Dodaj do ulubionych

Ściągamy, ściągamy

• savannah95 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:36
      Karteczka w piórniku i kolega są przereklamowanesmile wiesz jak już mam karteczkę to oklejam ją taśmą klejącą żeby nie szeleściła a zazwyczaj mamy dwie grupy testów a kolega może mieć też źle więc nie ryzykuje. Mam swoje sprawdzone sposoby nikt mnie jeszcze nie przyłapał. piwo
    • fuckphone :pp 08.01.11, 14:36
      od koleżanek i kolegów czasem ściągam.
      rzadko mam ściągi, bo przy naszych nauczycielach się nie da z karteczki ściągać. tongue_out
    • cyniczna Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:38
      a kto nie ściąga xd ja czasami po prostu otwieram zeszyt. Jak na razie nie zostałam przyłapana haha big_grinbig_grin
    • keejsza Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:41
      bez sciagi nie ma spr... zawsze mamy kartki pod bluzka w piorniku na krzesle kolegi ;D
    • klaudi073 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:43
      jak ściągam to mam karteczke w rekawie a jak chce przeczytac to daje na dlon albo na lawke i przykrywam reka
      • taylor.swift Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:48
        zdarza mi się ściągać. najczęściej chowam ściągi w kieszenie lub rękawy a kiedy są mi potrzebne to wyciągam po kolei. te które nie są mi już potrzebne chowam w oddzielną kieszeń żeby nie wyciągać stor razy tej samej książki smile
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 08.01.11, 14:49
      to rękaw od bluzy wkładam karteczkę i wszystko widze (;
    • cooma Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:54
      Ja mam tak bajerancki piórnik, że idealnie się ściąga wink Ale tak na serio, to rzadko ściągam...ściągi robię tylko dla pewności, bo najczęściej wszystko umiem. Co do koleżanki to inna sprawa, najczęściej mamy pracę zespołową, a że uczymy się najlepiej w klasie, to nigdy nie zwracają nam uwagi i pomagamy połowie klasy wink
      Pozdrawiam, cooma wink
    • anja_ Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:33
      karteczka w piórniku. ale staram się jak najrzadziej korzystać, bo wiem, że za 2 lata i trochę czeka mnie test z trzech lat nauki ;<
    • aparatkaa. Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:41
      taa . na geografii zostałam raz przyłapana z karteczką w piórniku i dostałam pałę . od tej pory staram się nie ściągać . ale czasami zdarza mi się na m.in. polskim , historii . osttanio miałam niezapowiedzianą kartkówkę z historii i gdyby nie zeszyt dostałabym pałę , a tak dostałam 4 . ściągam tylko w wyjątkowych sytuacjach , staram się tego nie robić , bo wiem , że to nieuczciwe ;x peace .
    • zel_ka 08.01.11, 17:43
      wszystko !!
      • olgx . 08.01.11, 17:48
        no najlepiej to jest ściągać z ksiązki hehee. A jak nie z podręcznika to od koleżanki, na ręce sobie niektóre ważne rzeczy pisze. Rzadko kiedy robie sciąge.
    • iamvegas Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:46
      jasne, że ściągam. nie na wszystkim, ale są rzeczy, które za chiny nie wejdą mi do głowy. zwykle robię własne ściągi, przy okazji coś tam się też zapamięta. ale i zerknąć do kogoś dla pewności się zdarza. ale na swoich maturalnych przedmiotach nie ściągam nigdy.
    • shewerewolf ` 08.01.11, 17:46
      Na kilku przedmiotach na luzie pytam się koleżanki, albo ona mnie. Na innych na fuxa. (Np. jest napisana odpowiedź na jakiejś tablicy) A czasami otwieram sobie po prostu książkę lub zeszyt :X Ale metody z karteczką raczej nie stosuję. : D
    • xxxnatalxxx A róznie xD 08.01.11, 17:47
      Do I półrocza w piątej nie ściągałam, ale później już nie wyrabiałam.
      Nie jest tak, że totalnie olewam naukę. Uczę się na sprawdzian, ale "na wszelki wypadek" robię również ściągi.

Mam przedmioty z których NIGDY nie będę ściągać(jakoś tak to przeczy mnie) jest to Polski i Angielski.

Jak idzie o sposób ściągania to najczęściej karteczka w piórniku, albo przyklejone do ubrania, to drugie raczej rzadko.
      Czasami ordynarnie otworze sobie podręcznik, ale to inna para kaloszy xD

Ogółem ściąganie nie jest dobre-każdy(chyba) o tym wie, ale czasami trzeba, cóż poradzić. Bo każdy chce zdać do klasy nie? ;p
    • yorks Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 17:52
      tak zdarzało mi się to wxiełam na pisałam sobie mini ściagę do rękawa i nauczycielka nie zauważyła
    • iwonaa_ Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:00
      no tak zdarza mi sie ściągać nawet często. Zazwyczaj sa to karteczki na ławce albo po prostu zeszyt(niektóre nauczycielki są naprawdę ślepe ;d)
    • coldprincess Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:09
      mam swoje sposoby. w domu nagrywam się na telefon czytając wszystkie notatki z lekcji, później na sprawdzianie puszczam sobie to przez słuchawki. Zakrywam je tak, że ich nie widać. i najwyraźniej dobrze bo jeszcze nikt nie zobaczył ; d
    • spongebob Kilka razy się zdarzyło. 08.01.11, 18:11
      Dwa razy na historii (o zgrozo!) i raz na niemieckim.
      Z zeszytu, z piórnika, z plecaka. tongue_out
    • nick_jonas_jb Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 18:16
      Zwalam od przyjaciółki. Nigdy nie miałam ściągi w postaci karteczki.
      Kiedyś próbowałam kilka razy ale albo nie było mi to potrzebne albo tchórzyłam... ;p
      • blondi_girl Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:32
        Ja, jak juz ściągam to od ludzi z klasy. Jestem zbyt leniwa żeby robić własne ściagi xD
    • cherry.creme Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:38
      Ja mam w kieszeni zawsze mnóstwo ściąg poupychane.

A w piórniku mam taką kieszonkę, wszystkie ściągi od początku roku w niej trzymam wink
    • muszelka Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:41
      zawsze przygotowywując się na sprawdzian ,kartkówkę ,klasówkę ,wypracowanie. itp robię sb notatkę na karteczkcę z bloczku.uczę się z niej. następnie wkładam do piórnika.
      jak jest mi potrzebna podczas pisania to a mnie korci ,żeby zajrzeć. big_grin
    • koniara8 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:42
      Karteczka się sprawdza. wink

www.ourcrazyworld.bloog.pl
    • dancer_ OO 08.01.11, 19:45
      Ściągam jedynie z biologii .

Ciężko jest zapamiętać niektóre definicję , a zresztą nasz pan od Biologii , brzydko mówiąc
      jest ślepy smile
    • trzpiotka Nie ściągam 08.01.11, 19:46
      Jakbym chciała, to bym pewnie ściągała, ale uważam, że to nie jest w porządku w stosunku do tych, którzy się naprawdę nauczyli. Wszystkie moje oceny (a są one całkiem dobre) zawdzięczam swojej wiedzy i jestem z tego bardzo dumna. Podkreślę jeszcze, że chodzę do liceum wink
    • riki1246 Po pierwsze to jutro Niedziela ;/ 08.01.11, 19:53
      A po drugie to ja robię karteczki małe i do piórnika smilesmilesmile
    • green_alien Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:57
      To jest świetne pytanie tongue_out
      Ja zawsze niby taki wzór etc. ale ściągam gdy nie wiem, czasem mi odwala i zapominam, że jestem w szkole. Moja przyjaciółka coś o tym wie wink

Ja to siedzę za blisko, żeby z piórnika bo pani ma mnie na oku.Ale jakoś tak bardziej przyzwyczaiłam się do zaglądania do koleżanki.Chociaż to raczej ja jestem ta "dobra ciocia" i "pomagam" koleżankom. Mam miękkie serce, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka