Dodaj do ulubionych

Ona chce a ja nie!

05.03.11, 21:55
Witam smile Zwracam się do was z poradą odnośnie tego, jak powiedzieć koleżance, że nie chcę się z nią kolegować na tyle mocno, co ona xd historia jest taka:
Ona jest rok starsza (3 gim) i chodzi do innej szkoły. Poznałyśmy się przez moją kol z klasy, która jest jej przyjaciółką. Lubie się z nią i wgl na urodzinach u niej byłam (wtedy też u niej nocowałam bo mieszkamy 20 km od siebie), czasem się z nią na mieście spotkałam. Na jej urodzinach uwawiałysmy się, żeby przyjechała do mnie, i po rozmowie z mamą doszłam do wniosku, zeby u mnie też przenocowała "tak dla odpłacenia". Teraz ona non stop chce żebym do niej przyjechała na nocke i wgl a ja mam mnóstwo o wiele bliższych kol z którymi u siebie nie nocuje... Jest spoko ale nie mam z nią tyle tematów co z bliższymi.
Dodam, że nigdy nie spotkałam sie z nią na moją prośbę, i to ona zawsze do mnie pierwsza pisze. Już mnie to irytuje, i nie wiem, jak jej powiedzieć, że nie mam ochoty sie z nią przyjaźnić? xd Pomocy!
Nie chce żeby się jej smutno zrobiło, ale no jeny boskie no! xd
Obserwuj wątek
    • blanus Re: Ona chce a ja nie! 05.03.11, 22:54
      Chyba nie da się , powiedzieć komuś , że się nie chce z nim przyjaźnić , tak , aby go to nie zabolało ..
      Ja bym chyba przestała odpisywać .. Moim zdaniem to jedyne wyjście ..
    • mjegi . 06.03.11, 09:36
      Tak nie wyjdzie niestety z nieodpisywaniem. Zastanawiałam się może, żeby w jakiś sposob dać jej to lekko do zrozumienia, żeby się sama domyśliła..
    • marsjanka115 x__x 06.03.11, 09:47
      wiesz że zranisz jej uczucia uncertain no chyba ze cię to nie obchodzi to wiesz...
      powiedziałabym jej że nie masz czasu ciągle jeździć do niej bo masz naukę itp. w końcu przestanie zawracać ci gitarę.
      • sysiek4444 x__x 06.03.11, 09:55
        poprostu, gdy będzie chciała sie z tobą umówić powiedz, że jesteś zajęta, wymyśl jakąś wymówkę, np. że masz dużo nauki albo się z kimś umówiłaś już.
        • mjegi . 07.03.11, 22:55
          Dziękuję wam smile nie mam innego wyjścia jak skożystać z waszych rad
    • klaudiau11 ; d 08.03.11, 07:50
      Moim zdaniem nie można powiedzieć komuś że się już z nim niechcesz kolegować bez zadania bólu (chyba że tej 2 osobie też byłoby na rękę to by się ucieszyła) . Po prostu jej powiedz, to co ci leży na sercu, ale nie zbyt brutalnie rzecz jasna .
    • monik4 Re: Ona chce a ja nie! 08.03.11, 08:01
      powiedz jej NIE
    • elena98 Re: Ona chce a ja nie! 08.03.11, 08:13
      Powiedz jej delikatnie, że nie zawsze możesz się z nią umówić. Nie mów jej, że nie chcesz się już kumplować, bo takie rzeczy bolą.
      • koloorowa. Re: Ona chce a ja nie! 08.03.11, 10:36
        byś musiała z nią delikatnie porozmawiać i wszysto wytłumaczyć, dlaczego po co smile
    • ciapolka __________________________________________________ 08.03.11, 08:23
      powiedz że te twoje przyjaciółki sie obraziły na ciebie że wiecej czasu poswiecasz jej, a nie im.
      albo sciemniaj.
    • caterina97 Re: Ona chce a ja nie! 08.03.11, 19:50
      to powiedz jej, że nie chcesz aż tak bardzo się z nią przyjaźnić.
    • karola_483_th Re: Ona chce a ja nie! 09.03.11, 21:45
      Przeprowadź z nią szczerą rozmowę i na spokojnie jej to powiedz, bo może ona myśli, że Ty ją lubisz tak samo jak ona Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka