23.11.10, 20:12
Moje włosy się często przetłuszczają .
Myje je codziennie rano by uniknąć przetłuszczenie ; ))
Co zrobić żeby się tak nie przetłuszczały . ??
Co zrobić żeby były grube . ??
JEŚLI BYŁO TO KOSZ . !!
NIE WIESZ NIE PISZ . !!

Obserwuj wątek
    • jo. Re: Włosy 23.11.10, 20:18
      ja też myję codziennie, ale mi to nie przeszkadza. mam raczej zdrowe, miękkie włosy, ale szybko niszczą mi się końcówki.
      ja już próbowałam kilku szamponów z aptek i nic nie pomagały. musisz chyba się z tym pogodzić.
      • julkalove Re: Włosy 23.11.10, 20:20
        jo. napisał(a):

> ja też myję codziennie, ale mi to nie przeszkadza. mam raczej zdrowe, miękkie w
        > łosy, ale szybko niszczą mi się końcówki.
        > ja już próbowałam kilku szamponów z aptek i nic nie pomagały. musisz chyba się
        > z tym pogodzić.
        No ja tez fryzjerka mi powiedziala .
        i nic nie dawal . sciana
      • adzia1517 Re: Włosy 23.11.10, 20:46
        też tak mam muszę je myć codziennie ale na noc i tak są już tłuste sad ale ja nie mam żadnego problemu z tym żeby je codziennie myć wink to jest proces dorastania ale niektuży już tak po prostu mają jeśli po kilku miesiącach będzie tak samo idź do dermatologa albo do apteki po jakiś specialny szampon lub tabletki big_grin
        kiss
    • blackout_ hm. 23.11.10, 20:19
      też tak kiedyś miałam.
      Cały długi weekend (tj. 5 dni) nie myłam głowy. Miałam strasznie, okropnie tłuste włosy. Później umyłam je (porządnie). Nie suszę ich, nie prostuje, i są ładne. Mogę nawet ich nie myc przez 3 dni, i nie są tłuste...
    • jb...xddd Re: Włosy 23.11.10, 20:21
      np . w weekend je " przetłuść " i NIE susz , bo od suszarki sąą bardziej tłuste .
    • linda Re: Włosy 23.11.10, 20:23
      ja tak miałam w tamtym roku. musiałam myć rano aj ajk przychodziłam do szkoły to pytali czy pada. a nawet ich nie dosuszałam uncertainuncertain strasznie mnie to męczyło bo raz już naprawdę nie miałam siły myć głowy i poszłam w nie umytych . związałam je gumką m ale oczywiście wszyscy się pytali dlaczego mam mokre włosy sciana już naprawdę nie wiedziałam co mam robić i wkońcu się wkurzyłam i przetłuściłam je. 4 dni nie myłam. to była porażka ( oczywiście wtedy nie było szkoły ) i od tego czasu myję co 2 dzień.
      • julkalove Re: Włosy 23.11.10, 20:25
        yhy , uncertain
      • agnieeeeeszka Re: Włosy 23.11.10, 20:26
        Najlepiej jest właśnie je zostawić na kilka dni. Są jeszcze różnego rodzaju środki. Ja używałam kiedyś bodajże szamponu z Nivei na przetłuszczające się włosy. Pomógł. ; )
    • kamusia99 zle robiswz tuu 23.11.10, 20:28
      myjac włosy jeszcze barziej ci się rzetłuszczą przetłusc je raz a potem myj załózmy co 2-3 dni
      • julkalove .. 23.11.10, 20:30
        to , C O KUR . WA MAM W TLUSTYCH CHODZIC . ?
      • szalony_chomik Re: zle robiswz tuu(ehem moja wersja) 23.11.10, 20:36
        kamusia99 napisał(a):

> myjac włosy jeszcze barziej ci się rzetłuszczą przetłusc je raz a potem myj zał
        > ózmy co 2-3 dni
        gó&wno prawda."Częste mycie robi włosom dobrze i usuwa nadmiar seblmum"(nie wiem jak to się piszę, ale chodzi o to co sprawia że masz tłuste włosy) .To był cytat z mojej książki o problemach nastolatek . A i mam tak samo jak ty.Często myję włosy szamponem timotei do przetłuszczających się włosów i wtedy moja szopa na głowie mniej się przetłuszcza. cool
        • julkalove Re: zle robiswz tuu(ehem moja wersja) 23.11.10, 20:41
          szalony_chomik napisał(a):

> kamusia99 napisał(a):
          >
          > > myjac włosy jeszcze barziej ci się rzetłuszczą przetłusc je raz a potem m
          > yj zał
          > > ózmy co 2-3 dni
          > gó&wno prawda."Częste mycie robi włosom dobrze i usuwa nadmiar seblmum"(nie wie
          > m jak to się piszę, ale chodzi o to co sprawia że masz tłuste włosy) .To był cy
          > tat z mojej książki o problemach nastolatek . A i mam tak samo jak ty.Często my
          > ję włosy szamponem timotei do przetłuszczających się włosów i wtedy moja szopa
          > na głowie mniej się przetłuszcza. cool
          Nareszcie madra dziewczyna ja myje tylko Timotei ogorkowy . < 33
        • adzia1517 Re: zle robiswz tuu(ehem moja wersja) 23.11.10, 20:48
          jak chodzić w tłustych włosach do sql ? uncertain przeciesz to jest okropneniech myje codzienniewink
    • demi2917 Re: Włosy 23.11.10, 20:34
      Są specjale szampony przeciw przetłuszczaniu się włosów, ale czytałam gdzieś, że one podobno nic nie dają i że przetłuszczaniu włosów nie można zaradzić..

A co do tego, żeby były grube, to też są szampony wzmacniające, ale moja mama myje płucze włosy w soku z pokrzywy i to podobno pomaga...
    • dosia321 Re: Włosy 23.11.10, 20:38
      no na pewno nie muj codziennie bo będą się przetłuszczaćwink A i kup sobie szampon do włosów przetłuszczających sięwink powodzeniawink
    • paulusia098 Re: Włosy 23.11.10, 20:38
      Po 1 nie używaj szamponu do przetłuszczających się włosów , gdyż to tylko pogarsza sprawę .
      Po 2 dobre są szampony o odczynie zasadowym , można je kupić np. w aptece lub szampony dla dzieci , gdyż nie zawierają tyle chemii , co szampony zwykłe . Ja aktualnie używam takiego szamponu choć na mnie działa to średnio to na innych wręcz przeciwnie .
      Po 3 płucz głowę zimną wodą.
      Po 4 raz na miesiąc dobrze jest zrobić sobie odżywkę z soku z cytryny.Wyciskasz jedną cytrynę na mokre włosy i następnie płuczesz zimną wodą . ; ))

Sama walczę z przetłuszczającymi się włosami , choć na razie wielkiej poprawy nie ma ; P
    • paulusia098 Re: Włosy 23.11.10, 20:40
      Jeszcze jedno włosy przetłuszczają się z powodów hormonalnych , więc dobrze byłoby zrobić badanie , lecz w wieku dojrzewania jest to normalne ; ]
    • gwiazdka_14 Re: Włosy 23.11.10, 20:41
      Jesli masz dłuższe włosy, to związuj u góry w kucyka, mi to pomaga ^^
      • julkalove Re: Włosy 23.11.10, 20:42
        Nie .. maam krotkie wlosty
    • anotherstrange Re: Włosy 23.11.10, 20:44
      Używaj szamponów do przetłuszczających się włosów i zwiększających objętość. Używaj odżywek i masek do włosów. Jeżeli np. w weekend nie wychodzisz z domu to nie myj włosów wtedy się troszkę zregenerują ; d
    • karolina1997 Re: Włosy 23.11.10, 20:45
      są do tego specjalne szamponysmile no i musisz myć myć wtedy głowę codzienniewink
      wdziek.info/przetluszczajace_sie_wlosy.html
      • leaveme_ Re: Włosy 23.11.10, 20:52
        nikt na razie nie potwierdził że gdy myjesz włosy codziennie szybciej się przetłuszczają.
        trzeba je myć tyle razy ile potrzeba.
        jeśli codziennie myjesz to delikatnym szamponem do codziennego mycia włosów.
        ja używam z nivea ale i tak muszę myć co 2 dni
      • virginkaa Re: Włosy 23.11.10, 21:06
        Ja myślę (a interesuję się fryzjerstwem), że włosów nie można po prostu przestać myć przez kilka dni, jeśli codziennie są tłuste, to trzeba myć codziennie, bo w okresie dojrzewania tak jest, ja też przez ok. roku musiałam myć włosy codziennie, teraz mogę co 2-3 dzień. To po prostu mija.
        Ale używaj szamponów dla dzieci (ładnie pachną xd). Ale tylko przez jakiś czas, one są delikatna dla włosów, a nie codziennie nawalać na włosy tyle chemi ile jest w normalnym szamponie. A w ogóle szampon do włosów przetłuszczających się wysusza mocno włosy (zwłaszcza ten z apteki), gdy będziemy starsze i będziemy mieć tłuste włosy, możemy takiego użyć, ale nie w okresie dojrzewania!

Hmm... Co ja tam jeszcze chciałam. A! Co do grubych końcówek- to trzeba po prostu często podcinać włosy, wtedy stają się gęstsze, mocniejsze. Ale możliwe, że masz cienkie włosy i nie da się uzyskać takiego efektu jaki Ty byś chciała.

Mam nadzieję, że pomogłam. kwiat
    • kocie.oczy Re: Włosy 24.11.10, 14:09
      co z tego że myjesz co dzień, może właśnie przez to się przetłuszczają bo może masz jakiś kiepski szampon na który Twoje włosy tak reagują ? jak się ma jakieś problemy z włosami to lepiej zacząc używac profesjonalnych kosmetyków, takich jak fryzjerki, spytaj swoją o jakieś może. Mi np. własnie fryzjerka poleciła żeby sobie kupic coś z serii Ce-ce med (na belisoshop to mają, gdzie indziej nie widziałam na razie) i nie narzekam na włosy.tongue_out
    • temptation . 24.11.10, 19:18
      Nic dziwnego że Ci się przetłuszczają jak myjesz je codziennie wink . myj je co drugi dzień a nie codziennie , wiem bo moja siostra myła głowę codziennie i straaasznie jej się przetłuszczały , dobrze radę odpuść codzienne mycie włosów wink , nie będą Ci się przetłuszczać i zaoszczędzisz na wodze xd .

ps. - to z wodą to był żart . wink)
    • cotton.caandyy. Re: Włosy 24.11.10, 19:26
      ja mam podobnie ;pp Ale myję co drugi dzień szamponem Pantene Aqua Light (chyba dobrze napisałam) ;pp Bo on jest przeciw przetłuszczaniu ;ppp A podobno od nakładania odżywek się częściej tłuszczą ;pp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka