ulciiia 19.10.10, 17:18 Każdemu uczniowi lekcje dłużą się niezmiernie ale jakoś trzeba je przetrwać. Ja zawsze staram się "odpływać". A jakie są wasze sposoby na przetrwanie lekcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idiotka_ Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:00 ja na niektórych lekcjach słucham sobie muzyki na słuchawkach. tylko tak dyskretnie żeby pani nie widziała. ;D ale ogólnie to staram się uważać. tylko na polskim uważanie mi nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:03 pisze esy/rysuje cos/lub po prostu "odplywam" Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaaa Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:50 slucham muzyki. pisze lisciki.xd ale ogolnie to w naszej szkole jest tak na lekcjach ze gadac mozemy sobie tylko nie na polskim.^^ Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 20.10.10, 20:23 Najczęściej bawię się ołówkiem, dorysowuje wagon od lokomotywy. Odpływam, piszę liściki do całej klasy np. Na suficie jest słoń xd I wszyscy tak na sufit. xd Albo raz koleżanka przyniosła gumowego węża, to jak pani pisała na tablicy do wszyscy w siebie nim rzucali. Odpowiedz Link Zgłoś
cookie__ Re: Sposoby na przetrwanie lekcji ;> 20.10.10, 21:03 rysuję, czytam co pisze na ławce, śmieję się z koleżanką z innych jak mają zamułę i z wielu innych rzeczy, sprawdzam, która jest godzina, czasem też odpływam, lub po prostu z kimś gadam ;D najczęściej robię to na polskim, wosie, angielskim i niemieckim ;> Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 to zależy od lekcji... 19.10.10, 18:07 Jeśli chcę się czegoś nauczyć to wtedy słucham, ale to jakieś 3-4 przedmioty, na reszcie gadam z qmpelmi, albo słucham/ przesyłam od kogoś muzę . A jeśli mam "zamułę" -> każdego nierAZ dopadnie... To myślę sobie o minionym weekendzie, albo czymś miłym > Odpowiedz Link Zgłoś
smola Tuuu ;pp 19.10.10, 18:55 Ja jedynie słucham na ang i polskim ;d A na innych przedmiotach esuję lub gadam rysuję piszę lisćiki śmieję się wymyślam wierszyki o mojej klasie ;d Cykam fotki na komórce ;D i tym podobne ;D A gadam najczęściej z qumpelą i takim chłopakiem, który jest najgłupszy z klasy takie polweyy... Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine16 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 20.10.10, 20:20 Śmiejemy z mpelami ;]] Oczywiście bardzo dyskretnie;dd ale zawsze znajdzie się coś ciekawego do roboty ( oczywiście po za uczeniem się !) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka123 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 22.10.10, 22:29 Pisze sms-y robie balony z gumy pisze liściki lub słucham muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:04 Zazwyczaj pisze po ławce, rysuje sobie mangę na kartce ;P Bądź tak jak ty odpływam, gapiąc się w okno xD Odpowiedz Link Zgłoś
kotek4 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:08 pisze esy albo z kolezankami z klasy ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
shadow3 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:05 Ja zazwyczaj rysuje albo "bawie" sie z kolezanka w odpowiedzi & pytania. polega to na tym ze zapisuje pytanie na kartce a kolezanka udziela odpowiedzi nie wiedzac o co pytalam i tak po kolei tematyką najczęsciej jest sex wychodza dobre teksty Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka a różnie... 19.10.10, 18:11 na polskim mam widok na domki jedno rodzinne, więc podpatruje ludzi xD. Na historii(ostatnio jakaś wena) piszę miłosne cytaty i rysuję(ale nie mam za grosz talentu xd), na matmie, wyglądam przez okno (kościół i dżungla xD) ogólnie to gadam z kumpelami , zasypiam . Zależy jaki mam dzień i co mi sie chce robić xD. Odpowiedz Link Zgłoś
x.pati.x Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:15 gapię się w okno, piszę sms - y z koleżanką, gadam z kolegą, piszę po ławce, rysuje coś w zeszycie, myślę o nim <3 Odpowiedz Link Zgłoś
innocence_ Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:16 Gadam, rysuje po zeszycie, albo kłade głowe na ławke i leże ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczko6 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:17 Sposób naj na mate: 1. Wyrywasz kartkę z zeszytu 2. Kładziesz tę kartkę na stronie w zeszycie na której masz pisać. 3. Gdy macie robić jakieś głupie zadania np. z algebry piszesz tam jakiekolwiek cyferki, jakieś "obliczenia", cokolwiek przyjdzie Ci do głowy, byle jak nie myśląc. 4. W między czasie rysujesz jakieś bazgroły, tutki, sadystyczne obrazki z Twoim nauczycielem XD, piszesz SMS, jesz paluszki pod ławką, którą potem rozkręcasz, bawisz pożyczonym długopisem (no, chyba nie masz własnego? <wow> 5. Nauczyciel się nie z czai, że robisz coś innego, bo przecież "piszesz", ale nie rób "nieodpowiednich czynności" perfidnie na widoku, bo Ci karze pokazać zeszyt 6. Jeśli omawiacie ważne, nowe rzeczy, których nie czaisz, to se daruj, oszczędzisz ślęczenia nad książkami w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczko6 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:18 Ja tak robiłam 2 ostatnie miesiące I klasy gimnazjum, a i tak dostałam 5+ (dalej nie wiem jak i niby za co XD) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:17 odpływam, myśle o NIM . bazgrze coś w zeszycie . gadam z dziewczynami, pisze sms - y. Odpowiedz Link Zgłoś
andrea12 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:18 Szczególnie na chemii, matematyce i języku polskim, uważam, bo te przedmioty uwielbiam. A na fizyce zawsze gramy w jakieś gry. Chłopcy rzucają papierkami. Na innych albo gadam, odpływam, bądź śpię^^. Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_inna Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:24 moze to nie jest doslaownie sposob na przetrwanie lekcji tylko badziej na jej umilenie ale tez sie tego dotyczy no wiec na pewnej lekcju(dokladnie na historii) puscilysmy z kumpela kartke po klasie na ktorej bylo napisane "kro narysowal tego slonia na sufice? jak nie wiesz kto jest sprawca podaj kartke dalej" i katrka poszla po calej klasnie i kazdy sie patrzyl na sufit a reszta klasy w smiech (znaczy ci, co juz ja mieli) a poznie w koncu nawet nasza nauczycielka sie na sufit popatrzyla;D troche sie na nasz wkurzyla ale mysle ze bylo warto Odpowiedz Link Zgłoś
free_ Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:30 najczęściej po prostu sobie rozmawiam albo jem śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:31 ja ćwiczę telekinezę lub próbuję zobaczyć aurę nauczycielki : D i lekcja mija speedem ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
mee1 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:45 gram sama ze sobą w kółko i krzyżyk, albo staram się napisać tekst znanej mi zagranicznej piosenki w całości z pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 19.10.10, 18:42 hmm gapię się na zegar ... maluję bohomazy piszę sms-y albo po prostu gapię się za okno ; ) czasem gazetę czytam... hmmm i myślę o kimś ;P takim fajnym eh XD Mateusz jego imię Odpowiedz Link Zgłoś
paramorka95 Re: .. ;DD 19.10.10, 18:52 My mamy nauczycieli, którzy mają przezwiska i gdy mam z jakimś lekcję to go rysuje np. od geografii to pszczółka .. więc rysuję pszczoły .. od polskiego to drażeta to rysuje M&M .. i jakoś lekcja mija .. a jak nie chce mi się rysować to myśle o 30 Seconds to Mars .. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
cameron haha...spanie. :D 19.10.10, 18:57 no a tak na serio to chyba takie nie istnieją... przecież bezkarnie nie przegadasz żadnej lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 18:57 Ja zawsze myślę o czymś miłym, co będę robiła w domu, jaką książkę ostatnio czytałam, jakie piosenki muszę sobie ściągnąć na kompa itp. Albo czasami podstukuję sobie bezdźwięcznie pod ławką i mruczę pod nosem jakiś dobry kawałek^^ Odpowiedz Link Zgłoś
jay_bieber Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 19:03 odpływam, myślę o nim, gapię się na niego, gadam z kumpelami, rysuje coś w zeszycie, próbuje przepisać tekst jakiejś zagranicznej piosenki z pamięci, kręcę długopisem (za kilka lat chyba pójde do mam talent), pstrykam palcami (wkurza to wszystkich oprocz mnie. pani też sie na mnie dziwnie luka), śpie, czasami nie myśle o niczym: mulę się i gapie tępym wzrokiem na panią, a ona myśli że słucham :bb, kłade sie na ławce, nogami ćwiczę sobie kroki do tańca i to zazwyczaj glupio wygląda. w podstawówce robiłam sobie jeszcze "tatuaże" na rękach :bb muszę wypróbować słuchania muzyki na lekcji. tylko że jak mnie przyłapie nauczycielka, to zabiera komórke i rodzice muszą po to przyjeżdżać . wiec troche sie boje... poświczę też telekineze Odpowiedz Link Zgłoś
demooolka Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 19:12 Pisze liściki , po ławce , gadam z koleżanką z ławki lub odpływam. Ale na polskim czy innym przedmiocie jak jest ktoś wymagający musze słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 19:20 piszę liściki z dziewczynami z klas <3, podśpiewuję piosenkę ( ;D ), myślę o miłych rzeczach, patrzę przez okno i wyobrażam sobie święta ;d Ja słucham tylko na francuskim, biologii i polskim. W miarę także na matmie. Na innych przedmiotach choć staram się skupić to i tak nie wyrabiam. Ooo np. na chemii. Nudddy xD Odpowiedz Link Zgłoś
eurodont ;] 19.10.10, 19:26 bawie się telefonem , słucham muzyki , gapie sie na ludzi i wgl staram sie słuchać ale jakoś mi to nie wychodzi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 19:29 gadam, gadam, gadam, gadam. a potem za to obrywam, o czym dobrze wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bieberek Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 19:36 Ja np. wyrywam sobie kartkę w kratkę i zamalowuje co drugą kratkę długopisem..i tak całą kartkę..wtedy mija cała lekcja Jak zostaną jeszcze białe kartki to je zamalowuje ołówkiem Miłego kolorowania Odpowiedz Link Zgłoś
sokbananowy Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 21:19 Kręcę długopisem, bazgram po zeszytach i rękach i gadam z koleżanką. I lekcja leci szybciej. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
phraine Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 22:20 Bazgranie/rysowanie w zeszytach,pisanie liścików albo po prostu nie słucham Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 19.10.10, 22:24 bazgrzę po zeszycie . Odpowiedz Link Zgłoś
fantvd Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 20.10.10, 16:41 Ja rysuje i marze sobie Odpowiedz Link Zgłoś
wikusia...tusia Re: Sposoby na przetrwanie lekcji 20.10.10, 16:44 Gadam słucham muzyki pisze esy albo odpływam Odpowiedz Link Zgłoś