Dodaj do ulubionych

Jaką książkę?

30.03.11, 17:35
Przeczytalam sage "Zmierzch" i ksiazke " Szeptem" ta druga to chyba najlepsza ksiazka jaka czytalam xd Jest wiele ksiazek ale mnie interesuja takie podobne do tych o ktorych napisalam tongue_out macie moze jakies propozycje ksiazek ktore beda rownie fascynujace i podobne do ksiązki "Zmierzch" i "Szeptem"? smile
Obserwuj wątek
    • demi2917 Re: Jaką książkę? 30.03.11, 17:52
      Jeśli jeszcze nie zauważyłaś to kotek ciągle daje propozycje fajnych książek właśnie w takim stylu.
    • lalka13 ooo tuutaaaaaj ! ;ddddd. 30.03.11, 18:06
      `Wampiry z Morganville ` ;dd.
    • karate_kotek Re: Jaką książkę? 30.03.11, 18:13
      raczej w innym stylu ale "trzy metry nad niebem", po prostu super historia
    • wildfire Re: Jaką książkę? 30.03.11, 18:14
      Polecam Pamiętniki Wampirów, o wiele lepsze od zmierzchu.
    • sandrolaxd Re: Jaką książkę? 30.03.11, 18:19
      Polecę Ci teraz kilka serii o wampirach, które sama czytam :
      Cykl Dom Nocy - P.C. Cast + Kristin Cast
      Melissa de La Cruz - Błękitnokrwiści
      Świat nocy - Smith L.J.
      Smith L.J. - Pamiętniki Wampirów
      pozmierzchu.pl/ tu też są jakieś książki ;d
    • laleczka. Re: Jaką książkę? 30.03.11, 18:43
      "Skrzydła Laurel" - trochę zmierzchu i Pottera

Wejdź na mój blog i sobie przeczytaj opis smile
    • iamvegas Re: Jaką książkę? 01.04.11, 22:16
      co prawda przez 'zmierzch' nie przebrnęłam (poległam na 3 stronie), ale tej autorki podobał mi się 'intruz', więc mg ci polecić.
    • rockwomen Re: Jaką książkę? 03.04.11, 11:10
      crescendo (druga część szeptem)
      wampiry z morganville
      upadli, udręka
      pragnienie, zniewolenie
    • e.m.m.a Re: Jaką książkę? 03.04.11, 22:08
      a ja Ci proponuje przerzucenie się z, żeby nie powiedzieć banalnych, kiepskich historyjek na coś bardziej ambitnego. jeśli mają być wampiry to Miasteczko Salem
      • trzy Re: Jaką książkę? 04.04.11, 19:42
        zgadzam się całkowiciebrawo nie rozumiem tego fenomenu zmierzchu, a może nie chcę zrozumieć? whatever, ludzie uwierzcie, że są o wiele lepsi pisarze od Mayer i o wiele lepsze książki od zmierzchu (nie chcę nikogo urazić)
    • shunra Re: Jaką książkę? 05.04.11, 20:33
      "szeptem" nie czytałam a "zmierzch " ledwo skończyłam już kontynuacji nie byłam wstanie przetrawić. Jest wiele książek lepszych od zmierzchu wystarczy poszukać a znajdzie się ich cała masa. Jeśli chodzi ci o książki głównie o miłości to polecam o wampirach "Kroniki rodu Drake`ów " i o zmiennokształtnych "Blask księżyca" cała seria nazywa się chyba nocni zwiadowcy. W tych książkach oprócz wątku miłosnego znajdziesz wiele humoru i dużo bardziej ekscytującą fabułę czego o zmierzchu nie da się powiedzieć .
    • cotton.caandyy. tutaj !!!!!DARY ANIOŁA!!!!!!!!!!!!!! 05.04.11, 20:48
      Miasto Kości
      Miasto Popiołów
      MIasto Szkła !!!!!
      by Cassandra Clare

k0oniecznie!!!!!

a potem jak chcesz mieć coś na dłużej to:
      Błękitnokrwiści
      Maskarada
      Objawienie
      Dziedzictwo
      Klucze do Repozytorium
      Zbłąkany Anioł+Krwawe Walentynki
    • martussiaaa Wampiry Z Morganville Wszystki Części - Wciąga ( : 05.04.11, 20:53
    • milka111 Re: Jaką książkę? 05.04.11, 20:57
      Cykl Dom Nocy(Naznaczona,Zdradzona,Wybrana,Nieposkromiona,Osaczona) jest świetnysmile Bardzo fajne są tez książki z serii Nieśmiertelni(Ever,Błękitna Godzina,W Cieniu Klątwy) napisane przez Alyson Noelbig_grin
    • anonimowa13 :D | xo. 05.04.11, 21:01
      Szeptem ... och . zaczepista czytałaś już 2 część ?? big_grin jeśli chcesz to pisz na prywatną big_grin
      polecam: dziewczyny z hex hall | akademia wampirów

anonimowa13.
      • olusia... Hmm. Taka tematyka?? 05.04.11, 21:06
        Wampiry z Morganville, Pamiętniki Wampirów, Don Nocy, Świat nocy.... Wszystkie czytałam, polecamkiss
    • by_moonlight Re: Jaką książkę? 05.04.11, 21:04
      Cykl "Dom Nocy" P. C. & Kristin Cast, "Ever" i "Błękitna Godzina" Alyson Noel, "Błękitnokrwiści" i część z wyżej wymienionych. To takie typowo "zmierzchowe", czyli popularna ostatnio fabuła: nieśmiertelni, wampiry itp. Prawdę mówiąc przeczytałam trochę tego typu książek (mam taki nawyk, że zawsze, gdy zaczynam czytać książkę to za wszelką cenę muszę skończyć xD) i już mi się one przejadły, bo w większości przewija się podobny wątek. Natomiast z czystym sumieniem mogę polecić ci "Wizje w Mroku" L. J. Smith - chyba jedna z nielicznych, która mi się naprawdę spodobała. Ponadto spodobała mi się książka Geoffrey'a Huntington'a "Krwawy Księżyc". Nie jestem pewna czy ją gdzieś dostaniesz, bo mój egzemplarz ma już swoje lata, ale warto (choć niestety nie było mi dane przeczytać dwóch poprzednich tomów, ani żadnego następnego). Aktualnie dostałam książkę "Lena w chmurach". Dopiero zaczynam czytać, ale póki co mogę powiedzieć jedynie - tragedia. -.-
    • kama96 Re: "Upadli" Lauren Kate 05.04.11, 21:10
      Upadli Lauren Kate. Też jest wątek z aniołem. "Szeptem" przeczytałam wczoraj. Świetna książka. Co do tej co Ci poleciłam to czyta się ją bardzo dobrze.
    • mervelous Saga Dom Nocy (P.C. Cast i Kristin Cast) 05.04.11, 21:36
      Albo Saga Nieśmiertelni - Ever, Błękitna Godzina etc.
      • anja_ Re: Saga Dom Nocy (P.C. Cast i Kristin Cast) 05.04.11, 21:56
        jeżeli podoba Ci się szeptem, to polecam drugą część 'crescendo' (całkiem niezła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka