Dodaj do ulubionych

Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię...

19.03.11, 23:44
www.youtube.com/watch?v=oSRtk4Axs9Q
smile
Z góry sorki za wszystkie błędy..zmuleniatongue_out
Obserwuj wątek
    • safcia Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 10:28
      ?
    • blender Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 10:45
      Spoko jest. Podoba mi się jak śpiewa koleżanka w rozpuszczonych włosach, bo do tej z lewej miałam lekkie zastrzeżenia, ale co tam. Poćwiczy się i będzie git.
      • klama_kcmil # 20.03.11, 10:57
        Nie jest źle, całkiem fajnie. Wiesz, ja sie tam nie znam, ale odnoszę wrażenie, że masz jeszcze taki nie do końca rozwinięty głos.
        • partyinthe_usa Re: # 20.03.11, 11:09
          Głos pierwszej dziewczyny ktora śpiewa brzmi jakby śpiewała tuż przed wyrokiem...poczułam aurę kostnicy...a szczerze mówiąc, to drugiej mi sie słuchać nie chciało, bo YT sie rozwalil...
          • safcia Re: # 20.03.11, 11:41
            Sądze ,że warto przesłuchać jak obie śpiewajatongue_out
    • goga14 Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 12:28
      ta po lewej, ładnie.. ale jeszcze trochę poćwiczyć nad wokalem. smile
      ta po prawej, barwa głosu świetna. tylko nieczysto sad .. ale to wszystko do wyćwiczenia.. smile
      więc jak trochę nad czystością się popracuje, będzie super. smile
      ogólnie na + smile
    • kristie02 Nie podoba mi się. 20.03.11, 13:45
    • zeroplastic Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 14:09
      Mi sie bardziej podobalo jak spiewala ta dziewczuna w rozpuszczonych wlosach bo ma bardziej mocny glos i chyba do jej glosu ta piosenka bardziej pasowala. A ta druga powinna sobie wybierac takie piosenki bardziej lekkie s powinna jeszcze troche popracowac nad swoim glosem smile
      PS. Znam sie troche na tym bo tez czasami spiewam ale filmikow nie wstawiam i moj tata kiedys mial swoj zespol ale to tylko taki w szkole big_grin
      • diamond_girl12 Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 14:17
        Może się nie znam, ale ta pierwsza trochę fałszowała. : p A druga ładnie, tylko za cicho .
      • sysiek4444 Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 14:19
        nudno po jakimś czasie..
        • weard_girl no to tak. 20.03.11, 15:30

po pierwsze, gratuluję odwagi. ja osobiście zawsze miałam opory, żeby dodać cover jakiejś piosenki w moim wykonaniu na YT.
          po drugie, co do samego coveru. ta pierwsza dzieczyna, no cóż, jej głos nie nadaję się do takich piosenek. miałam wrażenie że przy wyższych partiach nie wyciągała.
          druga dziewczyna ma taki leciutki głosik i też jakoś nie czysto to brzmiało, choć lepiej od tej pierwszej.

to tyle z mojej strony.
          dziękuje
          • weard_girl bład 20.03.11, 15:31
            tam miało być dziewczyna
            • pink_rulez +/- 20.03.11, 15:42
              Dziewczyna po lewej nie za bardzo. Po prawej już dużo lepiej.
    • martucha. . 20.03.11, 15:43
      ta po prawej ładniej śpiewa xd
    • sandrolaxd Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 15:45
      Nie podoba mi się. Tzn. ta pierwsza śpiewa jakoś dziwnie. xd
      • holiday ; ) 20.03.11, 16:03
        Dziewczyna po prawej bardzo ładnie śpiewa ,
        Dziewczyna po prawej ...Wcale nie powiedziałabym, że zle. Jak tak śpiewasz wysoko to mi się tam podoba. tak smutno i się wczułaś ; )
        I wgl ładnie gracie na gitarze , tutaj na to zwróciłam uwagę , normalnie chyba zerknę na akordy tej piosenki . ; )
        pzdr.
    • cobain. *___* 20.03.11, 15:52
      trochę jakieś takie , nie takie. słuchałam pierwsze 40 sekund bo dalej mi się nie chcę ale koleżanka po lewej śpiewać to nie umie .... .
      a tak wgl to , co za pokój shock przeraziłam się jak zobaczyła Dżastina ._.
      • mhmm.zuz Re: *___* 20.03.11, 15:59
        no ja was ludzie nie rozumiem...własnie ta w rozpuszczonych gorzej śpiewa.!!! Ta z dziwnymi włosami ma ładniejszą barwe i czysty głos.
        tamta (rozpuszczone) spiewa z taką chrypą która brzmi nie naturalnie ale jakoś tak jakby miała chore gardło. Moim zdaniem obie nie jestescie idealne ale od biedy ujdzie. Ładnie natomiast gracie na gitarkach xD
        • jessicakaulitz Re: *___* 20.03.11, 16:38
          Zdecydowanie dużo lepiej śpiewa dziewczyna po lewej. Ale obie nie macie złych głosów, po prostu zapiszcie się na lekcje śpiewu, to dużo wam pomoże, bo wasze głosy da się świetnie wyćwiczyć. Ale bez tego wyćwiczenia nic z tego nie będzie. Szczególnie dziewczyna po lewej, powinna pracować nad głosem, bo z niej by mogło coś być, naprawdę. Podoba mi się barwa. Ta po prawej niestety dużo gorzej, ale tez mogłaby popracować, zapisując się na lekcje śpiewu, bo dałoby się coś z tym zrobić. I jedna mała wskazówka, nie śpiewajcie jednocześnie, całą końcówkę przez to spieprzyłyście.
          • jessicakaulitz Re: *___* 20.03.11, 16:40
            Teraz sobie tak przeczytałam komentarze i dziwie się ludziom, którzy piszą, że babka po prawej śpiewała ładniej. o_O
            • jessicakaulitz Re: Jedno pytanie 20.03.11, 16:42
              To ty koleżanką?
    • light Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 17:41
      Okej, nie znam się, ale jeśli chcesz poznać opinię przeciętnego słuchacza, to powiem tak: dla mnie fatalnie. Uszy nadal mnie bolą... I cały czas miałam wrażenie, że bardzo chcecie skopiować ten styl wokalny, jaki ma piosenkarka The Cranberries, ale nie wyszło Wam. Radzę mocno poćwiczyć, a potem brać się za takie utwory.
    • watka9 Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 17:57
      Dziewczyna w rozpuszczonych włosach najlepiej!!
      a i jeszcze mam jedno pytanko, co ta dziewczyna, która śpiewała pierwsza ma na głowie? XD
    • sopwil / 20.03.11, 18:02
      Nie śpiewajcie. sciana
    • ja4everxd Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 18:17
      no nawet fajnie podoba mi sie
    • coldprincess nie podoba mi sie. 20.03.11, 18:25
      btw. fajne plakaty sciana
    • safcia Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 19:14
      Thanx przyjmiemy wasze opinie i postaramy się w jakiś sposób w przyszłości wyciągnąć z nich jakieś wnioskismile
    • lenora411 Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 19:22
      Elo ja jestem tą dziewczyną niby w dziwnych włosach - mam irokeza xD (nie mam zamiaru się przed wami tłumaczyć ,bo to nie potrzebne ,ale nie lubię tego typu odzywek, nie pamiętam żebym się pytała czy podoba się wam moja fryzura - a tak się składa ,że byłam zmuszona obciąć włosy - na krótko albo na łyso - to co wy na moim miejscu byście wybrały ??? ) A co do śpiewania thx za wszystkie komentarze , myślę że krytyka się przyda bo wiemy co mamy poprawić. Poza tym (dziewczyna po prawej ma większą skalę głosu) to było nagrywane zwykłym aparatem i troszkę zniekształcił nam obu głos ,ale jest w miarę. Na żywo brzmi to lepiej - naprawdę uwierzcie mi ;P Jeśli chodzi o naukę śpiewania to ja bardzo chętnie , tylko mieszkamy w okropnej dziurze i nie mamy takich możliwości - mamy kółko śpiewania tylko oni nas tam nie uczą śpiewać ,tylko dostajesz mikrofon i jazda ;/ Więc sami/e widzicie jak to jest ;D Jeszcze raz thx za wszystko ^^
    • redhead Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 19:44
      Nie chcę być niedelikatna, więc się nie wypowiem. Wsumie to nielogiczne, bo coś napisałam, ale potraktujcie to jako łaskę. Widzę w was potencjał i tylko dlatego was oszczędze, żebyście się nie poddały i ćwiczyły dalej.
      • katherinepierce Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 21:01
        Zombie to jedna z moich ulubionych piosenek,ale szczerze mówiąc wasze wykonanie średnio mi się podoba(czasem słychać fałsz wink) Może spróbujcie z inną piosenką i przede wszystkim ćwiczcie smile
    • leesh Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 20:05
      Mi się podoba, troche nieczysto, ale fajnie wink
    • katyk za dużo darcia mordy, za mało uczucia 20.03.11, 20:20
      niezbyt dobra aranżacja na gitarę i fałsz. Ty albo twoja koleżanka drzesz się niemiłosiernie, a ta piosenka ma być rozpaczliwa. Chociaż bez przesady.... Ta druga za dużo wyje i jęczy.
    • noitsnotgood Średnio: 20.03.11, 20:33
      W ogóle nie umiecie bić na gitarze. Do akcentu się nie przyczepię, bo nie każdy umie. Wokal niezły, akcenty są, ale czasem kończysz trochę bez finezji jakiejkolwiek.
    • letty nawet spoko. 20.03.11, 20:46
      drobne pomyłki ale każdy ma prawo do pomyłek. =)
    • mileymiley Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 20.03.11, 21:19
      Powiem szczerze, bez owijania w bawełnę. Jakoś nie czuję tego klimatu tej piosenki.... Za mało emocji... No i tak: koleżanka po prawej ma nieco lepszą barwę głosu ale i tak obydwie śpiewacie tak jakoś.. dziwnie? Mam również wrażenie, że 'wymuszacie' głos. Lepiej by było jakbyście szeroko otwierały usta i śpiewały normalnie, tak jak umiecie bez żadnego zbędnego ozdabiania głosu i nadawania mu innego dzwięku. Troszkę kwadratowy angielski, co do gitarek to całkiem ładnie zagrałyście. No więc podsumowując - nad wokalem musicie popracować. Tyle. Powodzenia. ;]
      • safcia Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 19:23
        Jeszcze raz thanx za radysmile
        • kitty_emo Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 19:45
          możliwe, że się nie znam, ale dla mnie to jest takie wycie (nie chodzi tutaj o brzydki głos, bo go akurat macie dobry) w sensie, że mało słów usłyszałam .
        • mhmm.zuz Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 19:46
          ee no przecież nam Twe włosy nie przeszkadzają xD są okejooopiwo
          nie idzcie na lekcje spiewu tylko spiewajcie dla funu xD
          • myoshi Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 19:52
            średnio, ale nie było najgorzej. dziewczyna po prawej lepiej sobie poradziła, ale to tylko moja opinia. liczy się odwaga.
    • ehmm sory ale to mnie zabija 21.03.11, 20:07
      straszne.. mam zbyt wielki szacunek dla tego zespołu żeby przesłuchać więcej niż minute.
    • deedee Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 20:17
      takie dziwne . ale wydaje mi się że ta dziewczyna z rozpuszczonymi ładniej . podoba mi się jak wyciągasz ;d
    • gothic_angel Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 21.03.11, 22:36
      Tak jak ktoś na yt napisał: "Coverować Cranberies z plakatami bibera za plecami ?!??".
      Cholerny fałsz jeszcze. Sorry, 3x nie, dziękujemy.
      • safcia Re: Cover-chciałybyśmy poznac waszą opinię... 23.03.11, 06:48
        co mają plakaty do piosenki?? plakatów cranberries w gazecie nie znajdęuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka