Dodaj do ulubionych

Celujący na semestr :)

04.01.11, 19:01
Co w waszych szkołach trzeba zrobić żeby dostać ocenę celującąj na koniec semestru? big_grinPytam tak z ciekawości, bo np. u mnie z j.angielskiego trzeba streścić książkę, a póżniej przeczytać to streszczenie przed całą klasą. Do tego zadaje pytania dotyczace tej książki. Masakra sad
Obserwuj wątek
    • dragonica Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:07
      W mojej szkole, żeby mieć 6 na koniec po prostu trzeba mieć same 6 ( no i 5).
      • failien_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:11
        piątki, szóstki i ponadprogramowy tok nauczania.

-.-
        • urszulka2691 anglik-same 5 i 6 do tego konkurs dobrze napisany 27.02.11, 16:52
          we wtorek jest FOX zostaniesz laureatem albo dobre miejsce masz szanse no i oczywiscie same 5 i 6....
          z polaka trzba tak samo z histori to se poamrzyc można z włoskiego w pierwszej klasie też matma to już wogole...
    • fankazmierzch3 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:10
      U nas zazwyczaj nauczyciele nie dają szóstek na semestr.
      Teraz jest tylko jedno z informatyki.
      Dostał ja kolega zato,że chodzi na obydwa kółka i był zawsze
      • crezyyy trzeba zasłużyć, a nie wypracowanie i rach ciach:) 04.01.11, 19:14
    • lexi15 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:13
      U nas trzeba iść na konkurs bez tego 6 się nie ma tongue_out
      • wyobraznia Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:19
        zależy , n z WOSu trzeba brać udział w życiu szkoły, chodzić na konkursy, być w samorządzie szkolnym, hodzić na dodatkowe projekty.
        z angielskiego- poprostu być aktywnym ne lekcji, starać się, umiećna 5, nie przeszkadzać, etc ..
        Z biologi- zdobyć miejsce w konkursie, ewentualnie jeśli się zawsze ma 5 to np w 6 klasie czy 3 gim zastanawia się nad 6, pyta etc.
        Z chemi - na 6 pisac sprawdziany, tak samo z fizyki .
        dużo tego, każdy nauczyciel inaczej ocenia. ; >
      • lieb_de_sekunde Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:21
        zazwyczaj poprzez konkursy. jednak nie mówię tu o wszystkich przedmiotach. Bo z niektórych wystarczy mieć szóstki ze sprawdzianów, i umieć materiał ponad program. Ale zazwyczaj trzeba coś osiągnąć
    • fanka7137 ,, 04.01.11, 19:20
      U mnie głównie konkursy,zawody,oilimpiady... Na każdym musiałabyś odnieść taki sukces żeby mieć 85% punktów u pani od ang., u pani od j.polskiego musisz brać udział w jakichkolwiek konkursach, być aktywna na lekcji i mieć ze spr. przynajmniej piątki, z innych przedmiotów raczej się nie da, jedynym wyjątkiem jest niemiecki, z którego jeden chłopak dostał 6, za to że uczy się sam tematów do przodu ;// Niesprawiedliwe moim zdaniem, ale na ziemi sprawiedliwości nie znajdziemy wink
    • lamma Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:22
      no w niektórych przypadkach, to chodzić na kółko i lizać nauczycielom tyłki. -.-"
      • karmel_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:25
        żeby mieć 6 trzeba mieć 6 i 5, raczej bez 4. trzeba no, brać udział w jakiś konkursach, zgłaszać się na lekcji. i mieć ponadprogramową wiedzę/umiejętności.
        abo być pupilkiem. c;
    • demi45 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:23
      u nas trzeba chodzić na koła zainteresowań , być aktywnym na lekcji , odrabiać prace domowe i się dobrze przygotowywać na lekcje , wypowiadać się na lekcji , poprawiać wszystkie złe oceny , przynosić usprawiedliwienia za nieobecny dzień , dobrze się zachowywać ,uważać na lekcji , dobrze zachowywać się na przerwach spełniać obowiązki i przykazania ucznia spełniać oczekiwania nauczyciela , na lekcji jak się jest zapytanym dobrze odpowiedzieć i nie podpadać nauczycielom ......

no i bym zapomniała oczywiście się podliywać wink
    • anja_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:24
      muzyka - być chórzystą/chórzystką
      wf - brać udział w zawodach i zdobywać w miarę pożądne miejsca
      angielski - pisać sprawdziany na 6
      plastyka - robić prace, które baardzo podobają się panu i rysować na konkursy
    • gwiazdka_97 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:26
      streścić książkę .? też bym tak chciała . u nas trzeba zasłużyć . jechać na jakiś konkurs , zająć miejsce na podium .
    • dominikax3 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:30
      trzeba brać udział w konkursach i zająć wysokie miejsce.
    • cherry.creme Konkurs albo same 5 i 6 ;p 04.01.11, 19:31
    • jane_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:32
      konkursy. w trzeciej gimnazjum nie da się inaczej.

a że większość jest w drugim semestrze, na pierwszy można mieć co najwyżej 5.
      jednak już jestem laureatką powiatu z plastyki i gminnego z wosu, który był ostatnim szczeblem, więc z tych przedmiotów maksymalny stopień mam już teraz.
      będę starała się o historię - tu przyda się kółko. z polskiego pani bierze pod uwage moje prace dodatkowe, które publikowane są na kotku, a pan z informatyki dał mi 6 za to, że... jestem tu moderatorką. c;
      więc oceniają różnie. nie powiem, i tak wydaje mi się, że mnie zbyt dobrze.
    • nrulezzzzz Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:33
      książka? fajne... u nas żeby mieć 6... ooo. konkursy i wysokie miejsca. oprócz tego kółka, dobre wyniki w nauce (6,5) co do konkursów to też nie zawsze jest kolorowo. miałam 3 miejsce w ogólnopolskim z angielskiego i nadal mam 4. i 4 z ortograficznego z polskiego też w ogólnopolskim i też ma 4 uncertain
    • smileyy776 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:42
      U nas to np. z plastyki to trzeba chodzić na kółko plastyczne i będzie 6 albo tak samo z historii... z przyrody to trzeba sobie zapracować , bo nasza pani jest wymagająca i z polaka tak samo... big_grin z matmy też trzeba zapracować... i być kujonem ;dd z anglika to trzeba chodzić na różne konkursy , chodzić na kółko j.angielskiego wink Planuje się zapisać na kółko plastyczne i może z anglika..
    • michaelmontana Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:49
      Rel - Nic smile
      Plast - Kartki świateczne
      Muzy - Trzeba śpiewać
      Ogólne przedmioty to wiedza - konkursy prszedmiotowe
    • buziaczek1995 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:52
      to nie jest źle, u nas jak nauczyciel nie lubi ucznia to mu nawe 5 nie postawi!!!!! trzeba byc lizusem i chodzić na kółka i konkursy...
    • caterina97 Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 19:56
      hmm ja mam 6 z religii XD bo byłam w chórze na jasełkach ;d
      • honest_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 20:00
        trzeba wygrać jakąś olimpiadę z danego przedmiotu, jakiś ważny konkurs. no i do tego same piątki i szóstki, bo znam osobę z mojej szkoły, który wygrał olimpiadę z matmy, a dostał 3 na koniec z matmy, bo to mu wychodziło z ocen. tak więc już sama nie wiem. c:
        ale teoretycznie trzeba być laureatem czegoś.
        • honest_ Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 20:03
          no, na historii można dostać łatwo, tak jakby, bo na sprawdzianach można dostać szóstkę, tak jak na innych przedmiocie piątka jest najwyższa, to na hist. jest najwyższa szóstka. ale dobrze napisać te sprawdziany, które historyk (pozdrawiam!) układa- niemożliwe.
    • keejsza Re: Celujący na semestr :) 04.01.11, 21:12
      trzeba miec min. trzy oceny celujace w semetsrze.
    • trufla Re: Celujący na semestr :) 05.01.11, 12:44
      Oceny muszą odzwierciedlać twój stan wiedzy aby można było wystawić celujący na półrocze. Zdarza się to dość rzadko zazwyczaj sześć jest wystawiane na koniec roku...
    • szatynka c; 05.01.11, 20:19
      Uuu.. słabo. U nas nie ma takich konkursików typu tylko nasz powiat, albo gmina, musi być to przedmiotowy i tyle.

No to:

polski - konkurs, kółko teatralne, oceny (6,5, może zdarzyć się 4).
      matematyka - jw.
      fizyka - nie wiem czy w ogóle ona 6 wstawia ;o
      chemia - jedynie konkurs przedmiotowy wygrany.
      biologia - oceny, udział w konkursie (nie musisz przejść) + prace dodatkowe.
      historia - o matko, nie wiem co zrobić, by u niej mieć 6.
      wos - uczestnictwo we wszystkim co możliwe i oceny (5 i 6).
      angielski - same 5 i 6, wygrana olimpiada + prace dodatkowe (gdyż Pani grupę zaawansowaną już uczy ponad podstawę, więc lol).
      niemiecki - nie wiem.
      muzyka - chór, prace dodatkowe, oceny.
      plastyka - konkurs, prace dodatkowe.
      wf - zawody, oceny i obecność na przedmiocie.
      geografia - za prace klasowe 6, udział w konkursie.

Coś w tym stylu. No wymagają konkursów ogólnie.

• olusia... Re: c; 05.01.11, 20:26
        A z jakiego przedmiotu??
        U moich nauczycieli przede wszystkim konkursy, z muzyki chodzić na "zespół", albo mieć dużo szóstek z tego przedmiotu
      • violet_ Re: c; 30.01.11, 12:10
        KURWA NIE ZNASZ INNYCH EMOTIKONEK?
    • czekladoowa Re: Celujący na semestr :) 06.01.11, 18:09
      trzeba wyjś poza program brać udział w konkursach itp. sad
    • kitty_ tu. 06.01.11, 18:17
      u mnie, np. z wuefy to trzeba jeździć na zawody, bo za każde zawody jest jedna szóstka. :d
      z polskiego i matmy wystarczy zająć czołowe miejsce w jakimś konkretnym konkursie związanym z tym przedmiotem. ;p
      z religii wystarczy mieć parę szóstek ze spr. i śpiewać w jakimś chórku, bo to podwyższa troszku ocenę. ;]
      z informatyki wystarczy mieć prace zrobione na szóstki i już.
      z przyrody trzeba zrobić jakąś mega pracę dodatkową i uzbierać takich ocen, żeby wychodziło 5/6 , no i wtedy ta praca dodatkowa daje 6. poza tym jesli się zajmie czołowe miejsce, to też. ;p
      no i z muzyki wystarczy robić 'eksperymenty' z piosenkami, które się śpiewa i dostawać za nie same szósteczki. ;d
    • cameron Re: Celujący na semestr :) 06.01.11, 18:23
      jeśli przygotowało się coś dodatkowo np. z historii i zaprezentowało się przed klasą, to babka dawała 6. poza tym dziewczyny dostały za to, że przeszły do etapu rejonowego z konkursu kuratoryjnego z niemieckiego i angielskiego.
    • anne05 Re: Celujący na semestr :) 30.01.11, 12:06
      Mi z samych ocen wypadła 6 z anglika, więc musiała postawić.
      • diamond_girl12 Re: Celujący na semestr :) 30.01.11, 16:13
        Trzeba się po prostu uczyć. Starać się na sprawdzianach, przy odpowiedziach itd.
    • wero64 Re: Celujący na semestr :) 01.02.11, 17:46
      Głównie trzeba być aktywnym na lekcji i jeździć na konkursywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka