Dodaj do ulubionych

Różnicie się ?!

06.03.11, 14:22
yoo !
Czy macie czasami takie wrażenie, że strasznie różnicie się od swoich rówieśniczek i nie tylko rówieśniczek, ogólnie dziewczyn uczęszczających do tej samej szkoły co wy ?
Ja mam i to często..

Różnię się od swoich koleżanek i to bardzo !
Jestem inna w tym co robię, co myślę i co mówię, dochodzą do tego poglądy i gusta.
Nawet się cieszę, że jestem inna od swoich koleżanek, ale z drugiej strony nie znam takiej osoby, która choc w połowie ma takie same poglądy ..

wypowiadajcie się.. a i nie wiem czy był taki wątek, bo nie szukałam. cool
Obserwuj wątek
    • madzia2710 Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 14:31
      Bardzo często tak mam.
    • elisss92 trochę 06.03.11, 14:34
      Słucham post hardcoru, lubię wypowiadać się na tematy polityczno-gospodarcze, społeczne i w ogóle, int. tym, co dzieje się w kraju, nie chodzę na imprezy, nie kryję się ze swoimi poglądami nt. róznych kontrowersyjnych spraw (jak np. aborcja), nie ukrywam mojego częściowego antysemityzmu.
      Nie boję się powiedzieć tego, co część osób myśli, ale wstydzi się powiedzieć.
    • angel1117 Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 14:34
      ja też się różnie i to bardzo od koleżanek..słucham innej muzyki takiej która ma jakieś przesłanie nie jaram się jak wyjdzie jakiś nowy kawałek od Miley Cyrus itp. nie uważam że im więcej odkrytego ciała tym lepiej chodzi o duże dekolty i bardzo krótkie spódniczki zimą.. różnie sie bardzo od wielu dziewczyn w mim wieku...aha i nie szukam chłopaka na siłę bo mimo tego że mam 15 lat to chłopaka nie miałam i jakoś sie tego nie wstydze a inne dziewczyny przez tydzień są same i dla nich to jakaś masakra i szukają następnego na siłe...
    • ciapolka __________________________________________________ 06.03.11, 14:37
      no.
    • corba 06.03.11, 14:59
      dziwisz sie ?
      nikt nie jest identyczny , każdy sie różni .. normalka .
    • kiwi Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 15:02
      no mam takie wrażenie, bo kolegówny z klasy słuchają czego innego i nie znają moich ulubionych zespołów, i ja słucham czego innego, ale przynajmniej wiem, kto jest kto.
    • jb.0la Tak 06.03.11, 15:02
      Może nie strasznie bardzo, ale dosyć. xd Jestem chyba trochę bardziej, że tak powiem dojrzalsza umysłowo. ;p Dziewczyny z którymi chodzę do klasy są trochę dziecinne. Nie wszystkie, ale znaczna większość. Poglądy też mam nieco inne.
      • domaa Re: Tak 07.03.11, 23:11
        jb.0la napisał(a):

> Może nie strasznie bardzo, ale dosyć. xd Jestem chyba trochę bardziej, że tak p
        > owiem dojrzalsza umysłowo. ;p Dziewczyny z którymi chodzę do klasy są trochę dz
        > iecinne. Nie wszystkie, ale znaczna większość. Poglądy też mam nieco inne.

tak samo jak ty smile
    • dancehall_gueen Tutajj 06.03.11, 15:04
      to oczywiste. Każdy człowiek jest INNY, wszyscy sie różnią. !
      noo chyba ze ktoś kogoś kopiuje to co innego.
    • seneka4 Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 15:06
      Niespecjalnie się różnię, może tylko jestem trochę nieśmiała i bardziej spokojna. wink ale imprezy i wygłupy lubię. wink No i wiadomo mam czasami inne zdanie, ale to normalne - każdy człowiek jest inny. smile
    • szatynka Jeeej, ale jesteś proelo. 06.03.11, 15:06
      Zapakuj swoje poglądy w kieszonkę, ego połknij w pigułce i idź na spacer poszukać indywidualności. Co zobaczysz? No właśnie, k a ż d e g o.

Wątek już był.
    • green_alien Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 15:19
      Na całą szkołę istnieje tylko jedna normalna osoba prócz mnie. Jest ciężko.
    • frydka tak. 06.03.11, 15:21

Tak różnię się od innych.
      Pasją,zainteresowaniami a także tym,że jestem starsza psychicznie.Wiele przeszłam,mam trochę doświadczenia w życiu.Miałam szkolne nieprzyjemności ,choroba mamy i można powiedzieć jeszcze kilka istotnych problemów.Moja klasa ani znajomi nic o tych problemach nie wiedzą.Czasami jak rozmawiamy o rodzicach koleżanki klną na swoich rodziców,a mi cisną się łzy do oczu,ponieważ moja rodzina ma problem chorobę jednego bardzo ważnego członka rodziny.Kiedyś gdy byłam mała to modliłam się do Boga:oddaj mi moją mamę.Naprawdę straszne jest to co mówią inni"Chcę aby moi rodzice gdzieś na zawsze wyjechali"....Straszne.Nie myślą wgl,przecież niektórzy rodziców nie mają...

Więc różnię się od nich.Nie jestem tak dziecinna i umiem stanąć w obronie kogoś kto jest prześladowany,bo sama tak miałam.

Rozpisałam się,ale to wyjaśnia te różnice ; )
    • katsuumi_17 To dobrze, że się różnisz. 06.03.11, 15:28
      Nie jestes jedną z wielu, masz swoje poglądy. To dobrze. Każdy jest inny, nie ma dwóch identycznych osób- to byłoby nudne i chyba nie dałoby rady żyć w takim układzie wink
    • pauliska1212 Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 15:35
      a mi się właśnie wydaje, że jestem przeciętna, taka zwykła jak inne dziewczyny w moim wieku ;d
      niczym się nie wyróżniam.
    • marsjanka115 x__x 06.03.11, 15:40
      powinnaś być z tego dumna wink
      też często wydaje mi się jakbym była z innej planety .
    • sopwil / 06.03.11, 15:41
      Każdy człowiek jest inny, i każda z nas będzie różnic się od swoich koleżanek.
      To że dziewczyny mają takich samych idoli to nie znaczy że są takie same. 0_o
      • arriane_ Re: / 06.03.11, 15:50
        Lubię się różnić,świat byłby monotonny jak każdy był by taki sam.
      • pigwa123 Peace 06.03.11, 15:53
        tak .... tak różnie sie wszystkim :
        - wyglądem
        - ubiorem
        - zachowaniem
        - słuchaniem muzyki ( zespoły )
      • julka.. Re: / 06.03.11, 15:54
        hm.wydaje mi sie,ze jestem inna.alr zalzy tez,jak ktos rozumie ''innosc''i o jaka innosc chodzi.mam inne poglady,inne pasje,inny styl bycia.nie da sie byc taka sama jak ja.ale moze powinnysmy sie pozanc,mone jestesmy choc troche podobne...wink
        • julka.. Re: / 06.03.11, 15:55
          ojjwinktam mialo byc'ale zalezy'winkcos mi dzisiaj to pisanie nie idzie...wink
    • myself Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 15:56
      nie jesteś sama....

Też tak mam.... I nie przeszkadza mi to.... no może troche...
    • klaudiau11 ; D 06.03.11, 16:00
      Bądź z siebie dumna x d .

Ta też róźnie się od swoich koleżanek . big_grin
    • by_moonlight Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 16:30
      Tak, ale myślę, że nie chodzi tu o takie różnice jak to, że każdy słucha innej muzyki czy ogląda inne filmy. Ja np. nie nawijam bez przerwy. Właściwie to w ogóle nie mówię zbyt dużo, wolę słuchać. Czasem tylko muszę się wygadać za następne kilka dni. ;] Moje koleżanki z kolei mówią, byle tylko mówić. W ogóle rzadko kto podziela moje poglądy na różne tematy. Z jednej strony jest to dobre, bo przynajmniej można mieć pewność, że jest się jedyną i niepowtarzalną osobą w szkole. Z drugiej zaś strony oddałabym naprawdę wiele za kogoś, kto, tak jak to powiedziałaś, miałby choć w połowie takie same poglądy jak ja.
    • elena98 Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 16:37
      Czasami wydaję mi się, że bardzo. Głównie mamy inne zainteresowania i poglądy. Z niektórymi pomimo różnic bardzo się lubimy i wymieniamy się spostrzeżeniami itp. Jednak niektóre uważają, że tylko one się liczą i są najmądrzejsze i nie dają innym dojść do słowa i powiedzieć własnego zdania. Jednak każdy człowiek jest inny i nie ma sensu nikogo posądzać. wink
    • mroweczka_xxx Re: Różnicie się ?! 06.03.11, 16:40
      ja jestem inna pod względem wyglądu (zobacz sobie na moje zdjęcia)
    • cesautres ee chyba nie 06.03.11, 16:52
      chyba nie odstaje od reszty z którą sie zadaje ; >
    • trufla Re: Różnicie się ?! 07.03.11, 19:20
      Czasami mam takie wrażenie, ale kto go nie ma. Jestem pewna, że gdybyś zapytała swoje koleżanki czy różnią się od swoich rówieśniczek powiedziałyby, że bardzo(chyba, że są płytkie i tylko chłopcy i zakupy im w głowie)...
    • jane_ Re: Różnicie się ?! 07.03.11, 22:14
      ostatnio w ogóle jestem cholernie krytyczna, i w moim mniemaniu wszystkie jesteśmy takie same, a mówiąc "jestem inna" stajesz się identyczna jak cała reszta, która sądzi, ze odstaje. my tylko inaczej od siebie wyglądamy i wybieramy inna opcję siebie, których też jest niewiele. i trzeba się z tym pogodzić.
      • evanescence24 Re: Różnicie się ?! 08.03.11, 19:34
        podpisuję się rękami i nogami. wyraziłaś to, co od dawna siedzi mi w głowie ;3

ale teraz jest moda na oryginalność. wszyscy starają się być jak najbardziej "inni". i mało kto dostrzega, że to zwyczajnie niemożliwe.
        trochę smutne zjawisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka