Dodaj do ulubionych

Mam myśli samobójcze!

25.12.10, 12:42
Ostatnio cały czas siostra, jej mąż i większość osób z rodziny poniża mnie, upokarza! Mówią mi, że jestem do niczego, głupia, gruba itd. Siostra cały czas mnie wyzywa, że wiecznie nie ma mnie w domu jak jest coś do zrobienia! A faktycznie jest tak, że to ona zostawia nam dziecko i wyjeżdża np. do kosmetyczki i wraca po 3-4 godz.
Przez to miewam ostatnio dość często myśli samobójcze! Myślę, że najlepiej byłoby się podciąć, przedawkować jakieś lekarstwa lub wpaść pod samochód! Cały czas płaczę! Nie wiem, co mam z tym zrobić. Przez to cały czas się odchudzam, myślę, że do niczego się nie nadaję itd. sad sad
Obserwuj wątek
    • cytrynkova Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 12:49
      Wiem, że to ciężkie. Czujesz się bezradna. Ale zastanów się: czy warto zniszczyć swoje życie przez toksycznych ludzi? Może oni nie uświadamiają sobie jaki ból ci zadają? Pogadaj z nimi o tym. Jeśli to nic nie da - traktuj ich jak powietrze. Ale nie marnuj swojego życia! smile
      • thepretty Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 12:53
        Próbowałam nie raz! Kiedy z nimi rozmawiam twierdzą, że histeryzuję, i że mam tak nie mówić, bo to nie prawda! a ja czuję się jakbym żyła tylko po to, żeby mieli na kogo krzyczeć, z kogo się śmiać i robić żarty! sad
        • ley . 25.12.10, 18:08
          żarty, tak?
          więc ty też z nich żartuj. skoro Twoja siostra tak dba o swój wygląd, powiedz jej coś o tym, że to jej nie ma w domu, bo musi zrobić sobie paznokcie, albo coś. ironia, sarkazm i arogancja są często najlepszym wyjściem, przynajmniej ja tak robię. a co do uczuć... wiesz, ignoruj ich. porozmawiaj z kimś, kto jest warty zaufania i tyle.

naprawdę Ci współczuję. trzymaj się tam i nie daj się jakiejś psychicznej babie ze zbyt dużym ego i jej rąbniętemu mężusiowi.
    • slodkiporanek Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 12:51
      No błagam, chcesz się pozbawić takiego pięknego prezentu jakim jest życie przez kogoś, kto sam sobie z sobą nie daje rady i musi dać upust emocjom?
      Bo tak myślę - Twojej siostrze coś w życiu nie wychodzi, i znalazła sobie ofiarę.
      Nawet jak nie umiesz, czy nie chcesz walczyć o siebie - to sprawę przemilcz.
      Za parę lat to się skończy - wyprowadzisz się.
      Tyle rzeczy masz do zrobienia... Nie kończ tego w taki nieelegancki sposób...
      • thepretty Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 12:54
        Tylko ja już chyba nie wytrzymam tych kilku lat. cry
        • slodkiporanek Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 13:01
          eeeej... Nie płakaj...
          Będzie dobrze - masz co jeść, gdzie spać, ktoś Cię kocha - ino żyć!
          To tylko twoja siostra - kiedyś cie przeprosi. zobaczysz.
    • carli. Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 13:01
      pogadaj o tym z mamą może ??
      ale przestań myśleć o takich rzeczach. jesteś młoda jeszcze dużo, różnych, miłych rzeczy cię spotka z życiu wink
    • zbieramchmury Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 13:05
      pomyśl o przyjaciołach. chyba nie chciałabyś, żeby Cię zostawili, jak Ty chcesz ich zostawić. odwagą nie jest śmierć, tylko dalsze życie. nie poddawaj się. wiem, co mówię, też to przeżywałam. trzymam kciuki i życzę powodzenia ; )
    • nrulezzzzz Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 13:09
      rodzina. wiem. ja mam może nie tak samo, ale moje kontakty z nią też są patologiczne. jeśli coś Cię nie zabije to Cię wzmocni. oni nie są w stanie mnie zabić i wiem, że Ciebie też nie. ja też myślałam o takich rzeczach: byleby nie bolało, a potem po prostu będzie... no właśnie nad tym się najbardziej zastanawiałam... czy będzie spokój, szczęście czy może ból. w końcu samobójstwo to złamanie jednego z 10 przykazań. wierzę w Boga, choć jak każdy mam momenty zwątpienia wiem, że jeśli religia, którą wyznaję jest prawdą to po śmierci będę miała jeszcze gorzej, niż tu na ziemi jeślibym to zrobiła. gdybym nie wierzyła już dawno bym to zrobiła. tak jak wiele osób. ale wierzę. nie tylko w to, że jest Bóg i życie po śmierci, ale też to, że po każdej burzy w końcu wzejdzie słońce. i Ty też musisz w to uwierzyć. tym słońcem nie musi być wcale nic specjalnie wielkiego. czasem rzeczy drobne dają więcej szczęścia. musisz ich znaleźć kilka w swoim życiu. czasem zwykła książka, filmy, jakieś pasje, nawet muzyka dają chwilową ucieczkę. ale według mnie najlepszym lekarstwem w tym przypadku powinna być prawdziwa przyjaźń. jeśli ją znajdziesz będzie Ci dużo łatwiej...

mam nadzieję, że pomogłam. życzę Ci szczęścia w poszukiwaniu tych promieni słońca. przyjaźni. mam nadzieję, że Ci się uda. smile
    • mrs_alex Spróbuj z kim pogadać. 25.12.10, 13:10
      Na pewno w Twojej rodzinie jest taka osoba, która wcale nie uważa Cię za grubą,beznadziejną i brzydką. Myśle tu o osobie dorosłej- np. jakiejś cioci, babci, dziadku. Porozmawiaj z taką osobą, wyżal jej się. Samobójstwo naprawdę nie jest dobrym pomysłem!shock
    • laurilla Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 18:12
      Zwierz sie komus,to Ci ulży.
    • not4u_boysxd Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 18:13
      thepretty , uważam że rodzina źle Cię traktuje. Bo takie zachowanie nie jest normalne. Na Twoim miejscu poszłabym do kogoś, komu mogę ufać, albo do psychologa w szkole..i opowiedziała o całej sytuacji. Powinnaś komuś to powiedzieć...
    • magy10041996 Re: Mam myśli samobójcze! 25.12.10, 18:17
      porozmawiaj o tym z mama albo z tatą...
      Jak moi dowiedzieli się że miałam mysli samobujcze odrazu zaczeli mnie szanować
    • nickaa Re: Mam myśli samobójcze! 04.01.11, 15:29
      kiedyś też tak miałam może to minie. pogadaj z rodzicami powiedz co czujesz albo jeśli i nie ufasz to z przyjaciółką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka