aneta963 06.02.11, 09:47 Ciekawi mnie czy chodzicie do kosciola? Dlaczego chodzicie lub dlaczego nie? pytanie z ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcella_ Re: kosciol 06.02.11, 10:11 chodzę do Kościoła ponieważ jestem wierząca Odpowiedz Link Zgłoś
keisha12 Re: kosciol 06.02.11, 10:15 Chodzę do kościoła, bo jestem i wierząca, urodziłam się w rodzinie katolickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
izuunia55 Re: kosciol 06.02.11, 10:15 Nie chodzę do żadnego kościoła-nie wierze w te wszystkie bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 tutaj. 06.02.11, 11:59 Nie chodzę, bo wciskają ciemnotę. Kościół potrzebuje reform, bo zatrzymał się w średniowieczu, kiedy na stosach palono czarownice, a teraz nie palą tylko dlatego, bo jest konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
myslicielka123 Re: tutaj. 06.02.11, 20:19 anne05 napisał(a): > Nie chodzę, bo wciskają ciemnotę. Kościół potrzebuje reform, bo zatrzymał się w > średniowieczu, kiedy na stosach palono czarownice, a teraz nie palą tylko dlat > ego, bo jest konstytucja. mogę wiedzieć dlaczego tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: tutaj. 12.03.11, 18:50 -.- Bo tak jest? Nie widzisz tego? Harry Potter na NIE, bo jest magia, Rock i metal na NIE, bo jest głośny i ludzie się na takich koncertach dobrze bawią. Katolicyzm zawsze był dla mnie czymś w stylu krzyżaków. Zero tolerancji, choćby na lekcjach religii zdążyłam to zaobserwować. Nie widzisz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ixxprincessxxi .tutaj. 21.03.11, 14:20 Pinieważ urodziłam się jako katolik i wierzę. Raz nabrałam się na jakieś inne bzdury jakiegos innego kościoła nie katolickiego. Ale mam super babcie- jak ktoś ja zna to nie w sposób nie być katolikiem, a po drugie jest wiele świadectw i cudów związanych z tą religią ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paranoid16 Re: kosciol 06.02.11, 12:25 Nie chodzę do kościoła i nie wierzę w Boga jestem ateistką. A wgl. to skoro "bozia nas kocha" to dlaczego jest tyle wojen skoro Bóg by naprawdę istniał to by do tego nie dopuszczał czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aguskaa_ Re: kosciol 06.02.11, 12:55 chodzę do Kościoła. do paranoid: Bóg jest, a ludzie sami sobie to zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: kosciol 06.02.11, 21:50 Chodzę. @paranoid16- Ale Bóg dał nam wolną wolę, to nie przez Niego, a przez głupotę ludzi. Zresztą gdyby ciągle było idealnie, ludzie nie doceniali by tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mindy_ Re: kosciol 06.02.11, 21:59 virginkaa - zgadzam się z tobą : ) A ja chodzę do kościoła.. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Re: kosciol 09.02.11, 21:08 Może dlatego, iż nie żyjemy w raju? Że do duszy człowieka wpełzł szatan, grzech i zło? Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: kosciol 06.02.11, 13:00 Ja chodzę tylko od święta. Czemu ? Bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Re: kosciol 06.02.11, 13:21 Jestem chrześcijanką, ale nie chodzę do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_29 Re: kosciol 06.02.11, 13:28 chodzę ale rzadko. Tak raz na miesiąc? przeważnie mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
estera102 omg !? tak się nie da 06.02.11, 14:27 chrześcijanin musi chodzić do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Jak to? 07.02.11, 10:55 Znam przykazania dekalogu, ale i tak nie chodzę. Nie zgadzam się w wielu rzeczach z kościołem, a do tego nie mam czasu. Ale wierzę w Boga. I co, powiesz mi, że nie jestem chrześcijanką? Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd . 06.02.11, 13:31 u mnie w rodzinie każdy jest katolikiem, ale ja jakoś nie wierze to w to wszystko, najchętniej to bym wgl tam nie chodziła, jak dla mnie to strata czasu, odstoisz tą godzine, i co? i nic, ale i tak chodzę, straszy mi karzą LOL -,- Odpowiedz Link Zgłoś
olckaa zło 06.02.11, 13:32 kościół to zlo ... boje się wody święconej ( żartuje ) nie czuje potrzeby spowiadania się jakimś kolesią co zrobiłam złego ... ja tam wierze w duchy miłego molestowania ministrantów - Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Kosciol 06.02.11, 13:35 Chodzę , bo wierzę w Boga, i chcę się pomodlić. ^^ xD Odpowiedz Link Zgłoś
sook Re: zło do olckaa 06.02.11, 13:47 olckaa napisał(a): > kościół to zlo ... > boje się wody święconej ( żartuje ) > nie czuje potrzeby spowiadania się jakimś kolesią co zrobiłam złego ... > ja tam wierze w duchy > > miłego molestowania ministrantów - Ola wierzysz w duchy powiadasz.. A w to ze Duch poslal ' tym kolesia' moc odpuszczania grzechow to juz nie wierzysz? A duchy to niby co sa? Przeciez to chrzescijanskie( katolickie) dusze ktore opuscily cialo. Wiec sie zdecyduj moja droga co ty piszesz. Ale mozna ci to wybaczyc jestes jeszcze mloda, z biegiem czasu sie jeszcze wiele nauczysz i zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: kosciol 06.02.11, 13:37 chodzę. czasami zdarza mi się nie iść, ale z reguły chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka13 Re: kosciol 06.02.11, 13:40 Chodze, bo musze. Zbieram podpisy do bierzmowania Odpowiedz Link Zgłoś
goofy. Re: kosciol 06.02.11, 13:41 Chodzę, ponieważ odczuwam taką potrzebę. Wiara jest dla mnie ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
january29 Re: kosciol 06.02.11, 13:45 chodzę, kiedy tego potrzebuję, ale teraz staram się częściej bobrat do komunii pójdzie, więc z nim chodze Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo Re: kosciol 06.02.11, 13:47 chodzę. jestem chrześcijanką i tak mnie nauczyli rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: kosciol 06.02.11, 13:50 Chodzę do kościoła, bo muszę. Mama mi każe a ja nie mogę się sprzeciwić. Czasami nawet biorę udział we mszy i śpiewam. Rzadko, ale zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia1 zależ jak leży :-) 06.02.11, 13:51 no właśnie to zalez czy się wyśpię czy nie zaśpię - jaka jest pogoda itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: kosciol 06.02.11, 13:54 aktualnie chodzę, bo będę miała w tym roku bierzmowanie, ale potem to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki Re: kosciol 06.02.11, 13:56 chodzę co tydzien bo rodzice chodzą...a tak to nie wiem czy bym chodziła.. Odpowiedz Link Zgłoś