07.03.11, 15:29
Wiadomo jak w dzisiejszych czasach ważna jest znajmość języków obych. Mam 16 lat i od września ide do liceum, z moim angielskim jest bardzo średnio, mimo że mam prawie same piątki,ale to tylko dlatego że mamy beznadziejną nauczycielkę i u niej miec piątek to dosłownie znać kolory i kilka zwierząt. Chodzilam już do 3 różnych osób na lekcja prywatne ale to była strata czasu i pieniędzy, mam ochote do nauki angielskiego bo wiem że tylko tak bede mogła kiedyś wyjechac z kraju czy chociaż podróżować. Tak wiec postanowiłam poszukać w internecie znalazłam stronę : szybkiangielski.pl jesli chcecie zobaczcie co tam jest , tą metodą uczy sie teraz Paulina Papierska.
Jeśli wy może korzystacie z tej metody , lub z jakiś innych , prosze piszcie.
Potrzebuje waszej pomocy ! ;*
Obserwuj wątek
    • charlotte__ Re: Angielski 07.03.11, 15:38
      Miałam ten sam problem, może nie ten sam ale podobny.
      Moja nauczycielka angielskiego na lekcji nas w ogóle nic nie
      uczy, nauka kończy się na robieniu ćwiczeń i niczego więcej.
      A potem sprawdziany z tematów, których nie zrobiliśmy. No ale
      na szczęście moja kuzynka chce zostać nauczycielką angielskiego,
      obecnie studiuje. No i udziela mi korepetycji.
    • verrley . 07.03.11, 15:43
      Angielski jest teraz bardzo przydatny nam w dzisiejszych czasach. Znajomość tego języka pomaga nam w znalezieniu pracy. Z porozumiewaniem się za granicą. smile
      Osobiście sama uwielbiam język angielski. Mam same piątki i czwórki tylko i dwie szóstki. Ten język sprawia mi wiele przyjemności w nauce. kiss
      Chodzę na dodatkowy angielski z moją panią, która mnie uczy. I zawsze w czwartki mam też dwugodzinny angielski w szkole. smile
    • leesh Re: Angielski 07.03.11, 15:57
      Mi pani z dodatkowego angielskiego poradziła stronę i mam zamiar ją wypróbować wink
    • dusssia Re: Angielski 10.03.11, 16:44
      odświeżam
    • katsuumi_17 Re: Angielski 10.03.11, 17:20
      To, jak i czy w ogóle nauczysz się języka, zależy wyłącznie od ciebie, motywacji i energii, jaką w to włożysz. Nawet najlepsza strona ci nie pomoże, jeśli resztę będziesz olewać.
    • meinecoon Re: Angielski 30.03.11, 17:14
      Tak na moje oko, to miałaś zwyczajnie kiepskie szkoły językowe. Ja chodzę na kurs do Axona od jakiegoś czasu i tam jest naprawdę bardzo dużo fajnych zajęć. Mi naprawdę ta szkoła pomogła i dzięki temu nie mam teraz problemów z angielskim. Mówię Ci, zorientuj się i nie idź do jakieś pierwszej lepszej wyciskarki pieniędzy.
    • alfacentauri Re: Angielski 21.04.11, 09:06
      Fajna metoda, jeśli jesteś w stanie zmotywować się do samodzielnej nauki to spoko, ale wiem z własnego doświadczenia, że wkuwanie słówek i struktur gramatycznych w domu u mnie kończyło się po 10 minutach. Jeśli możesz pozwolić sobie na szkołę językową to semestralny lub dwusemestralny kurs będzie chyba lepszym rozwiązaniem, możesz sprawdzić szkoły Axona, bo wiem, że mają placówki w różnych częściach Polski, a kursy są dobrze przygotowane i bardzo mocno akcentują umiejętności komunikacyjne.
      • lena_ Re: Angielski 21.04.11, 10:11
        miałaś po prostu kiepskie szkoły, jak ktoś wyżej już napisał. nie wiem dokladnie co to za metoda ten szybkiangielski.pl ale moim zdaniem lepsze są lekcje w prywatnej szkole ( w grupie lub jedna osoba i nauczyciel, potem dodatkowo możesz sb wziąć jeszcze konwersacje), nauczysz sie lepiej gramatyki i tak dalej smile
    • vanfron_lovely tuu *___* 21.04.11, 10:12
      wystarczy że będziesz znała słówka.
      w internecie jest wiele stron
      które prawidłowo przetłumaczy
      ci słowa z polskiego na angielski
      lub odwrotniewink
      np . tłumacz google. : o
      pomoże ci tez słownik , ucz się
      codziennie np po 25 słówek dziennie
      i tak będziesz to sobie utrwalać .
      angielski jest baaardzo potrzebny więc
      warto się go uczyc .
      ja osobiście kocham anglika ;****
      serce
      • lena_ Re: tuu *___* 21.04.11, 10:21
        no nie wiem. wymowa też jest ważna. wg mnie najlepsze są lekcje z obcokrajowcem (najlepiej Brytyjczykiem) bo masz taką "presję", że żeby się dogadać, mowisz mówic po angielsku wink
      • vampire44 Re: tuu *___* 24.04.11, 19:10
        vanfron_lovely napisał(a):

> wystarczy że będziesz znała słówka.
        > w internecie jest wiele stron
        > które prawidłowo przetłumaczy
        > ci słowa z polskiego na angielski
        > lub odwrotniewink
        > np . tłumacz google. : o
        > pomoże ci tez słownik , ucz się
        > codziennie np po 25 słówek dziennie
        > i tak będziesz to sobie utrwalać .
        > angielski jest baaardzo potrzebny więc
        > warto się go uczyc .
        > ja osobiście kocham anglika ;****
        > serce

moim zdaniem bardzo dobra rada z nauką słówek, bo są bardzo ważne ale powinno się znać gramatykę ! a tego sami się nie nauczymy
        • violet_ Re: tuu *___* 24.04.11, 19:48
          no właśnie, gramatyka, tu na translator nie ma co liczyć. a słówka spoko. np. wchodź na angielskie strony i staraj się sama zrozumieć, o co chodzi. jeśli słuchasz muzyki w tym języku, to możesz czytać sobie teksty piosenek, bardzo szybko się zapamiętuje. albo oglądać filmy po angielsku, nawet z napisami. ja lubię wyłapywać błędne tłumaczenia. D:
    • vampire44 hmm... 24.04.11, 19:07
      Ja mam 12 lat wiec jest miedzy nami spora roznica wieku
      Ja teraz na lekcjach mam Past Simple ktory mialam juz dawno temu na korkach i to im zawdzięczam takie dobre oceny. NA moje oko- potrzebujesz dobrego korepetytora. Ja w zeszłym roku miałam kiepskiego i musiałam się ciągle uczyć i nic nie moglam pojąć. Teraz- mam nowego, który świtnie uczy! Moze powinnaś zapisac sie na kółko?o.... i jeszcze jedna dobra rada! koniecznie ogladaj angielskie filmy z NAPISAMI to naprawdę pomaga i wyszkala słuch !
    • dusssia . 24.04.11, 19:52
      wink
    • sweet94 Re: Angielski 24.04.11, 20:15
      proponuję empik! chodzę tam od trzeciej klasy podstawówki i jeszcze mi się nie znudziło! zajęcia są ciekawe, panie bardzo miłe, atmosfera wspaniała. naprawdę się wiele nauczysz. nie martw się, chodzą tam nawet ludzie po 50 roku życia. nie będzie wstydu że masz 16 lat i dopiero zaczynaszwink
    • dusssia Re: Angielski 24.04.11, 20:38
      dzieki wam za wszytskie odpowiedzi. piszcie jeszcze <3
      • malowana505 Re: Angielski 24.04.11, 21:07
        Popytaj znajomych jeszcze i w szkołach o prywatnych nauczycieli,bo ci moim zdaniem są najlepsi. I szukaj w necie.
    • malowana505 Re: Angielski 24.04.11, 21:05
      Nauka języka w szkole to komedia. Przecież to oczywiste.big_grin Ja od 6 roku życia mam lekcje u mojej pani,którą traktuję prawie jak ciocię. I widać efekty!!
    • light Re: Angielski 24.04.11, 21:10
      Dla mnie najlepszymi sposobami jest oglądanie angielskich filmów z polskimi napisami albo innych, zagranicznych filmów/programów z angielskimi napisami i tłumaczenie angielskich tekstów.
    • pauu26 Re: Angielski 24.04.11, 21:13
      ja nauczyłam się głównie oglądając filmy z napisami, a późnej już bez, oglądając wywiady, czytając opowiadania i tłumacząc piosenki. może świetnie nie mówię, ale dużo lepiej niż gdybym robiła tylko to co mamy w szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka