Dodaj do ulubionych

`tolerancja.. - pomożecie? :D

15.02.11, 16:29
muszę na jutro przeprowadzić ankietę wśród ludzi z mojego wieku, minimum 15 os. Gdzie lepiej niż tu? smile

temat brzmi "czym dla Ciebie jest tolerancja?" smile

to jak, pomożecie?
mogę na was liczyć?
piszcie! big_grin

+nie widziałam podobnego wątku...
Obserwuj wątek
    • green_alien Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:38
      Tolerancja oznacza cierpliwość i wyrozumiałość dla odmienności. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń, obyczajów i postępowania choćby były całkowicie odmienne od naszych. Współcześnie rozumiana tolerancja to szacunek dla wolności innych ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia.
      Tyle.
    • paulaa_xd Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:50
      Dla mnie tolerancja to akceptowanie siebie i innych. Jest to przekonanie, że każdy człowiek jest równy i należy mu się taki sam szacunek, niezalenie od kożloru skóry
      , naradowości, płci itp.
      • paulaa_xd Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 16:52
        Odpowiadasz na:
        paulaa_xd napisał(a):

> Dla mnie tolerancja to akceptowanie siebie i innych. Jest to przekonanie, że k
        > ażdy człowiek jest równy i należy mu się taki sam szacunek, niezalenie od kożlo
        > ru skóry
        > , naradowości, płci itp.

przepraszam , miało być : niezależnie, koloru , narodowości big_grin
    • xxxnatalxxx Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 17:03
      akceptacją odmiennych poglądów(także religijnych), stylu życia czy zachowań innych osób.
    • made_in_italia tuu 15.02.11, 17:08
      Tolerancja to według mnie to że tolerujemy innych i nie wytykamy palcami gdy ktoś jest inny wink
    • riki1246 Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 17:19
      Dla mnie tolerancja to zaakceptowanie siebie i innych bez względu na wzrost , kolor oczu , wyznawaną religię, wygląd czy coś ...

• trufla Re: `tolerancja.. - pomożecie? :D 15.02.11, 18:38
      Tolerancja jest dla mnie szanowaniem poglądów wyrażanych przez drugą osobę, szanowania tego jak się ubiera, jak mówi, jakiej muzyki słucha...
    • marsjanka115 x__x 15.02.11, 18:44
      akceptowanie drugiej osoby niezależnie od jej - religii , poglądów , subkultury itp.
    • dagas95 jeszcze jakieś zdania na ten temat? ;] 15.02.11, 18:46
      :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka