misiaxp 05.12.10, 16:27 Hej Otóż tak : mam okrągłą twarz i włosy które się sięgają do ramion Moje pyttanie brzmi jak bym mogła ściąć włosy żeby pasowały do mojej twarzy ? Szukałam w google ale nic ciekaego nie znalazłam Dodawajcie zdjęcia Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka1154 Re: Fryzurka :D 05.12.10, 16:31 Ja też mam głowę jak talerz najbardziej pasowałyby ci proste włosy ja sobie prostuje bo mam krecone Odpowiedz Link Zgłoś
pofu Re: Fryzurka :D 05.12.10, 19:12 jak masz do ramion , to weź sobie rób jak sel . albo faluj albo prostuj . ; PP Odpowiedz Link Zgłoś
indigo Re: Fryzurka :D 06.12.10, 22:04 Ja na twoim miejscu zapytałabym fryzjerki.Ona na pewno Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 07.12.10, 10:44 Grzywka na bok, albo pocieniowane włosy i prosta grzywka. To optycznie wyszczupli ci buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: . 09.12.10, 18:13 grzywka na bok. Prostej nie rób bo będziesz wyglądała bardzo źle. Ja tez mam okrągłą twarz i wydaje mi się że znalazłam dla siebie idealną fryzurę. look na aw Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Fryzurka :D 09.12.10, 18:28 moim zdaniem obetnij trochę końcówki i pocieniuj na końcach tak, by zachodziły na policzki no i postrzęp sobie grzywkę, by była trochę dłuższa niż linia brwi Odpowiedz Link Zgłoś
corba ♥ 09.12.10, 18:31 a co ja ku.rde jestem , fryzjer ? idź do fryzjera , niech ci powie . kotkowiczki od tego nie są. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
joanka Re: Fryzurka :D 09.12.10, 18:35 hmm, chyba przydały by Ci się lekcje z obsługiwania google.pl bo ja znalazłam za pierwszym razem i dosyć konkretne rzeczy. Proszę: Twarz okrągła: Jeśli masz okrągłą twarz, Twoje uczesanie powinno wywołać efekt wydłużenia buzi. Korzystnie będziesz wyglądać w fryzurze, która zakłóci krągłości. Pomocna będzie asymetria. Szczególnie niewskazana jest fryzura z gładko zaczesanymi do tyłu włosami – np. w kucyk czy warkocz. Najlepsze dla Ciebie będą: # Półkrótkie, proste włosy obcięte do linii ust z prostą grzywką tuż nad brwiami. # Długie włosy – nawet do połowy pleców, wymodelowane za pomocą suszarki i żelu, bez grzywki, z asymetrycznym przedziałkiem na jedną stronę. # Włosy sięgające do połowy szyi, pocieniowane na końcach i zachodzące na policzki, z wystrzępioną grzywką sięgającą za linię brwi. # Długie, bardzo kobiece, kręcone włosy, a w końcówki loków wtarty żel lub pianka – by kosmyki zbyt nie odstawały. Czoło może być częściowo odkryte, bez grzywki. # Krótkie, obcięte asymetrycznie włosy, sięgające do wysokości policzków, z grzywką opadającą na jedną stronę, obciętą pod kątem. Mogą być zawinięte za ucho. # Asymetrycznie obcięte, kręcone, krótkie włosy zaczesane do góry, bez grzywki. Jeszcze tak od siebie, bo też mam okrągłą twarz: - ogólnie proponuje się fryzury z pocieniowanymi włosami - najczęstsza długość to do ramion, ale oczywiście nie jest to żadną regułą! - grzywka raczej na bok, bardzo rzadko normalna - mi na przykład pasuje super, ale nie u wszystkich się to sprawdza - jak spinasz włosy unikaj koków czy kucyków spinanych nisko, na karku etc, tylko rób takie wysokie. A najlepiej znajdź dobrego fryzjera, który doradzi Ci w czym będzie Ci najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
pinkninja Re: Fryzurka :D 09.12.10, 19:36 Z tego co piszesz, to jedyny ratunek widzę w ścięciu na łyso lub chodzeniu w kominiarce... Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: Fryzurka :D 09.12.10, 19:50 Też mam okrągłą twarz tak jak Ty . Radziłambym Ci je pocieniować ( ; Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: Fryzurka :D 10.12.10, 17:01 zapusc porzadnie wlosy i pozniej pocieniuj Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Fryzurka :D 10.12.10, 18:36 Nie mam na zbyciu żadnej foty aktualnie ale pasowała by ci taka długość włosów jaką masz i tylko z przodu żeby fryzjerka i pocieniowała na tzw. pazurki bo one trochę wydłużą twarz a przedziałek to chyba raczej na boku noś to też swoje zrobi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
madierfakier Re: Fryzurka :D 10.12.10, 22:53 Także mam okrągły kształt twarzy. Wybrałam raczej długie, bo sięgające za piersi włosy, trochę kręcone, trochę proste - są jak gdyby rozczochrane przez wiatr. Nie trzeba ich jakoś układać, wystarczy właśnie ręką je poczochrać. Przedziałek of korz na środku. Pamiętaj, żeby nie przylizywać włosów, daj im żyć własnym życiem. I postaraj się jeszcze, żeby łuki brwiowe były wysoko i mocno zarysowane. To optycznie wyszczupla twarz. Odpowiedz Link Zgłoś