Dodaj do ulubionych

Jak ukryć tatuaż przed rodzicami?

18.11.10, 16:31
A więc. Od jakiegoś czasu strasznie chce sobie zrobić tatuaż na nadgarstku, taki mały, nie rzucający się jakoś strasznie w oczy. Moi rodzice niestety kategorycznie odmówili (jak coś mam 16 lat). Postanowiłam, że skoro nie zgadzają się zrobię go w tajemnicy przed nimi. Znalazłam sprawdzony przez znajomych salon jkosmetyczny, gdzie zrobią mi go w czystym i bezpiecznym pomieszczeniu, bezpiecznym urządzeniem (nie wiem jak sie ono nazywa) , więc jedynym problemem będzie jak go ukryć przed rodzicami... Jakieś pomysły? Pomyślałam, że może będę nosiła dość grube bransoletki żeby go zasłonić, ale przeciez nie będę ich miala na sobie caly czas.. Prosze o pomoc wink
Obserwuj wątek
    • olciabuziaczki Nie zrobią Ci tatuażu, bo... 18.11.10, 16:40
      ...nie masz zgody rodziców, a jesteś niepełnoletnia . Na tę chwilę może zrób sobie henną, tak można ją kupić i możesz iść do tego salonu z tą henną i zapytać czy by Ci nie zrobili tą henną, no chyba że sama dasz radę sobie zrobić ten tatuaż
      • wariatka379@buziaczek.pl Re: Nie zrobią Ci tatuażu, bo... 18.11.10, 17:15
        spokojnie, znalazlam taki salon, w ktorym mi zrobia ;p
        • julcia284 nie da się i tak się dowiedzą :() 22.11.10, 15:38
      • sylwiaaa nie koniecznie;) 18.11.10, 18:23
        ja jak robilam kolczyk w pepku rok temu tez sie starzy nie zgodzili, ale napisalam sobie zgode sama i mi przekluliwink
      • kawaiikimie Re: Nie zrobią Ci tatuażu, bo... 20.11.10, 21:33
        Zastanów się, to jest na całe życie, wiesz, uważam (chociaż jestem od Cb młodsza) że jesteś chole*nie nie odpowiedzialna. Zaraz Ci się znudzi czy coś, chociaż teraz może Ci się wydawać to takie fajne...

I zamierzasz przez całe życie okłamywać rodziców?
        • kcjb Re: Nie zrobią Ci tatuażu, bo... 22.11.10, 00:31
          duzo osob mowi że tatuaz się nudzi ale ja juz mam swój troche czasu i dalej ajk się na niego patrzee to się uśmiecham
        • ravenhatred Re: Nie zrobią Ci tatuażu, bo... 22.11.10, 15:56
          Uważasz, że autorka tego pytania jest nieodpowiedzialna, bo chce mieć tatuaż? Głupszego argumentu w życiu nie słyszałem... To jej wola. A i nie każdemu się nudzi - ja mam swój od kilku lat i nadal go uwielbiam.
    • valhalla Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 17:28
      odpuść sobie narazie.
      ja napaliłam się na tatuaż kiedy miałam 15 lat, ale zrobiłam go dopiero cztery lata później.

przemyśl to, dokładnie wybierz wzór i miejsce. pomyśl, jak później będzie wyglądać sprawa z pracą i czy gwiazda nie znudzi Ci się, kiedy już minie na nie moda.

z resztą, żaden salon nie powinien zgodzić się na wykonanie tatuażu przed 18. rokiem życia. jeśli znalazłaś taki, to jest to co najmniej podejrzane i unikałabym takich miejsc.
    • kamila_1355 zacznij od zmywalnego... 18.11.10, 17:38
      zrób tatuaż z henny i zobacz jak to wygląda. pamiętaj o tym,że taki się zmyje i jeśli efekt ci się będzie podobał możesz zrobić sobie takie prawdziwy. ;d
      • dagmarka1998 Re: zacznij od zmywalnego... 18.11.10, 18:07
        kamila_1355 napisał(a):

> zrób tatuaż z henny i zobacz jak to wygląda. pamiętaj o tym,że taki się zmyje i
        > jeśli efekt ci się będzie podobał możesz zrobić sobie takie prawdziwy. ;d

^^ zgodzę się^^^^^^^^^^^^
    • shewerewolf ` 18.11.10, 17:38
      Nie zrobią Ci tatuażu, bo jesteś nie pełnoletnia. Musisz mieć zgodę rodziców. A zresztą nie radzę robić sobie tatuażu w tym wieku uncertain
    • najli. Ale problem. 18.11.10, 17:41
      Powiedz rodzicom, że to Twoje ciało i masz prawo robić z nim co chcesz. Zresztą to tylko jeden mały tatuaż.

Ja sobie kiedyś zrobię taki napis na palcu jak ma Marina. Albo na nadgarstku na żyłach.
      • pola16 Musisz mieć zgodę rodzica, a podróbka to przestęps 18.11.10, 17:47
        wo...

JA też zamierzam sobie zrobić na nadgarstku taką gwiazdkę...
      • amela . 18.11.10, 17:52
        nie masz 18 lat < ;
    • karolina1997 Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 17:50
      To go nie rób...
    • truskawkooowaa. Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 17:50
      zegarek/branzoletki..

musisz coś rozkmninić.
    • super_star Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 17:52
      a jak go ukryjesz jak będziesz mieć bluzkę na krótki rękawek?
      • zjem.cie.karpiu Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 18:12
        bransoletkami możesz. ja sobie dzisiaj robiłam tatuaż, a tak jak Ty mam 15 lat ;] tyle, że ja mam go za uchem xd
        • silve Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 18:21
          może spróbuj zatuszować go podkładem?? tylko w szkole go zmyjsmile a w domu noś np.rękawiczki bez palcy winksuspicioussuspicious
    • scarlet_rose@vp.pl Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 18:32
      Przed osiemnastką żadne studio tatuażu - żadne dobre - Ci go nie wykona, to pierwsza rzecz. Po drugie, lepiej się nad tym zastanów, to pamiątka na całe życie (;
    • arasha Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 18:39
      sa dwa wyjscia:
      1.nosic przydlugie bluzki
      2.zalepiac sobie nagarsetk plastremsmile(chociaz moga pomyslec ze sie tniesz)

jak tak konieczne chcesz miec tatuaz to zrob go po 18 poczekaj jeszcze 2 lata i rodzice nie bedo mogli ci juz nic zrobic bo bedziesz pelnoletnia
      • nikt. Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 21:12
        bransoletki to dobry pomysł, może plaster, jeśli tatuaż będzie niewielki ?
      • magdalenka2008 Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 20.11.10, 21:50
        kilka m-cy temu zrobiłam sobie tatuaż na nadgarstku ale trzeba go przez minimum 2 tyg smarować żeby cały czas był tłusty. Pytałam się czy mogę nosić bandaż albo coś w tym stylu (żeby czasami nie dotykac ręką ubrania) ale pow mi ze nie wolno bo on się musi goić. Teraz w zimie może i byś go ukryła a co w lecie?? Mi też się bardzo tatuaż podobał ale zrobiłam go dopiero w wieku 22lat.
    • ladyy13 Odpowiedź ;*** 18.11.10, 18:44
      Frotke noś jakąś fajną ;**
    • adelinde Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 18.11.10, 18:53
      KOCHANIE, NIE NISZCZ SOBIE CIAŁA. TWOJA SKÓRA TO NIE PAPIER.
      Zastanów się. To jest ważna decyzja. A jak to Twój zwykły wybryk? Znudzi się za parę miesięcy? Poczekaj do osiemnastki. Jeżeli Ci się nie znudzi - zrób.
      A jeżeli zdecydujesz się czekać - to witam w klubie czekających. big_grin
    • forgetmenot Tatuaż 18.11.10, 21:32
      Żaden porządny salon nie wykona tatuażu osobie niepełnoletniej bez zgody rodziców. Poza tym chyba nie ma sensu ukrywać tego przed rodzicami. Wierz mi- kiedyś to się wyda, a wtedy rodzice mogą zupełnie stracić do Ciebie zaufanie.
    • cocomaroco Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 19.11.10, 20:46
      nie rób nic w tajemnicy bo i tak prędzej czy później wszystko się wyda . nie ukryjesz tego .
      • mweezy . 20.11.10, 21:28
        najlepiej dla własnego dobra nie ukrywaj tego przed rodzicami. poza tym nikt nie zrobi ci tatuażu bez ich zgody. przemyśl to jeszcze, a jeśli nadal chcesz tego tatuażu to na spokojnie z nimi porozmawiaj, wytocz rozsądne argumenty. może dadzą się namówić.
        • diamond_girl12 Re: . 20.11.10, 21:39
          Zrób sobie zmywalny, z henny.
          Taki będzie najlepszy, bo przecież nie wiesz czy taki tatuaż będzie Ci pasował aż do końca życia. ; )
          A jeśli jesteś pewna, że chcesz prawdziwy to nie rób go w tajemnicy przed rodzicami. W końcu się wyda i napewno nie obejdzie się bez konsekwencji. d:
    • corba ® 20.11.10, 21:35
      trzeba mieć zgodę rodziców .
      • geniaaa ® 20.11.10, 21:41
        bransoletki, związana chustka na ręce, jak na nadgarstku to spokojnie.
    • broken_heart Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 20.11.10, 21:47
      Ojj... Moi rodzice pozwolili mi na tatuważ i dlatego już tak bardzo go nie chcę... Oni mnie śmieszą tatuaż tak kolczyk w wardze niee. A nie mam pojęcia ale powiem ci jedno przeczekja okres burzy i przemyśl raz jeszcze... Mój tata bardzo żałuje tatuażu i dlatego sam nie chciałm mi pozwolić...
    • magnaw18 Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 21.11.10, 22:58
      najpierw spróbuj zmywalnym czy zauważą, a nie wiem czy ci zrobią, bo to chyba od 18 lat, a ukryć to możesz kupić jakąś szerszą zapinaną bransoletkę i ją nosić, na przemian np. z frotkami itp.
    • nuna_ . 21.11.10, 23:25
      Tatuaże z reguły są drogie, a nawet bardzo.
      Na Twoim miejscu zastanowiłabym się jeszcze wkońcu będziesz go miała przez całe życie.
      Nie rób niczego impulsywnie, bo to może źle się sończyć.
    • joanka Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 22.11.10, 00:13
      jaki salon kosmetyczny zrobi Ci tatuaż ja się pytam? Tatuaże robi się w studiach, do tego nie w pierwszym lepszym, a za takie uważam każde, w którym bez zgody rodzica wykona się tatuaż osobie niepełnoletniej. Jak ja robiłam tatuaż to podpisywałam oświadczenie, na którym podawałam swój numer dowodu osobistego. Każde szanujące się studio od osoby niepełnoletniej powinno żądać czegoś takiego z numerem dowodu oraz podpisem rodzica.

Co do ukrycia go... orientowałaś się w ogóle jak wygląda dbanie o tatuaż po jego wykonaniu?

To nie jest tak, że zrobiłaś se go dziś i jutro możesz wszystko... Zaraz po wykonaniu dziary tatuażysta robi Ci opatrunek, najczęściej z folii spożywczej, który zdejmujesz po 4 h. Tatuaż dokładnie myjesz mydłem, smarujesz specjalną maścią - i taki zabieg powtarzasz w sumie ok 5 razy dziennie ( dokładnie myjesz szarym, bezzapachowym mydlem, wycierasz ręcznikiem papierowym, smarujesz maścią ). Nie możesz wysuszyć tatuażu, musi być cały czas tłusty. Do tego, przez pierwsze 4 noce do spania robisz sobie taki opatrunek z folii, jak zrobili Ci w salonie - dasz radę ukryć to przed rodzicami? Może tak, ale jedną ręką chyba trudno będzie Ci to zrobić, tak?
      Do tego przez ok mca nie możesz moczyć tatuażu - szybki prysznic ok, ale jak mama poprosi Cię o mycie naczyń, to co jej powiesz? Tak samo na ok 1,5 mca nie możesz chodzić na basen ( i solarium jeśli lubisz, w ogóle tatuażu nie wolno opalać nigdy ).
      I zapomnij o bransoletkach, zegarkach i różnych przykrywkach przez minimum dwa tygodnie - świeży tatuaż jest raną, która jest niesamowicie wrażliwa, wszelkie mechaniczne uszkodzenia mogą go zniszczyć. Ja np nie nosiłam torby na lewym ramieniu przez mc, a moja przyjaciółka stanika przez 2 tygodnie, żeby tego nie uszkodzić. Poza tym, będzie Cię tak swędzieć, że wierz mi... nie chciałabyś, żeby cokolwiek to miejsce drażniło...

Więc może jeszcze dobrze przemyśl, poczekaj i jak będziesz pełnoletnia i dalej będziesz chciała, wtedy się nad tym zastanów.
    • kcjb Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 22.11.10, 00:29
      trzeba chyba miec pozwolenie rodziców jak nie ma sie 18 ..ja jak z kolezanka robiłam tatuaz to moja mam wiedizała ale jej nie i jak zrobiła sobie ta moja kolezanka to jej pokazała i powiedziała że to z henny tak na dluzej xd
      • asia.xx Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 05.12.10, 02:30
        nausz sie pisac normalnie ;/
    • bfmvfan ZajrzyJ !! 22.11.10, 07:00
      stop_it napisał(a):

> A więc. Od jakiegoś czasu strasznie chce sobie zrobić tatuaż na nadgarstku, tak
      > i mały, nie rzucający się jakoś strasznie w oczy. Moi rodzice niestety kategory
      > cznie odmówili (jak coś mam 16 lat). Postanowiłam, że skoro nie zgadzają się zr
      > obię go w tajemnicy przed nimi. Znalazłam sprawdzony przez znajomych salon jkos
      > metyczny, gdzie zrobią mi go w czystym i bezpiecznym pomieszczeniu, bezpiecznym
      > urządzeniem (nie wiem jak sie ono nazywa) , więc jedynym problemem będzie jak
      > go ukryć przed rodzicami... Jakieś pomysły? Pomyślałam, że może będę nosiła doś
      > ć grube bransoletki żeby go zasłonić, ale przeciez nie będę ich miala na sobie
      > caly czas.. Prosze o pomoc wink

Hey !.
      Fajnie, że ktoś założył ten wątek, bo trzeba o tatuażach również pogadać wink
      Kochanie, z tego, co tu widzę, jesteś ode mnie starsza, ale to mnie g*wno obchodzi, bo widzę, że jesteś na poziomie umysłowym moich koleżanek.
      Po pierwsze --> to podejrzane, że nie chcą zgody starszych (już ktoś o tym wspomniał, i bardzo mądrze)
      Po drugie --> tatuaże w tak młodym wieku to głupota !! Laska, za jakieś pięć lat albo będziesz pluła sobie w brodę, że popełniłaś taki błąd, albo będziesz w trakcie zbierania kaski na "pozbycie się" rysunku.
      Serio, wierz mi, to seryjnie błąd ! Starsi mają rację ;/

No, to tak na marginesie, bo przecież nie o to tu pytałaś.
      Żeby ukryć taki tatuaż, możesz nosić jakie frotki , albo - jak powiedziałaś - grube bransolety. Za to tak cały czas można po prostu jakąś chustę wink

Pozdro . Ale przemyśl, proszę, co napisałam w pierwszej części mojej wiadomości .
      • crezyyy powiedź, że to z henny ;p 22.11.10, 08:12
        • hilary_fanka A nie możesz poczekać do 18-nastki? 22.11.10, 08:42
          Tylko dwa lata - będziesz dorosła i nikt Ci niczego nie zabroni. Zapamiętasz wejście w dorosłość, bo tatuaż zawsze będzie Ci je przypominał. Możesz nawet zażyczyć go sobie jako prezent urodzinowy smile
    • blondzia Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 22.11.10, 08:49
      Nie lubię takich niby twardzielek które zrobią sobie tatuaż i się nim chwalą i podniecają znajomym a przed rodzicami ukrywają u mnie w szkole takich pełno . I jeszcze chcesz tatuaż na nadgarstku to na pewno go ukryjesz surprised

Mi nie bardzo podobają się tatuaże zrobiłam bym sobie tatuaż tylko jak byłam bym sławna a tak to nigdy w życiu tatuaże kojarzą mi się z więzieniem shock

bez urazy .tongue_out
    • klaudi073 hmmmm 22.11.10, 08:55
      po pierwsze i tak kiedys to sie wyda i napewno predzej czy pozniej go zobacza.
      po drugie chyba niepełnoletni muszą miec zgode rodziców..
    • nikawika Re: Jak ukryć tatuaż przed rodzicami? 22.11.10, 15:14
      spoko , mi zrobili kolczyk w pępku . xdd
      a mam 13 lat .
      hmm , noś bluzy , bransoletki lub udaj że cię tam boli i załóż bandaż . xdd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka