Dodaj do ulubionych

Szamponetka .

28.01.11, 14:17
Ile miałyście lat kiedy użyłyście pierwszy raz szamponetki ?
Jak przekonałyście rodziców ?
Z jakiego koloru na jaki zmieniłyscie ?
A w szkole nauczyciele coś mówili ?
Obserwuj wątek
    • bad_alex niach niach 28.01.11, 14:24
      czy ja wiem, 12-13 kiedy pierwszy raz.
      moj pierwszy kolor to byl czerwony ; )) czerwono-pomaranczowy, byl cudny * , *
      i nie byla to szamponetka tylko farba. mama nic nie mowila, zobaczyla mnie po fakcie i nie miala raczej nic do gadania bo wie, ze i tak zrobie po swojemu [ nie, nie jestem rozpieszczna ]
      a nauczyciele nic mi nie mowili... za kolczyka w nosie grozilo mi obnizone sprawowanie tylko ale za wlosy nic ^ ^
      • teqiulla mhm 28.01.11, 15:09
        miałam 13 lat, w wakacje to było, chciałam czekoladowy ale nic nie było widać, bo mam ciemny blond i jakaś dupna szamponetka była. a co mieli powiedzieć? mama mi sama to zaproponowała, bo wszystkie moje koleżanki miały na to fazę..
    • demilovato Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:24
      miałam lat 12.
      ciemny blond kolor ciemny brązowy.
      utrzymał się 3 mycia, ale został mi połysk.
      ciocia przekonała mamę.
      to były wakacje.. big_grin
      • maniaczka. Jeszcze jedno pytanie ;_ 28.01.11, 14:29
        Jeśli mam włosy w kolorze ciemny blond to na jaki kolor zmienić - szamponetką ,żeby tak bardzo się nie różnił ?
        • milejdi Re: Jeszcze jedno pytanie ;_ 28.01.11, 14:33
          coś jasniejszego bądź ciemniejszego, proste.I trzymaj 20 minut.I najlepsze są z marion.Jak masz włosy już do ramion kup 2 saszetki.
    • pomponik Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:37
      W wieku 6 lat ... ciocia na sylwestra zrobiła mi szamponetką włosy na czerwono o__o
      Ale tak poza tym nigdy więcej nie używałam szamponetki, jak już to tylko farbowałam włosy
      Hmmm ... u mnie rodziców nie trzeba było przekonywać ... moja mama jest fryzjerką ... powiedziałam, że chcę mieć blond włosy i miałam...
      Naturalnie mam włosy koloru - ciemny blond - a zmieniałam na blond
      U mnie ... pofarbowałam w wakacje ... myśleli, że tak mi się od słońca rozjaśniły xDD
    • beegin Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:38
      hmm, miałam jakieś 12 lat smile szamponetka to szamponetka zamarzyło mi się z mojego naturalnego blondu zostać ponętną jaaaaaaasną blondynką niczym Barbie, nic mi nie złapało.
      • vision Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:40
        ahahahahaha xdkiss
    • kiwi Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:39
      w zeszłym roku (czyli miałam 15 lat) normalnie przekonałam...
      • berry :D 28.01.11, 14:47
        Jak miałam 14. Naturalnie mam taki miodowy blond, a chciałam rudy, więc kupiłam 2 saszetki, ale nie wystarczyło więc potem jeszcze trzecią. Przekonałam normalnie, bo były wakacje, nie miałam pojęcia, że resztki farby zostaną. Po powrocie do szkoły wszyscy: o ! ty jesteś ruda.. itd. nauczyciele niektórzy się czepiali. raczej nie polecam, bo nie odzyskasz 100% naturalnych włosów, choćbyś myła miliony razy. To fajne przez pierwsze dwa tygodnie, a potem dupa. więc zrób co uważasz big_grin
    • positive_girl Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:46
      moja mama nie chce się zgodzić nawet na farbowanie naturalne. sciana więc wiesz..
    • lovememanytimes Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:46
      Ja miałam15 lat i zmieniałam jasny brąz/ciemny blond na czekoladowy brąz - świetnie mi to wyszło :]
      Moja mama dowiedziała się jak to zobaczyła XD
      U mnie nauczyciele nie mówili nic ale zależy jaka szkoła, która klasa i jacy nauczyciele no i oczywiście jak się uczysz XD
    • kotek.bieberka Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:50
      1.12 lat
      2. Nie przekonałam, mama przyszła z pracy a ja już miałam pofarbowane xdd
      3. Z ciemnego blondu na rudy xdd
      4. Tylko babka coś tam na rozpoczęciu roku ale tak to nic xdd .
    • madalena Re: Szamponetka . 28.01.11, 14:55
      nie malowałam i nie mam zamiaru ale to raczej jest ok.
    • cesautres nie farbowałam sie ;d 28.01.11, 14:59
      jakoś nie czuje potrzeby zmieniać koloru xd
    • happiness Szamponetka . 28.01.11, 15:06
      Dwa tygodnie temu. Czyli 14 big_grin
      No byliśmy w sklepie i się zapytałam czy mogę sobie kupić szamponetke,wytłumaczyłam im co to jest i jak długo się będzie trzymać. Tata się początkowo nie zgodził,ale i tak skończyło się to tym,że pomógł mi kolor wybrać tongue_out
      Z takiego hm.popielato-brązowego na czekoladowy brąz Palette smile
      Wyszedł lekko rudawy(co mi się cholernie podobało)ale niestety zszedł już.
      Jak pójdę w poniedziałek do szkoły to już nie będzie widać więc nic nie powiedzą big_grin
      Ja na Twoim miejscu jeżeli to pierwsza szamponetka będzie nie zmieniałabym jakoś drastycznie koloru. Myślę,że ton/2-3 tony ciemniejszy lub jaśniejszy będzie dobry smile
    • mila13 Re: Szamponetka . 28.01.11, 15:07
      Nie pamiętam już ale chyba 11,nie przekonywałam po prostu sama sobie kupiłam i zrobiłam.
    • mejbelajn. Re: Szamponetka . 28.01.11, 20:54
      Nigdy nie użyłam szamponetki;
    • klama_kcmil # 28.01.11, 23:35
      Ja miałam 13 lat i użyłam jej zresztą tylko raz, rodziców przekonałam normalnie xd. Zmieniłam z ciemnego blondu na czekoladowy, nic nie mówili, bo były wakacje C;
    • patimari22 Wejć dobrze radze 29.01.11, 16:14
      Moja kumpela chciała na karnawał sobie zaszaleć i przefarbować na ZIELONO no i zgadnij co się stało niby miało się zmyć a do dziśaj ma jasno zielone chociarz myje rano i wiczorem
    • yorkie Re: Szamponetka . 29.01.11, 20:28
      Ja, kiedy używałam pierwszy raz miałam... 10 lat wink
      Nie musiałam jakoś specjalnie rodziców namawiac, od razu się zgodzili. A farbowałam się wtedy na brąz. Nauczyciele nic nie mówili, bo to było w wakacje wink
      Dziś się farbuję na czarno, ale nie szamponetką tylko normalną farbą.
    • a_vie pierwszego nawet nie było widać... 29.01.11, 22:35
      ...bo nie wyszło, więc sie nie liczy
      miałam jakieś 14 lat, nie powiedziałam nic rodzicom, zafarbowałam jak byłam u koleżanki na noc na jakiś czerwony.. 'owoc granatu' chyba, trzymałam za krótko wyszedł rudy, mama zauważyła dopiero po dwóch dniach jak zafarbowałam na różowo, żeby nie być taka ruda. wyszedł delikatny, bo był do jasnych włosów, a ja mam ciemne, mama kupiła kit, że to od słońca bo było lato, tata oczywiście nic nie zauważył.

ot i cała historyja.
      • mikella Re: pierwszego nawet nie było widać... 31.01.11, 14:25
        Ja pierwszy raz użyłam szmponetki w wieku 12 lat.
        To były wakacje, szłam do 6 klasy. Był to kolor miedziany z Palette. Zrobiłam to na oczach mamy, ba, ona nawet pomogła mi się dobrze ofarbować. ;dd Nigdy nie miałam z nią problemów.
        Kolor nie trzymał się długo, zszedł po kilku dniach. Od tamtej pory pokochałam farbowanie. tongue_outP Do szkoły farbowałam się na brązy z rudymi refleksami. Oczywiście miałam sprzeczki z nauczycielkami, a tak naprawdę tylko z jedną, wychowawczynią, której od początku nie lubiłam - i vice versa. Potem dochodziło do takich sytuacji, że robiłam jej nazłość, nawet zrobiłam różowe pasemka. tongue_outP
    • mileymandy A ty z jakiego koloru na jaki chcesz zmienić? 31.01.11, 14:35
      Ja 14 lat,użyłam jej tydzień temu,ponieważ już nie mogłam znieść swoich ohydnych włosówconfused.Po raz pierwszy farbowałam szamponetką,wcześniej to fryzjerka mi farbowała,a teraz to szamponetką mama,bo sama bym sobie nie poradziła.Ja nie musiałam przekonywać,powiedziałam mamie,że mam wyblakły kolor zniszczony ciągłym farbowaniem i się zgodziła.Ja zmieniałam z czarnegoconfusedna blond.Eee,nie chodzę do szkoły,mam ind.,a nawet wcześniej,jak chodziłam to miałam zafarbowane,a oni to zignorowali,nic mi nie powiedzieli...
    • anonimowa.laska Re: Szamponetka . 31.01.11, 14:37
      jeszcze nie używałam, bo moja najlepsza p. użyła i :
      1.Kolor szybko schodzi
      2.kolor nie zmywa się RAZ tylko po trochu i brzydko to wygląda
      3. nie chce mi sie dalej pisac, ale szamponetke odradzamuncertain
      • msthic Re: Szamponetka . 31.01.11, 14:44
        Pierwszy raz użyłam jakiś rok temu w sylwka. O szczegółach lepiej nie mówić xd Ale fajny rudy był na chwile ;]
    • koniara8 Re: Szamponetka . 31.01.11, 14:42
      Nigdy nie używałam i nie mam zamiaru :}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka