Dodaj do ulubionych

Fryzurka :D

05.12.10, 16:27
Hej big_grin

Otóż tak : mam okrągłą twarz i włosy które się sięgają do ramion big_grin

Moje pyttanie brzmi jak bym mogła ściąć włosy żeby pasowały do mojej twarzy ?
Szukałam w google ale nic ciekaego nie znalazłam smile

Dodawajcie zdjęcia smile

Z góry dzięki kiss
Obserwuj wątek
    • malinka1154 Re: Fryzurka :D 05.12.10, 16:31
      Ja też mam głowę jak talerz najbardziej pasowałyby ci proste włosy ja sobie prostuje bo mam krecone crying
    • pofu Re: Fryzurka :D 05.12.10, 19:12
      jak masz do ramion , to weź sobie rób jak sel . albo faluj albo prostuj . ; PP
    • indigo Re: Fryzurka :D 06.12.10, 22:04
      Ja na twoim miejscu zapytałabym fryzjerki.Ona na pewno Ci pomoże.
      • kitty_emo skąd mamy widzieć ? wyglądamy na fryzjerów ? 06.12.10, 22:19
    • mweezy . 07.12.10, 10:44
      Grzywka na bok, albo pocieniowane włosy i prosta grzywka. To optycznie wyszczupli ci buzię.
      • zlababa Re: . 09.12.10, 18:13
        grzywka na bok. Prostej nie rób bo będziesz wyglądała bardzo źle. Ja tez mam okrągłą twarz i wydaje mi się że znalazłam dla siebie idealną fryzurę. look na aw
    • martunia1 zrób się na łyso . -.- 09.12.10, 18:19
    • rememberina Re: Fryzurka :D 09.12.10, 18:28
      moim zdaniem obetnij trochę końcówki i pocieniuj na końcach tak, by zachodziły na policzki no i postrzęp sobie grzywkę, by była trochę dłuższa niż linia brwi smile
      • rememberina Re: Fryzurka :D 09.12.10, 18:36
        https://topnews.in/light/files/michelle-williams-24.jpg

mniej więcej coś tego rodzaju smile
    • corba 09.12.10, 18:31
      a co ja ku.rde jestem , fryzjer ?
      idź do fryzjera , niech ci powie .
      kotkowiczki od tego nie są. -,-
    • joanka Re: Fryzurka :D 09.12.10, 18:35
      hmm, chyba przydały by Ci się lekcje z obsługiwania google.pl bo ja znalazłam za pierwszym razem i dosyć konkretne rzeczy.
      Proszę:

Twarz okrągła:

Jeśli masz okrągłą twarz, Twoje uczesanie powinno wywołać efekt wydłużenia buzi. Korzystnie będziesz wyglądać w fryzurze, która zakłóci krągłości. Pomocna będzie asymetria. Szczególnie niewskazana jest fryzura z gładko zaczesanymi do tyłu włosami – np. w kucyk czy warkocz.

Najlepsze dla Ciebie będą:
      # Półkrótkie, proste włosy obcięte do linii ust z prostą grzywką tuż nad brwiami.
      # Długie włosy – nawet do połowy pleców, wymodelowane za pomocą suszarki i żelu, bez grzywki, z asymetrycznym przedziałkiem na jedną stronę.
      # Włosy sięgające do połowy szyi, pocieniowane na końcach i zachodzące na policzki, z wystrzępioną grzywką sięgającą za linię brwi.
      # Długie, bardzo kobiece, kręcone włosy, a w końcówki loków wtarty żel lub pianka – by kosmyki zbyt nie odstawały. Czoło może być częściowo odkryte, bez grzywki.
      # Krótkie, obcięte asymetrycznie włosy, sięgające do wysokości policzków, z grzywką opadającą na jedną stronę, obciętą pod kątem. Mogą być zawinięte za ucho.
      # Asymetrycznie obcięte, kręcone, krótkie włosy zaczesane do góry, bez grzywki.

Jeszcze tak od siebie, bo też mam okrągłą twarz:

- ogólnie proponuje się fryzury z pocieniowanymi włosami
      - najczęstsza długość to do ramion, ale oczywiście nie jest to żadną regułą!
      - grzywka raczej na bok, bardzo rzadko normalna - mi na przykład pasuje super, ale nie u wszystkich się to sprawdza
      - jak spinasz włosy unikaj koków czy kucyków spinanych nisko, na karku etc, tylko rób takie wysokie.

A najlepiej znajdź dobrego fryzjera, który doradzi Ci w czym będzie Ci najlepiej

• pinkninja Re: Fryzurka :D 09.12.10, 19:36
      Z tego co piszesz, to jedyny ratunek widzę w ścięciu na łyso lub chodzeniu w kominiarce...
    • nathaliee. Re: Fryzurka :D 09.12.10, 19:50
      Też mam okrągłą twarz tak jak Ty .
      Radziłambym Ci je pocieniować ( ;
    • lovelena Re: Fryzurka :D 10.12.10, 17:01
      zapusc porzadnie wlosy i pozniej pocieniuj
    • beautiful_ Re: Fryzurka :D 10.12.10, 18:36
      Nie mam na zbyciu żadnej foty aktualnie ale pasowała by ci taka długość włosów jaką masz i tylko z przodu żeby fryzjerka i pocieniowała na tzw. pazurki bo one trochę wydłużą twarz a przedziałek to chyba raczej na boku noś to też swoje zrobi ;]
    • madierfakier Re: Fryzurka :D 10.12.10, 22:53
      Także mam okrągły kształt twarzy. Wybrałam raczej długie, bo sięgające za piersi włosy, trochę kręcone, trochę proste - są jak gdyby rozczochrane przez wiatr. Nie trzeba ich jakoś układać, wystarczy właśnie ręką je poczochrać. Przedziałek of korz na środku. Pamiętaj, żeby nie przylizywać włosów, daj im żyć własnym życiem.
      I postaraj się jeszcze, żeby łuki brwiowe były wysoko i mocno zarysowane. To optycznie wyszczupla twarz. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka