Dodaj do ulubionych

Wpadki książkowe i filmowe.

06.02.11, 09:54
Cześć!!!

Czy znaleźliście jakieś wpadki filmowe lub książkowe? Ja znalazłam fajną wpadkę książkową jakiej wydaje mi się że nie dostrzegła autorka-J.K.Rowling. W drugiej części Harrego Pottera Tom Riddle pokazuje Harremu swoje wspomnienie gdy Tom miał 17 lat. W tym wspomnieniu Dumbledore jest nauczycielem Hogwartu. W szóstej części Dumbledore pokazuje Harremu swoje wspomnienie. Tam Tom Riddle na 11 lat a Dumbledore jest już dyrektorem Hogwartu. Dostrzegacie wpadkę?

Wy piszcie wpadki jakie sami znaleźliście albo dowiedzieliście się o nich.

PS NIE KASUJCIE MNIE!!!

ilona3
Obserwuj wątek
    • kontrastowa Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 11:11
      ja sie dowiedziałam od mojej pani od Polaka, że w filmie ' Krzyżacy ' gościu jak jedzie na koniu jest w trampkach . XD i jest tam też scena gdzie oni walczą a tu leci samolot . : D

hm . Albo na filmweb pisało o Avatarze , że jak Jake sie podnosi to zawsze sb pomagał rekami ( bo jest tam przecież niepełnosprawny ) a tu nagle w jednej scenie nie zrobił tego .. Albo było widać w jednej scenie jak już był w swoim Avatarze, że widać ten jego tatuaż ..

sama nie wyłapałam tego : )
      • crazykryska mała moskwa. xd 06.02.11, 12:19
        niby te czasy wojenne i wgle a tu antena "cyfrowy polsat" haha. xd
    • malowana505 Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 11:16
      Z tym w Harry masz rację,też to zauważyłam.
    • glam_skarpeta w zmierzchu była. 06.02.11, 11:20
      W filmie. Edzio z Bellą na kolację poszli. Edek kredek powiedział belli że umie czytać w myślach. I mówi:Udowodnię ci to. Ten myśli o pieniądzach,ten o bla bla, pieniądze,bla bla bla, kot." Powiedział 'kot' ,czyli że jakiś gość myśli o kocie. Wtedy Bella tak się na niego spojrzała jakby pytała"wtf?". Nie rozumiem o co chodziło z tym kotem confused
      • pola16 Re: w zmierzchu była. 06.02.11, 11:44
        To nie była wpadka tylko Ty tego nie rozumiesz... Gość myśli o jakimś tam kocie, a Bella się zdziwiła i miała tą minę, co mówisz na nią 'wtf'. No, bo kto normalny myśli o kocie, podczas kolacji, w jakiejś tam knajpie?
        • lamma Re: w zmierzchu była. 06.02.11, 15:41
          co nie zmienia faktu, że w tym filmie były wpadki, enpe w 1. części odbijała się kamera i mikrofon w oknie samochodu belli.
        • glam_skarpeta Re: w zmierzchu była. 06.02.11, 15:42
          Właśnie o to mi chodziło pola
      • demi2917 Re: w zmierzchu była. 06.02.11, 15:42
        yyy...to nie była wpadka...tylko poprostu gościu myślał o kocie...
    • itsjustmee Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 11:33
      W Troi, jak Achilles (Brad Pitt) stoi i widać nad nim niebo, to w oddali leci samolot, całkiem wyraźny. big_grin
      • zmierzchowa33 Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 12:59
        hmm ja tam osobiście nie wyłapałam żadnych znaczących wpadek ale moim zdaniem cały ten ZMIERZCH o jedna wielka pomyłkacool
    • savannah95 Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 15:33
      W filmach dopatrzyłam się wiele wpadeksmile
      "Maria Antonina" w jednej ze scen gdy przymierza pantofle wśród nich leżą trampki converse.
      "Titanic" Jack opowiada Rose że łowił ryby z ojcem na jeziorze Wissota które powstało dopiero po zatonięciu Titanica.
      "Walentynki" Kiedy jeden z pracowników kwiaciarni huśta się z żoną na huśtawkach piją czerwone wino w następnym ujęciu wino jest białe.
      • katyk W Marii Antoninie 07.02.11, 10:35
        to było celowe.
    • marzka Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 16:37
      W 6 części Harry'ego Pottera (Książe Półkrwi) .

Harry został zaatakowany przez Malfoya w pociągu do Hogwartu. Malfoy spalaraliżował Harry'ego, złamał mu nos i schował go pod peleryną niewidką w jednym z przedziałów pociągu i zasunął firankę. Według książki Harry'ego znalazła TONKS, a nie jak w filmie LUNA LOVEGOOD

https://melaniekristy.files.wordpress.com/2010/10/luna1.jpg

Przed zawodami w Quidditch'u
      Podczas śniadania Harry na niby wlewa Ronowi do dyniowego sokui Felix Felicis (płynne szczęście). Zrobił to tak, żeby zobaczyła to i zwróciła mu uwagę - według książki HERMIONA, a nie jak w filmie GINNY
      https://files.students.ch/uploads/a/2009/07/25/harry_potter_i_ksiaze_polkrwi_screen_2.jpg

brawokwiatbrawo
      • katyk To nie są wpadki, tylko zmiany 07.02.11, 10:32
    • loves_vampire11 Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 16:43
      Już nie pamietam dokładnie ale było coś mówiło że to mówi dziewczyna a potem że ona to on ;P
      czyli chłopak i nie można się było połapać czy mówi to bohaterka czy bohater ; )
      • loves_vampire11 Pamiętniki wampirów. 06.02.11, 21:28
        W książce była mowa o balu który odbędzie się w piątek trzynastego. A pare kartek potem ona pisze pamietnik i tam jest data 12 grudnia, wtorek rano ; p
        Ktoś dostrzega tu błąd ? ; )
        • loves_vampire11 Re: Pamiętniki wampirów. 06.02.11, 22:00
          Przez pierwsze dwie książki czyli : Przebudzenie i Walkę było napisane że Damon zamienia sie we Wronę. A w Szale jest mowa że przemienia się w Kruka. ; P
    • klama_kcmil # 06.02.11, 16:50
      Nie, nie, nie. Wydaje mi się, że Dumbeldore przyszedł do małego Voldka jako nauczyciel, chociaż moge sie mylić.
      • victoria1044 Tak. 06.02.11, 16:55
        Tak jak ogladalam pamietniki wampirow to jak caroline byla w szpitalu, Stefan zapyal Elenel czy wszystko jest wporzadku z KATHERINE a nie z Caroline. hehe smile
    • kuksik Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 16:53
      Myślę, że raczej zauważam (jak już) to w książkach, tylko szczerze powiedziawszy, na razie nic mi się nie przypomina. crying Choć raczej mało jest takich... uncertain
    • beemazzy Re: Wpadki książkowe i filmowe. 06.02.11, 17:08
      1. w 'titanicu', pod koniec, ludzie świecą latarkami. w czasach, gdy statek tonął, czegoś takiego jak latarki nie było.
      2. w 'harrym potterze' było ogólnie dużo błędów. np. w siódmej części na weselu brata Rona, Harry był przebrany (dzięki eliksirowi wielosokowemu) za kuzyna Weasley'ów. w filmie tego nie uwzględnili. albo w szóstej części, gdy Dumbledore i Harry mieli odnajdywać horkruksa w jaskini, dialog w filmie brzmiał:
      Harry: profesorze, myślałem, że nie można teleportować się z Hogwartu?
      Dumbledore: akurat mnie można trochę więcej.
      no i się teleportowali. a w książce musieli iść do Hogsmeade i stamtąd się teleportować. były też poważniejsze błędy, ale nie chce mi się wymieniać XD
      • maadz. Re: Wpadki książkowe i filmowe. 20.03.11, 16:33
        beemazzy napisał(a):

> 1. w 'titanicu', pod koniec, ludzie świecą latarkami. w czasach, gdy statek tonął, czegoś takiego jak latarki nie było.

owszem, była.
    • plombrng_mary Re: Wpadki książkowe i filmowe. 20.03.11, 15:04
      harry potter w 1 części ( filmu i książki ) w tym zoo czy czymś w tym stylu wąż puszcza oko haremu a węże przecież nie mają powiek
    • sandrolaxd Re: Wpadki książkowe i filmowe. 20.03.11, 15:39
      kurde spostrzegawcze jesteście. ja nie umiem czegoś takie wylapać. xd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka