Dodaj do ulubionych

Nieśmiałość

15.11.10, 21:06
Na wstępie oznajmiam, iż nie mam depresji ani tym podobnych xd wink

Więc. Zawsze byłam osobą towarzyską, gadatliwą i pewną siebie, lecz ostatnio to się zmieniło. Czym staję się starsze , tym jest coraz gorzej sad . Całymi dniami potrafię przesiedzieć w domu, kontakty z `niby przyjaciółki` się urwały. Nawet w szkole w grupie znajomych czuję się przytłoczona. O występach przed klasą już nawet nie mówię xd. Gdy wychodzę z domu mam wrażenie ,że ludzie się na mnie gapią ... . O pewności siebie nie zamierzam nawet pisać . A zawieranie nowych znajomości przychodzi mi z wielkim trudem sad

A więc drogie kotki. Jak mogę podbudować swą pewność siebie i przestać się nareszcie bać ludzi ? xd

Za wszelakie odpowiedzi dziękuję kiss

ps. Sorki za błędy xd
Obserwuj wątek
    • complicated Re: Nieśmiałość 15.11.10, 21:18
      przede wszystkim przestanw sobie wmawiac ze ludzie sie na ciebie gapia. Sprobuj jakos udzielac sie w szkole, lecz nie zmuszaj sie do roznych rzeczy bo bedzie jeszcze gorzej. Cwicz przed lustrem pomysl co bys zrobila w danej sytuacji nie wmawial sobie ze jestes niesmiala...mam nadzieje ze to cos pomoze jesli nie to o czyms jescze pomysle;p
    • patuskaa Re: Nieśmiałość 15.11.10, 21:25
      Uwierz w siebie. Pamiętaj, że jesteś piękna, niepowtarzalna i wyjątkowa jak każda z nas. Pozwól na to, aby świat należał do ciebie, a nie abyś ty należała do świata.

No i:
      ,,Pokochaj swoją drogę, bo bez tego wszystko traci sens'' - Paulo Coelho.
      Trzymam kciuki. wink
    • kochhaniex3 odświerzam 15.11.10, 22:33
    • mila13 Re: Nieśmiałość 15.11.10, 22:45
      Mam bardzo to bardzo podobnie.Jak wychodzę na ulicę to np.nie potrafię patrzeć się komuś w oczy jak obok przechodzi,bo zaraz się denerwuje i dziwnie się czuje.A o szkole to nawet nie wspomnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka