Dodaj do ulubionych

"Dziedzictwo"Christopher Paolini

19.12.10, 13:09
"Dziedzictwo to seria książek, napisana przez Christophera Paoliniego, obecnie zapowiadane jest wydanie czterech tomów, mimo iż wcześniej planowano wydanie jedynie trzech.

Dotychczas wyszły już 3 części - 'Eragon', 'Najstarszy' i 'Brisingr'
."

"Do tej pory powstała jedynie ekranizacja pierwszego tomu Dziedzictwa i na razie następne nie są planowane. "

Czytaliście.? Jak wam się podobało.?Chcielibyście kolejną część.? big_grin

Komuś sie nie podoba.? Kosz .
Obserwuj wątek
    • magnus.xd .? 19.12.10, 13:16
    • alice087 a o czym to jest?? 19.12.10, 13:20
      • magnus.xd Re: a o czym to jest?? 19.12.10, 13:27
        Dużo do pisania x D .

Sprawdź w wikipedii tongue_out
    • estera102 Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 19.12.10, 13:27
      to jest super książka , już czekam na czwarta część zwłaszcza że gdzieś czytałam że arya ma zostać jeźdźcem smile
    • alicesz SUPER!!! 19.12.10, 13:47
      Te książki są maga super;D Uwielbiam je i z niecierpliwością czekam na kolejną i ostatnią część "Dziedzictwa". Tylko, że z tym jest pewien problem, gdyż nie wiadomo czy Chris to już skończył, czy dalej pisze, a w jednym wywiadzie (jakiś miesiąc temu) gdy został zapytany o datę premiery ostatniej części ten się tylko zaśmiał i nic nie powiedział. Czy on sobie jaja robi z nas, fanów?! Po co wziął się za pisanie książki o tak skomplikowanej fabule żeby teraz nie wiedzieć jak to zakończyć.
      Ale ja ciągle czekam i będę wiernie czekać, bo książka jest tego warta;D
    • evanescence24 czytałam. 19.12.10, 13:54
      na początku nie byłam przekonana, ale szybko się wciągnęłam i w ciągu kilku dni (a raczej nocy) przeczytałam wszystkie 3 części. kiedy skończyłam "Brisingr", to prawie wpadłam w depresję, bo chciałam już 4 książkę, bueheh.
      ogółem bardzo fajna seria. chociaż czasem mnie Eragon wkurzał ;>
    • butterfly141 Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 19.12.10, 14:00
      Ja czytałam 2 pierwsze części, ostatniej jeszcze nie, ale raczej nie zamierzam smile Pamiętam, że wtedy byłam zachwycona Paolinim, ale teraz gustuję w innej fantastyce i jeśli już to wolę Sapkowskiego wink Lecz to nawet fajna książka, choć wiele osób zarzuca podobieństwo do np. Tolkiena (nie wiem nie czytałam Władcy Pierścieni, bo mnie nudziło xd), ale jako, że była napisana przez 17-latka, to nawet spoko xd
    • nora. Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 19.12.10, 14:05
      pewnie, że czytałam! to jedna z moich ulubionych książek, a raczej serii heh ;p
      szkoda, że nie ma jeszcze 4 części, nie mogę się jej doczekać . ale mogliby chociaż kolejny film nakręcić..
    • mysky Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 19.12.10, 14:05
      Oesus...
      przeczytałam 'Dziewictwo' O_o'
      A książki nie czytałam, ale może kiedyś się do tego zabiorę. suspicious
    • azi1002 Czytałam... 19.12.10, 14:49
      i, mówiąc szczerze, nie umieram z niecierpliwości w oczekiwaniu na następny tom.
      Nie pocięłabym się, gdyby jednak nie został wydany.
      'Dziedzictwo' to dla mnie książki do przeczytania maksymalnie raz - w ramach przerwy między poważniejszą literaturą.
    • dominisiaa_ Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 19.12.10, 16:47
      Nawet fajne ksiażki. Ale na 4 część czekam już ok od 1,5 roku i nadal nie wychodzi. ;/
      • ami Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 21.12.10, 18:39
        KOCHAM!!!!!! Po prostu uwielbiam te książki!!! Najbardziej rozwalają mnie teksty Saphiry i Angeli big_grin Miało wyjść tej jesieni, ale jak widać coś nie wyszło... uncertain
    • xxlilyxx Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 25.12.10, 15:42
      czytałam i bardzo lubię. ; )
    • ley Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 25.12.10, 18:16
      kiedyś byłam fanką całej serii i nawet filmu. teraz z tego wyrosłam. (;
    • imaginaria_ Re: "Dziedzictwo"Christopher Paolini 27.12.10, 19:22
      arcydziełem nie jest, ale bardzo ją lubię. i wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że pierwszą część napisał jako piętnastolatek : >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka