrana .
            pakuję się wieczorem , więc rano zawsze sprawdzam tylko czy wszystko jest co po
            winno . potem czeszę włosy z 5 min. nakładam fluid na twarz ,
            śniadań NIGDY nie jadam przed szkołą , po prostu nigdy . i tak się już przyzwyczaiłam
            wiem że śniadanie to najważniejszy posiłek w dniu , ale zawsze zjem sobie jakąś
            bułkę lub
            coś na przerwie. no i teraz jeżeli zawozi mnie mama bo jedzie do pracy to jestem w szkole o
            7.35 . a jeżeli idę na nogach ( mam z 10 minut drogi do szkoły ) to wychodzę również
            o 7.35 . w szkole jestem o 7.45 . no i wtedy w razie czego mogę coś spisać, poduczyć się p
            ogadać z
            koleżankami i kolegami z innych klas . wink
        • arasha Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:38
          7.00-budze sie
          7.30-wstaje
          7.35-ubieram sie
          7.40-jem sniadanie
          7.45-ide do klopa
          7.50-myje zeby
          7.53-lece se po twarzy tonikiem
          7.56-zaczynam ukladac wlosy
          8.00-ciagle ukladam wlosy(mam bardzo krótkie a kaza nam zwiazywac wiec to troche trwa)
          8.05-wychodze z domu
          8.07-biegne 100m do autobusu
          8.10 jestem w budzie
          8.55-zaczynaja sie lekcje
    • free_ Re: Poranne szykowanie się. 18.10.10, 22:15
      budzę się, wstaję i ide do szkoły. w drodze przypomina mi się o wszystkich rzeczach, które
      zapomniałam zrobić.

jeden mój kolega wstaje, ubiera się, bierze deskę i zadowolony jedzie do szkoły a na
      pierwszej lekcji przypoina sobie, że przecież nie wziął plecaka :3
    • unborn_ Poranne szykowanie się. 19.10.10, 15:09
      Po wstaniu z łóżka od razu idę szybko do łazienki. Podłączam prostownicę do
      nagrzania się, w tym czasie myję twarz. Następnie prostuję włosy, robię kucyka,
      maluję się tuszem do rzęs i używam antyperspirantu. Idę do pokoju, ubieram się i
      jem śniadanie. wink
    • mileymandy Masz blisko do szkoły to późno wstajesz:/ 19.10.10, 15:25
      Ja mieszkam pół godziny drogi pieszo od szkoły,dlatego zawsze jeżdżę jakieś 8
      minut samochodem do i z powrotem.Mam na różne godziny.Na 8.25 to wstaję o
      7.25,na 7.30 to o 6.30,na 9.20 to o 8.20.A mój poranek zawsze jest taki sam:
      -jak wstanę to idę do łazienki ubrać soczewki,zrobić sikuwink(to zajmuje jakieś 5
      minut)
      -potem przebieram się(10 minut)
      -potem prostuję włosy w łazience(15-20 minut,zależy,jak bardzo są skręcone)
      -potem w jakieś 10 minut się maluję i jadę do szkoły
      Nie mam zbyt wiele czasu,ale tak to jest mieć dom na przedmieściachuncertain
    • katsuumi_17 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 16:29
      Mycie i malowanie zajmuje mi ok. 30 minut.
    • trufla Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 16:40
      Umycie się i doprowadzenie do porządku zajmuje mi ok. 20 min. Nie maluję się, a włosy
      mam proste więc nie potrzebuję ich prostować...
    • frutella_xd Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 16:44
      Wstaję o 6:45, idę wziąć szybki prysznic, ubieram się, jem śniadanie, czeszę się i wychodzę. Do szkoły mam mniej niż 5 min drogi, gdyż jest ona dosłownie przed moim blokiem.
    • natip11 . 19.10.10, 18:06
      Mi wystarcza zazwyczaj 10/15 [czasem 20 xd] min. ;d
      ja też nie mam za blisko do gimnazjum, więc muszę się streszczać xd
    • peace_n_love Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 19:46
      ja preferuję ubieranie na szybko, więc zamiast od 5.00 koczować w łazience śpię
      jeszcze godzinkę, a później raz, dwa, c'mon i już muszę biec do szkoły. big_grin
    • lovejustin__ Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 19:54
      Raz wstaję o 6:00, raz o 7:00, ale zawsze jest to samo: Najpierw się pakuję, jem śniadanie,
      idę się umyć. Następnie się ubieram i prostuję włosy, albo związuję w kitkę. Idę na
      przystanek. Mam gimbusa ok. 6:45 i tak jadę przez 2 miejscowowści zabierając uczniów
      szkoły. Dojadę na 7:15, spożywczak żeby kupić coś do picia, czasami na słodko, i czekam
      do 8:00 na lekcje..
    • mila13 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 19:55
      Ja mam do szkoły tak z 10 minut więc tak:Wstaje punktualnie o 7 idę się
      ubrać,umyć twarz i nałożyć krem.Później jak krem wyschnie nakładam korektor na
      pojedyncze krosty na to podkład i czasem puder.Maluje też kreskę czarną kredką
      no i na usta błyszczyk.Włosy no to czeszę,jeśli mam chwile czasu to
      prostuje,muszę ułożyć sobie grzywkę spryskać lakierem no i to wszystko.I
      wychodzę z domu tak 7:35 lub 7:40.
    • kim817 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:03
      wstaję o 6:10, biorę prysznic, ubieram się, robię i jem śniadanie, myję zęby,
      czeszę się, maluję usta pomadką, ubieram kurtkę i o 7:13 wychodzę na autobus.
      w mieście jestem jakoś tak o 7:30 i idę do szkoły.
    • werka197 Widze luuluu ze proobbujesz zaistniec na kocie ;) 19.10.10, 20:05
      Hmm i cos mi sie zdaje ze nie masz 14 lat jak jest w profilu ;>
    • dirty Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:06
      wstaje 6.30
      jem śniadanie
      myje włosy, susze
      maluje się ( podkład, rzęsy )
      ubieram się.
      pakuje

i mniej więcej 7.40 wychodzę big_grin
    • dusssia Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:10
      u mnie jest różnie ,zależy o której wstaje,
      prysznic z myciem glowy to jakies 20 min, później jakiś makijaż czyli tusz i podkład , susze
      głowe , ubieram sie szybko jem coś jak zdąże, pakuje sie i nara 25 min drogi do sql. i tak
      kur** codziennie sciana
      • malowana. Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:15
        wstaje o między 7 a 7.10

- ubieram się
        - idę do łazienki umyć twarz, nałożyć krem,siusiu big_grin
        - jem śniadanie
        - myję zęby, czeszę się ( nie musze prostować włosów gdyż mam proste wink )
        - potem nakładam pomadkę na usta, zakładam buty, kurtkę i do szkoły. sciana
        ( mam jakieś 10 min. )

i tak wychodzę z domu o 7.40 winksmilebig_grin
      • olusia... Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:17
        Wstaję o 6.20, ubieram się, zakładam soczewki, prostuję włosy i maluje się, jem sniadanie i
        myje zęby. Wychodzę z domu 7.02 i idę na autobus.
    • bellacullenx Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:14
      Wstaję o 6;40,
      Ubieram się ok.10-15 min
      Jem śniadanie ok.5 min
      Czeszę się,myje
      7;20 wychodzę z domu na przystanek ok.5 min pieszo
    • ania2005 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:16
      Wstaję o 6:30 , idę do łazienki - mycie twarzy , jem śniadanie , myję zęby ,
      uwieram się . Ewentualnie powtórzę coś do lekcji . Prostuję włosy i nakładam
      make - up - podkład ( przy okazji , mam ten sam z Miss Sporty big_grin ) , puder w
      kompakcie , korektor , zalotka i maluję rzęsy, na koniec ewentualnie róż ..
      wychodzę do szkoły zawsze około 7:30 . Pozdrawiam suspicious wink
      • mrs.simpson Poranne szykowanie się. 10.11.10, 21:45
        Więc tak. Wstaję około 6.50/7.00 <3
        1. Nigdy nie jem śniadania.
        2.Wybieram ubrania, które założę do SQL. 7.00/7.15-10.
        3.Czeszę się, delikatnie maluję... 7.10-15/7.30-35.
        4.Wychodzę do SQL 7.40.

Pakuję się przeważnie wieczorem, więc nie zabiera mi to czasu tongue_out ; ) kiss
    • x.pati.x Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:20
      wstaję o 7.oo czasami o 7.15. ubieram się, pakuje śniadanie do szkoły wypijam
      herbatę. idę do łazienki zrobić makijaż, umyć zęby itp.
      o 7.35 idę na autobus.
      • wyobraznia Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:29
        o 6.08 wstaję, ubieram się z 10 minut, potem idę do łazienki, czeszę się, tonik etc. i
        wychodzę gdzieś w pół do siódmej, bądź za dwadzieścia z łazienki. ; d
        czasem o 7.36 wychodzę do sklepu, a jeśli nie to o 6.44 spadam na autobus. : D
        • amela Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:32
          wstaję , myję zęby , ubieram się , czeszę włosy i ta reszta porannych bajerów big_grin ( tonik itp ) .
          a jak mi się chce , to jem śniadanie , ale rzadko ; pp
      • geniaaa Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:33
        pobudka o 6:30, śniadanie, umycie buzi i zębów, rozczesanie włosów, ubranie się,
        uczesanie włosów, ubranie biżuterii, przemycie buzi żelem, dla oczyszczenia
        cery, nałożenie kremu, pościelenie łóżka, 'dopakowanie torby', ubranie butów,
        kurtki i wyjście do szkoły o 7:00 - nie mam zbyt wiele czasu ale jakoś się
        mieszcze w 30 min.
    • zajc. hm. zajcu! 19.10.10, 20:32
      jeśli mam na ósmą, wstaję o szóstej.
      mycie włosów, suszenie, ubranie się, demakijaż (z poprzedniego dnia), mycie
      zębów, twarzy, kremy nawilżające, makijaż, układanie włosów (masakra o.o),
      pakowanie się do szkoły +ewentualnie pisanie ściąg, czy coś w tym stylu, kawa i
      wychodzę.
      a jak nie zapomnę, jem śniadanie, ale zazwyczaj o tym zapominam.
    • suzy_ Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:32
      6.30 - budzę się, wstaje, ciągnę moje nieprzytomne ciało w kierunku łazienki,
      6.35 - prostuje włosy i robię wszystko żeby doprowadzić się do stanu: człowiek,
      7.00 - ubieram się
      7.15 - mama robi mi warkocza,
      7.20 - zdarza się, że coś zjem,
      7.30 - wyjeżdżam do szkoły,
      7.40 - ze Złomkiem odprowadzam jej siostrę do zerówki i wkraczam na teren
      gimnazjum.

smilesmirk
    • zmierzchowata Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:35
      To tak...Wstaję o 6:00 lub 6:30 (zależy na którą mam), idę do łazienki. Myję
      twarz, później zęby, czeszę się...no i trochę maluję big_grin Potem się pakuję, jem
      śniadanie, no i w końcu wychodzę. Idę jakieś 25-30 min. Idę jeszcze do sklepu i
      kupuję picie i jakiegoś rogala xD Trochę drogi mam, więc często obcierają mnie
      buty...naprzykład dzisiaj...xDee smile
    • caterina97 Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:37
      wstaję o 6:30 , idę do łazienki i myję buzię i zęby , ewentualnie nakładam podkład w
      niektórych miejscach . Zajmuje mi to 10 minut . Ścielę łóżko , potem ubieram się , psiknę
      perfumami i nakładam błyszczyk , pakuję picie i kanapki , sprawdzam czy wszystko mam.
      Wtedy jest godzina coś koło 7:05 . Z domu wychodzę o 7:10 . Zawsze rano mama
      podwozi mnie pod metro , a tam czeka/czekają na mnie koleżanki. Jedziemy razem do
      szkoły i jesteśmy tam o 7: 40 - 45 .
      • green_alien Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:47
        Budzę się o 7:00,ogarniam umysł,przyzwyczajam do życia,wstaję.Następnie jem co
        mam pod ręką ;p i idę się myć,czesać włosy,posmarować się jakimś
        kremem/podkład.Ubieram się(na szczęście ubranie szykuję wczoraj
        wieczorem).Zakładam kurtkę.Wychodzę o 7:40 lub 7:45 jak zdążam smile.Idę 10
        minut.Człapię na drugie piętro bądź do szatni gimnastycznej gdy mam WF.
    • carli. Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:44
      wstaje o 6.
      do szkoły mam , tylko jakieś 20 minut samochodem.
      jem śniadanie , maluje się, przejadę se raz prostownicą.
      myje się, wychodzę z piesiem i jest godzina , przeważnie koło 7 : 30 / 35
    • nikawika Re: Poranne szykowanie się. 19.10.10, 20:47
      wstaje koło 6:00 , (bo ja rano zwykle myje głowe) siedze jakieś 10 minut w łóżku i sie
      przeciągam , myje włosy , suszę je i prostuje . potem koło 7:00 myje zęby , buzię , używam
      toniku . koło 7 : 15 , ubieram się w przygotowany wieczorem zestaw ciuchów i biżuteri i
      spinam jakoś fajnie włosy , koło 7 : 30 , robię sobie delikatny mejkap (czyt. trochę fluidu ,
      kredka do oczu i błyszczyk , i czasem tusz do rzęs . ) o 7 : 40 - 7 : 45 , jestem gotowa do
      wyjścia . ;P zwykle do sql mam podwózkę , czyli w 5 minut jestem pod sql . ;dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka