Dodaj do ulubionych

Lepszy język Hiszpański czy Francuski?

• platyna hiszpański się przyda, fr fajniejszy :D 08.12.10, 15:30
      ELO ELO
    • ciapolka Hiszpański 08.12.10, 15:34
    • alice087 ____________ 08.12.10, 15:36
      hiszpański lepszy smile
      • zakazany.owoc Hiszpański 08.12.10, 15:44
        Francuski to piękny język ale osobiście polecam hiszpański serce
    • bad_alex francuski < 3 język dla elity : 3 08.12.10, 15:52
    • karolina1997 Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 08.12.10, 15:59
      Francuskiwink
    • trufla Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 08.12.10, 16:05
      Hiszpański jest super, ale na pewno bardziej przyda ci się francuski...
      • pink_rose Espanioool ! <33 08.12.10, 16:14
        Hiszpański oczywiście ! od 5 klasy uczę sie hiszpańskiego ( teraz ejstem w 1 gim. ) i jest to piekny jezyk ! Napewno bardziej przyda Ci się niż francuski big_grin po drugie jest dużo prostszy !
        wiem co mówię bo w gimnazjum dodali nam język francuski, ale że kompletnie nikt z mojej klasy sobie z nim nie radził to wywalili babke od tego języka i przyjęli prawdziwą hiszpankę, i teraz oprócz angielskiego, niemieckiego uczymy sie hiszpańskiego big_grin
        naprawdę tej język jest piekny ! smile

PS. Zobacz sobie na mapki jezyków, i zauważ w ilu krajach mówi się po hiszpańsku ( prawie cała ameryka południowa big_grin ) a po francusku niewiele big_grin
    • kalax33 Francuski 08.12.10, 16:23
      Ja uczę się francuskiego i jeżeli nie masz dyslekcji i tego typu rzeczy to szczerze POLECAM! Sam język nie jest trudny, może trochę będziesz musiała się przyzwyczaić do pisowni. Jeszcze jeden argument na TAK jest taki, że połowa Ameryki + do tego inne kraje mówią po hiszpańsku, a po francusku nie aż tak dużo, co w przyszłości może ci ułatwić zdobycie pracy. smile
    • kasiula_anahi Hiszpanski :D 08.12.10, 16:45
      ucze sie 3 rok (3 lekcje w tygodniu) i naprawde ubostwiam jezyk i niezle efekty- jak mialam lekcje z native speakerem to wszystko rozumialam (a wolno nie mowil tongue_out) a francuski jesli ci sie podoba to probuj ale czeka cie dluga droga nauki tongue_outtongue_outtongue_out
    • marszalinka Hiszpański 08.12.10, 16:49
      Łatwiejszy. I mniejsze problemy z wymowa słów
    • oriana Według mnie Hiszpański..... 08.12.10, 16:53
      Raczej jest łatwiejszy,a co do przydatności to chyba obydwa się tak samo przydają.Ja jestem fanką Hiszpani,gdyż bardzo lubię oglądać hiszpańskie telenowele.W przyszłości też zamierzam się uczyć Hiszpańskiego.Dzięki oglądaniu tych telenowel o których wcześniej wspomniałam nawet już umiem parę ważnych słów.smile
      Pozdro i życzę powodzenia w nauce niezależnie od tego,który język wybierzesz.wink
    • sexy_girl Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 08.12.10, 16:55
      wydaje mi się ze HISZPAŃSKI!i jest bardzo ładny .
      ja ucze sie francuskiego ale jet trudny : )
      chciałabym uczyc sie hiszpanskiego
      • selly. Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 08.12.10, 17:12
        ucze sie obydwu i łatwiejszy jest hiszpański
    • ania_xd Hiszpański 08.12.10, 16:57
      Ja uczę się hiszpańskiego od początku września i też miałam taki dylemat smile Ale język jest naprawdę super i dużo lepszy od francuskiego smile
    • annie1996 Hiszpański <33 08.12.10, 17:28
      HISZPAŃSKI! <33
    • dulcecita Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 10.12.10, 17:57
      Myślę, że lepiej się nauczyć hiszpańskiego, francuskiego używa mniej ludzi. Hiszpański jest też pewnie łatwiejszy. Ja zaczęłam się uczyć hiszpańskiegosmile, wydaje mi się fajniejszy niż francuski... Ale to zależy od Ciebie- od gustusmile
    • kolusia1997 Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 11.12.10, 09:40
      Hiszpański wink
      We francuskim trudno mówi sie z tym akcentem uncertain
    • aggusiiowa czytaj. 11.12.10, 09:45
      hm, ja uczę się hiszpańskiego od września i, cóż, jak zawsze bardzo podobał mi się ten język, tak dalej mi się podoba, ale mam do niego niechęć. pewnie przez nauczycielkę, którą mam OKROPNĄ. no i biorąc się za hiszpański licz się z tym, że jest trudno. praktycznie każde słówko się odmienia, jest kilka czasowników 'być' i ciężko to wszystko ogarnąć.<br />
      a francuskiego kompletnie nie znam, więc nie wiem. wink
      • monixx :) 11.12.10, 09:59
        Espanyol!!
    • monik4 Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 11.12.10, 10:01
      Lepiej Hiszpański smile
    • elena98 Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 26.04.11, 13:40
      Nie uczę się ani tego ani tego, ale wybrałabym francuski.
    • redhead Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 26.04.11, 13:50
      Ja wybrałam francais, co z tego, że jest niby trudniejszy?
      • redhead Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 26.04.11, 13:52
        Oczywiście najbardziej liczą się oceny, tak?! Już nie ważne jest, jak nauka nas przygotuje do dorosłego życia. Trzeba tylko zdać z wyróżnieniem, podlizywać się nauczycielom, żeby potem siedzieć jak ten głupi i nic nie robić. Pięknie. Po prostu wspaniale. Nic dziwnego, że świat schodzi na psy, jeżeli wszyscy jesteśmy ogarnięci hipokryzją.sciana
    • zbuntowana676 Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 27.04.11, 15:17
      Hiszpański jest fresco smilesmile
    • yyep wrrr, francuski. 08.05.11, 10:43
      hiszpański na pewno jest łatwiejszy i osobiście dla mnie fajniejszy. nie lubię francuskiego.
    • love_story Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 17.12.11, 09:47
      Ja umiem j.Hiszpański hodziłam na lekcje i się nauczyłam i powiem ci że to piękny język a na Francuzki nie chodziłam awięc ci nie powiem heh
      Ale myślę że język Francuski jest łatwiejszy
    • drabina Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 17.12.11, 10:18
      Jestem za hiszpańskim.Bardzo melodyjny język i zdecydowanie prostsza gramatyka niż w języku francuskim.Jeśli chodzi o wymowę jestem za francuskim,bo jest przepiękna,ale i bardzo trudna.Aby dobrze mówić po francusku należy nauczyć się dobrze wymowy(co jest bardzo trudne) jak i akcentu francuskiego(co jest chyba jeszcze trudniejsze).Natomiast hiszpańskiego łatwiej się uczy..
    • helgahitler Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 18.12.11, 20:10
      Niemiecki!
    • roxxxy Re: Lepszy język Hiszpański czy Francuski? 19.12.11, 16:54
      Ja wybrałabym hiszpański, jest bardziej poopularny dużo ludzi na swiecie mówi po hiszpańsku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka