dagas95 15.02.11, 16:29 muszę na jutro przeprowadzić ankietę wśród ludzi z mojego wieku, minimum 15 os. Gdzie lepiej niż tu? temat brzmi "czym dla Ciebie jest tolerancja?" to jak, pomożecie? mogę na was liczyć? piszcie! +nie widziałam podobnego wątku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_alien Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:38 Tolerancja oznacza cierpliwość i wyrozumiałość dla odmienności. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń, obyczajów i postępowania choćby były całkowicie odmienne od naszych. Współcześnie rozumiana tolerancja to szacunek dla wolności innych ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa_xd Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:50 Dla mnie tolerancja to akceptowanie siebie i innych. Jest to przekonanie, że każdy człowiek jest równy i należy mu się taki sam szacunek, niezalenie od kożloru skóry , naradowości, płci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa_xd Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:52 Odpowiadasz na: paulaa_xd napisał(a): > Dla mnie tolerancja to akceptowanie siebie i innych. Jest to przekonanie, że k > ażdy człowiek jest równy i należy mu się taki sam szacunek, niezalenie od kożlo > ru skóry > , naradowości, płci itp. przepraszam , miało być : niezależnie, koloru , narodowości Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnatalxxx Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 17:03 akceptacją odmiennych poglądów(także religijnych), stylu życia czy zachowań innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
made_in_italia tuu 15.02.11, 17:08 Tolerancja to według mnie to że tolerujemy innych i nie wytykamy palcami gdy ktoś jest inny Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 17:19 Dla mnie tolerancja to zaakceptowanie siebie i innych bez względu na wzrost , kolor oczu , wyznawaną religię, wygląd czy coś ... Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 18:38 Tolerancja jest dla mnie szanowaniem poglądów wyrażanych przez drugą osobę, szanowania tego jak się ubiera, jak mówi, jakiej muzyki słucha... Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 15.02.11, 18:44 akceptowanie drugiej osoby niezależnie od jej - religii , poglądów , subkultury itp. Odpowiedz Link Zgłoś