bala98 25.10.10, 16:14 Jej Tata Katuję ją To Takie okropne gdy rozbieramy się na w-f ona na nogach ma sińce od bicia kablem Nie Wiemy Jak mamy się mamy przy niej zachowywać czy ją pocieszać czy może zostawić Pomóżcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 16:49 Najbardziej rozbił mnie uśmieszek po "tata katuje ją". Może pójdźcie do pedagoga szkolnego? On powinien zająć się sprawą twojej koleżanki, rozpocząć jakieś działania. Jeśli ona wam otwarcie o tym mówi, pocieszcie ją, a jeśli się z tym kryje, najlepiej nie poruszajcie tego ematu, bądźcie dla niej miłe i wspierajcie ją w codziennym kontakcie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia703 Re:Jak mam Pomóc koleżance... 27.10.10, 16:36 OMG Zgłoście to do pedagoga szkolnego lub jakiejś dorosłej osobie której ufacie(wychowawca,miły/a nauczyciel/ka lub chociaż mama którejś z was)musicie zareagować,pewnie koleżanka nie ma serca żeby pójść z tym na policję(jak powinna zrobić)jeśli jesteście pewne że tata ją bije ZAREAGÓJCIE!!!!! Powodzenia w rozwiązaniu tego problemu NIE UKRYWAJCIE TEGO BO TYLKO JEJ ZASZKODZICIE! Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 17:57 Ona może nie chcieć żebyście to zrobiły, nawet może się obrazić przez jakiś czas. Ale innego wyjścia nie ma. Powinnyście iść do pedagoga, a najlepiej psychologa szkolnego, jeżeli takiego posiadacie.Gdyi to nie przyniesie skutku, niech ktoś zawiadomi opiekę społeczną. Tylko osoby dorosłe mogą w tej sytuacji pomóc, bo same nic nie zdziałacie. Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 20:24 Ona na pewno się tego wstydzi, i nie będzie chciała o tym mówić. Musicie zgłosić. to wychowawcy, albo pedagog szkolnej. Oni powinni coś z tym zrobić, bo ona sama na pewno nie doniesie na ojca. /A to znęcanie sie fizyczne jest przestępstwem i za to grozi odpowiednia kara. Musicie działać szybko bo on nie może być bezkarny. I może jej zrobić naprawdę poważną krzywdę, jeśli nikt nie zareaguje w porę Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 21:02 " Jej Tata Katuję ją " ? ;o Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 21:09 powiedzcie o tym, wychowawczyni lub pani pedagog... Odpowiedz Link Zgłoś
izuunia55 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 21:17 mam dziwne przeczucie, że to prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bella114 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 21:18 mozecie tez isc do wychowawczyni Odpowiedz Link Zgłoś
krasula14 Re: Jak mam Pomóc koleżance 25.10.10, 21:21 Przede wszystkim nie rób pochopnych decyzji najpierw spokojnie podpytaj jej się co się stało jeżeli nie będzie chciała ci powiedzieć najlepiej powiedz o swoich przypuszczeniach nauczycielce lub psycholog w swojej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś