Dodaj do ulubionych

Obóz językowy

03.01.11, 15:55
Byłyście kiedyś na obozie językowym? Chciałabym jechać w wakacje, chętnie poznam wasze opinie. Macie może jakieś namiary na sprawdzonych organizatorów?

Nie chce mi się sprawdzać, czy był już taki wątek smile
Obserwuj wątek
    • shakira_ Re: Obóz językowy 03.01.11, 16:03
      Byłam na takim i jest naprawdę mega super... Nauczyłam się dużo: poznałam i przećwiczyłam 4 czasy, mowę zależną i stronę bierną. Atmoswera jest naprawdę zarąbista, angielski bezstresowy.

Polecam obozy językowe z biura ALMATUR smile
      • urszulka2691 jak możesz to jedź!!!!! 03.01.11, 16:12
        ja jade już 3 raz w tym roku i zawsze było superwinkMozna sie naprawde dużo nauczy ja w 2 tygodnie nauczyłam sie wiecej anglika niż w całym roku szkolnym!!!!Atmosfera też luźna nauzyciele wiedzą ze są wakacje!!!
    • delicjaxx Re: Obóz językowy 03.01.11, 16:14
      ja byłam i już nie mam ochoty drugi raz na taki obóz jechać..
      • stay_away Re: Obóz językowy 03.01.11, 16:19
        dołączam się do pytania wątku, i jeszcze chcę się zapytać - mieszkałyście u rodzin zastępczych, które udostępniają swoje domy uczniom na czas wakacji i pozwalają by z nimi mieszkali uczniowie? tongue_out Są tam ludzie tylko z Polski czy mieszanka z różnych krajów?tongue_out
    • szaksel Re: Obóz językowy 03.01.11, 16:49
      Nie czaje, nie dość ,że masz wakacje to jeszcze sie uczysz WTF ? No ale jedź, fajnie jest smile
    • cherry.creme Miałam takie plany, 03.01.11, 16:56
      ale w końcu nie pojechałam i żałuję ;d
    • star_is_best Re: Obóz językowy 03.01.11, 16:57
      Wiesz u mnie to mama pracuje na poczcie to zawsze od niej organizują akurat w tym roku był z nimieckiego taki to pojechałam i był fajny
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 03.01.11, 16:59
      Tak big_grin
      Było świetnie. Na moim były jakby 2 grupy jedna dla 'mądrzejszych' druga dla 'mniej mądrych' wybierałaś sobie grupe i tak przez 3 godz. dziennie uczyłaś się angielskiego ( z przerwami ) a potem jakieś wycieczki , tyle że jak byłaś na wycieczce to po polsku nic nie usłyszałaś , wszystko po ang. ale dało się przeżyć. big_grin
      byłam raz i pewnie jeszcze pojade. może w przyszłym roku ( ;
    • collage Re: Obóz językowy 03.01.11, 17:12
      ja może się skusze. c;
      a z jakiego województwa jesteś?
      • rikia Re: Obóz językowy 03.01.11, 19:44
        Jestem z Wielkopolski. Dzięki za opinie. Jeśli macie jakieś sprawdzone adresy, to piszcie smile
    • innocence_ Re: Obóz językowy 03.01.11, 17:31
      Nie byłam, ale chciałam jechać w wakacje, jednak okazało się, że niestety nie mogę. Może w te wakacje się uda ;]
      • collage Re: Obóz językowy 03.01.11, 17:33
        a w jakie miejsce chcecie się wybrać?
        • stay_away Re: Obóz językowy 03.01.11, 18:02
          ja wlasnie już jestem tym zainteresowana od dłuższego czasu i myślałam na Anglią. najbardziej to bym chciała ten Londyn ; ]
          • collage Re: Obóz językowy 03.01.11, 18:44
            no właśnie ja też.
            a masz jakieś wybrane biuro podróży i termin? bo ja się kompletnie nie znam na tego typu obozach.
    • katyk Re: Obóz językowy 03.01.11, 19:49
      Byłam w Niemczech, dwa razy. Obóz trwa trzy tygodnie, obejmuje trzy godziny lekcji niemieckiego dziennie (poza sobotami), jest organizowany przez Instytut Goethe'ego.

Bardzo polecam :3
    • squash też chciałam jechać. 03.01.11, 19:50
      ale nie wyszło. wylądowałam w Szwecji na własną rękę. nieważne.

ale jakby ktoś miał namiary, to może mi podrzucić. c:
      • stay_away Re: też chciałam jechać. 04.01.11, 15:25
        collage. jeszcze nic nie mam wybranego. moja mama miała mniej więcej się w tej kwestii zorientować. wiem, właśnie że moja daleka kuzynka na czymś takim kiedyś była i polecała almatura właśnie. Co do terminów to jeszcze niiic. na pewno wakacje, tyle że nie wiem czy sierpień /lipiec, choć osobiście wolałabym lipiec/
        • stay_away Re: też chciałam jechać. 04.01.11, 15:47
          poszperałam troszkę i takie pierwsze lepsze oferty wybrałam, tak to będzie się przedstawiało cenowo najprawdopodobniej. poczytajcie sobie w tych linkach co wysyłam. Ja przesyłam Londyn, ale tam można wybrać też inne miasta w Anglii, albo wgl inny kraj ;3
          LONDYN 1
          LONDYN 2
          • squash @stay_away 04.01.11, 21:43
            pierwszy link jest powyżej 16 lat. mi akurat roku brakuje. :d
            i chyba wolałabym mieszkać w tej "rezydencji" niż u jakiejś rodziny.

a ta agencja jakaś sprawdzona jest, czy chybił trafił z googli? : 3
            • stay_away Re: @stay_away 05.01.11, 14:19
              wpisałam w google "obóz językowe anglia" i wzięłam pierwsze lepsze, żeby było jakieś rozeznanie cenowe ; p o tym biurze nic nie wiem xd. Hmm, ja w sumie nie wiem, w końcu piszą, że to "specjalnie dobrane rodziny" i może będą mieli fajnego syna, hahaahahahahhaha xd No ale w wielu dają do wyboru akademik albo rodzina. A jak się rodzina nie spodoba to jestem pewna że pod uwagę wzięta jest możliwość zamiany mieszkania u rodziny na inna rodzinę/akademik ;; )
              • domi_2806 Re: @stay_away 24.01.11, 16:37
                Byłam na takim obozie pod Londynem, było bardzo fajnie, lekcje były luźne, ale sporo się dowiedziałam. Zależało mi na ty aby było, też sporo zwiedzania i tak było. Było, też dużo wycieczek fakultatywnych. Serdecznie polecam biuro podróży "Almatur". smile
    • desires. . 24.01.11, 16:49
      nie byłam, chociaż nie ukrywam - bardzo bym chciała.
    • bulletproof Re: Obóz językowy 24.01.11, 16:54
      nigdy nie byłam, ale z chęcią bym pojechała. nie mam tylko raczej z kim, ani nie słyszałam żeby ktoś organizował..
    • kokoss_ Re: Obóz językowy 24.01.11, 17:01
      Nigdy nie byłam, ale chętnie bym pojechała, więc może w tym roku będę coś załatwiać.
    • nikki Re: Obóz językowy 24.01.11, 17:02
      miałam plany ale nie byłam ;d
      • lady_kiki Re: Obóz językowy 24.01.11, 17:08
        Chciałabym pojechać, ale nie mam z kim... może w tym roku coś pozałatwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka