Dodaj do ulubionych

Przyjazn. Co to wlasciwie jest ?

10.11.10, 17:49
Jak myslicie ile potrzeba czasu, aby znalezc prawdziwa przyjazn. ? Mysle, ze to jest tak jak z miloscia, ona sama nas znajdzie, nie mozna nic na sile. Jestem w liceum , pierwszej klasie, w ktorej mam same nowe kolezanki. Chcialabym znalezc wreszcie ta prawdziwa, ale wiem ze 2 miesiace to jest chyba troche za krotko. Jedyna rzecza ktorej sie nauczylam w gimnazjum , to to aby brac przyjaciela calego, nawet z wadami, ktore posiada, wazne aby byl on dobry dla mnie , nie dla innych. Moze nie bylam w stanie znalezc przyjazni bo za bardzo skupialam sie na ideale, a moze to dopiero mnie czeka..A wy jak myslicie w ile czasu buduje sie przyjazn?
Obserwuj wątek
    • klama_kcmil Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 17:58
      Wiesz, jak dla mnie to zależy od osób i doświadczeń. W końcu prawdziwego przyjaciela poznaje się w biedzie, prawa.?
    • swiiitasna Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 18:05
      Moim zdaniem przyjaźń buduje się w zależności od osób.
      Moje prawdziwe przyjaciółki poznałam w szkole , gdy moja najlepsza kumpela mnie zostawiła.
      Pomogły mi a ja zaczęłam spędzać z nimi więcej czasu , umiałyśmy się zrozumieć, mamy dużo wspólnego .Po miesiącu zaczęłyśmy nazywać się przyjaciółkami .
      Według mnie przyjaciel powinien umieć przebaczać , pomagać w trudnych sytuacjach , wspierać cię , być dal ciebie wyrozumiały i miły oraz najważniejsze szanować cię całą i akceptować tą osobę jaką jesteś , nie próbować cię zmienić.
      Uważam , że na prawdziwą przyjaźń trzeba po prostu czekać.
    • klaudi073 Re: Przyjazn to toś wspaniałego do czego trzeba .. 10.11.10, 18:09
      dojrzeć..;]
      • virginkaa Re: Przyjazn to toś wspaniałego do czego trzeba . 10.11.10, 18:20
        Ja prawdziwe przyjaciółki poznałam w 'biedzie'. Gdy zostawiła mnie była przyjaciółka o śmieszyła. Nie wiem, jak mogłam nazwać ją przyjaciółką, zawsze mnie krytykowała, zawsze ona była najlepsza i najpiękniejsza.... Nienawidzę jej... A Alex, Karo znałam wcześniej, ale były zwykłymi koleżankami, wtedy dopiero gdy uciekłam ze szkoły cała zapłakana one też uciekły z lekcji i szukały mnie po całym mieście. Wiem, że jeśli zrobiły coś takiego, zrobią dla mnie wszystko, a ja dla nich także. smile Takie przyjaciółki to prawdziwy skarb. smile Zgadzam się, nie ma co szukać ideału, one nie są idealne, tak jak ja, ale akceptujemy sobie, takie jakie jesteśmy smile Kocham je smile
    • aviaire_ Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 18:28
      ja poznałam swoją przyjaciółkę w tamtym roku. chodzi do innej klasy. najpierw zaczęłyśmy gadać na przerwach, potem spotykałyśmy się po lekcjach i po kilku miesiącach pierwszy raz nazwałyśmy się przyjaciółkami.
      sądzę, że do przyjaźni trzeba dojrzeć. tak jak do miłości.
    • olusi1a Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 18:38
      Ja myślę, że nie ma reguły na czas. W każdym razie spotykanie się z kimś przez 3 tygodnie nie oznacza, że jest twoim przyjecielem. Ludzi trzeba dokładnie poznać, wady zalety i oni muszą pozanć nas. Oczywiście będą błędy, kłótnie, ale to własnie na tym polega. Przynajmniej ja tak uważam. W każdym razie myślę, żę prawdziwy przyjaciel jest na całe życie. wink
      • alice_16 Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 18:52
        Ja mam dwie przyjaciółki. Jedną znam już 9 lat i od tego czasu sie przyjaźnimy a z drugą przyjaźnię sie od gimnazjum. Chociaż czasem były miedzy nami "spięcia" to wiem,że zawsze mogę na nie liczyć a one na mniekissserce
    • laurilla No to tak: 10.11.10, 18:49
      Uważam,że aby znaleźć prawdziwą przyjaźń,nie potrzeba aż tak wiele czasu.Wiem,bo tak miałam.W pierwszej klasie podstawówki usiadłam z 'niejaką' Cytryną.No i co się okazało.?Już po kilku dniach byłyśmy jak 'nierozłączki'.No i przyjaźnimy się az do teraz - a więc już 7 lat.A przyjaźń...to po prostu więź,ogromnie ważna więź.Ja Cytrynę kocham - (po przyjacielsku) tak,jakby była moją siostrą.No i jeszcze to,czy znajdziesz sobie przyjaciela,zależy także od otaczających Cię osób.Pozdróvka.kiss

Laurillka
    • kkttooss Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 10.11.10, 19:06
      A ja uważam, że za dużo myślisz . Co będzie to będzie wink .
    • kajka11 Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 12.11.10, 00:59
      czasem zna się kogoś latami zanim się z nim zaprzyjaźnia
      a czasami wystarczy niecałe 5 minut - tak było zemną i z moją naj
    • katsuumi_17 Re: Przyjazn. Co to wlasciwie jest ? 12.11.10, 10:41
      Mnóstwo czasu jest na to potrzebne. Musisz doskonale się z ta osobą rozumieć, mieć tematy do rozmowy. Musicie sobie ufać i wiedzieć, że jesteście dla siebie ważne.
      W dzisiejszych czasach o przyjaźń jest naprawdę ciężko, bo ludzie stali się zajebiście interesowni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka