souven. Taak ^^ 15.02.12, 18:33 Teraz jestem w 1 gimnazjum i nauczyciele pozwalają malować paznokcie... pozwalają nawet przychodzić z tapetą na twarzy (ja się osobiście nie maluję ale inne dziewczyny tak) Rok temu w podstawówce nie można było malować paznokci, jedna nauczycielka nosiła ze sobą zmywacz do paznokci i gdy jakaś dziewczyna miała pomalowane paznokcie to na przerwie musiała zmyć lakier ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nati63 U mnie nic nie mówią 15.02.12, 18:35 U mnie się nie czepiają ale nie maluje bo mi mama nie pozwala bo mówi że jetem jeszcze mała i zniszcze sobie paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
kama14 Radzę sprawdzić w regulaminie:-D 15.02.12, 18:40 To zależy od szkoły i nauczycieli. W podstawówce w sumie nie wolno było malować ale ja i tak malowałam, szybciej zwracały uwagę koleżanki niż nauczyciele. W sumie paznokcie maluję od 2 kl podstawówki. Raz jakaś nauczycielka zwróciła uwagę ale nic mi nie wstawiła po prostu przez tydzień były nie pomalowane a później znów A w gim już nikt na to nie zwraca uwagi. Radziłabym poczytać w regulaminie szkoły w punkcie o ubiorze, tam powinno być napisane jeśli nie można Albo spytaj się jakiś koleżanek, mi nawet nie zwracają uwagi jak mam 0,5cm paznokcie, a umiem nimi nieźle drapnąć Odpowiedz Link Zgłoś
synthia. Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 18:48 U nas można, ale ja nie maluję, bo do szkoły stawiam na naturalność Odpowiedz Link Zgłoś
olcia456 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 18:52 Raczej nie ale niektóre dziewczyny ze szkoly maluja sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mysterious69 sorry ale .. 15.02.12, 18:56 .. ja nie chodze do podstawowki czy gimnazujm,ze mi zabraniaja paznokcie malować . lol -.- Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Można 15.02.12, 18:56 Nie raz bylam (i nie tylko ja) w czarnych czy ciemno granatowych i przezylam Odpowiedz Link Zgłoś
domciach.8 Wszystko zależy od szkoły... 15.02.12, 18:56 Wszystko zależy do szkoły do jakiej chodzisz i nauczycieli, którzy tam uczą. Na przykład u mnie w gimnazjum nikogo nie obchodzi jak wyglądasz. Pierwszoklasistki farbują włosy, a nauczyciele nic im nie robią. Chodzę do najlepszego w W-wie, więc raczej stawia się na naukę, a nie wygląd uczniów... Odpowiedz Link Zgłoś
guma_balonowa Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 18:59 hehehehh ,ja bym na twoim miejscu nie ryzykowała ale wiesz mozesz zrobic tak jak ja - pomaluj tylko kciuk albo oba kciuki ;P tez fajny efekt ;p Odpowiedz Link Zgłoś
espinozaa Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:12 U nas na to nie zwracjają uwagii ;o Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaevita15 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:18 Nie! Kumpela pomalowała sobie pazury tydzień przed wakacjami i pani jej zwróciła uwagę... Tylko bezbarwnym można... Komórek na przerwach też nie można. Inna koleżanka chciała napisać smsa do mamy, jaką ma średnią i pani jej zabrała komórkę... Wg mnie to głupota, przecież nie na lekcji komurka, owszem, ale na przerwach nie!!!? Czemu niby? Odpowiedz Link Zgłoś
silvia1995 Nic do tego nie mają. 15.02.12, 19:21 Szczerze mówiąc nic sobie z tego nie robią,więc Sylwia zapie... w czerwonych,niebieskich,szarych i wielu innych kolorach po szkole ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
misia7893 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:23 Zależy , znam osoby które malują paznokcie nauczyciele tego nie zauważają : . Jak kiedyś moja była nauczycielka zauważyła pomarańczowe paznokcie koleżanki powiedziała żeby je zmyła i pomalowała na ładniejszy kolor xD Odpowiedz Link Zgłoś
controversial Oj tam, oj tam. 15.02.12, 19:28 U nas nie pozwalają, bo w regulaminie szkoły jest zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
einmalig Malowanie paznokci:D 15.02.12, 19:37 Ja maluję praktycznie codziennie i tylko raz mi pani zwróciła uwage aczkolwiek powiedziała , że mam nieodpowiedni kształt do takiego koloru . U mnie jest ogólnie super bo można się farbować i malować paznokcie i ubierać kolorowe stroje bo niby jest w regulaminie że nie można ale nauczyciele się nie czepiają i nigdy za to nie wstawiają Odpowiedz Link Zgłoś
isabela990 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:39 U mnie nauczycielki nie tolerują malowania paznokci do szkoły wieć ci nie radze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renatka12 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:41 u mnie wogóle nie pozwalają. i każą na drugi dzień zmyc a niektórzy nawet wrzesczą itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:51 U mnie raczej nie ma z tym żadnego problemu. Dziewczyny malują paznokcie na przeróżne kolory, a o ile sobie przypominam tylko raz jakaś nauczycielka zwróciła uwagę mojej koleżance. Wtedy ona zmieszana odpowiedziała, że zapomniała zmyć...i tyle. Żadnych afer. W mojej szkole nikt nie kładzie na to takiego nacisku. Modnisie mogą sobie być, pedagogów interesują tylko nasze wyniki. Pomaluj te paznokcie na czarno i idź do szkoły. Zobaczysz, jak będzie. Jeśli zwrócą Ci uwagę - pogódź się z brakiem szansy na ich ozdobienie. Jeśli nie - nie masz się o co martwić. Ja tak zrobiłam z glanami. Żadnemu belfrowi one nie przeszkadzały. Poza moją historyczką, która zagroziła wpisaniem mi uwagi. Podstawiona pod ścianę dałam za wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysias Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 19:56 U mnie pozwalają tylko na jasno żeby nie wrzucały się w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
matte0808 niektórzy... 15.02.12, 20:07 przewarznie tak , ale tylko raz dostałam opieprz od baby na historii tak to wogóle niezwracają na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
natqa Nie 15.02.12, 20:26 U mnie nie znaczy się ja maluję takim kawowym xD ,którego prawie wcale go nie widać . ************** A tak nie na temat na jaki wy lubicie kolor malować? Ja maluje tymi magnetycznymi Odpowiedz Link Zgłoś
pauli... Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 20:30 U mnie można się nawet malować i zmieniać kolor włosów!!! Nauczyciel tylko nie raz pogrozi i to cała rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
selenqqa Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 20:32 U mnie chyba nie można.. Odpowiedz Link Zgłoś
ema11 Re: Nauczyciele pozwalają wam malować paznokcie ? 15.02.12, 20:37 Zależy do jakiej szkoły chodzisz bo ja chodze do dosyć specyficznej szkoły i u mnie mozna miec kolorowe włosy itp. ale w mojej wcześniejszej szkole nie mozna bylo miec ani jednego pomalowanego paznokcia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta159 .,... 15.02.12, 20:37 u mnie w szkole nie ma jakiegoś większego problemu...wszyscy malują i nikomu to nie przeszkadza.. ;d Odpowiedz Link Zgłoś