savannah95 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:36 Karteczka w piórniku i kolega są przereklamowane wiesz jak już mam karteczkę to oklejam ją taśmą klejącą żeby nie szeleściła a zazwyczaj mamy dwie grupy testów a kolega może mieć też źle więc nie ryzykuje. Mam swoje sprawdzone sposoby nikt mnie jeszcze nie przyłapał. Odpowiedz Link Zgłoś
fuckphone :pp 08.01.11, 14:36 od koleżanek i kolegów czasem ściągam. rzadko mam ściągi, bo przy naszych nauczycielach się nie da z karteczki ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczna Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:38 a kto nie ściąga xd ja czasami po prostu otwieram zeszyt. Jak na razie nie zostałam przyłapana haha Odpowiedz Link Zgłoś
keejsza Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:41 bez sciagi nie ma spr... zawsze mamy kartki pod bluzka w piorniku na krzesle kolegi ;D Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi073 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:43 jak ściągam to mam karteczke w rekawie a jak chce przeczytac to daje na dlon albo na lawke i przykrywam reka Odpowiedz Link Zgłoś
taylor.swift Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:48 zdarza mi się ściągać. najczęściej chowam ściągi w kieszenie lub rękawy a kiedy są mi potrzebne to wyciągam po kolei. te które nie są mi już potrzebne chowam w oddzielną kieszeń żeby nie wyciągać stor razy tej samej książki Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. ₪ ø ||| ·o. 08.01.11, 14:49 to rękaw od bluzy wkładam karteczkę i wszystko widze (; Odpowiedz Link Zgłoś
cooma Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:54 Ja mam tak bajerancki piórnik, że idealnie się ściąga Ale tak na serio, to rzadko ściągam...ściągi robię tylko dla pewności, bo najczęściej wszystko umiem. Co do koleżanki to inna sprawa, najczęściej mamy pracę zespołową, a że uczymy się najlepiej w klasie, to nigdy nie zwracają nam uwagi i pomagamy połowie klasy Pozdrawiam, cooma Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:33 karteczka w piórniku. ale staram się jak najrzadziej korzystać, bo wiem, że za 2 lata i trochę czeka mnie test z trzech lat nauki ;< Odpowiedz Link Zgłoś
aparatkaa. Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:41 taa . na geografii zostałam raz przyłapana z karteczką w piórniku i dostałam pałę . od tej pory staram się nie ściągać . ale czasami zdarza mi się na m.in. polskim , historii . osttanio miałam niezapowiedzianą kartkówkę z historii i gdyby nie zeszyt dostałabym pałę , a tak dostałam 4 . ściągam tylko w wyjątkowych sytuacjach , staram się tego nie robić , bo wiem , że to nieuczciwe ;x peace . Odpowiedz Link Zgłoś
olgx . 08.01.11, 17:48 no najlepiej to jest ściągać z ksiązki hehee. A jak nie z podręcznika to od koleżanki, na ręce sobie niektóre ważne rzeczy pisze. Rzadko kiedy robie sciąge. Odpowiedz Link Zgłoś
iamvegas Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:46 jasne, że ściągam. nie na wszystkim, ale są rzeczy, które za chiny nie wejdą mi do głowy. zwykle robię własne ściągi, przy okazji coś tam się też zapamięta. ale i zerknąć do kogoś dla pewności się zdarza. ale na swoich maturalnych przedmiotach nie ściągam nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf ` 08.01.11, 17:46 Na kilku przedmiotach na luzie pytam się koleżanki, albo ona mnie. Na innych na fuxa. (Np. jest napisana odpowiedź na jakiejś tablicy) A czasami otwieram sobie po prostu książkę lub zeszyt :X Ale metody z karteczką raczej nie stosuję. : D Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnatalxxx A róznie xD 08.01.11, 17:47 Do I półrocza w piątej nie ściągałam, ale później już nie wyrabiałam. Nie jest tak, że totalnie olewam naukę. Uczę się na sprawdzian, ale "na wszelki wypadek" robię również ściągi. Mam przedmioty z których NIGDY nie będę ściągać(jakoś tak to przeczy mnie) jest to Polski i Angielski. Jak idzie o sposób ściągania to najczęściej karteczka w piórniku, albo przyklejone do ubrania, to drugie raczej rzadko. Czasami ordynarnie otworze sobie podręcznik, ale to inna para kaloszy xD Ogółem ściąganie nie jest dobre-każdy(chyba) o tym wie, ale czasami trzeba, cóż poradzić. Bo każdy chce zdać do klasy nie? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
yorks Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:52 tak zdarzało mi się to wxiełam na pisałam sobie mini ściagę do rękawa i nauczycielka nie zauważyła Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaa_ Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:00 no tak zdarza mi sie ściągać nawet często. Zazwyczaj sa to karteczki na ławce albo po prostu zeszyt(niektóre nauczycielki są naprawdę ślepe ;d) Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:09 mam swoje sposoby. w domu nagrywam się na telefon czytając wszystkie notatki z lekcji, później na sprawdzianie puszczam sobie to przez słuchawki. Zakrywam je tak, że ich nie widać. i najwyraźniej dobrze bo jeszcze nikt nie zobaczył ; d Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob Kilka razy się zdarzyło. 08.01.11, 18:11 Dwa razy na historii (o zgrozo!) i raz na niemieckim. Z zeszytu, z piórnika, z plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:16 Zwalam od przyjaciółki. Nigdy nie miałam ściągi w postaci karteczki. Kiedyś próbowałam kilka razy ale albo nie było mi to potrzebne albo tchórzyłam... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:32 Ja, jak juz ściągam to od ludzi z klasy. Jestem zbyt leniwa żeby robić własne ściagi xD Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.creme Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:38 Ja mam w kieszeni zawsze mnóstwo ściąg poupychane. A w piórniku mam taką kieszonkę, wszystkie ściągi od początku roku w niej trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
muszelka Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:41 zawsze przygotowywując się na sprawdzian ,kartkówkę ,klasówkę ,wypracowanie. itp robię sb notatkę na karteczkcę z bloczku.uczę się z niej. następnie wkładam do piórnika. jak jest mi potrzebna podczas pisania to a mnie korci ,żeby zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:42 Karteczka się sprawdza. *** www.ourcrazyworld.bloog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dancer_ OO 08.01.11, 19:45 Ściągam jedynie z biologii . Ciężko jest zapamiętać niektóre definicję , a zresztą nasz pan od Biologii , brzydko mówiąc jest ślepy Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Nie ściągam 08.01.11, 19:46 Jakbym chciała, to bym pewnie ściągała, ale uważam, że to nie jest w porządku w stosunku do tych, którzy się naprawdę nauczyli. Wszystkie moje oceny (a są one całkiem dobre) zawdzięczam swojej wiedzy i jestem z tego bardzo dumna. Podkreślę jeszcze, że chodzę do liceum Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Po pierwsze to jutro Niedziela ;/ 08.01.11, 19:53 A po drugie to ja robię karteczki małe i do piórnika Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:57 To jest świetne pytanie Ja zawsze niby taki wzór etc. ale ściągam gdy nie wiem, czasem mi odwala i zapominam, że jestem w szkole. Moja przyjaciółka coś o tym wie Ja to siedzę za blisko, żeby z piórnika bo pani ma mnie na oku.Ale jakoś tak bardziej przyzwyczaiłam się do zaglądania do koleżanki.Chociaż to raczej ja jestem ta "dobra ciocia" i "pomagam" koleżankom. Mam miękkie serce, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś