anonimowa13 14.12.10, 14:16 Czy u Was w szkole jest tak że każdy należy do jakiejś paczki? Czy są grupy sławne w szkole i takie o których istnieniu większość nawet nie wie? Odpowiadajcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miley Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 14:24 tak są takie grupy jak sławni których nikt nie zauważa i np.sportowcy kujony lubiani i wgl.mi się to za bardzo nie podoba ja jestem w tej lubianej poniewarz mam wielkie poczucie chómoru i wszyscy mnie lubią a jak jest z wami Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 14:29 są podzielone dziewczyny na te fajne i te fajne mniej ..a chłopaki nie są podxieleni xd Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 14:31 Nie, no oprócz naszej 'elity'. Uważają się za najfajniejszych a nas - ludzi nienależących do ich grupy nazywają 'plebsami'. Ja uważam że to jest dokładnie na odwrót. Elita ( jak i połowa reszty szkoły) jest na mnie strasznie cięta, czego nie rozumiem. Po za tym nie ma żadnych grup, wszyscy normalni się dogaduja ze sobą i tak być powinno Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 14.12.10, 14:50 są szkolne kujony , dziecynki proo , wyśmiewani debile , zgrywusy dziewczyny których nikt nie lubi , szkolne latawice , i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 14:57 W szkole wiadomo ,że są grupy i osoby bardziej sławne czyli lubiane i takie ,które w ogóle się nie kojarzą. Ci lubiani są zazwyczaj dobrzy w sportach, mają dobre wyniki i chodzą na zawody i mają fajny charakter i fajnie wyglądają ,nie rzadko palą i chodzą na wagary - po prostu traktują wszystko luźniej ,są zabawni i dlatego są lubiani. Osoby mniej znane są mało lubiane z własnej winy. Takie osoby albo należą do subkultur i są przez to ciche albo trzymają się po dwie -trzy osoby i nie nawiązują z nikim więcej kontaktów. W sumie uważa je się za dziwne i nie warte uwagi. Jest dużo osób ,anonimowych ale mających swoje grupy i nawiązujących kontakty z innymi osobami - takich osób jest najwięcej. W klasie zazwyczaj jest podział na 4 grupy , pierwsza to fajni chłopacy ,przystojni i lubiani w szkole ,zazwyczaj sportowcy ,druga to fajne dziewczyny ,które kumplują się z chłopakami z pierwszej grupy ,trzecia to mniej lubiane dziewczyny i chłopacy nie wyróżniające się niczym ,może czasami nauką. Czasami kumplują się w parach czasem w trójkach. No i czwartą grupą są osoby ,które z nikim nie gadają i są ogólnie wyśmiewane. Jak już mówiłam zależy od klasy. U mnie raczej wszyscy kumplują i trzymają się razem ,więc nie ma podziału grupowego. Tak jest dobrze. W szkole nie zależy mi na tym żeby być vipem, nie potrzebuję się wyróżniać by poczuć się kimś. (; dobrze jest tak jak jest - mam trochę znajomych i przyjaciół więc jest ok. ;D Ale kumpluję się z kilkoma sławnymi osobami w szkole. I często albo wagaruję albo palę... ale chyba nie jestem vipem. Nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
bfmvfan Hmm... Poniekąd... 14.12.10, 15:06 Poniekąd u mnie też tak jest. Ale nie całkiem - nawet te osoby 'bardziej znane' nie uważają się za jakichś VIP'ów <przynajmniej tak mi się wydaje> . Ogólnie u mnie w szkole 2/3 szkoły to super ludzie , więc wiecie... Chociaż ! Jest też grupka, tak jak ktoś to ujął , 'subkultur' (u mnie głównie metalowcy; emo, na szczęście, i innych pokemonów nie ma) , osób trójka przykładowo, choć zauważyłam, że nie są takimi odlutkami . No po prostu... Ech / Trudny temat. Pomyślę, i jeszcze coś tu napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: Hmm... Poniekąd... 14.12.10, 16:17 też nie wiedziałam że moja 'elitka' nazywa się tak, dopóki nie poszłam na urodziny koleżanki na których oni też byli i jak się upili..... to poszły wszystkie sekrety i opinie z ludziach ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
enjoy Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:19 w szkole jest raczej tylko taka 'elita' złożona z bogatszych dzieciaków, ale ogólnie to czegoś takiego nie ma. Bardziej w klasie, ludzie podzielili się na poszczególne grupy. :p Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:22 chyba są, nie wiem. nie zwracam na to uwagi i nie szufladkuję ludzi do poszczególnych grupek. Odpowiedz Link Zgłoś
alexrusso Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:25 hmm, tak jakby :p alexrusso Odpowiedz Link Zgłoś
hiaa Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:26 Są ale my z koleżankami tworzymy własną 5 !! ;xx . Odpowiedz Link Zgłoś
lays_x33 Niestety 14.12.10, 16:28 są . A ja chyba do żadnej się nie zaliczam .. może do grupy kujonów ... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:37 U mnie nie ma jakkiś tam wielkich podziałów. Wszyscy są sympatyczni i fajni... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa13 KLASA ;/ 14.12.10, 16:38 W mojej klasie dziewczyny są podzileone na 3 grupy a chłopacy są zawsze razem ;X Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 16:48 U mnie w szkole nie ma żadnych grup aczkolwiek w podstawówce to było ich dużo. Zwłaszcza dominowały te grupy " silniejszych " palących , ćpających i jeszcze nie wiem co robiących. Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Chyba tak... 14.12.10, 16:50 W mojej szkole są ci popularni i mniej popularni oraz ofiary -.-'. Ja raczej należę do odrębnej grupy czyli "nieliczni z mózgiem" . Gdybyście widzieli co u nas w szkole dzieję się na korytarzach. Nie wiem czy jestem popularna czy nie. Ale jakoś mnie to nie obchodzi. W mojej klasie też jest dzielenie na grupy. Są fajni i ofiary. Nie ma super fajnych. Ja należę do grupy fajnych zresztą tą grupę stanowią 3/4 klasy, a 1/4 to ofiary. Nasza klasa jest klasą integracyjną więc te ofiary ... To ci ; No .. Jakby to powiedzieć.. "zintegrowani" . Nie chodzi o to że oni mają downa czy coś . Po prostu są dziwni i nikt ich nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 17:36 nie odczuwam czegoś takiego. jasne, ze z niektórymi gadam częściej, a z niektórymi mniej. ale to nie świadczy o tym, że jakos się dzielimy. bo czegoś takiego generalnie w szkole nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
freeze_ Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 19:10 u mnie szkoła dzieli się na dwie grupy. plastiki, czyli tzw. elita, należą do niej dziewczyny i niektóre chłopaki. Uważają się za kogoś lepszego od innych, wszędzie się pchają, a wszystkich innych omijają szerokim łukiem. A najśmieszniejsze jest to, że kopiują, np. styl ubierania od nas, zwykłych uczniów. A reszta to normalni ludzie, którzy są wyśmiewani. no ale tak jest w szkołach. Może nie wie wszystkich. Ale mi tam pasuje nie bycie kimś więcej, niż tylko uczniem. XD Odpowiedz Link Zgłoś
unrealizable__ niestety 14.12.10, 19:23 są mnie i bardziej lubiani - nie rozumiem tego ale samo jakos tak wyszło prawie od zawsze . ja jestem tak pośrodku nie wybieram sobie przyjaciół . gadam ze wszystkimi . wszystkich szanuję ogólnie jestem tolerancyjna nie nawidzę tego podziału ale nie da sie przecież zmusić kogoś do lubienia na siłę . . . niestety . bo wszystko byłoby łatwiejsze np . stanie na przystanku wszyscy razem a nie 5 grup ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ taa. 14.12.10, 17:57 są. w całej szkole są grupy. w naszej klasie też. ale ogólnie to mamy całą klasę zrąbaną, szkołę też. przyzwyczaiłam się do tych "elit" szkolnych. ale nie lubię czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: 14.12.10, 18:25 Na pewno są u mnie takie grupy,lecz nie jest to odczuwalne.Na przykład jest jedna wielka grupa,z której nie bardzo ludzie zdają sobie sprawę,ale wiedzą "że to one".A konkretniej te dziewczyny,które noszą bluzki na ramiączka w zimę,palą,piją,chodzą na imprezy alkoholowe co dwa dni etc.Wiem,że trudno uwierzyć,że w podstawówce są takie osoby,ale owszem.A wszystko za sprawą tego,że rodziców nie ma cały dzień w domu,dzieci mają starsze rodzeństwo,które przyprowadza swoich koleżków do domu lub po prostu te osoby poznały nieciekawych ludzi.Są również lanserzy,wiadoma sprawa.Są też komputerowi maniacy,fani Disnaya,fani metalu,mole książkowe,spóźnialscy,nierozgarnięci,dresy,sportowcy,emo,barbie itd.Mogę wymieniać jeszcze na prawdę dużo grup,bo wiadomo,że co chwilę powstaje jakaś nowa grupka,wystarczy,że kilka osób o tych samych zainteresowaniach zaprzyjaźni się za sobą.Było już mnóstwo takich i podobnych wątków,ale mimo to powtórzę swoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 18:10 Taak... jest u nas w szkole jedna hmm... grupa, która ma nazwę, ale nie mogę jej zdradzić (być może ktoś z mojej szkoły tu jest, a jak się o tym nfaje, lubiane, nie uważają się za żadną elitę itp. To tyle o dziewczynach. Hmmm... u chłopaków takiego czegoś nie ma... choć są tzw. "cioty" , dresy i JP. Więcej paczek, grup itp. nie ma, ale da się zauwżyć podział na subkultury. Mało jest osób w szkole, które do żadnej nie należą Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 18:17 Niestety - klasa to podział na popularne, "fajne" dziewczyny, które chichotają jak głupie i robią sobie słit focie, "fajnych" kujonów, resztę kujonów i resztę dziewczyn. Nic nie da się na to poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 18:18 mhmm, w mojej szkole wszyscy znają wszystkich xd raczej nie ma grup : bogaci, normalni, głupi jak to w tych wszystkich filmach. każdy trzyma się z przyjaciółmi, i niech tak zostanie (; Odpowiedz Link Zgłoś
milcia123 Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 18:39 U mnie jest coś takiego że Zawsze muszą być grupy , ... I kłótnie przez to nasza klasa została wymieszana. Gdyby nie te całe ... głupie grupy to wszystko było by okej. Odpowiedz Link Zgłoś
stupiddreamx3 Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 18:49 ogólnie prawie każdy jest w jakieś paczce, ale wszyscy normalnie się lubią chociaż zdarzają się wyjątki ; p Odpowiedz Link Zgłoś
jonas1139 Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 19:03 taa ja z laskami z mojej klasy jestesmy te najładniejsze z 7 klas x są cool chłopaki są ci pojebani są ci grubi i taakie tam x Odpowiedz Link Zgłoś
dirty Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 19:16 no. nasza paczka jest dosyć znana xd w sumie na holu gdzie większość osób przebywa wszyscy siedzą grupami. Odpowiedz Link Zgłoś
xzofijax Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 19:16 Tak, jest tak. U nas nawet kilka grup, np: Najsławniejsi w szkole, najsławniejsi w klasie, odseparowani, debile, ci gorsi. Ja sama nie wiem do której należę, ale znam swoją ksywkę rozpoznawczą : D W sumie mam dwie, ale cicho. Karolajna albo ' Ta co chodziła z Błendonem ' normalnie mega XD Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Poszczególne grupy w szkole 14.12.10, 19:18 nie wiem. mam dużo znajomych, cięgle gadam z kim innym, więc chyba nigdzie nie należę?? Odpowiedz Link Zgłoś