Dodaj do ulubionych

j.rock - hit czy kit?

09.02.11, 17:14
ostatnio pojawiła się moda na tzw. japońskiego rocka. moje znajome zasypują mnie wiadomościami na temat ulubionych japońskich zespołów. toż to masakra! zastanawiam się czy ta muzyka nie jest kiczowata. otóż moim zdaniem jest i to bardzo, ale jak im o tym delikatnie powiedzieć?! j.rock - hit czy kit? co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • miastowa. Re: j.rock - hit czy kit? 09.02.11, 18:22
      kit

tak jak inne japońskie gówna - te komiksy żałosne

beznadziejna muza wd mnie .
      • katyk Japońskie gówna? 09.02.11, 21:14
        Akurat japończycy potrafią robić również arcydzieła. Wystarczy spojrzeć na muzykę, niekoniecznie rockową. (i na mniej znane, bardziej ambitne animacje i komiksy)
        • twilightowa2226 JA WIEM! 12.03.11, 19:00
          Oglądałam wiele anime w tym VK (Vampire Knight polecam na stronie kreskowka.pl ) i piosenki nie są kiczowate! Świetne! Niektóre do dziś siedzą mi w głowie.
          big_grin
          Polecam:
          www.youtube.com/watch?v=523UZ1VFH-s
          • sylwia714 Re: JA WIEM! 14.03.11, 19:29
            słyszałam kiedyś o tej stronie. fajna jest
          • k.adamowicz Re: JA WIEM! 21.07.11, 17:17
            przepraszam, ale czy Twoim zdaniem ta piosenka pod linkiem, który podałaś to ROcK? a może właśnie ten j.rock to w rzeczywistości takie wypociny, które za rock uwazają tylko Japończycy. nie wiem, szczerze, to wcześniej nawet o tym nie słyszałam, ale po wysłuchaniu tej jednej piosenki, stwierdzam ze to masakra.
      • anne05 do tej wyżej... 12.03.11, 18:47
        Panuj nad językiem dziewczynko.
      • ladygaga2010 Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 19:22
        Ogulnie to tego nie słucham ale raz mi się zdarzyło i nie zabardzo przypadło mi do gustu.
    • noitsnotgood To przez anime 09.02.11, 21:22
      Ktoś obejrzał anime i zaczął słuchać muzyki z tego i się rozniosło.
      Ta muzyka kiedyś mi się podobała. Ale tak naprawdę jest dość kiczowata.
    • koralina94 Re: j.rock - hit czy kit? 09.02.11, 21:36
      Mnie się ta muzyka podoba. I irytują mnie ludzie, którzy nazywają to wszystko gównem, wcale tego nie znając. Dość dziecinne >.<
      • matsuri Re: j.rock - hit czy kit? 11.02.11, 15:13
        Słucham. Kocham. Nie potrafię bez tej muzyki żyć.

No i uwielbiam nurt 'Visual-kei'. To trzeba umieć docenić. To piękno. Po prostu sztuka.!
    • monik4 Re: j.rock - hit czy kit? 11.02.11, 15:15
      daj link to ocenie xd
      • kari116 Re: j.rock - hit czy kit? 11.02.11, 15:19
        kit, ale nie umiem uzasadnić.
        po prostu nie lubię.
        • bella32 Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 12:43
          KIT mój kolega ciągle puszcza japońskiego rocka w szkole ! Od tego wycia uszy mi wysiadają shockshockshockshockshockshockshockshockshockshockshockshock
    • doggy Re: j.rock - hit czy kit? 11.02.11, 15:20
      dajcie link, nigdy nie słyszałam.
    • rabid_squirrel kit 11.02.11, 15:27
      KIT KIT KIT !
    • magy10041996 IGA zabije cię razem z ghastly ty ty chany bany!!! 12.02.11, 16:40
      Macie tu linki i spieprzać mi od j.rocka a zwłaszcza ci co słuchaja Zjebera!!!
      www.youtube.com/watch?v=7pjfawiTaYg
      www.youtube.com/watch?v=t2ZRy71vivk
      www.youtube.com/watch?v=fJNH1AJCEJA
      www.youtube.com/watch?v=gm7db20K53E&feature=fvw
      IGA zabije cie!!!!!!!! i zpieprzać mi od japończyków!

PS. tek komiksy to MANGA!
      • kropka_myslnik Dobrze się czujesz? 14.02.11, 17:55
        A co do tematu: rocka ogólnie nie lubię, ale ten japoński nie jest taki zły.
        Kropka.
      • kakusiaa__ Re: IGA zabije cię razem z ghastly ty ty chany ba 12.03.11, 19:24
        magy10041996 napisał(a):

> Macie tu linki i spieprzać mi od j.rocka a zwłaszcza ci co słuchaja Zjebera!!!
        > www.youtube.com/watch?v=7pjfawiTaYg
        > www.youtube.com/watch?v=t2ZRy71vivk
        > www.youtube.com/watch?v=fJNH1AJCEJA
        > www.youtube.com/watch?v=gm7db20K53E&feature=fvw
        > IGA zabije cie!!!!!!!! i zpieprzać mi od japończyków!
        >
        > PS. tek komiksy to MANGA!

Chociaż przyznam, że te piosenki są fajne smile) .
    • glam_skarpeta Re: j.rock - hit czy kit? 12.02.11, 16:49
      kitkwiat
    • pixie14 Re: j.rock - hit czy kit? 12.02.11, 20:34
      ja lubie j.rock tongue_out
      jak dla mnie hit
      nie slyszałam, żeby była moda na ta muzyke...
    • ghastly Re: j.rock - hit czy kit? 13.02.11, 17:46
      To aż żałosne, co piszą te cholerne szumowiny - Kit? Niby dlaczego? Nienawidzę takich osób. Pewnie 50% z nich nawet nie słuchało j-rocka, a jeszcze ponad 10% nie wie kompletnie co to jest, a myślą, że wszystkie rozumy pozjadali! Jeżeli piszesz, że ci się nie podoba to to do cholery uzasadnij! A nie rżnij głupa, którym jesteś! Okej... Może wam się nie podobać, chociaż ja to uważam za cud świata i najpiękniejszą rzecz, ale powiedzcie np. dlaczego! Ja na przykład mówię otwarcie - nienawidzę tej cioty (bez obrazy dla ciot) Justina Bibera, bo nie potrafi śpiewać (a słuchałam jego piosenek), jest durnym dzieciakiem i nie nadaje się do show biznesu. Jednym słowem jest - żałosny. I co? Tak trudno powiedzieć? Tak trudno wyrazić własną opinię? No, ale cóż... Większość dzieci powyżej jak widać nie ma za grosz światopoglądu i nawet gdyby ich ugryzł w dupę to by nadal trwali przy swoim cholernym NIE!

Zastanówcie się IDIOCI...

A co do j-rocka...
      To oczywiście HIT!
    • marchwk Re: j.rock - hit czy kit? 13.02.11, 17:51
      tak sobie myślę, że większość ludzi mówi że to "gó..." a tak naprawdę nigdy nie przesłuchali ani jednej piosenki. nienawidzę jak się mówi o czymś, czego się nie zna. muzyka japońska jest niesamowita. nie słucham zbyt wielu zespołów, ale niektóre piosenki są mega.
      • anja_ Re: j.rock - hit czy kit? 13.02.11, 17:53
        kiedyś słyszałam jedną piosenkę i uważam, że nie jest zła. zależy od gustu wink
        • chochliczka Re: j.rock - hit czy kit? 13.02.11, 18:03
          Kocham j-rock i nie wyobrażam sobie życia bez niego... dużo osób mówi "nie" i połowa z nich nawet nie wie o co chodzi... drugiej połowie się nie podoba i się nie dziwię.. to bardzo specyficzny gatunek zarówno jeśli chodzi o samą muzykę jak i wygląd muzyków. A dla tych którzy to pokochali - nie ma czegokolwiek co mogłoby zastąpić j-rock bo jest jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju. Moje zdanie na ten temat? - HIT
    • light Re: j.rock - hit czy kit? 13.02.11, 18:00
      Słuchałaś jakiegokolwiek zespołu? Jakiego? Czytałaś tłumaczenie? Wiesz o czym mówią teksty piosenek? Nie? Więc dlaczego piszesz takie rzeczy?
      Założę się, że zobaczyłaś jeden teledysk, w którym piosenkarz był troszkę inaczej ubrany, niż Ci na zachodzie i od razu stawiasz osąd. Jakie to smutne...
      Nie zauważyłam, aby była moda na tego typu muzykę. Ja to poznałam poprzez oglądanie anime i słucham, bo mi się podoba, a nie dlatego 'bo to fajne i trendi', jeśli do tego pijesz.
      A wiesz, czym głównie j-rock [ogólnie j-music] różni się od tego, co prezentuje sobą muzyka z USA? Wiele tekstów ma sobie to coś. Nie śpiewają wyłącznie o tym, jak fajnie byłoby posuwać tamtą blond laseczkę... Ale co ja będę się tutaj produkować, skoro Wy oceniacie jedynie i wyłącznie przysłowiową okładkę książki...
      • sonia321 Re: j.rock - hit czy kit? 14.02.11, 17:43
        gó... się znasz
        jmusic rządzi ! brawo
        • karmel_ Re: j.rock - hit czy kit? 14.02.11, 17:54
          nie słucham, nie oceniam.
          jak ktoś lubi to w porządku.
          każdy ma inny gust.
      • madi.97 Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 15:16
        Popieram Ghastly i Light
    • mion_chan Re: j.rock - hit czy kit? 01.03.11, 14:28
      ja osobiście słuchan i uwielbiam j rocka.niestety nie mogę zadecydować które bardziej wolę gatunek.visual i oshare.
      ps.polecam -nightmare the worldsmirk
    • seneka4 Re: j.rock - hit czy kit? 01.03.11, 14:37
      Nie słucham ,wg. mnie ta muzyka jest beznadziejna.
      • zukolover Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 10:23
        Beznadziejna to ty jesteś. Mówisz, że nie słuchasz (czyli NIE ZNASZ), ale oceniasz.
        A co do j.rocka to znam parę piosenek, głównie z anime i muszę przyznać, że są naprawdę dobre. Od razu widać po waszych wypowiedziach, że niektóre z was nie potrafią słuchać prawdziwej muzyki która o czymś opowiada. I nie chodzi mi już tylko o japońską muzykę.
      • minkaandselena Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 12:48
        Nigdy tego nie słyszałam (chyba), więc nie mam zdania na temat japońskiego rocka...
    • devenirfou mój kumpel słucha od paru lat 01.03.11, 14:48
      nie mam nic do j-rocka. Jak w prawie każdym gatunku (poza techno i disco polo) są lepsze i gorsze kawałki. Dla jednym hit dla drugich kit o gustach się nei dyskutuje. Ja ogólnie nie jestem fanką ale zakochałam się dawno temu w piosence Selfish love Miyaviego.
    • spongebob. Re: j.rock - hit czy kit? 01.03.11, 14:51
      wszystko co kojarzy mi się z Japonią (oprócz widoków, historii i jedzenia) przyprawia mnie o mdłości.
      może jestem zacofana, ale mnie nie pociągają dziewczyny, ups, przepraszam, "chłopcy" w spódniczkach i farbowanych, wyprostowanych grzywkach. :<
    • karola_483_th Re: j.rock - hit czy kit? 01.03.11, 14:55
      Ja mam w klasie dziewczynę która uwielbia japońskiego rocka. Jej siostra też lubi. W sumie nic do tej muzyki nie mam, jest nawet taka sobie.
    • gitara_i_glany Re: j.rock - hit czy kit? 01.03.11, 15:29
      Moi dziadkowie mieszkają w Japoni a dokładniej w Tokio w dzielnicy Harajuku ( są artystami serce) i jestem w Tokio conajmniej raz w roku, znam biegle Japonski i od zawsze sluchałam ciezszej muzyki. A pezywając tam poznałam wiel swietnych zespołów. Jesli rozumi sie słowa to ta muzyka nie jest kiczowata tylko zajebista... ! to moje zdanie
      kiss
    • alyson96 j.rock 01.03.11, 15:44
      dla mnie to ani hit ani kit. Kilka razy słuchałam japońskiego rocka, ale jakoś nie mogę się do tej muzy przekonać. Może to przez ten język. Każdy ma inny gust, i każdemu co innego się podoba, więc nie będę tu wypisywać że j.rock to kit bo nie chcę nikogo obrażać.
      Jedynym fajnym zespołem (DLA MNIE) jest The Gazette.
    • piratka13 mhm 03.03.11, 16:54
      są różne gusta ,co kto lubi.
      jeśli ci się to nie podoba to nie słuchaj ,nikt ci nie każe.
      nie obrażaj tej muzyki, możesz wkurzyć jej fanów, a to nie jest przyjemne.
      • mikessa Re: mhm 03.03.11, 18:52
        piratka13 napisał(a):

> są różne gusta ,co kto lubi.
        > jeśli ci się to nie podoba to nie słuchaj ,nikt ci nie każe.
        > nie obrażaj tej muzyki, możesz wkurzyć jej fanów, a to nie jest przyjemne.

Dokładnie się zgadzam
        • dusiakowaa J-rock. <3 03.03.11, 20:10
          Jak dla mnie cudny, po prostu cudny. i J-rockersi, aww. *ślinotok*
          Osobiście kocham Miyavi'ego, Dir En Grey, D'espairsRay, The Gazette, czy DEATHGAZE. serce
          Ale wiecie, tak czy siak, to kwestia gustu, jak mówiły koleżanki powyżej ^^
        • witka Re: mhm 05.03.11, 14:45
          Zgadzam się z kotkami;p;p Ja osobiście nie słucham takiego typu muzyki;p
    • goga14 moje zdanie na ten temat jest takie.... 10.03.11, 18:31
      J-Rock moim zdaniem jest fajny. big_grin
      nie słucham go jakoś specjalnie... ale te piosenki, które słyszałam, są po prostu boskie big_grin
      mam koleżankę, co jest fanką J-Rocka.
      The Gazette, Despair's Rey.. itp, to są jedne z takich lepszych smile

ale jak mam określić czy HIT albo KIT, to się nie wypowiem... bo ani to ani to tongue_out
    • anne05 lubię i wypraszam sobie. 12.03.11, 18:40
      Nawet bardzo lubię. Wypraszam sobie stwierdzenie, jakoby miała być kiczowata. Dla mnie kiczowaty jest współczesny pop, a ktoś, kto nie słucha j-rocka w ogóle nie powinien się wypowiadać na ten temat. Dla mnie Ruki z The GazettE to najlepszy żyjący pisarz tekstów. Kiedy ich słucham odpływam. Nie jest kiczem pisanie o dziewczynie, która była gwałcona i torturowana przez 44 dni. (www.youtube.com/watch?vshockOv262hlz4Y). Rozumiem, że uprzedzenie do j-rocka to przede wszystkim najazd na ich styl, fryzury i makijaż, ale na tym właśnie polega visual kei - na pokazanie muzyki poprzez swój wygląd. Jeśli tego nie rozumiecie to wasz problem, mam to gdzieś. Ale jak już wcześniej wspomniałam mają niesamowitą muzykę i się dla mnie liczy.

A moda jest modą, założę się, że połowa faneczek np. The GazettE słyszała tylko Taion i Cassis i jest niesamowicie podjarana. Ale to jest tak naprawdę wszędzie. Zapytasz się kogoś jaki jest jego ulubiony zespół i powie: Nirvana! A ulubiona piosenka? Smells Like Teen Spirit. Evanescence? Bring me to life. Linkin Park? Numb albo od biedy Leave out all the rest, bo ktoś w zmierzchu usłyszał.
    • ianlove Re: j.rock - hit czy kit? 12.03.11, 18:42
      po prostu kto co lubismile
    • madalena Re: j.rock - hit czy kit? 12.03.11, 18:44
      pierwsze o tym słyszę, ale nie słucham zbytnio rocka a jak już to coś z klasyki. japońskiego nigdy nie słyszałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka