Dodaj do ulubionych

Z brunetki na blondynkę?

25.07.11, 23:07
Witajcie, mam naturalne ciemnobrązowe włosy, w lutym zrobiłam sobie blond pasemka. Fryzjerka powiedziała mi, że ładnie mi będzie w blond włosach i teraz chciałabym się o tym przekonać. Chcę je pofarbować szamponetką. Jest szansa, że będę miała blond włosy? Nie chcę ich rozjaśniać bo w razie gdyby mi się nie podobały to ciężko byłoby powrócić do obecnego koloru. A szamponetka się zmyje po kilku myciach... Przynajmniej tak słyszałam... Farbowałyście już włosy szamponetką? Jeśli tak to jakie firmy polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • merley_ Re: Z brunetki na blondynkę? 25.07.11, 23:40
      wydaję mi się, że szamponetką nie wyjdzie ci jakiś świetny blond, na pewno będzie ciemniejszy od blondu, który zrobisz sobie zwykłą farbą.
      • klaudia_25 Re: Z brunetki na blondynkę? 26.07.11, 22:13
        Szamponetki słabo łapią ;x
    • seneka4 Re: Z brunetki na blondynkę? 27.07.11, 16:11
      Nie ma szans żebyś z ciemnych brązowych włosów przeszła do jasnego blondu i to przy użyciu szamponetki, niestety. Po to właśnie są rozjaśniacze i zabiegi dekoloryzacji - i nie wystarczy w dodatku jeden zabieg by mieć jasne blond włosy z tak ciemnych, tylko trzeba iść 2-3 razy do fryzjera.
    • 5 Z brunetki na blondynkę? 28.07.11, 11:21
      Z brązu na blond nie rozjaśni żadna szamponetka, farba, pianka czy inne cudo, które nie zawiera amoniaku, który bardzo niszczy włosy. Coś za coś.
    • ozzy Re: Z brunetki na blondynkę? 28.07.11, 13:36
      Jeśli masz ciemne włosy to szamponetka za zadne skarby nie wyjdzie ci blond, wiem o tym bo farbuje sie juz 4 lata i co nieco wiem.
      Nawet używanie farby jest długotrwałe, bo przejsc taka transormacje jak ty trzeba powtarzac zabieg mini. 3 razy i tylko i wyłacznie u fryzjera, bo rozjasnianie w domowych warunkach... no badzmy szczerzy... zabije twoje włosy
    • gorzata.14 Re: Z brunetki na blondynkę? 28.07.11, 13:50
      Nie farbuję się szmponetkami, tylko normalnymi farbami.
    • golden_star Z brunetki na blondynkę jest zabójcze dla włosów. 29.07.11, 23:32
      • seneka4 Re: Z brunetki na blondynkę jest zabójcze dla wło 30.07.11, 15:08
        Po za tym jeśli dobrze wyglądasz jako brunetka nie warto próbować z innym kolorem włosów. (; Po co niszczyć sobie włosy?
    • ilovevampires16 a ja wiem, że.. 30.07.11, 15:13
      nie warto ufać szamponetkom.
      1. Nie zawsze się zmywają O.o
      2. Jeśli masz tak ciemne włosy to ciężko będzie ci rozjaśnić samą szamponetką. To nawet nic nie da. Farbą jest ciężko.. Musiałabyś stopniowo pasemkami rozjaśnić.
      Potem zawsze możesz przefarbować z powrotem :] Jest łatwiej xD
    • k.adamowicz Re: Z brunetki na blondynkę? 30.07.11, 18:44
      zrób to u fryzjera, szamponetką ci wyjdzie nie wiadomo co, zważywszy, że masz ciemne bardzo włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka