Dodaj do ulubionych

20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*]

19.02.11, 12:49
Witam Drogie Kotkowiczki,
Kurt Cobain urodził się 20 lutego 1967 roku. Był wielkim artystą, wokalistą Nirvany. Sam John Lennon mówił, że Kurt był geniuszem. Dla mnie pozostanie największym człowiekiem wszech czasów. Nie będę tu poruszała tematu jego śmierci. Gdyby żył, 20 lutego obchodził by swoje 44 urodziny. Zastanawiałam się, czego życzyć trupowi i już wiem. Ja życzę mu i mam taką nadzieję, że trafił do miejsca, które jest tym światem, jaki sobie wymarzył. Bez homofobów, seksistów i rasistów oraz w świecie ulgi, bez zażywania narkotyków. Ponieważ nikt nie odwiedzi jego grobu(spalono jego ciało) chcę zapalić mu jedynie internetowy znicz i życzyć tego, co napisałam wyżej.
Oddaję hołd człowiekowi legendzie. [*]
https://www.playback.pl/uploads/remote/549236689502e01169e253d02a574dae.jpg
Obserwuj wątek
    • green_alien Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 13:10
      Mam nadzieję, że choć jedna osoba napiszę coś w tym wątku.
      • pigwa123 Peace 20.02.11, 07:03

Byłeś .. Jesteś .. i Będziesz dla mnie wielkim człowiekiem artystą .

Wszystkiego Najlepszego Kutr [*]
    • coker Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 16:47
      Kurt był wspaniałym i wyjątkowym człowiekiem. Miał boski i szczery głos. Mówi się, że on nadal żyje, w sercach fanów. Jako, że żyje także w moim serduchu, życzę mu, aby to, co przekazał poprzez swoją muzykę, wpłynęło w jakiś sposób na ludzi. Żeby to wszystko co zrobił za życia nie poszło na marne. On jest i na zawsze pozostanie legendą. [*]
      • koniara8 Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 17:12
        Jak dla mnie był świetnym wokalistą, ja też mam nadzieję, że jest mu dobrze tam gdzie teraz jest. Szkoda tylko, że umarł tak młodo (27 lat).. Gdyby żył na pewno napisałby jeszcze wiele hitów. Oddają hołd wielkiemu człowiekowi,jakim był i jestem w sercach fanów Kurt Cobain [*].
        • koniara8 Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 17:13
          O sorki tam miało być jest, a nie jestem..
        • lillen Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 19:28
          Życzę mu jak najlepiej. Mam nadzieję, że trafił do miejsca, w którym ma się dobrze. Jego muzyka jest i zawsze będzie dla mnie bardzo ważna i inspirująca serce Szkoda, że umarł tak wcześnie o wiele za wcześnie. Na pewno stworzyłby wiele bardzo dobrych kawałków. Pozostanie legendą na zawsze i zawsze będzie w moim sercu
    • thuskawka Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 17:23
      To dobrze, że na tym portalu jest jeszcze ktoś kto o Nim pamięta i docenia prawdziwą muzykę.
      Dlaczego Bóg zabiera takich wspaniałych ludzi?
      whatever, nevermind.

Wszystkiego najlepszego, Kurt.
    • thuskawka Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 17:24
      Zmarli mają w dupie Wasze gwiazdki w nawiasach.
    • truemusic Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 17:34
      No tak, pozostaje wierzyć, że znalazł swoją nirwane ..
      Szkoda takich ludzi.
      I'm worse at what I do best.
    • mila13 Kurt - geniusz! 19.02.11, 17:43
      [*]
      • smile. ... 19.02.11, 17:54
        Uwielbiam jego twórczość, jego piosenki i nie które jego wypowiedzi. Moim zdaniem jest ikoną muzyki.
        [*]
    • marsjanka115 . 19.02.11, 17:59
      nie wiem co powiedzieć : / jestem tylko głupim małym człowieczkiem który na prawdę nie zdaje sobie sprawy z tego że już nie ma pana Cobaina i jak już będę znać wszystkie piosenki nirvany na pamięć wtedy rozpłaczę się iż już nic więcej nie stworzą.

dodam że jutro wchdzimy na smells like teen spirit [autor= nirvanavevo ] i nabijamy wielką oglądalność w rocznicę urodzin Kurta jak by ktoś nie wiedział.
    • kararock Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 18:03
      geniusz
    • nora. 20 luty- urodziny Kurta Cobaina. 19.02.11, 18:04
      on żyje nadal, w naszych sercach.
      był genialny.
    • katyk Hahaha, żartujesz? ._. 19.02.11, 18:08
      Sam John Lennon mówił, że Kurt był geniuszem. Przecież Lennon był on paru lat nieżywy, gdy Nirvana wydała swoją debiuteancką płytę.

Poza tym, geniuszem? Bez przesady. Mógł być świetnym muzykiem, tak, ale trudno nazwać kogoś wykonującego tak nieskomplikowaną muzykę geniuszem.

I jak już ktoś wspomniał, gwiazdy mają w dupie wasze gwiazdki w nawiasach smile
      • koniara8 @katyk 19.02.11, 18:15
        Pewnie mają nasze gwiazdki w nawiasach w dupie, ale uczczenie pamięci Kurta Cobaina taką 'głupią' gwiazdką to nie jest nic złego, nie sądzisz ? Pozdrawiam!
        • soulik. Re: @katyk 19.02.11, 18:21
          On nadal żyje..

Cause they don't have any feelings...
    • ciapolka nie przesadzajmy ... 19.02.11, 18:27
      nie był jakims najlepszym z najlepszych, ale jednak był dobry. pewnie niektórzy tutaj gdyby nie jego smierć, nie wiedzieliby o istnieniu kogos takiego jak Kurt Cobain.
      • green_alien Re: nie przesadzajmy ... 19.02.11, 18:38
        Katyk, masz w pewnym sensie rację. Bardzo was przepraszam, bo z pośpiechu napisałam głupstwo. Cały dzień myślałam dziś o Lennonie i stąd mi się to wzięło. O tym, że był geniuszem powiedział oczywiście Paul McCartney. Nie wiem, co znaczy dla Ciebie skomplikowana piosenka. Dla mnie liczy się, że teksty Nirvany były prawdziwe, a nie czy wokal był skomplikowany czy też nie.
        • katyk skomplikowana piosenka? 19.02.11, 19:00
          Na pewno nie są nią cztery akordy, przesycone angstem słowa i riffy ściągnięte od innych zespołów ;> (nie mówię, że to źle, ale nie jest to muzyka genialna)
          • green_alien Re: skomplikowana piosenka? 19.02.11, 19:34
            katyk napisał(a):

> Na pewno nie są nią cztery akordy, przesycone angstem słowa i riffy ściągnięte
            > od innych zespołów ;> (nie mówię, że to źle, ale nie jest to muzyka genialn
            > a)

Nie będę się tu kłócić. Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Tyle.
          • noitsnotgood ale to JEST złe 20.02.11, 20:00
            cztery akordy pomijając, bo coś takiego akurat jest w porządku, jeśli brzmi dobrze, ale teksty lejące się takim staromłodzieńczym buntem i kopiowanie... no, marnie.
      • marszalinka ... 19.02.11, 18:41
        Wlasnie tak to sie konczy jak popada sie w narkotyki. Oj byl cudny....
        • green_alien Re: ... 19.02.11, 18:47
          Mówiłam, że nie będę poruszać tu tematu jego śmierci, więc i wy proszę nie poruszajcie. Każdy ma własne zdanie. Jedni twierdzą, że jego żona go zabiła inni, że popełnił samobójstwo etc. A wiem, że zaraz zaczęłyby się kłótnie na ten temat, więc koniec.
          • green_alien Re: ... 19.02.11, 18:49
            Chciałem jeszcze dodać, że jestem mile zaskoczona ilością odpowiedzi na mój wątek. Dziękuję wam, że o nim pamiętacie, tak jak ja.
      • rikkki @ciapolka 19.02.11, 19:37
        aaargh! no właśnie dla mnie był najlepszy, więc pozdro uncertain haha weź gdyby nie jego śmierć? właśnie jak umarł to tym bardziej nie powinniśmy o nim wiedzieć, bo nawet nas na świecie nie było (no większości z kota) a jego legenda już się utrzymuję 16 lat uncertain więc nie gadaj jakiś głupot bo jak by żył, byłby pewnie osobą publiczną i raczej paradoksalnie więcej osób by go znało. oczywiście paradoksalnie. tu jest trochę inna sprawa niż z Michaelem Jacksonem, zrozum sciana
    • agusiax3 ej. 19.02.11, 19:16
      wyprzedziłeś mnie, miałam założyć jutro taki wątek. : O

NIRVANA.
      • kari116 19.02.11, 19:23
        pomodliłabyś się za niego chociaż, a nie zakładała jakieś bezsensowne wątki ku jego czci.
        • green_alien Re: ▼ 19.02.11, 19:28
          kari116 napisał(a):

> pomodliłabyś się za niego chociaż, a nie zakładała jakieś bezsensowne wątki ku
          > jego czci.

Droga kari116.
          Jakim prawem oceniasz, że tego nie zrobiłam? Już nie raz się za niego modliłam. A jeżeli uważasz, że nie trzeba oddawać hołdu artystom, to po co wchodzisz na ten wątek, w dodatku oskarżając mnie? A, i moim zdaniem ten wątek ma sens.
    • rikkki no nie, jutro miałam założyć taki temat xd 19.02.11, 19:21
      jak możesz! jest dopiero 19 suspicious
      • green_alien Re: no nie, jutro miałam założyć taki temat xd 19.02.11, 19:39
        rikkki napisał(a):

> jak możesz! jest dopiero 19 suspicious

Im wcześniej, tym lepiej wink. Po za tym, jutro nie będę miała czasu. "Świętuję" swoje urodziny. Choć oczywiście będę musiała udawać, że nie myślę o Kurcie. To będzie straszny dzień. Jakby rodzina nie mogła przyjechać do mnie dzisiaj.
    • wermar1014 Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 19:25
      on był, jest i będzie w naszych sercach [*]
    • rikkki negative creep. 19.02.11, 19:26
      tak czy inaczej, no też nie wiem co życzyć, więc się po prostu przyłącze do Twoich uncertain mam tylko nadzieję, że jest mu dobrze, tam gdzie jest i że ludzie nigdy o nim nie zapomną kwiat bo jak wiemy teraz są czasy dzieci disneya i trzeba wpajać młodszym co jest tak naprawdę wartościowe uncertain i przekazywać geniusz Kurta z pokolenia na pokolenie. kwiat
      • green_alien Re: negative creep. 19.02.11, 19:33
        Dokładnie rikkki. Trzeba kontynuować misję Kurta. Uwielbiam takich ludzi, którzy wiedzą, co to jest prawdziwa muzyka smile
      • katyk Naprawdę? 19.02.11, 19:36
        Czasy dzieci Disneya? Nie żartuj. Myślisz, że kiedyś było lepiej?

Dziesięć lat temu mieliśmy robiącą się na lolitkę Britney Spears, wcześniej boysbandy i girlsbandy i mnóstwo kiczowatego popu.
        Myślisz, że fakt, iż pamięta się tylko "kultowe" i wartościowe zespoły z tamtych lat znaczy, że komercja kiedyś nie istniała? x_x
        • rikkki @katyk 19.02.11, 19:41
          nie wcale tak nie myślę, ale jak moje koleżanki pytają się (15 lat) jak ma właściwie na imię Cobain bo raz w radiowęźle puścili 'Smells like teen spirit' i to prawie sobie oka nie wydłubałam przy waleniu się po łbie z zażenowania... więc w skrócie o to mi chodziło confused
          • rikkki <a href="http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg" target="_blan 20.02.11, 11:47
            katujemy Smells devil
        • green_alien Re: Naprawdę? 19.02.11, 19:42
          Napisałam Ci wyżej, że nie będę się z tobą kłóciła.
      • blood.marry [*] 20.02.11, 13:23
        Hm, nie wiem co napisać. Po prostu przyłącze się do twoich życzeń.
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 19.02.11, 19:43
      życie w takich chwilach jest do dupy.
    • blender Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 20:14
      No właśnie, aż dziwne, że to już siedemnaście lat minęło. Może tak nie odczuwam tego, bo mnie jeszcze wtedy nie było.
      No właśnie, ja życzę Kurtowi, to co ty, by trafił do miejsca idealnego, w jego wyobrażeniu. Czyli bez nienawiści. Życzę mu też, by jego muzyka przetrwała wieki i by następne pokolenia o nim nie zapomniały. By ktoś na świecie pamiętał, że istniał ktoś taki jak Kurt Cobain - geniusz i wokalista Nirvany, a co najważniejsze wrażliwy człowiek i genialny tekściarz.
    • dirty Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 20:16
      Za każdym razem kiedy o nim myślę, łza kręci mi się w oku.
      Mam swoje racje kto go zabił i szczerze nienawidzę tej osoby.
      Kurt był najpiękniejszym człowiekiem na ziemi. Miał swoje wady ale był muzycznym geniuszem. Nie ma takiej drugiej osoby. Nirvana pozostanie w sercach nam na zawsze.
      Jestem jego wielką fanką. Nie chcę powiedzieć, że jest moim idolem ale odgrywa w moim życiu ważną rolę. Moje urodziny są jutro, także jeszcze bardziej utożsamiam się z Kurtem. Nigdy o nim nie zapomnę [*]
      • green_alien Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 21:26

> Mam swoje racje kto go zabił i szczerze nienawidzę tej osoby.

Chyba myślimy o tej samej osobie i tak samo ją z całego serca nienawidzimy.
    • eurodont Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 20:17
      kurcze brakuje mi go i Nirvany : (
    • mary_ Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 22:02
      Nie za dużo mogę napisać, bo piosenek Nirvany znam zaledwie kilka, ale Kurt zasłużył sobie w 100% na miano legendy. Słucham sobie właśnie Lithium i myślę sobie, jakie to jest świetne...
      • arriane_ Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 22:29
        Nie mogę zbytnio dużo napisać bo Nirvany nigdy nie słuchałam (nie wykluczam że nie zacznę słuchać),ale czytają wasze wypowiedzi twierdzę że był naaaaaaaaaaaaprawdę dobrym artystą.A życzeń nie napiszę ponieważ bardzo dobrze ujęłaś to wszystko,więc dołączam się do życzeń. [*]
    • shadow_95 Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 19.02.11, 22:42
      Ja tez uważam że był doskonałym wokalista i nadal żyje w moim sercu...

P.S hah mój brat tez urodził sią 20 lutego ;p jutro obchodzi 18 i tez jest wielkim fanem Nirvany
    • klaudiau11 Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 20.02.11, 11:35
      Niestety miał tylko 27 lat gdy odszedł od nas .
      Tak samo jak życzę mu tego samego. Żeby trafił do miejsca, które jest tym światem, jaki sobie wymarzył. Bez homofobów, seksistów i rasistów.
      Nic nie poradzimy że tak się stało. On był i będzie w naszych sercach.
      Mam tylko 14 lat, a na muzyce Nirvany się wychowałam.
      Według mnie to co on stworzył jest niewiarygodne.
      On stworzył coś niepowtarzalnego, jego piosenki miały głębszy sens, a teraz co? Jakieś Lady Gaga i Justin Bieber są na topie. Już mało kto pamięta o takich osobach jak Kurt. Już mało kto pamięta o takich zespołach jak Nirvana . Cóż przynajmniej są osoby które pamiętają.
      Żegnaj Kurt. [*] crying
      • green_alien Ważne. Akcja. 20.02.11, 13:33
        Pamiętajcie o wchodzeniu tu : www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg . Chcemy aby ten utwór był dzisiaj "najczęściej wyświetlanym".
    • becia123x Re: 20 luty- urodziny Kurta Cobaina [*] 20.02.11, 13:40
      [*]
    • bellzia . 20.02.11, 13:56
      Geniusz [*]

Dla nas nadal żyjesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka