Dodaj do ulubionych

Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się...

04.02.11, 20:31
Niektórych ludzi, nie powinno się nazywać człowiekiem, za to co robią.
Ostatnio na świecie dzieją się straszne rzeczy. Psy są podpalane, ranione, śmiertelnie głodzone przez ich właścicieli (i nie tylko). Są traktowane jak przedmioty.
Z niektórych danych wynika,że w Polsce rocznie dochodzi aż do 5 tysięcy podobnych przypadków zwierząt.
Jeżeli jesteś świadkiem zanęcania się nad zwierzętami, możesz zawiadomić policję(997), straż miejską(986) lub inną lokalną organizacje, zajmującej się ochroną zwierząt.

Więcej na ten temat możecie przeczytać w najnowszym numerze BRAVO.

07tofik
Obserwuj wątek
    • katyk Ostatnio? 04.02.11, 21:15
      Takie rzeczy dzieją się od lat, koleżanko. I nie tylko zwierzęta są tak traktowane.
      • sakura134 Re: Ostatnio? 04.02.11, 21:17
        Właśnie. Ldzi też tak traktują, zawsze się martwicie o zwierzęta, a poza tym było milion takich wątków i to jest już nudne. Kosz sciana
      • klaudia_25 Bravo , taaa ? 05.02.11, 19:58
    • koniara8 Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 04.02.11, 21:21
      Nad ludźmi też się znęcają.
    • malowana505 Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 04.02.11, 21:29
      Nad ludźmi się znęcają,ale człowiek to człowiek,a zwierzę nie ma najmniejszych możliwości obrony,bo UFA człowiekowi-niesłusznie jak się okazuje.sad Człowiek jest z natury podejrzliwy,może się czegoś spodziewać,nie ufa wszystkim,a pies... Uważa,że człowiek jest dobry i nie skrzywdzi,a potem takie potwory,bydlaki (bez urazy dla bydła),po prostu...nie mogę. to jest POTWORNE!!!! Ja bym im tym samym odpłaciła!! Czasem jak jestem już w łóżku,to płaczę,że zwierzęta tak strasznie cierpią,tak niewyobrażalnie... Modlę się codziennie do Boga,żeby takie kreatury przestały istnieć. crycrycry

Kto jest takiego samego zdania jak ja,niech się podpisze,pod spodem.
    • 300flowers ta. 04.02.11, 21:39
      mój pies wabi się Tofik.
    • noitsnotgood Ratujmy ludzi! 04.02.11, 22:31
      Tyle mam do powiedzenia. Najpierw chorzy, głodni i bezdomni, a zwyrodnialców, morderców i gwałcicieli pozamykać w pierdlu. Potem biedne pieski.
      • malowana505 Re: Ratujmy ludzi! 05.02.11, 16:08
        Te ,mądrala,ludzi już się ratuje,zresztą oni sami zaczynają np,pić czy ćpać!! Nikt im nie każe! Rozumiem,że to jest nałóg,ale mogli odmówić. A dla Twojej informacji-psy odczuwają ból i fizyczny,i psychiczny tak samo jak ludzie! uncertain A ludzka rasa zawsze się najpierw troszczy o siebie,a dopiero potem o braci mniejszych. Ludzi już się ratuje,bardzo fajnie,ale niektóre osoby pomagają tylko po to,żeby się potem pochwalić:"A ja pomogłem temu a temu.Dzięki mnie biedaczek nie umarł". Ja bardziej cenie zwierzęta od ludzi-są szczere,wierne,zawsze Cię wysłuchają i nie zawiodą. Możesz uznać,że jestem psychiczna,ale kocham zwierze ta bardziej od ludzi (oczywiście rodzina jest najważniejsza,potem są moje kochane biedactwa). To mój własny świat.
        • noitsnotgood Nie myślą 05.02.11, 17:39
          Zwierzęta kierują się prawami natury. Wiesz jakie jest jedno z praw natury? Ratuj siebie.
          Zwierzęta nie myślą abstrakcyjnie, poza małpami i delfinami, a o tych ratowaniu nie myślicie - biedne pieski najpierw :< .
          Więc nie odczuwają takiego samego bólu psychicznego. Fizyczny, zapewne.
          Ale dlatego nie, ratujmy zwierzęta, tylko zamykajmy krzywdzących zwyrodnialców.
          Proponuję zostać kotem, skoro ludzkie powłoki ci nie odpowiadają w takim stopniu, jak np. tchórzofretki.
          Proponuję też zamknąć wszystkie lwy na sawannie, bo jak gryzą te swoje zebry, to one też odczuwają ból.
          • malowana505 Re: Nie myślą 05.02.11, 17:54
            A co powiesz o depresjach u zwierząt? Naukowcy to sobie wymyślili,tak? Skoro zwierzęta ratują tylko siebie,to jak wyjaśnisz,to że załóżmy,jest pożar,a pies ginie ratując właściciela,a nie jest do tego szkolony? Jak wyjaśnisz setki przypadków,kiedy obce psy ratowały dzieci z sąsiedztwa? Nikt im nie kazał tego robić,a jednak... To jest to Twoje myślenie:ratuj się kto może i nie patrz na innych.
            A co do drugiej sprawy źle mnie zrozumiałaś,zawiodłam się kilkanaście razy na moich ludzkich przyjaciołach i lepiej czuję się w towarzystwie zwierząt. Nie oznacza to,ze nie mam przyjaciół wśród ludzi,mam i to wielu,ale oni mnie czasem zawodzą,więc nie ufam im do końca,a zwierzętom tak.
            I jeszcze jedno:lwy i zebry to jedno,a umyślne znęcanie się nad zwierzętami to drugie.Lwy i zebry to tak zwany łańcuch pokarmowy,bez niego my byśmy nie istnieli. Zgadzam się z tobą,że takich zwyrodnialców trzeba zamykać,ale skrzywdzonym psom czy kotom,czy czemukolwiek innemu też trzeba pomagać.
            • katyk On jest facetem 05.02.11, 18:16
              • malowana505 Re: On jest facetem 05.02.11, 18:23
                Wiem.Pomyliłam sie. Przepraszam.smile
            • noitsnotgood bez końca 05.02.11, 18:35
              Będziesz mnie przekonywać, że zwierzęta są na równi z ludźmi. Jak dla mnie, wcale a wcale. Szczególnie pod względem psychicznym. Takie "dobre" są tylko psy, świnie i delfiny. Z czego psy się przywiązują.
              • malowana505 Re: bez końca 05.02.11, 18:40
                Dla mnie zwierzęta są tak samo ważne jak ludzie.Traktuję je jak ludzi. Ty masz swoje zdanie,ja swoje,skończmy już tę dyskusję. Rozejm?
                • noitsnotgood tajest, koniec 05.02.11, 19:37
          • malowana505 Re: Nie myślą 05.02.11, 17:56
            A i zapomniałam o jednym,delfinom i małpom też chcę pomagać i martwię się o nie w takim samym stopniu jak o psy,ale raczej nie wyjadę do Australii pomagać delfinom,a psom mogę pomagać już teraz i tu.
        • kaley033 Re: To jak torturowac człowieka 05.02.11, 20:31
          I powinno być tak samo karane. Dożywocie, bo w Polsce niestety nie ma kary śmierci
          • katyk Niestety? 06.02.11, 12:27
            Stajesz się taka jak ci wszyscy mordercy, wiesz? Życzysz komuś śmierci, a nikomu nie powinnaś - nawet najgorszym zwyrodnialcom.
    • slodkiporanek Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 05.02.11, 15:58
      Ostatnio? Tak było zawsze!
      Są organizacje, które z tym walczą, ale to problem na swiatową skalę.
    • fantabuu ehem ... 05.02.11, 16:05
    • domciaxdnika Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 05.02.11, 18:30
      Właśnie ostatnio czytałam BRAVO to naprawde smutne co ludzie potrafia im zrobić.Ja sama mamspa i nie wyobrażam sobie zrobic mu coś takiego
    • mika999 Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 05.02.11, 19:52
      @ malowana505 Masz racje! smile
      Zgadzam się z tobą też kocham zwierzęta i uważam że powinny być ratowane
      Niestety większość ludzi obchodzą tylko ludzie... sciana
      I to jest też straszne..
      Bo przecież zwierzęta to też stworzenia nie?
      Ale niektórym nie da się tego wytłumaczyć ... uncertain

Nie kłóć się już z nimi bo i tak nie zrozumieją o co chodzi,,, indifferent
      Ale powiem jedno - To że człowiek jest najbardziej rozwinięty z wszystkich zwierząt nie znaczy że jest najważniejszy.. sciana
      • malowana505 Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 05.02.11, 20:21
        Dzięki za poparci,po prostu jestem bardzo wybuchowa i się kłócę o prawie wszystko. A jak chodzi o zwierzęta,a w szczególności psy to 1)wpadam w dziki szał 2)płaczę,bo to straszneuncertain
      • katyk Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 05.02.11, 21:23
        Cry moar, złotko.
      • noitsnotgood To co jest najważniejsze? Biednie pieski? 05.02.11, 22:20
    • buziaczek1995 zasługują na karę śmierci!!!!!!!! 05.02.11, 20:22
      • malowana505 Re: zasługują na karę śmierci!!!!!!!! 05.02.11, 20:25
        Wreszcie ktoś taki jak ja!!serceserce
      • yourbadream @buziaczek1995 05.02.11, 21:13
        Nie pisz takich głupot. Jeśli masz zamiar pisać takie głupoty, to lepiej nic nie pisz.
      • katyk Nieprawda 06.02.11, 12:32
        Nikt nie zasługuje na karę śmierci. Możesz komuś życzyć śmierci, możesz tej osoby nienawidzić - mnie osobiście nie spotkała żadna tragedia z czyjejś winy (i mam nadzieję, że nigdy do niej nie dojdzie), ale potrafię się choć trochę wczuć w rolę ludzi, których takie coś spotkało. Mimo wszystko, na śmierć nie zasługuje nikt, a jedyną osobą, która może podejmować decyzje o zakończeniu czyjegoś życia, jest Bóg.
        • noitsnotgood Nie mieszaj w to bogów 06.02.11, 13:48
          bo wchodzisz w kwestie subiektywne.
          A moim zdaniem ktoś, kto odbiera życie innej OSOBIE (nie zwierzęciu. Ratujmy mrówki! Tyle ich ginie na podwórkach przez dzieci!) zasługuje na taki sam los.
    • yourbadream -.- 05.02.11, 21:07
      Ja myślałam, że tu jakiś temat ogólny, a ta o zwierzętach tylko...
    • dream_ też czytałam ten artykuł. 05.02.11, 21:28
      ludzie potrafią być naprawdę bezduszni...
    • chocolatex Re: Przemoc, podpalanie, bicie, znęcanie się... 06.02.11, 13:41
      Przemoc była zawsze. oO I przypuszczam, że nawet gdyby dali karę śmierci za takie coś to by nic to nie dało, więc sorry. Ludzi też ciepią i jakoś nikt nie robi z tego takiego halo jak ze zwierząt.
    • noitsnotgood Mrówki, pasikoniki, wszelakie owady 06.02.11, 13:50
      ich ginie codzień o wiele więcej, niż psów. I niech mi ktoś tutaj powie, że psy są ważniejsze! Pszczoła czuje taki sam ból jak pies! Do tego jej szkielet jest na zewnątrz, a ból szkieletowy jest, tak się składa, najmocniejszy.
      BANDA HIPOKRYTÓW
      ZAJMIJCIE SIĘ RODZINĄ
      • malowana505 Re: Mrówki, pasikoniki, wszelakie owady 06.02.11, 17:48
        Owszem ich ginie więcej,ale nie sposób uratowac każdej mrówki ,bo ich są miliardy! A psów w Polsce jest jednak trochę mniej,więc łatwiej je ratować,tak samo jak koty czy świnki morskie. Nie chce mi sie po raz kolejny z Tobą dyskutować,więc to moja ostatnia odpowiedź na jakikolwiek Twój post,chyba,że serio mnie roziuszy!angrydevil
        • yourbadream @malowana505 12.02.11, 20:37
          Widzę, że piszesz jak ci pasuje. Co z tego, że mrówek jest miliardy i psy się łatwiej ratuje? Z tego powodu mrówki mają być gorsze? Zwierzę to zwierzę. Rozumiem, że płaczesz przy zabijaniu komarów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka