Dodaj do ulubionych

Artroskopia kolana.

10.02.11, 17:20
Kilka dni temu dowiedziałam się, że muszę mieć operowane kolano (uszkodzona łąkotka) uncertain. Czytałam dużo na temat tego rodzaju zabiegów.. ale chciałabym zapytać się także was.. Czy któraś z was miała kiedyś operowane kolano? Jak to przeżyłyście? Czy rehabilitacja była bolesna i ile trwała? Czy po operacji chodziłyście o kulach?
Obserwuj wątek
    • sysiek4444 Re: Artroskopia kolana. 10.02.11, 17:24
      współczuję ci. mam nadzieję że wszystko pujdzie dobrze.

nie miałam takiego czegoś.
    • paulina88 Re: Artroskopia kolana. 10.02.11, 17:42
      Łękotka jeśli już . nie nigdy nie miałam operacji , ale moja mama ma też coś z łękotką, albo rzepką to też w kolanie i ma mnieć jutro usg , wrazie gdybym się coś o tym dowiedziała to Ci napisze xD
      • rebellious_soul Re: Artroskopia kolana. 10.02.11, 17:56
        paulina88 napisał(a):

> Łękotka jeśli już . nie nigdy nie miałam operacji , ale moja mama ma też coś z
        > łękotką, albo rzepką to też w kolanie i ma mnieć jutro usg , wrazie gdybym się
        > coś o tym dowiedziała to Ci napisze xD

nie, paulinko...w języku potocznym często mówi się łękotka, ale poprawnie jest ŁĄKOTKA
        • robot15 Miałam 10.02.11, 17:58
          Miałam dwie operacje kolana. Tylko, że na rzepkę big_grin Możesz pytać, chętnie odpowiem Ci co i jak.
          • magic_mushroom Re: Miałam 10.02.11, 18:20
            Miałam wink W szpitalu leżałam krótko, bo bodajże 4 dni. Niestety po zabiegu nie da rady wstać, nawet na siku czy cośwink o kulach chodziłam jakieś 2 tygodnie.To jest bardziej zabieg niż operacja, więc rehabilitacji po tym nie będziesz miała wink
            • robot15 Re: Miałam 10.02.11, 18:55
              Co do tego jak to przeżyłam to powiem szczerze, że ból był niesamowity i ciężki do wytrzymania. Co prawda to było po operacji, ale po zabiegu czułam się bardzo dobrze. jeśli to będzie zabieg to prawdopodobnie będziesz miała tylko znieczulenie miejscowe. W szpitalu leżałam dwa tygodnie po operacji, a po zabiegu wyszłam tego samego dnia. Rehabilituję się już prawie rok i efektów nie ma zbytnio. Tyle, że mamy różne urazy więc możesz mieć całkiem inaczej big_grin
              • robot15 Re: Miałam 10.02.11, 18:55
                A! I chodziłam o kulach miesiąc.
    • innocence_ A miał ktoś.. 10.02.11, 18:16
      narośl chrzęstno kostną? Jesli tak to napiszcie w prywatnej wiadomosci.
      • paulina88 ......... 10.02.11, 18:43
        Hahaha xD No może i , ale jeśli prosisz o radę to mimo wszytko nie powinnaś się czepiać . Poza tym dla ważnych osób jestem paulinka, a dla jakiś laleczek to po prostu Paulina . smile
    • truskaweczka1 Re: Artroskopia kolana. 10.02.11, 19:10
      Niestety nie mam o tym pojęcia ..
      Ale mam nadzieję , że nie będzie źle . Pozdrawiam kiss
    • majoolowa Re: Artroskopia kolana. 10.02.11, 21:27
      miałam kiedyś złamane kolano. muszę przyznać, że początkowa rehabilitacja była dosyć bolesna. a co dochodzenia do siebie. to zależy kto. jedni znoszą to lepiej inni gorzej. ja osobiście zniosłam to nie najgorzej by móc jak najszybciej wrócić do treningów. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka