Dodaj do ulubionych

jak przekonać ?

04.03.11, 15:24
A więc, we wrześniu ide do gimnazjum, i moja mama chce iśc ze mną na rozpoczęcie tam do tego gimnazjum, a ja nie chce żeby ona szła no bo wiadomo, nowi ludzie, nowa szkoła itd...

Błagam doradźcie mi jak ją przekonać ! Ja naprawde nie chce z nią iść ; // Tylko nie chce mówić do niej czegoś w stylu ''Mamo nie chce iśc z tb na rozpoczęciu roku do gimnazjum bo wszyscy tam bd bez rodziców i nie chce żebyś mi robiła siare"

Prosze .! pomóżcie
Obserwuj wątek
    • sysiek4444 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 15:28
      dlaczego nie ? jak coś mi nie pasuje i moja starsza się wtrąca to mówię : nie , bo mi wiochę zrobisz.
      i jest okej. xd
      innego wyjścia nie mam.
    • mary_ Re: jak przekonać ? 04.03.11, 15:30
      Możesz powiedzieć, że chciałaś iść z koleżanką, o ile z jakąś idziesz. Albo po prostu, że chcesz iść sama, bo nikt z rodziców twoich znajomych nie idzie. Współczuję ci trochę, bo moja mama nawet nie wpadła na taki pomysł, żeby iść ze mną na rozpoczęcie. big_grin
      • jenny. Re: jak przekonać ? 04.03.11, 15:34
        wow , wstydzisz się swojej matki.. miło
    • january29 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 15:34
      Powiedz że jesteś dużą dziewczynką i nie potrzebujesz żeby Cie mama za rączkę prowadziła. big_grin
      Z drugiej stronu: Współczuje, Ci mamusi, dziewczyno! tongue_out
    • natip11 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 15:41
      no cóż..
      ja mojej mamie mówię to zawsze prosto z mostu,
      ona to rozumie i po problemie ;d
      więc za bardzo nie wiem co możesz zrobić .
      może spróbuj jej to jakoś 'delikatnie' podsunąć ;d
    • buntowniczkaxd . 04.03.11, 15:57
      hah moja też się chciała wepchac ale na zakończenie roku szkolnego, powiedziałam prosto z mostu że nie mam zamiaru z nią isc, bo chce isc sama proste, i nie poszła, i nie martwcie się smutno też jej nie było. hah Xd
    • mroweczka_xxx Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:18
      Jezu, normalnie powiedz jej, że nie jesteś dzieckiem i że nie potrzebujesz niańki ;]
    • linda Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:28
      Ja gdybym była na miejscu twojej mamy i tak bym poszła , jak nie z tobą to oddzielnie . Ej no sorry , ale tak jak powiedziałaś jest to nowa szkoła , nowi nauczyciele. Twoja mama powinna poznać twoją wychowawczynię a ty chcesz zaszpanować , że idziesz sama bo co ? jak pójdziesz z mamą to obora ?! Heh .....zapomniałam w jakim ja świecie żyję. Przepraszam w takim pazie uncertain
      • linda Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:28
        razie * sorry za błędy
        • linda Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:34
          Ok sorry poniosło mnie.

Jeżeli nie chcesz iść z mamą na to rozpoczęcie to powiedz mamie to co nam , że wszyscy będą sami i nie chcesz się wyróżniać xD Nie wiem czy to kupi.... ja swojej bym powiedziała , że po prostu idę sama i tyle. Powiedz jej , żeby się nie martwiła , że dasz sobie radę a jak będzie chciała to przyjdzie sobie na zebranie xD No dobraaa....fakycznie nie brzmi to za dobrze .
          • linda Oo albo powiedz po postu , że nie wiesz co sobie 04.03.11, 16:37
            pomyślą i wolisz iść sama. No bo w końcu skąd wiesz jacy to ludzie .....
    • 300flowers ja bym właśnie tak powiedziała. 04.03.11, 16:33
    • koralina94 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:39
      chyba musisz jej po prostu powiedzieć, że nie chcesz z nią iść. powinna to zrozumieć.
    • angie2 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 16:39
      Uu! Wiem o co ci chodzi. Ja też idę we wrześniu do gimnazjum. Tyle, że ja obecności swojej mamy nie uniknę big_grin Jest wicedyrektorką. Ja bym powiedziała prawdę. Że wszyscy będą bez rodziców, i że bardzo chciałabym z nią iść, tyle, że wtedy zrobię sobie siarę. A nie chcę, żeby mnie wzięli ze mamincóreczkę. big_grin
    • slonia122 Re: jak przekonać ? 04.03.11, 17:06
      Jabym tak powiedziała , ale troche łagodniej.
      Powiedz, że jestes troche za stara żeby z Tobą szŁA na rozpoczecie roku.smile
    • kara4454 Re: kara4454 04.03.11, 17:15
      wyjaśnij jej wszystko i sie nie wydzieraj bo jeszcze specjalnie pójdzie wink
    • kasiulqa Re: jak przekonać ? 06.03.11, 19:15
      Możesz przecież powiedzieć w prost. Ale dlaczego nie miałabyś iść z mamą? Ja też na początku myślałam, ze to siara ale w końcu poszłam z mama i okazało się, że duzo osób było z rodzicami.
      • koloorowa. Re: jak przekonać ? 08.03.11, 18:55
        musisz ją jakoś przekonać, powinna zrozumieć smile
    • sylwia714 Re: jak przekonać ? 06.03.11, 19:21
      Spróbuj przekonać mamę, że sobie poradzisz.
    • by_moonlight Re: jak przekonać ? 08.03.11, 15:38
      Wydaje mi się, że nie powinnaś jej mówić, że "nie chcesz z nią iść, bo zrobi ci wiochę". Wyjaśnij jej na spokojnie, że jest to nowa szkoła, a co za tym idzie - nowi ludzie. Nie znasz ich i nie wiesz czy ktoś jeszcze przyjdzie z rodzicem oraz jak zareagują na osobę z opiekunem. Powiedz jej, że twoim zdaniem najlepiej by było, gdybyś na rozpoczęcie roku poszła sama, a po powrocie opowiesz swojej mamie o wszystkim ze szczegółami. Tylko pamiętaj żeby po powrocie naprawdę jej o wszystkim opowiedzieć, bo inaczej nie da ci spokoju do końca życia. ;]
    • pozytywna.alex Re: jak przekonać ? 08.03.11, 15:54
      ` po prostu porozmawiaj z nią i powiedz ze wszyscy uczniowie będą bez rodziców ze tylko ty jedna będziesz z mamą . i powiedz ze sobie poradzisz sama suspicious

Myślę że pomogłam kiss
    • pomponik Re: jak przekonać ? 08.03.11, 15:58
      Szczerze to ja tego nie rozumiem. Ja jestem teraz w 2 klasie gimnazjum i na rozpoczęcie roku w 1 klasie szła ze mną mama. Nie wiem czemu wszyscy myślą, że to jakiś wstyd. W mojej szkole jak poszłam ten pierwszy raz 1 września to praktycznie wszyscy byli z rodzicami. A jeśli już koniecznie nie chcesz iść z mamą, to powiedz jej, że idziesz/jedziesz z jakąś koleżanką lub że nikt nie będzie z rodzicami. Moim zdaniem powinna zrozumieć. Przynajmniej moja by zrozumiała ...
    • cesautres a czemu nie możesz powiedzieć tak jak napisałaś ? 08.03.11, 16:09
      coś w tym złego ?
    • trufla Re: jak przekonać ? 08.03.11, 16:12
      "Mamo jestem już na tyle duża żeby pójść sama"...
      • ultra_fiolet Re: jak przekonać ? 08.03.11, 16:15
        Powiedz, że nie chcesz jej robić dodatkowego kłopotu związanego z rozpoczęciem roku szkolnego i że idąc do gimnazjum chciałbyś się usamodzielnić ; ))
        Po za tym, twoja mama na pewno zrozumie, że jesteś już duużą dziewczynką i poradzisz sobie ;D
        Pogadaj z nią na ten temat wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka