Dodaj do ulubionych

Harvard. ; ))

29.12.10, 19:48
siemka ; ]
moim marzeniem jest iść na Harvard i nie przestanę marzyć xdd dobre oceny mam śr 5.0 to może się uda ; pp ale trzeba przejść SAT i nie trzeba TOEFL którego się bałam ..
Chociaż młoda ze mnie osóbka poważnie myślę o przyszłości . wink
co myślicie o tej uczelni ? ; dd

www.harvardpolishsociety.org/pl/studia.htm - Polskie towarzystwo na Harvardzie. brawo
Obserwuj wątek
    • crezyyy odświeżam . ; dd 29.12.10, 19:56
    • hooodooo Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:03
      ja pójdę na yale devil
      • sakura134 Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 16:29
        Oj super wink Ja tez bym, chciała, ale cóż nie jestem zbyt dobra jezeli chodzi o oceny, naprawdę życzę ci abyś w przyszłości sie tam dostała big_grin kiss
        • urszulka2691 w odstawówce to ja nawet wieksza srddnią miałam 27.02.11, 19:48
          5.0 w podstawówce to nic takiego;/ w liceum sie musisz starac;/;/;/
    • dorothy. Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:08
      Wiesz jak ja miałam 11 lat to też miałam 5.0 ... 3/4 osób miało.Teraz jestem w dobrej szkole,nawet bardzo no i średnia tylko 4.4 mimo,że się bardzo dużo uczę.Z tego co czytałam w jakiejś gazecie w wakacje,to żeby iść na Harvard to musisz mieć bardzo wysoką średnią,angielski perfekt(gramatyka,słówka nawet specjalistyczne i chyba nawet coś z slangu ale pewna nie jestem może to tylko plota),dodatkowe osiągnięcia i umiejętności.Więc na razie wiesz...nie ma co określać jak jest się w 5 klasie podstawówki.
      • majka04 Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:12
        powodzenia ! wink
        • crezyyy śr.z pods. nikogo nie obchodzi,ważna matura!Daj, 29.12.10, 21:15
          Dajcie mi spokój.
    • olciaaa03 mam być szczera? 29.12.10, 20:11
      marzą o tym dzieciaki co przeskakują klasy i mają średnią 6.0 moim zdaniem nie uda ci się bo wiesz jaki mają wybór na harvardzie? mieliony dzieciaków próbóje tam się dostać. ale gratuluje ambicji i życzę/rzycze powodzeniakiss
      • crezyyy R@olciaaa03; miałam 5.8a nie umiesz napisać życzę, 29.12.10, 20:52
        hm.. typowe
        • crezyyy spam od serduchowo z tym życzę ;D także sorki . ; 29.12.10, 20:54
    • olciaaa03 jak byłam w twoim wieku to miałam średnią 5.8..a 29.12.10, 20:12
      nie startowałabym nawet do harvardu.
      • serduchowo Re: jak byłam w twoim wieku to miałam średnią 5.8 29.12.10, 20:15
        miałaś średnią 5.8 a nie wiesz jak się pisze życzę??? hahahaha, daruj
    • serduchowo Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:13
      heh, pisałam Ci o tym. przeczytaj wiadomość wink
      • lully nie 29.12.10, 20:28
        Jeśli chcesz dostać się na Harvard musisz duuuużo popracować taka średnia w twoim wieku jest stanowczo za niska. Typowy kandydat na Harvard powinien mieć nietypowe hobby czytać pisma zarówno o modzie jak i polityce grać na jakimś instrumencie mieć wielkie plany na przyszłość no i same celujące oceny
      • olciaaa03 do serduchowo 29.12.10, 22:54
        tak jest milion innych słów które wiedziałam jak się pisze i do tej pory wiem.
        A ty jak jesteś taka mądra powiedz jaką miałaś średnią? Po co się wtrącasz?
        Napisałam że życzę dziewczynie powodzenia i co ci do tego? ;/
    • glam_skarpeta Chyba Hogvart! 29.12.10, 20:20
      • fineaszka Re: Chyba Hogvart! 30.12.10, 17:04
        Masz za niską średnią, trzeba mieć 6,0 i tak jak ktoś napisał. Grać na instrumencie, mieć jakąś pasję. Ja nigdy nie chciałam tam studiować, takie życie nie dla mnie. -.- Zresztą, ciągle robią tam 'wynalazki' , które testują na zwierzętach, czemu jestem przeciwna. Zresztą nie lubię się uczyć.
        Tobie, życzę powodzenia, skoro chcesz tam studiować.
        • bukowina Re: Chyba Hogvart! 21.01.11, 19:53
          Acha, i a'propos Hogwartu.....

[url=http://blog.naharvard.pl/druzyny-quidditcha-na-hog-harvardzie]http://blog.naharvard.pl/druzyny-quidditcha-na-hog-harvardzie[/url]

tongue_out

fineaszka napisał(a):

> Masz za niską średnią, trzeba mieć 6,0 i tak jak ktoś napisał. Grać na instrume
          > ncie, mieć jakąś pasję. Ja nigdy nie chciałam tam studiować, takie życie nie dl
          > a mnie. -.- Zresztą, ciągle robią tam 'wynalazki' , które testują na zwierzętac
          > h, czemu jestem przeciwna. Zresztą nie lubię się uczyć.
          > Tobie, życzę powodzenia, skoro chcesz tam studiować.
    • black_lena Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:28
      Hmmm... sama nie wiem
      Pewnie będę się martwić na ostatnią chwilę, wybierając się na studia xD
      • blondi_girl Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:31
        Bez obrazy, ale nawet ze średnią 6.0 i przeskakując klasy miałabyś trudnosći z dostaniem się na tą uczelnię.
        • vivianne blondi...bez przesady 29.12.10, 20:39
          • guma144 . 29.12.10, 20:48
            1. Średnią jak na wybieranie się tam taka sobie .
            2. Jesteś dopiero w podstawówce , oczywiście nie sugeruję ci żebyś tak rezygnowała z tego 'marzenia' tylko poczekaj , aż będziesz w gimnazjum . Zobaczymy czy będzie ci tak szło .
          • zu_za Harvard? Proszę Cię... 29.12.10, 21:16
            Żeby iśc na Harvard trzeba miec zdaną maturę międzynarodową
            (a co za tym idzie musisz chodzic do szkoły prowadzonej w języku ang) , bez tego praktycznie nie masz szans, a zresztą nawet osoby którę mają ją zdaną b. dobrze i ze średnią 5.7, 5.8 nie zawsze się dostają (wiem to, bo przyjaciółka mojej siostry nie dostała się ani do Harvardu ani Oxfordu mimo bardzo dobrego wyniku na tej maturze). Więc zamiast marzyc o niemożliwym weź się do roboty może dostaniesz się na Uniwersytet Jagielloński, to jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza szkoła wyższa w polsce.
    • ley Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:51
      w podstawówce kazdy może mieć średnią 5.00. poza tym, jeśli teraz masz taką, to dalej będziesz miała coraz niższą. szczerze? nie uda Ci się tam dostać i tyle.
      • cococola Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 20:58
        Aha. Ok, powodzenia ! ;>
      • mulina.4 Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:03
        Wiesz co rozśmieszyłaś mnie, naprawdę dawno się tak nie uśmiałam- od kiedy jestem w Polsce. Powiem ci tak marzyć sobie możesz bo jak powiedział Walt Disney-"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz tego dokonać."- czy jakoś tak. Ale uwierz starszej koleżance, że tam nie jest tak łatwo się dostać. To nie jest pierwsza lepsza uczelnia, tylko Harvard a tam dostają się na prawdę wybitni uczniowie. W końcu studiowali tam główni założyciele Facebooka, czy Microsoftu. Trochę wiem o Harvardzie, bo u nas w szkole dosyć często o nim mówimy. A wiesz co do średniej to w podstawówce to każdy jak by chciał to by miał.
    • golden_star Gratuluję ambicji! 29.12.10, 21:04
      Naprawdę ciężko się tam dostać. Tam ubiegają się ludzie z całego świata. Trzeba też załatwiać dużo papierkowej roboty i najważniejsze.Trzeba znać perfekcyjnie angielski. Jak masz problemy z angielskim nie pchaj się na Harvard. Może zapisz się na dodatkowy angielski. Na 100% w szkole jest kółko angielskiego lub jakieś dodatkowe bezpłatne zajęcia.
      I PAMIĘTAJ! Nikogo na studiach nie obchodzi czy w podstawówce miałaś średnią 4,45 czy 6,00 tylko jak zdałaś maturę i klasę maturalna. Ja w twoim wieku miałam 4,80 smile.W czerwcu na koniec 1. klasy gimnazjum miałam 5,15 smile.
    • pinezzkaaa Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:06
      Ja tak jak powiedziały dziewczyny. W podstawówce każdy głupi może mieć 5.00
      Ale jest jeszzce gimnazjum i liceum. Spoko marzenia warto miec ja tez marzyłam jako mała dziewczynka ale to tylko bajka. nie masz szans ;]
    • edziu Ha! 29.12.10, 21:11
      Żeby dostać się na Harvard trzeba być MĄDRYM i INTELIGENTNY, sorrki jeśli Cię uraziłam, ale średnia 5,0 nie jest jakimś wyczynem
      • szatynka. ; o 30.12.10, 01:31
        tak, w piątej klasie miałam marzenie iść na psychologię dziecięcą na Harvardzie .
        życzę Ci jak najlepiej, ale samymi chęciami i średnią 5.0 < która w wieku 11 lat nie jest wyczynem > nie poradzisz sobie .
        po pierwsze dostać się tam : łohoho, musisz się wyróżniać na tle innych, inteligencją, ocenami, wynikiem z matury, wszystkim .
    • dream_ trele morele 29.12.10, 21:19
      Też dużo myślę o przyszłości,
      ale bez przesady tongue_out

I tak nic konkretnego teraz nie zaplanujesz.
      Życie później się ułoży c;
      • goofy. Re: trele morele 29.12.10, 21:22
        a ja jestem kól i będę chodzić do hogwartu. big_grin
    • by_moonlight Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:20
      Wydaje mi się, że średnia 5.0 nie jest w podstawówce jakimś wielkim wyczynem, ale przynajmniej masz ambicje i marzenia. ^^ Ja póki co nie mam pojęcia co będzie z moją przyszłością, ale mimo moich całkiem niezłych ocen na Harvardzie raczej się nie spotkamy. Życzę powodzenia. ; )
    • candy21 haha XD. 29.12.10, 21:25
      w Twoim wieku, to też miałam taka średnią.. a teraz jade na samych trójach.
      ciekawe jak bd z Tobą..
      ale życze szczęścia.
      • mee1 a widziałaś cenę czesnego??? 29.12.10, 21:30
        jeśli nie to radzę ci zobaczyć , a poza tym jeśli chcesz iść na Haaarvard musisz mieć przynajmniej Firsta z angielskiego, a poza tym musiałabyś zdawać maturę międzynarodową..
    • slodkiporanek Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:26
      Dobrze jest mieć marzenia - ale na moje oko musisz się bardziej starać. Średnia w podstawówce, to co najmniej 5.7...
      • jessicakaulitz Re: Fajnie, że masz marzenia ;) 29.12.10, 21:34
        Staraj się, to Ci się uda. Ale musisz zabrać się do roboty i to ostro. Średnia pięć zero to żaden wyczyn....ale staraj się dalej, być może się uda ; ) No i gratuluję ambicji, bardzo dobrze, że stawiasz sobie wysoko poprzeczkę ;p
      • kokoss. Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:36
        może Cię to urazić ale w wieku 11 lat myśl o Harvardzie jest płytka .
        Jesteś jeszcze w podstawówce a w przeciwieństwie do gimnazjum to nic. Marzenia Ci się jeszcze ' zmienią ' . Ja w podstawówce też miałam średnią od 4.9 do 5.1 a teraz jestem w gimnazjum i się męczę na 4.5 . Ale marzenie masz fajne smile
    • butterfly141 Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:35
      Powtórzę to co inne dziewczyny: wysoka średnia w podstawówce wyczynem nie jest (ja nie sugeruję że jesteś głupia czy coś) Angielski byś musiała mieć opanowany do perfekcji, ale o to będziesz mogła jeszcze zadbać wink Ale może ci się uda, kto wie. Życzę ci powodzenia wink
    • savannah95 Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:46
      W podstawówce miałam 5,8 A teraz w LO 4,8 i to nie dlatego że źle się uczę tylko nauki jest tyle że szok chodzę do dobrej szkoły. W podstawówce na 25 osób w klasie 19 miało 5,0 a teraz nie wszyscy dostali się do LO. Po pierwsze matura międzynarodowa jest strasznie trudna angielski perfekt musisz znać i koniec nie przejdą tam nawet lekkie błędy w wymowie. Do tego musisz być geniuszem w jakiejś dziedzinie najlepiej z takich przedmiotów jak chemia, fizyka czy matematyka musisz posiadać też jakiś talent i nawet gdybyś zdała tą maturę miałabyś średnią 6,0 w LO co chyba jest nieosiągalnesmile Dostałabyś się na studia to uczelnia ta jest strasznie droga może jesteś bardzo zamożna i będzie cię na to stać choć wątpię musisz opłacić akademik a studia i uczelnia taka jak Harvard jest najdroższa na świecie a o stypendium nie ma nawet co marzyc. To nie polska że studia są darmo choć wszyscy wiedzą że nie do końca to tak wygląda. Zgadzam się z jedną z dziewczyn że prestiżem jest dostanie się na naszą polską prestiżową uczelnię i te marzenie spełniłabyś na pewno gdybyś wzięła się do pracy.

Masz piękne marzenie serio tylko na pewno wiesz że niektóre nie spełniają się nigdy
      Pozdrawiam i powodzenia życzę.
    • bluebaloon Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 21:47
      Hah!!! Zobaczysz egzamin gimnazjalny to się zesrasz! piwo
      • wildpeeling Dajcie dziewczynie spokój... 29.12.10, 22:04
        Dziewczyna jest ambitna , nie zniechęcajcie jej do Harvardu bo ma jeszcze całe życie przed sobą może jej się uda , bynajmniej ja trzymam za nią kciuki bo sama mam ambicje żeby dostać się do Columbi na prawo a samych piątek nie mam , może i jak zobaczy egzamin i gimnazjalny to się zesra .. zresztą to nie ona ma przerąbane tylko mój rocznik '96.. a czesnym to się nie martwcie jest wiele sposobów na uniknięcie go ... np drogą sądowną ... ale zacznijmy najpierw od ocen i języka oraz wyrobienia własnej osobowości - upór,oryginalność i wiele innych czynności , które mogą wyróżnić tą dziewczynę , bo jednak jakieś tam szanse ma ...
        Trzymam kciuki ;d
        • savannah95 Re: Dajcie dziewczynie spokój... 29.12.10, 22:48
          Jeśli TERAZ nie masz samych piątek to powodzenia na prawie na uniwersytecie Columbia.
          • wildpeeling Re: Dajcie dziewczynie spokój... 30.12.10, 00:31
            savannah95 napisał(a):

> Jeśli TERAZ nie masz samych piątek to powodzenia na prawie na uniwersytecie Col
            > umbia.
            Dziękuje , że trzymasz za mnie kciuki ... czuje taaaaakie poparcie w Tobie .. szczerze ? Wyolbrzymiacie sprawę jeśli ktoś czegoś bardzo chce to do tego dojdzie i ja wierzę , że mi się uda. Btw ... myślisz że ktoś na uniwersytecie ktoś bd patrzył na oceny z gimnazjum czy podstawówki wątpię... Myślę , że patrząc na osobę którą bd mieli przyjąć bd patrzeć na znajomość języka i inteligencję oraz papierek z matury międzynarodowej i skończone SAT czy FCE , ale także na chęć do nauki.
            • savannah95 Re: Dajcie dziewczynie spokój... 30.12.10, 01:03
              Nie o to mi chodzi oczywiście życzę ci dostania się na ten uniwersytet czy tam uczelnię tylko chodzi mi o to że jeśli teraz nie masz samych piątek to z nauką i ocenami trudno będzie ci nadgonić w LO i tylko o to mi chodziło wiem co mówię. Przepraszam że cię może uraziłam ale taka już jestem szczera do bólu.

ps.Na uczelniach o takim poziomie nie patrzą na chęci do nauki tylko międzynarodową maturę, perfekcyjny język (wspomniane przez ciebie) ale także oceny z LO i oczywiście nadesłane przez ciebie w klasie maturalnej eseje oraz listy od nauczycieli a także przechodzisz przez rozmowę kwalifikacyjną. Nie ma lekko.
              • wildpeeling Re: Dajcie dziewczynie spokój... 30.12.10, 01:30
                savannah95 napisał(a):

> Nie o to mi chodzi oczywiście życzę ci dostania się na ten uniwersytet czy tam
                > uczelnię tylko chodzi mi o to że jeśli teraz nie masz samych piątek to z nauką
                > i ocenami trudno będzie ci nadgonić w LO i tylko o to mi chodziło wiem co mówię
                > . Przepraszam że cię może uraziłam ale taka już jestem szczera do bólu.
                >
                > ps.Na uczelniach o takim poziomie nie patrzą na chęci do nauki tylko międzynaro
                > dową maturę, perfekcyjny język (wspomniane przez ciebie) ale także oceny z LO i
                > oczywiście nadesłane przez ciebie w klasie maturalnej eseje oraz listy od nauc
                > zycieli a także przechodzisz przez rozmowę kwalifikacyjną. Nie ma lekko.

Wiem , że nie ma dlatego trzeba walczyć o swoje ...
                Ps. Wątpię czy mi bd trudno nadgonić w LO to , że nie mam samych 5 nie oznacza , że nie mam dobrych ocen... oczywiście lo ma trudniejszy materiał , ale to już zależy od tego czy bd się uczyć czy nie a zapewne bd. A tak ogółem nie musisz mi wymieniać co biorą pod uwagę przy dostawaniu się na takie uczelnie bo znam to na pamięć... i wierz mi patrzą na chęci do nauki , powiedzmy na rozmowę kwalifikacyjną przyjdzie debil z dobrym językiem, średnią 6.0 (bo się wykuł) i żadną motywacją do nauki to jak myślisz przyjmą go?.. Bądźmy szczerzy ..Robią takie rozmowę kwalifikacyjne , które właśnie wyłaniają z tysięcy ludzi osoby którym na czymś zależy ... papierek z dobrą średnią tu nic nie da.
                • savannah95 Re: Dajcie dziewczynie spokój... 30.12.10, 01:44
                  Nie będę się z tobą spierać ty wiesz swoje ja swoje mam nadzieję że uda ci się osiągnąć cel i pokażesz że chcieć to mócsmile
                  Pozdrawiam.
    • osiek Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 22:43
      średnia 5.0 na harvard ? z taką średnią to by było 'z nieukami nie gadam' xd
      jak na naszą, zwykłą, polską szkołę to dużo, ale nie na harvard : )
      tam pewnie 6.0 to za mało XD
    • meggi_13 Re: Harvard. ; )) 29.12.10, 23:03
      bardzo chciałabym studiować w USA, niekoniecznie na Harvardzie. Będę o tego dążyć XD ! Na serio, chce iść do jakiegoś x university of arts smile Angielski znam prawie perfekcyjnie(slang też), więc testu nie mam się jak bać tongue_out

Pytanie do tych co chodzą do 'gimnazjum' w UK: czy te egzaminy SAT w 9 klasie to to samo co amerykańskie?? Mam je w tym roku i nie mam pojęcia nawet co to jest XD
      • muszelka o człowieku. XD 29.12.10, 23:24
        podstawówka. jesteś jeszcze dzieckiem ,które ma średnią 5.0 ( pogratulować ^^ ) . masz ambicje ,to pięknie ,ale zdecydowanie wygórowane. rozumiem jakby to powiedziała licealistka jakiegoś renomowanego LO ze srednią 6.0 z perfekcyjnym angielskim ,z próbną maturą na 100 % ,która ma za sb z 5 olimpiad. jednak wybacz ,nie biorę na powaznie człowieka z podstawówki ,dla którego mieć 5.0 w szóstej klasie jest czymś normalym (haha) i myśli ,że teraz tylko Harwad do zdobycia.

a wgl to dlaczego Harward ? bo naaajlepsiesza ( ;d ) na całym swiecie. tylko dlatego i aż dlatego... rozumiem ,jakbyś marzyła o KULu czy Jagielońskim ,Warszawskim..

niniejszym żyzcę dobrej nocy. smile
    • sailor_venus Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 00:52
      A ja nie rozumiem jednej rzeczy: w Polsce mamy wysoki poziom nauczania - to trzeba przyznać. Natomiast w Ameryce... no cóż, średnio, a nawet jeszcze gorzej. I to właśnie amerykańskie uczelnie są najlepsze. A nasze, jak Jagiellonka są przez młodzież niedoceniane. Dziwne, nie? A wracając do tematu wątku. Twoje marzenia zmienią się jeszcze 14526 razy, więc nie masz się o co na zapas martwić.
      • wildpeeling Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 01:33
        sailor_venus napisał(a):

> A ja nie rozumiem jednej rzeczy: w Polsce mamy wysoki poziom nauczania - to trz
        > eba przyznać. Natomiast w Ameryce... no cóż, średnio, a nawet jeszcze gorzej. I
        > to właśnie amerykańskie uczelnie są najlepsze. A nasze, jak Jagiellonka są prz
        > ez młodzież niedoceniane. Dziwne, nie? A wracając do tematu wątku. Twoje marzen
        > ia zmienią się jeszcze 14526 razy, więc nie masz się o co na zapas martwić.

Dokładnie też uważam że nasze uczelnie są niedoceniane... no , ale szczerze mówiąc może i uczelnie są dobre ... ale bezrobotni po studiach brr przerażająca wizja...
    • daisy002 Re: Harvard. ; )) 30.12.10, 16:03
      co tam średnia... żeby dostać się do tak renomowanej uczelni, trzeba być laureatem jakiś olimpiad, wygrywać konkursy międzynarodowe. każda szkoła ma inny poziom, więc w jednej 5,0 to dużo, a w innej 4,0 to może być szczyt. jeśli będziesz ciężko, bardzo ciężko pracować to może uda Ci się tam dostać wink
      życzę powodzenia serceserceserce
    • jonasofanka a ja do hogwardu ! :D 30.12.10, 16:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka