Dodaj do ulubionych

Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś

20.02.11, 14:12
Tak jak w temacie: Czego słuchałyście jeszcze 3-4 lata temu? Bo nie sądzę, byście do dziś miały identyczne ulubione zespoły, wokalistów albo gatunek muzyczny.
Nie szukałam szczerze mówiąc, czy jest taki wątek, ale stwierdziłam, że trzeba go odświeżyć, jeżeli kiedykolwiek był. Zapraszam do wypowiadania się. smile
To tak na początku, sama powiem o swoich upodobaniach.
Jeszcze 3-4 lata temu słuchałam typowego popu, bądź techno i dance. Na moich playlistach najczęściej gościła Rihanna, Pink, Doda, Abba i Blog 27. Jakiś rok temu przerzuciłam się na spokojniejszą (ale nie tylko) muzykę. Powiedziałabym, ze na "poważniejszą". Norah Jones, Sia, Adele (oo, Adele... big_grin) , Rihanna, czasem Pink, czasem Eminem, Slash, The Pretty Reckless.. To jest to. smile (podkreślone są ulubione).
Czekam na wasze wypowiedzi! kiss
Obserwuj wątek
    • corba 20.02.11, 14:24
      hm... 3-4 lata temu ..
      To chyba wtedy słuchałam Blog27, Rihanny, The Pussycat Dolls, Linkin Park (do dziś dnia go bardzo lubię).. szczerze to nie wiem co jeszcze .. ; p nie wiem.. pewnie wszystko to, co leciało na vivie czy coś . nie wiem, nie pamiętam . dużo sie wtedy działo , muzyke wtedy gdzieś odstawiałam na bok .
      • niemampomyslu kiedyś, wstyd się przyznać... 20.02.11, 14:42
        blog 27, gosia andrzejewicz, tokio hotel, marius, morandi...
        Moja wina, moja bardzo wielka wina!
        Teraz? Green Day, Pistolsi i takie tam...
      • kara4454 Re: ♥ 25.02.11, 22:46
        nie pamiętam
        praktycznie tego co w telewizji leciało czyli rihanna, shakira, beyonce i takie tam
      • aggg Re: ♥ 26.02.11, 09:36
        Powiem, że mnie do popu nigdy nie ciągnęło. Gdy miałam 6-7 lat słuchałam tylko tego co w radiu puszczają, ale miałam ulubionych wykonawców.Był to m.in Myslovitz i Wilki (lubiłam wtedy szczególnie polskie zespoły). Potem w 3-4klasie podstawówki, słuchałam tego co moja mama. Dzięki niej pokochałam Green Day'a i RHCP. Te do dziś lubię, a do starych ciągle dochodzą nowe. Dziś w szczególności Biffy Clyro, MCR, 30stm, Hey i Kings of leon.
      • raspberry_x33 Re: ♥ 01.10.11, 13:46
        wstyd się przyznać ale 4 lata temu; miley cyrus, jonas brothers, selena gomez, doda. 3 lata temu wszystko co leciało na vivie. 2 lata temu miałam fazę na rihannę, katy perry, beyonce itp. potem słuchałam bieberka, później był polski rap, pop, znowu rap ale zagraniczny, rock, techno, disco polo i w końcu zostało; The Pretty Reckless, Evanescence, Wdowa, Jula, Eminem, Power Play i wiele innych .. A o tym czego słuchałam w wieku 6-7 lat lepiej nie mówić. sciana
    • skrzacina Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 18:35
      avril lavigne, shakira, blog 27, ewelina flinta, ich troje hahahahahahahaha
      obecnie to 3 doors down, green day, evanescence, linkin park, paramore, nirvana, 30 seconds to mars, muse, the pretty reckless, james blunt, the all-american rejects, the fray, nickelback, kasia kowalska, bruno mars. wink
    • marsjanka115 x__x 21.02.11, 18:43
      u mnie róznie było . jakieś więcej niz 8 lat temu to pop i hip hop . 5 lat temu potem rock i hip hop 3 lata temu pop 2 lata temu rock , punk , dziś różnie. trochę metal ,rock i hip hop ;]
    • blood.marry Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 18:44
      4 late temu słucham durnego polskiego rapu (hahaha), później przerzuciłam się na reggae a 2 lata temu zaczęłam słuchać Nirvany i do teraz mi zostało przekonanie do cięższych brzmień. cool
      • star_is_best Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 18:49
        The Pussycat Dolls albo to co zazwyczaj leciało w radiu
    • oliiviia . . . 21.02.11, 18:48
      kiedyś, bardzo, bardzo dawno temu:
      eminem, sean paul, us5, blog 27 [haha], britney spears, p.diddy, whitney houston, shakira, beyonce, trzeci wymiar, doniu, nie pamiętam co jeszcze. słuchałam prawie wszystkiego. ;p
      teraz:
      eminem, 50 cent, the game, snoop dogg, p.diddy, chamillionaire, linkin park, nickelback, slipknot, shakira, beyonce, pink, trzeci wymiar, doniu, pezet. i wiele, wiele innych. c ;
      • eego Re: Muzyka. 21.02.11, 19:02
        Kiedyś to wszystkiego co w ucho wpadło, nie potrafię sprecyzować.
        A teraz: Thirty Seconds to Mars, Green Day, Linkin Park, Story of the year, Simple Plan i od niedawna Daft Punk (po obejrzeniu filmu Tron: Legacy) wink
    • maja920 Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 18:58
      kiedyś ich troje spice girl doda blog 27 hannah montana xd gosia andrzejewicz
      aż wstyd sie przyznać hehe scianasciana a i lady gage słuchałam ale nie sądze zeby to byl straszny wstyd xd dody piosenki tez lubie do dzis smile
      teraz słucham wieeelu nwykonawców najczęsciej : Enrique Iglesias P!nk Rihanna Eminem,Shakira,Black Eyed PEas heh tongue_out
      Bruno Mars Paramore Muse Beyonce Iazzy Lady GaGa Avril Lavigne(kiedys tez jej sluchalam big_grin) moglabym tak wymieniac i wymieniac xd....
      • izika8 Click :D 26.02.11, 09:58
        Ouu... Kiedyś słuchałam więcej polskich albo takiego popu z 2004-2007 r.
        Lubiłam MUZĘ Chrisa Browna, Gosię Andrzejewicz, Natalię Kukulską, Demi Lovato, Hannah xd o i Bieber ;> No a teraz taki poprock, techno, dance, np. Ewa Farna, Lady GaGa, Miley Cyrus, Paramore, czasem Rihanna, Linkin Park, Avril Lavigne, czaseem Adele i Bieber ale tylko wtedy kiedy mam doła. ;p
    • just...me Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 19:07
      Na samym początku to wiadomo... "Ich Troje" indifferent+to co leciało w radiu. Muzyką zaczęłam się interesować w czasach "Umbrella" Rihanny i ogólnie słuchałam wszystkiego co było na Vivie, bo było mi głupio, że wszystkie koleżanki wiedzą kto śpiewa jaką piosenkę, a ja nie wiedziałam. I tak pewnego zwykłego dnia po może miesiącu lub 2 interesowania się tym BUM!!!!! Oglądam vive i tam program coś o zmianie stylu dziewczyna chciała stać się podobna do Avril Lavigne, w przerwach puszczali teledyski i piosenki, a ja na końcowych napisach zorientowałam się, że mam cały czas buzie otwartą i gapie się jak w obrazek. surprised <- tak mniej-więcej. I tak zaczęłam słuchać czegoś bardziej w kierunku pop-rock, później poprzednich płyt (o wiele lepsze od tej 3), spodobały mi się spokojne kawałki. Znam na pamieć każdą wydaną do tej pory piosenkę Avril. Single też. Ale ile można? 2008 wtedy był, a mamy 2011 i dalej nie ma nowej płyty tylko komercja i szczeże już się znudziłam troche, ale dalej mam kawałki Avril w iPodzie i cierpliwie czekam, jak wszystkie fanki. Interesuję się też modą, zarówno "ciuchową" jak i muzyczną itp. Więc pop, ale nie taki gó...any jak sweeetaśny bimberek i selcia, tylko taki który ma STYL jakiś konkretny STYL np. Uffie, (nie Kesha!) Lady GaGa, La roux, Nelly Furtado się zdarzatongue_out, Josh Groban w ramach kołysanki wink, My Chemical Romance i dużo, dużo więcej...
    • kristie02 Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 21.02.11, 19:22
      Kiedyś byłam fanką Cascady i Lenki. Teraz lubię Rihanne, Lady Gagę, i Eminema.
      Najbardziej jednak Caro Emerald i Bruna Marsa (serce)
    • spongebob. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 09:43
      mój boże, jak sobie przypomnę moje upodobania muzyczne sprzed 3-4 lat, to mi się zbiera na wymioty, naprawdę. ; d
      więc słychałam wtedy Jonas Brothers, Demi Lovato (oo, i tak, nawet mam płyty obojga tych wspaniałych artystów), Rihanny, Linkin Park (-.-), Pussycat Dolls, Sarah Connor i tym podobnych. : )
      natomiast gust zmienił mi się jak w 2009, w lutym, podczas mojej wycieczki do Paryża, usłyszałam w Virgin Megastore piosenkę Kings Of Leon Use Somebody. No i wtedy się zaczęło. Kings Of Leon, Paramore, Muse i większość alternatywnych. ciągle ich słucham. natomiast gdy pod koniec 2009 dostałam książkę o Led Zeppelin.. no to się zaczęła faza na stare rockowe zespoły, która trwa do dzisiaj.
    • kararock Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 11:42
      no więc jeszcze tak ok. nawet ponad 5 lat temu słuchałam blogu 27 he he potem tak niestety doda crying ale na szczęście przez krótki czas potem była Nelly Furtado wink a potem to już Av i wszystko się zaczęło a no i Av do dzisiaj słucham big_grin
    • madzia2710 Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 11:50
      Nie do porównania.
    • miastowa. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 16:50
      lepiej nie gadać scianascianasciana taka porażka to była
      • kari116 25.02.11, 17:03
        3-4 lata to chyba czwarta klasa podstawówki była.
        to wtedy chyba dzastin był, doda, rihanna, itp. a teraz głównie rock alternatywny i punk, choć dobrym popem nie pgardzę
    • jane_ Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:01
      z najmłodszych lat pamiętam nelly furtado czy eminema, ale też the knife czy the raconteurs.
      gdy byłam jeszcze za młoda na muzyczną poczytalność, podobała mi się britney spears i natalia oreiro.
      gdy już byłam większa to liznęłam trochę hip hopu w stylu najpopularniejszych uwtorów kanyego westa z początków jego kariery, snoop dogga czy lady sovereign, jednocześnie słuchając jakiegośtam popu i metalcoreu.
      duży okres w moim zyciu spędziłam na słuchaniu mcr, 30stm, fall out boy.
      potem odnalazłam electro, indie rock (głównie przez arctic monkeys, miałam okazję ogarniać już w momencie, gdy wydawali debiut) i to wszystko co bardzo teraz kocham, choć cały czas odkrywam i jestem otwarta na każdą muzykę.

i cieszę się, że dane mi było szukać tak długo. i nie mówię, że moje gusta są już ukształtowane - to nie jest tak oczywiste.
      • jo. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 30.09.11, 23:25
        byłam wielką fanką avril lavgine i britney spears, ale w między czasie słuchałam franz ferdinand, których uwielbiam do dziś.
        później słuchałam r&b, rapu i ogólnie było dość nieciekawie.
        trzy lata temu poznałam 30stm, p!atd, fob, coldplay, ale ciągle przeplatałam to z popem. pod koniec 2010 roku zaczęłam słuchać blink-182 i sum 41 i tak zaczęła się moja roczna obsesja na punkcie punku. the clash, sex pistols i głównie wcześniej wspomniane sum 41 to była codzienność. nie wspominam tego okresu za dobrze, ale w tym wątku nie o tym mówimy c:
        prawie dwa lata temu poczułam, że potrzebuję zmiany i zaczęłam słuchać mgmt, jeszcze bardziej wkręciłam się w arctic monkeys i the strokes, których znałam już od dłuższego czasu. wtedy też rozpoczęła się era alternatywy, która trwa do dzisiaj. właściwie za jej oficjalny początek powinnam uznać dzień, w którym pokochałam muse. jeju, co ja bym bez nich zrobiła...

tak więc dzisiaj wygląda to mniej więcej tak c:
    • rikkki majne 25.02.11, 21:07
      głównie punk rock, blink, anberlin, good charlotte, ale teraz nadal lubię tylko nie a takich ilościach, miałam też fazę na eminema jakieś dwa lata temu w wakacje, a po wakacjach BUCH! i mi przeszło devil
    • ensuite Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:09
      czegoś beznadziejnego, niosącego 0 przesłania i jakiegokolwiek sensu.
      pamiętam czasy (3,4 lata temu) jak muzyka była dla mnie tylko zabawą, nie zwracałam uwagi na teksty, wokal... chodziło tylko o szybką melodią, fajną do tańczenia.
      słuchałam Blog 27, Jojo, Amy Diamond, Gosi Andrzejewicz.
      haha pamiętam jak bardzo nie podobał mi się rap, a teraz jestem od niego uzależniona -.-
      • minkaandselena Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 26.02.11, 21:47
        czegoś beznadziejnego, niosącego 0 przesłania i jakiegokolwiek sensu.
        pamiętam czasy (3,4 lata temu) jak muzyka była dla mnie tylko zabawą, nie zwracałam uwagi na teksty, wokal... chodziło tylko o szybką melodią, fajną do tańczenia.
        słuchałam Blog 27, Jojo, Amy Diamond, Gosi Andrzejewicz.
        haha pamiętam jak bardzo nie podobał mi się rap, a teraz jestem od niego uzależniona -.-
    • cotton.caandyy. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:23
      Blog 27
      Tokio Hotel
      P!nk
      ^^

now:
      Demi Lovato
      The Pretty Reckless
      Avril Lavigne
      P!nk
      • koloorowa. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 27.02.11, 16:03
        kiedyś Dode ;/ Gosie Andrzejewicz, Blog 27, Miley Cyrus, Demi Lovato, Jonas Brothers itp. Na prawde sama sie dziwie co ja słuchałam, no bez komentarza wink)

a teraz:
        GRUBSON <3 Junior Stress, Jamal, Mesajah, Pezet, DonGuralesko itp <3 i jeszcze Ewe Farną lubie posłuchać, Blac Eyed Peas, Rihanne xD;]
    • rabid_squirrel Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:43
      3- 4 lata temu słuchałam pussycat dolls, rihanny, blog 27, gosi andrzejewicz i takich dziadostw a teraz słucham nightwisha, metallicy, paramore, green daya, the pretty reckless i dużo innych tongue_out
      • miley__cyrus11 ee.. masakra ! 26.02.11, 11:03
        3 lata temu słuchałam hmm.. hanny montany . mniej więcej wtedy założyłam to konto dlatego mam taki link . teraz słucham polskiego rapu.. dużo się zmieniło ; D <3 peja , pih .
    • nikawika Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:45
      hmm. dwa, trzy lata temu, kochałam Hannah Monatna czy Jonas Brothers. xd
      uwielbiałam gwiazdki popu. ;pp
      zresztą, nadal lubię pop.
      ale, w ciągu ostatniego roku polubiłam Evanescence, 30 Second To Mars, Nirvanę.
      troszkę, hmm. wydoroślałam ?? chyba tak. xd
      • jenny. Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 21:58
        trzy lata temu hm..? lubiłam dodę , ashley tisdale , i ogólnie słuchałam popu.
        teraz przestawiłam sie na 30stm , system of a down , green day
    • lovelaas Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 22:11
      Tego wykonawcy nie miałam najlepszego ale od chyba 9 roku t tylko hip-hop a później to dopiero te inne jak no pop hardcore pop rap i itp ;p
    • jb002 Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 22:19
      Kiedyś to słuchałam gwiazdek disneya a potem Justina Bieberatongue_out
      Teraz słucham reggae,rock smile
    • kasiula1997 ... 25.02.11, 22:23
      o tak, kiedyś to był hardcor. big_grin w tamtym czasie u mnie królowała Doda, Mandaryna, Miley Cyrus, Jonas Brothers itd.. ogólnie wszyscy, którzy byli popularni, byłam "na czasie". big_grin teraz to się bardzo zmieniło. moje poglądy i ogólnie moje zachowanie, a o guście muzycznym nie wspomnę, bo to się zmieniło najbardziej, na lepsze. teraz słucham najczęściej rocka i metalu, to teraz przeważa. jednak słucham wszystkiego po trochu. a nawet techno w łagodnych odmianach. wink
    • kasiaczkowata Re: Wasze upodobania muzyczne sprzed lat i dziś 25.02.11, 22:25
      Zaczynałam od Natalii Oreiro, Big Cyc i Ich Troje. Standardowy początek. Potem wielka faza i miłość do Black Eyes Peas i Danny'go. Dalej dużo, dużo, dużo popu, nałogowe słuchanie stacji mtv i miłości do różnych jednosezonowych gwiazdek. Chyba dwa lata temu dopiero muzyka rozrywkowa przestała mi się podobać. A rok temu polubiłam Nirvanę i to był chyba mój największy muzyczny przełom, bo za nimi poszedł cały ten śmieciowy grunge, fascynacja Alice in Chains. Następnie poznałam inne odmiany rocka (standardowy hard rock podoba mi się najbardziej), troszku metalu.
      I stoje na tym co teraz.
    • trzpiotka Trochę się zmieniło, trochę zostało 25.02.11, 22:25
      Jako dziecko do 12 roku życia lubiłam disco polo. Potem był przedewszystkim rock, trochę metalu, a disco polo stopniowo odchodziło w zapomnienie. Obecnie nie mam nic do disco polo (choć baaaardzo sporadycznie go słucham) i straciłam obsesję na punkcie rocka, co nie oznacza, że go nie słucham, bo jest na prawdę fajny. Pop... słuchałam bardzo rzadko i pod tym kątem nic się nie zmieniło. Słuchałam i słucham lata 80`. A mniej więcej od 14 roku życia kocham muzykę hiszpańską. A do tego jeszcze polubiłam muzykę irlandzką i country, no i oczywiście mam fioła na punkcie paru piosenek filmowych. I jeszcze pokochałam muzykę indiańską, jest po prostu wspaniała, a zresztą napisałam to nawet na moim profilu ; )
    • rikki ano... 25.02.11, 22:26
      tokio hotel (taa... jak miałam 9 lat, byłam fanką,haha), doda, blog 27, avril etc.

teraz; paramore, avril lavigne, bruno mars, bieber, michael jackson, lil wayne, lil twist, b.o.b. etc. ; )))
      • elenne Niezbyt się zmieniło. 26.02.11, 11:47
        Nigdy nie byłam wielką fanką popu i obecnie oprócz kilku wykonawców nie słucham tej niezwykle komercyjnej muzyki. Lubie, i lubiłam kiedyś takie zespoły jak: the cranberries, linkin park, muse, paramore, simple plan, sum 41, The pretty reckless... Z popu jedynie: MJ, Taylor Swift (chociaż to bardziej country jest), James Blunt, czasem coś Jonas Brothers (kiedyś miałam świra na ich punkcie xd ) ubóstwiam stare piosenki Rickiego Martina <3 Typu: Maria, Tal vez, Bella, Livin la vida loca, itp. Jeszcze kiedyś lubiłam Garou, teraz już mniej.
        • elenne Re: Niezbyt się zmieniło. 26.02.11, 11:55
          Zapomniałabym o moim ukochanym zespole, a mianowicie Red hot chilli peppers no i jeszcze o pink floyd i runaways. Czasem trudno tak wszystko wymienić, pewnie niedługo przypomni mi się coś jeszcze xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka