gluptas 24.10.10, 20:16 Hej mam do was pytanie Czy wyrywanie stałych zębów boli? Proszę o szybką odpowiedź kociaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natip11 Re: Pytanie 25.10.10, 15:35 trochę na pewno . a po co chcesz je wyrywać, bo nie bardzo rozumiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Pytanie 25.10.10, 15:43 tak boli. dentystak wyrywa ci zęby z korzeniem ...... to musi boleć. ja tam jeszcze ani raz u dentysty nie byłam więc nie wiem , ale moja mama była kiedyś do wyrwania stałego i jej sie ząb ukruszył i potem przez 2 dni nic nie jadła. nic nie mówiłą . a buzię miałą taką siną , że jak jej wolnego w pracy nie dali i chodziła z zakamuflowaną buzią to zaczeli się z niej śmiać , że ją ktoś pobił Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Pytanie 25.10.10, 21:15 Przecież istnieje coś takiego jak znieczulenie, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
laurilla Re: Pytanie 07.11.10, 13:53 Właśnie,są znieczulenia,ludzie,to jest chyba XX| wiek,o ile się orientuje.;] Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Pytanie 07.11.10, 14:32 jeżeli wyrywają stałe zęby to powinni dać ci znieczulenie. z własnego doświadczenia powiem że bardziej boli jak ci tą igłe ze znieczuleniem wbijają bo to takie dziwne uczucie jest później już nic nie czujesz jak wyrywają Odpowiedz Link Zgłoś
catchthesummer Re: Pytanie 07.11.10, 14:51 miałam wyrywane 2 stałe zęby. było znieczulenie wszystko spoko, tylko uczucie dyskomfortu masz, bo zdajesz sobie sprawę, że np tego zęba już nie będzie, albo samego wyrywania lub jeszcze boisz się dentysty.bardziej bolało mnie wyrywanie mlecznego zęba, ale on był zepsuty, a tamte, zdrowe musiałam wyrwać bo w buźce nie miałam już miejsca;p a i jeszcze jedno, jeśli boisz się krwawienia to dobrze jeśli się denerwujesz, bo dzięki adrenalinie prawie wg nie krwawi ;D Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 07.11.10, 15:49 Ze znieczuleniem nie tyle co boli,ale jest po prostu nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Pytanie 07.11.10, 16:00 raczej tak, a szczgl biorąc pod wuagę, ze wyrywanie mlecznych tez boli . + chcesz sobie wurwac zęba ? odradzam. ; x Odpowiedz Link Zgłoś
impressive .. boli ; / 07.11.10, 16:05 Boli to mało powiedziane ... nie chce Cię straszyc ale to coś strasznego . Kiedyś miałam wyrywanego stałego zęba dwa razy strzykawką mi znieczulali i tak nic nie pomogło ... jeszcze nigdy mnie tak nie bolało ; c Natępnie przez cały dzień krew mi z dziąsła leciała i jeśc nie mogłam ; c Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: .. boli ; / 07.11.10, 16:11 Nie , wiem . Jak narazie mam zdrowe zęby . Odpowiedz Link Zgłoś
sandy Re: Pytanie 07.11.10, 16:09 Sam wyrwanie nie boli bo przecież jest coś takiego jak znieczulenie, wiem co piszę bo w sierpniu dentysta wyrywał mi stały ząb. Bardziej denerwowało mnie ta strzykawka ze znieczuleniem niż późniejszy zabieg, nie czułam żadnego bólu tylko taki lekki dyskomfort i parcie na dziąsło. Fakt gdy znieczulenie przestaje działać można odczuć ból ale jest do przeżycia. To też zależy czy chodzisz do dentysty prywatnego czy też z Publicznej Służby Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
bombshell nie będę kłamać i powiem, że owszem,boli 07.11.10, 17:02 ja jeżdżę na chirurgię szczękową, tam dostaję mocne znieczulenie, gorzej jest tylko przez nastepny tydzień, jak nie mozna buzi otworzyc, bo tak boli cała szczęka, razem z policzkiem który był nakłuwany do podania znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
domelciaxdd Re: Pytanie 07.11.10, 17:05 ja jeszcz nie miałam wyrywanych, ale wiem ze boli- ale przeciez sa znieczulenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Pytanie 07.11.10, 22:04 Nie mam pojęcia bo jeszcze nie miałam wyrwanego stałego zęba , ale to mnie za niedługo czeka... . albo leczenie kanałowe... Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Nie wiem,chyba tak 08.11.10, 11:57 A mam pytanie do ciebie:W takim wieku wyrywasz stałe zęby?Nie chciało się myć ząbków w dzieciństwie? Odpowiedz Link Zgłoś