Dodaj do ulubionych

proszę o wejście słuchaczy metalu

07.03.11, 16:45
no więc mam pytanie czy jeśli ktoś z waszego otoczenia słyszy że słuchacie metalu to już się z was śmieje?
jak moja siostra usłyszała to mówiła mi że to jest siara i że ja wyznaję szatana.
Ja słucham metal i sadzę że to nie tylko ''wyznawcy szatana dracy mordy''

a jakie jest wasze zdanie?

ps.nie wiem czy był taki watek,ale nie chce mi się szukać.jak coś to kosz
Obserwuj wątek
    • buuum ___ 07.03.11, 19:50
      każdy słucha czego lubi, a innych to nie powinno obchodzić.
    • by_moonlight Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 07.03.11, 20:06
      Myślę, że to zależy od tego, na kogo akurat się trafi. Ja słucham metalu i niejednokrotnie zdarzało mi się słyszeć teksty takie jak "Jak ty możesz tego słuchać?", "Darcie mordy do mikrofonu i tyle", "Czy ty w ogóle rozumiesz coś z ich warczenia". Niektórzy są po prostu uprzedzeni i nie potrafią zrozumieć, że istnieje wiele gatunków muzyki, tak samo jak wiele różnych gustów. Kiedyś takie teksty irytowały mnie do tego stopnia, że po prostu na pytanie, jakiej muzyki słucham odpowiadałam, że "nieco cięższego rocka i popu". Mijało się to z prawdą. Teraz już tak nie robię, bo z jednej strony, niby dlaczego mam się przystosowywać do cudzych gustów, a z drugiej mija się to z celem. A jeśli chodzi o bycie satanistą, to tutaj raczej rządzą stereotypy. Wiesz, coś typu długie włosy, zarost (rzecz jasna u chłopaków ;]), glany, skórzana kurtka, wrogie nastawienie do świata czy inne bzdurne rzeczy.
      Moi sąsiedzi natomiast wprost kochają muzykę, której słucham. wink
      • urszulka2691 Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 07.03.11, 20:42
        ja żadko słucham ale kumpel poza tym śwaita nie widzi no ale nikt go inaczej nie traktuje smileS
        Dla mnie to jest własnie fajne ze on nie słucha tego co wszyscy tylko to co lubi ale jak ostatnio pani skrytykowałaa metalowów to sie nie źle "zdenerwował" ; DD
    • madzia2710 Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 07.03.11, 20:12
      Uwielbiam AC/DC i nie obchodzi mnie co na ten temat myślą inni!brawo
    • rabid_squirrel Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 08.03.11, 15:57
      to chore. każdy ma prawo słuchać czego chce a inni nie mają prawa się przyczepiac do tego.
    • trufla Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 08.03.11, 16:11
      Nikt nie mówi, że mam nie równo pod sufitem czy też, że wyznaję kult szatana. Jestem praktykującą katoliczką - nic nie stoi mi na przeszkodzie aby słuchać takiej muzyki. Bóg wie, że go kocham i w niego wierzę...
      • rabid_squirrel Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 08.03.11, 18:04
        trufla dobrze napisała wink
    • yorkie Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 09.03.11, 11:42
      Ja słucham, i mam DOŚC tekstów typu "umyj się", "aaa, ona zje mi kota", "Jak smakował kotek?".
      Ale staram się nie przejmowac nimi, w większości takimi tekstami rzucają pustaki, które się gó... znają.
      A do tych wszystkich "przeciwników" - co wolicie, "darcie mordy" czy np. Justinka albo kiepskie disco polo, hm?
    • katyk nie 09.03.11, 16:00
      u mnie nikt się nie bulwersuje, ani się nie śmieje
    • piratka13 Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 10.03.11, 17:19
      znajdzie się kilku choć wierzę w boga ,nie koniecznie tak jak mi ksiądz "dyktuje" ale na swój sposób ,nikt nie będzie mi mówił czego mam słuchać ,to zależy tylko ode mnie.
      jak się komuś nie podoba to ma problem. nie lubię tego ,gdy ludzie kierują się stereotypami ,to chore
    • mweezy . 10.03.11, 19:04
      Tak, co prawda rzadko, ale zdarza się. A osoby, które twierdzą, że metal to "muzyka szatana" chyba nie słyszały o metalu chrześcijańskim, który btw. też jest niezły. Ogólnie takie dziwaczne sądy wydają osoby, które nie mają bladego pojęcia o muzyce, szufladkują ludzi, przyklejają im łatki, oceniają po pozorach, kierując się durnymi stereotypami czyli ludzie ograniczeni. Nie warto się nimi przejmować.
      • mikessa Re: . 10.03.11, 21:00
        Ja nie słucham metalu, ale nie widzę nic złego w suchaniu. Ja jeszcze nigdy się nie spotkałam z tym, że to jest obciach czy coś w tym stylu.
    • po_prostu_magda Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 18.03.11, 17:59
      Ja też slucham metalu ale nikt sie ze mnie nie nasmiewa.
      Wbrew pozorom malo z nich wyznaje szatana i wgl .
      Po prostu podoba im sie taka muzyka.Kazdy powinien sluchac czego chce.
      A twoją siostre olej. xd
    • iamvegas Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 19.03.11, 22:59
      oczywiście, że wiele osób ma obiekcje. moi znajomi żartują, że w mój gust muzyczny nie wstrzeli się żadna ogólnie przyjęta muzyka, ale to akurat bardziej odnośnie mojej miłości do deathcore. moja koleżanka kiedyś mnie rozbroiła ; słysząc jak czegoś akurat słucham dodała w żałobnym rytmie 'a szatan rządzi światem'. cóż ;D
    • creeping_death . 26.03.11, 15:24
      bywało ale rzadko.
      ach gdybym żyła 30/20 lat temu zycie byłoby piękniejsze ze względu na muzykę.
    • pixie14 Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 26.03.11, 22:28
      ze mnie się śmieją i ogólnie traktują jak jakąś kosmitke
      i myślą że jestem satanistką albo gotką albo emo... bo ubieram się prawie tylko na czarno
      nie jestem żadną z takich
      mnie to wkurza bo jak ktoś słyszy że słucham ostrzejszej muzy a nie popu to już myślą że jakaś głupia jestem...
    • asica_ sataniści 26.03.11, 22:50
      ja też słucham metalu i znam ten ból na przerwie mnie ludzie zatrzymują i pytają ''ej a ty jesteś satanistą ? nie?'' a ja uśmiecham się i idę dalej osobiście uważam że to śmieszne wink
    • leper_messiah Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 15.08.11, 21:21
      też słucham, czasem się spotykam z krzywymi spojrzeniami albo uwagami. czasem żartują sobie ze mnie że jestem satanistą, ale mi to nie przeszkadza, bo często śmieję się razem z nimi smile
      • stayaway *______* 24.08.11, 16:39
        szczerze to mam w dupie co inni sądzą o tym czego słucham

ty zrób to samo wink
    • blackbleach Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 24.08.11, 17:29
      też słucham heavy metalu i uważam, iż to nie żadne darcie mordy. of kors niektórzy znajomi dziwią się, że słucham takiego czegoś. jak idę do/ze szkoły to ludzie patrzą na mnie krzywo (a już w ogóle te słitaśnie do bólu plastiki), bo mam na plecaku 493456 naszywek, więc wygląda jak jeden wieli obraz. xd no i jeszcze martensy się nosi. ;D
      • glossyviolet Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 15.10.11, 18:09
        Znajomi ze szkoły mówią np. : "Jak można tego słuchać. Wydzierają się do mikrofonu!" albo "Metalówa się znalazła i będzie machać głową" To tylko przykład. Ale znam też wiele osób którzy słuchają tej muzyki smile
    • saori Re: proszę o wejście słuchaczy metalu 15.10.11, 19:52
      Dobija mnie jak ktoś mówi, że metalu słuchają tylko sataniści... -.- Co mają upodobania muzyczne do wiary? Raczej nie spotkałam ludzi, którzy uważają metal za "siarę". Jest wiele bardzo dobrych zespołów metalowych! Za siarę to można uznać discopolo, które składa się z żenujących piosenek żeby chłopy ze wsi mogły potańczyć.
    • marsjanka115 x__x 20.01.12, 18:52
      no z początku to moja rodzinka miała mnie przez to za jakiegoś emocjonalnego popaprańca czczącego szatana hah przeszło im wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka