Dodaj do ulubionych

szamponetka :D

20.06.11, 17:38
cześć kociaki big_grin

w środę chciałabym zafarbować sobie włosy na czarno (jestem bardzo ciemną brunetką, więc żaden inny kolor mi nie zostaje). tyle, że nie jestem pewna, czy kolor do końca zejdzie, czy w ogóle złapie na włosach i kompletnie nie znam się na firmach. a może w ogóle najpierw poeksperymentować z bibułą? co mi polecacie?

z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi big_grin

* jak było to kosz.
Obserwuj wątek
    • yzz. . 20.06.11, 17:42
      Szamponetki schodzą bardzo szybko - po mniej więcej sześciu myciach. Nie zostają żadne ślady po farbie. Każda firma jest dobra, nie musisz kierować się marką przy kupowaniu szamponetki.
      • beemazzy Re: . 20.06.11, 17:48
        ktoś jeszcze? big_grin
        • red_bull Re: . 20.06.11, 17:51
          Ja obecnie mam szampon koloryzujący big_grin
          Utrzymuje się on trochę dłużej niż szamponetka więc jak dla mnie to lepsze rozwiązanie na całe wakacje big_grin
          odradzam Ci firmę Pallette po podobno ona strasznie niszczy włosy
          Ja użyłam Garniera i jestem zadowolona, ale podobno Joanna jest najlepsza big_grin z blondu wyszedł mi śliczny rudy wink
    • punkowna Re: szamponetka :D 20.06.11, 18:21
      Myślę , że nie baw się szamponetką , bo Ci popsuje włosy. Lepiej zrób to bibułą. ;P
    • princess132 szamponetka. 20.06.11, 18:35
      ja właśnie bardzo Ci polecam pallette, równo łapie, śliczny połysk, ładnie wychodzi.
      farbowałam joanną i praktycznie po jednym myciu mało co było widać.
      szamponetka nie niszczy włosów.
    • golden_star :) 22.06.11, 22:19
      Nie radze na czarno, bo postarza o parę lat. Też jestem ciemna,ale wybrałam jakiś kawowy kolor szamponetki.
      • olusia... Re: :) 22.06.11, 22:24
        Też się zastanawiam, ale boję się, że mi nie zejdzie. Mam blond włosy ;/
      • rose_alie Re: :) 22.06.11, 22:27
        Ja jestem jasną brunetką mam zrobione włosy szamponem koloryzacyjnym, wyszedł taki rudawy... Jeśli boisz się o włosy a nie szkoda ci kasy to kup sobie jedną z najdroższych marek ja mam osobiście Loreal creme gloss i jestem zadowolona trzyma mi dwa tygodnie i jest dobrze. Loreal nie niszczy włosów... Około 25 złotych.. Ja dałam 21.
    • nickiminaj Re: szamponetka :D 22.06.11, 22:28
      jak ja sobie robiłam szamponetką czarne włosy (a to było jakoś rok temu) to do dzisiaj zostało mi trochę czarnej farby. włosy mi ściemniały. ja nie pamiętam już firmy, ale wiem, że było na 24 mycia, a to nie prawda, bo do dzisiaj się zmyć nie chce.
      • pola16 Re: szamponetka :D 24.06.11, 18:06
        Rozjaśniałam w tamtym roku włosy, bo nie spodobało mi się z pasemkami mój kolor, firma "Marion" wg mnie nie jest jeszcze popularna, jednak babeczka w drogerii mi ją doradziła. Fajnie wyszło, aczkolwiek miałam bardzo suche włosy, ale wpływ na to pewnie miała jeszcze zwykła farba. Jednak szybko sobie z tym poradziłam wink. Firma jak dla mnie jest godna do polecenia.
    • crazzygirl123 Re: szamponetka :D 29.06.11, 19:00
      wiesz co zafarbowałam sobie szamponrtką ale się zmyło bo chciałam zobaczyć jak mi będzie i teraz ide do fryzjerki tobie też tak radze bo po 6 myciach nic nie zostanie wink
    • blondynaa. Re: szamponetka :D 30.06.11, 15:21
      Na początek radziłabym bibułom bo jest pewność że sie zmyje , sama próbowała. Szamponetką nieradziłabym bo nie ma sie pewności że sie zmyje.Znam taką osobe która zrobiła se pasemkana na 24 umycia szamponetką zmyły jej się po 6 miesiącach.
    • nikawika Re: szamponetka :D 01.07.11, 11:26
      wczoraj sobie zafarbowałam włosy szamponem koloryzującym palette. taki granatowy odcień. ;P i efekt świetny. mam fajne, lśniące włosy. wink kolor ma się utrzymać do 24 myć. wink polecam.
      • kawaiikimie Re: szamponetka :D 01.07.11, 11:41
        Najlepsza szamponetka jest firmy Marion, kolor jest taki jak na opakowaniu (ale musisz przeczytać z tyłu opakowania, do jakich jest włosów, czy dla blondynek, czy brunetek). Ale czarny będzie dla brązowych włosów na pewno.
        Ja wcześniej farbowałam już o. 4-5 razy szamponetką Marion i jest zdecydowanie najlepsza. Kolor jest intensywny, włosy gładkie.

A joanna ma strasznie słabe szampony koloryzujące, kolor ledwo chwyta, robiłam 2 razy, raz kawowy brąz, raz hebanową czerń.

A palette może zrobić z Twoich włosów siano, niektórym wychodzi, ale większości nie.

Szamponetki ładnie równo schodzą (chyba że nierówno nałożyłaś). Bez przesady, jest dopiero początek wakacji. smile
    • happiness Re: szamponetka :D 01.07.11, 12:59
      Ja robiłam sobie we ferie czekoladowy brąz Palette.
      Wyszedł lekko rudawy(ja głupia zmyłam go po 15 min,bo się wystraszyłam...xd). Ładnie,równomiernie schodził,widoczny był ok 2 tyg,później włosy wydawały się trochę jaśniejsze i tak ładnie błyszczały smile Więc polecam Ci palette,bo naprawdę byłam zadowolona z efektu,ale wiadomo-każde włosy są inne smile
      • pinky33 Re: szamponetka :D 01.07.11, 13:13
        ja mam ciemna czekoladę zwyma sie po 24 myciach ja juz mam za sobą 3 mycia
        kolro nie do konca mi sie złapał bo mam este wlosy i dwa opakowanianie starczył ;/
        teraz ładne mam kolro ale załuje ze wziełam z firmy palette bo mi sie wogle nie chca układac zwłaszcza grzywka ;/;/

pofarbuj sobie ale nie z palette sciana
    • jessica123 Re: szamponetka :D 01.07.11, 14:00
      ` jeżeli masz ciemne włosy to nie wiem czy bibułą wyjdzie, ale najlepiej poeksperymentowac. A co do szamponetek to nie mam przekonania, ale to jeszcze zależy czasami zejdą całkowicie z włosów a czasami nie wink
      pozdrawiam ;D
      • kotek.bieberka Re: szamponetka :D 01.07.11, 14:31
        Odradzam Ci palette, bo niszczy włosy .

Polecam Ci joanne i marion, ja już drugi rok sie farbowałam marionem i jestem zadowolona, ale w tym roku jeszcze spróbuje namówić mame na henne, też Ci polecam, utrzyma Ci sie na całe wakacje i nie niszczy włosów . A co do mariona to kolor jest intensywny i na moich włosach < ciemny blond > rudy utrzymuje sie długo . : )
        Szczerze to z roku na rok farbuje sie w kolorach rudego, a może najpierw spróbuj najjaśniejszą szamponetką, najlepiej dwoma opakowaniami rozjaśnić sobie troche włosy < może nie złapie, ale minimalną różnice zauważysz >, i wtedy sie farbnąć na jakiś inny kolor, nie na czarny ? . Bo czarny postarza.

+ sory, że takie długie, ale mam nadzieje, że bd Ci sie chciało przeczytać xdd .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka