Dodaj do ulubionych

Piramidy ;p

16.03.11, 14:44
Heej kwiat Mam do was takie pytanie ;p
Co wy sądzicie o piramidach??
Tzn., bo dla mnie strasznie dziwne jest to, że niby kiedyś tam zbudowali je faktycznie ludzie! Trudno mi jest w to uwierzyć, bo nawet w dzisiejszych czasach, przy użyciu nowoczesnej technologii nie da się wybudować takich piramid, a ciekawe jak człowiek mógłby to zrobić tyle lat temu... Poza tym konstrukcja i całe wykonanie jest tak silne, że przetrwało aż do dzisiaj... Sama nie wiem, bardzo mnie to interesuje, dużo się na ten temat zastanawiałam (czytałam) i nie wiem jak to możliwe. Co wy o tym sądzicie? Nie jest to dla was dość dziwne zjawisko? Wypowiadajcie się wink
Obserwuj wątek
    • trufla Re: Piramidy ;p 16.03.11, 17:56
      Byłam w Egipcie i widziałam piramidy na żywo. Wyglądają naprawdę niesamowicie, zapamiętam do końca życia. Cóż kiedyś był zupełnie inne techniki wyrabiania tworzywa, aczkolwiek czytałam ostatnio w 21.WIEKU, że Egipcjanie wytworzyli specjalne sztuczne tworzywa jakich używa się w dzisiejszych czasach co świadczy o tym, że ich budownictwo było bardzo rozwinięte jak na tamte czasy. Piramidy są rzeczywiście bardzo fascynujące...
      • eziek11 odświeżam ;) 18.03.11, 17:02
        • sysiek4444 Re: odświeżam ;) 18.03.11, 17:08
          no fajnefajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka