Dodaj do ulubionych

Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie?

26.12.10, 19:49
zauważyłam, że na Kotku jest dużo osób słuchających gwiazdek Disneya albo Rocka.
a ja mam trochę inny gust co do muzyki.
Hip hop, rap, reaage.
Dla was taka muzyka to pewnie ćpanie, szerokie spodnie, bluzki ze znaczkiem JP itp.
dla mnie nie, dla mnie to dźwięki, dzięki którym czuję, że żyje, uwielbiam to big_grin
nie wiem, czy kogoś to zainteresuje ale chcę się podzielić moją pasją.
więc przesyłam linki do piosenek, które mają boski bit, przemyślany tekst i cudowne głos wykonawców.
www.youtube.com/watch?v=8xEN4LSPYIg
www.youtube.com/watch?v=6BnT_wkuMBA
ale to tylko przykłady.
takich piosenek jest więcej smile

a wy co sądzicie o tym rodzaju muzyki ? słuchacie? czy wręcz przeciwnie - nie możecie znieść?

jak wątek był - to kosz.
Obserwuj wątek
    • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 19:54
    • lolcia15 Re: słucham ... 26.12.10, 20:01
      kiedyś nie znosiłam tego a teraz mogę słuchać cały czas big_grin
      te dwie które dałaś są moimi ulubionymi big_grinbig_grin
      • ensuite Re: słucham ... 26.12.10, 20:04
        wow, już jedna fanka na kotku oprócz mnie big_grin

wypowiadajcie się, krytykę zniosę big_grin
        • fineaszka Re: słucham ... 26.12.10, 20:08
          Te rodzaje muzyki są mi obojętne, nie słucham tych klimatów. Ale nie mam nic do osób, które tego słuchają, oprócz do napalonych fanek Bednarka.
          • blondi_girl Re: słucham ... 26.12.10, 20:12
            Moim zdaniem na kotku zaczynaja powoli zanikać dziewczynki słuchające gwiazdek disney'a i właśnie więcej jest osób słuchających takiego rodzaju muzyki jak ty.
            Ja osobiscie uwielbiam rap.
    • savannah95 Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:09
      Ja słucham Paramore i tak połowa ludzi krytykuje mnie za to że mówię o ich muzyce Rock ale to przecież jest Rock może nie 'czysty' ale jest ale słucham także one republic mam ich wszystkie płyty tak samo jak paramore moje kumpele uwielbiają hip-hop ja od dziecka słucham Eminema (także mam wszystkie płyty) przyznam się bez bicia że reagge słucham dzięki Bednarkowi i to tylko niektóre piosenki bo ta muza w większości do mnie nie przemawia. Moim zdaniem muzyka powinna wyrażać osobę która tej muzyki słucha jej styl bycia, istnienia, tok myślenia powinna wyrażać uczucia jakie czujemy gdy jej słuchamy więc nie powinnyśmy krytykować kogoś za inny odmienny gust muzyczny ty słuchasz rapu i hip-hopu ja słucham rocka a ktoś Justina Biebera i też dobrzesmile
      ps. Twoja muzyka to dla mnie na pewno nie ćpanie, szerokie spodnie, bluzki ze znaczkiem JP to dla mnie muzyka dzięki której wyrażasz siebie i nie rezygnuj z tego co słuchaszsmile
      wiem że się rozpisałam przepraszam za tosmile
      • lolcia15 Re: bednarek=fuu 26.12.10, 20:16
        jakoś za nim nie przepadam uncertain
        ale połowa lasek w mojej szkole sika na niego widok i to dosłownie . porażka jakaś sciana

i zapomniałam dodać że też słucham reggae kiss
        • naomi. Re: bednarek=fuu 26.12.10, 20:23
          zgadzam się 'bednarek = fuuuu' !
    • hilaryn Jaa... . 26.12.10, 20:11
      Ja uwielbiam słuchać hip-hop, R&B, rap i reggae, te bity są świetne bynajmniej mnie osobiście się bardzo podobają.
      • shut_up Re: Jaa... . 26.12.10, 20:14
        ty pewnie tak uwielbiasz reggae, że nawet nie wiesz jak się pisze :q
        słucham oczywiście, reggae najbardziej.
        a z rapu polskiego to ostry, eldo najlepsi (;
        • ensuite Re: Jaa... . 26.12.10, 20:18
          wiem jak to się piszę. nie zauważyłam błędu.
      • ensuite Re: Jaa... . 26.12.10, 20:16
        oo druga big_grin fanki HiH łączmy się ! i módlmy za Magika [*] dziś rocznica śmierci. pamiętacie?
      • mazakhousaxd Re: Jaa... . 26.12.10, 20:18
        aaaaaaaa paktofonika ! ; ********
        dziewczyno, znasz się i to jak ;D
        mój ulubiony zespół szkoda że już nie istnieje. rapu oczywiście że słucham, reggae już trochę mniej chyba że grubsona. pochodzi z mojej miejscowości - Rybnik ; ) widuję go tu czasem ;d polecam ci również Pezeta, mój ulubiony wykonawca. Piosenki takie jak 'lubie', czy 'halo'. ; D przesłuchaj.
        narazie ; *
    • oliiviia no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:17
      wymieniłaś hip hop i rap obok siebie. ludzie, właśnie takich osób nie lubię, myślą, że wiedzą wszystko o hip hopie, mówią, że kochają hip hop. a gadają, że słuchają hip hopu i nie wiedzą, że rap wywodzi się z kultury, jaką jest hip hop. hip hopu się nie słucha, słucha się rapu.
      • ensuite Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:19
        hip hopu się nie słucha ? od kiedy?
        • mazakhousaxd Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:21
          ja od rana trąbie wszystkim że dziś rocznica śmierci Magika big_grin
          [*]
          • ensuite Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:26
            ja też. ale we wszystkich mediach cicho.
            nawet Fo i Rah nie napisali nic na swoich kontach.
        • oliiviia Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:22
          nie da się słuchać kultury, a hip hop właśnie kulturą jest. mówiąc, że słuchasz hh, mówisz źle, bo rapu się słucha. rap to muzyka wywodząca się z kultury hip hop.
          no rzecz jasne również mówiąc, że słuchasz hip hopu i rapu, również mówisz błędnie, bo to się niczym nie różni. to nie są różne gatunki, tylko hh to kultura, rap- muzyka. powtarzam się, wiem. ale wy tego nie potraficie zrozumieć do cholery.
          • ensuite Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:25
            ok, zwracam honor.
            ale czy to ważne? słucham bo bardzo mi się to podoba.
            chciałam się tym podzielić - tyle. masz jakieś do tego wąty, kliknij kosz.
            • oliiviia Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:27
              no jak już słuchasz i oświadczasz wszystkim, że kochasz jakiś gatunek muzyczny, dowiedz się o nim najpierw paru rzeczy.
              nie kliknę kosza, mnie po prostu wkurza to, że ktoś udaję, że się na czymś zna a gó.wno wie i mówienie, że słuchasz hh cholernie mnie denerwuje. tyle. c;
              • ensuite Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:29
                dobrze, dzięki Tobie nauczyłam sie, że słucham kultury, dzięki ci za to.
              • savannah95 Re: no tak jasne. widać, że kochasz hh i rap. 26.12.10, 20:36
                Ok. Jest się RAPEREM i się rapuje Ta muzyka różni się od Hip-Hopu wiem bo słucham Rapu co prawda nie polskiego ale zawsze więc nie naciskaj na tą osobę tylko dlatego że ktoś może mieć inne zdanie człowieku bądźmy dla siebie ludźmi nie zwierzętami a mówienie komuś że gó.wno wie mnie wkurza właśnie za takie pieprzenie ginęli najlepsi raperzy to nie tylko muzyka dla ciebie tylko dla wszystkich i choć może się nie zna tak jak ty ale jest większą fanką bo tą muzę przyjmuje tak jak ona to rozumie.

Peace.
                • oliiviia @ savannah95 26.12.10, 20:46
                  facepalm.
                  Jest się RAPEREM i się rapuje Ta muzyka różni się od Hip-Hopu
                  HIP HOP TO NIE MUZYKA.
                  to kultura, ludzie. :c
                  też słucham rapu, też wiem. nie naciskam na nią, tylko mówię co myślę, wolność słowa, jest coś takiego.
                  człowieku bądźmy dla siebie ludźmi nie zwierzętami
                  tu akurat niepotrzebnie wplątałaś zwierzęta. ale to btw.
                  właśnie za takie pieprzenie ginęli najlepsi raperzy
                  o ile mi wiadomo, nie jestem raperką, więc chyba nie zginę.
                  to nie tylko muzyka dla ciebie tylko dla wszystkich
                  czytajcieże wy no. powiedziałam coś o tym, że rap to tylko muzyka dla mnie? nie.
                  choć może się nie zna tak jak ty ale jest większą fanką bo tą muzę przyjmuje tak jak ona to rozumie.
                  wtf. dobra, to akurat nieważne.
    • karmel_ Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:25

Ha I Pe Ha O Pe wszędzie, wszędzie ...

lubię rap. naprawdę lubię. ale taki dobry, nie jakiś peja czy firma śpiewająca o jp,tylko taki opowiadający o problemach , życiowy.
      Lubię Pezeta, Grubsona, ale bardziej ciągnie mnie do tego starszego rapu - kaliber44, paktofonika. mimo iż już nie tworzą, n iezapomnę ich świetnych piosenek i słucham ich bardzo często.

rap jest bardzo fajny, jeśli tylko osoby które go słuchają, słuchają go prawdziwie, nie dla lansu. ;3
      • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:28
        karmel_
        żółw big_grin
        zgadzam sie z Tobą, prawdziwy rap to stary rap.
        opowiadający historie, problemy.
        teraz peja, Tede, Firma - maskara.
        dobrze, że są tacy ludzie jak Pezet, Grubson, Pokahontaz.
        • karmel_ Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:36
          żółwik . :q
          ja tam sobie lubię jeszcze posłuchać Fokusa, Rahima , z tej starej ekipy.
          nawet jeśli nie są już razem miło ich posłuchać i przypomnieć sobie stare czasy kiedy Magik jeszcze żył...
    • cukiereczek.. Już 10 lat! MAGIK [*] 26.12.10, 20:31
      • ensuite Re: Już 10 lat! MAGIK [*] 26.12.10, 20:32
        sad
    • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:38
      big_grin
    • rememberina Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:39
      Reggae - słucham, jak najbardziej smile Ale za rapem nie przepadam... nie to, że uważam, że to jest beznadziejna muzyka - co to to nie! Po prostu, wolę inny rodzaj muzyki smile Aczkolwiek cenię sobie 2Paca, Run DMC, Eminema.
    • eweel95 Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:39
      na ogół nie słucham, ale jest jeden zespół, który kocham - SumaStyli . polecam, bo są naprawdę świetni. smile
      • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:42
        nie znam , ale zobaczę big_grin
        • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 20:53
          oj mało tych fanek tutaj big_grin
    • xxlilyxx Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 26.12.10, 21:00
      Grubsona po prostu wielbię. ;3 oprócz tego Pezet, Eldo, O.S.T.R albo Pih. lubię kilka kawałków Paktofoniki, ale bez większego szału.
    • nora. Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 27.12.10, 13:08
      rapu słucham . Ale wolę PFK od Firmy czy jakiś tam . Lubię Pezeta, Grubsona, Eminema, O.S.T.R., PFK, Kaliber44 .
    • katsuumi_17 Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 27.12.10, 13:18
      Spokojnie, zapewniam cię, że po Kamilu Bednarku z Mam Talent na Kotku zaroiło się od miłośniczek reggae^^
    • ensuite Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 30.12.10, 17:08
      a jak myślicie ile milionów Polaków słucha rapu itp. ?
      przyjaciółka zadała mi dziś pytanie i sama się zastanawiam, czy tacy fani przekroczą milion wgl.
      czysta ciekawość, jak się nie podoba -kosz.
    • michaelmontana Re: Ha I Pe Ha O Pe - co sądzicie? 30.12.10, 18:46
      sądzę, że nie powinnaś więcej pisać ' Ha I Pe.... itd.. "<br />

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka