Dodaj do ulubionych

Czy byliście kiedyś na diecie ?

19.04.11, 14:37
Jesli tak to na jakiej i czy wam pomogła coś schudnąć ??
Albo może wiecie jaka jest najlepsza dieta dla 14 latki ? Taka jakby 'nieskomplikowana' ? heh wink
Obserwuj wątek
    • january29 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 14:44
      Miałam taki epizod. Jadłam mało, a jeżeli chcialo mi się podjadać to jadłam cukierki lodowe albo żułam gumy. W naszym wieku diety mogą tylko zaszkodzić, bo nasze ciało rośnie i potrzebuje regularnych posiłków i w miarę 'monotonnych'. Po prostu staraj się zdrowo odżywiać.
      Trzymam kciuki! smile
      • beemazzy Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 17:40
        ja jestem na diecie, takiej mało drastycznej. chcę schudnąć 15 kilo, nieważne w jakim okresie. od poniedziałku do piątku, rano jem pszenne płatki z mlekiem, o trzynastej kanapki w szkole, a o siedemnastej obiado-kolację. w soboty na śniadanie jem jedną parówkę z ketchupem i do tego dwie kromki tego chleba 'waza', czy jakoś tak. potem obiad i lekką kolację. w niedzielę rano jem jajecznicę z jednego jajka, również z tym chlebem, obiad i kolację. jestem w klasie sportowej, więc z ćwiczeniami nie ma problemu. piję też dużo wody : ) i wcale nie czuję się gorzej, nie stosuję głodówek ani niczego w tym rodzaju, bo to nie ma sensu. nie widzę na razie efektów, ale jestem na diecie dopiero od dwóch tygodni. pozdrawiam : )
      • ladygaga2010 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 21:15
        Ja byłam tylko na diecie lekarskiej.Ale i tak trochę schudłam.
        • blowie Ważne: 13.05.11, 11:55
          Nie polecam diety my.versace, która prawie nic nie je.
          W ogóle dieta dla 14-stki odpada, możesz się jedynie zdrowiej odżywiać i więcej ćwiczyć. Polecam duzuużo owoców i warzzyw.
          Jedz dużo, ale mało big_grin (czyli jedz dużo razy, ale jedz małe porcje).
          Ćwicz sport przynajmniej 3-4 razy w tygodniu po minimalnie godzine.
          Pij dużo wody, nie jedz słodyczy.
          Myślę, że taka dieta będzie dla ciebie najlepsza. Zaczynając ją od teraz, do wakacji schudniesz na pewno duzo.
    • my.versace Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 15:02
      Ja po prostu prawie nic nie jem, w ogóle słodycze odpadają + pływanie.
      Od wakacji schudłam 13 kg!
      Polecam taka "dietę", jeśli można to nią nazwać.
      • wonka Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 15:07
        my.versace : No coż nie wiem czy "nic nie jedzenie pomoże" bo potem można w jakieś choroby wpaść a ja tego nie che... ;/
        a po za tym jak będziesz jadła to może być efekt jo-jo ;/;/
        • myszqa13 tu 19.04.11, 15:17
          śniadanie:zjedz jakieś płatki czy coś czym się najesz i da ci energię(ja jadam płatki czekoladowe i po nich od razu mam duuużo energii)
          II śniadanie:owoc lub taki batonik musli ale radze owoc bo po batonikach jest tak jakbyś jadła owies i to strasznie suche jest...nawet te z polewą czekoladową...tak więc codziennie bierz inny owoc do skzoły
          obiad:jedz to co mama/tata/babcia(nie wiem kto u ciebie gotuje) robi i jedz nie za wielkie porcje...omijaj ziemniaki nie jedz dużo węglowodanów typu makaron...najlepiej na obiad zjeść filet z kurczaka a do tego różne warzywa...takie jakie lubisz...big_grin...ale nie smażone tylko gotowane najlepiej
          podwieczorek:też jakiś owoc albo jogurt
          kolacja:zrób sobie sałatkę(najprostsza:pomidor+ogórek+cebula(jeśli chcesz) )

a co najważniejsze:kolacji nie jedz po 18(wszyscy mówią że po 17 ale czasami o tej godzinie dopiero siadasz do obiadu(wiem to na swoim doświadczeniu) to wtedy jak jesz obiad późno zjedz na kolacje sobie jabłko-duuużo błonnika co po całym dniu pomoże ci oczyścić organizm...smile

a poza tym:po zrobieniu lekcji itd.: ćwicz...wystarczy 20-30 minut dziennie:rowerek(kładziesz się na plecach i nogami robisz tak jak na rowerze),brzuszki,prysiady a jeśli mas zkoleżankę z którą lubisz chodzić to chodźcie na spacery co wieczór po okolicy i do skzoły jak masz dość blisko to też chodź pieszo

i co chyba jest najważniejsze z tego wsyztskiego:NIE JEDZ SŁODYCZY!!pożuj gumę,zjedz owoc czy coś ale nie tykaj słodyczy...a jak napadnie cię wielka ochota na czekolade to kup sobie gorzką i zjedz 1-2 kostki...ja tak robie...a czekolada baaardzo mi smakuje

myślę że pomogłam...jakieś pytania??zadawaj..możesz nawet na prywatnych wiad. jak chcesz...big_grin
        • olcia100 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 03.05.11, 14:49
          najprościej to tak: jedz 3 posiłki dziennie tylko o połowę mniej niż do tej pory,zero słodyczy i chipsów no i w miarę możliwości ćwicz po 15-20 min dziennie jak np.brzuszki,przysiady,skakanie na skakance. Życzę powodzenia smile
    • katsuumi_17 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 15:29
      Dla 14-sto latki żadna dieta nie jest dobra.
      Ja byłam na diecie protienowej, schudłam 10 kg.
    • zeroplastic Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 15:37
      Ja jestem teraz na diecie i ci mogę ją polecić smile
      A więc tak:
      Śniadanie: jakiś jogurt naturalny mały lub kromka chleba (ok.100kcal)
      2 śniadanie: jabłko lub pomarańcza (ok.50kcal)
      Obiad: Ja na obiad jem to co wszyscy ale najlepiej by było jak byś jadła jakieś zupy (ok.200-250kcal)
      Kolacja: Możesz jeść kolację ale nie później niż o 19:00 i sb możesz zjeść np. kromkę chleba lub kisiel (ok.100kcal)

I przy takiej diecie nie ma efektu jojo i przez tydzień możesz zrzucić 1,5 kg czyli na msc to wychodzi 6kgbig_grin

PS. Na kolacje polecam bardziej kisiel bo "zakleja żełądek" i się nie chce jeść. A i jak ci się bd chciało jeść to sie napij wody najlepiej gazowanej smile
      • zeroplastic Czyli dieta ok. 500 kcal ;* 19.04.11, 15:38
    • zeroplastic A i jeszcze.. 19.04.11, 15:46
      Postaraj się ograniczyć słodycze a jak ci się zachce słodkiego to sb weź jakąś gumę owocową bo one mają mało kalorii albo tez mogą być tik-taki owocowe. I na wieczór możesz robić ok. 100-150 brzuszków to wtedy jeszcze więcej schudniesz i do tego możesz jeszcze biegać i ćwiczyć na w-fie big_grin Tylko jak na początek bd robiła brzuszki to zrób tak z 50 i codziennie rób o 10 więcej i tak do 100 aż dojdziesz bo jak naraz zrobisz od razu 100 to następnego dnia możesz mieć zakwasy (wiem to po sb) big_grin
    • the_marysia Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 15:59
      ehem nic nie jadłam ;D sciana
      piłam tylko zwykłą wode niegazowaną żeby nie być godnym ;P

czy pomogło? nie wiem bo waga się zepsuła... xD devil
    • madalena Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 16:11
      tak, byłam, bardzo dużo schudłam ale najlepszy jest dietetyk. ja byłam na diecie z internetu, pomogła w krótkim czasie schudłam bardzo dużo. od 2 lat mam kłopoty z wypadaniem włosów, łamaniem się paznokci, nieregularne miesiączkowanie, pogorszy mi się wzrok. dlatego polecam dietetyka.
    • luuluu Tutaj. 19.04.11, 16:14
      Hej. Tak , jestem na diecie a właściwie to z niej wychodzę. smile
      Dieta dla 14 - latki ? No hmm , ja mam 14 i pół i mogę ci podać moją. smile
      W miesiąc i tydzień schudłam jakieś 8 kg , z czego połowa to oczywiście woda i toksyny , które szybko schodzą z organizmu. Efekt jest , ale nie jakiś baaaardzo , no bo nadal mam oponki na brzuchu - bardzo małe w porównaniu do dawniejszych oponek big_grin i trochę boczki , ale poprawa jest !
      Jadłam około 900-1200 kcal dziennie , ale czasami jadłam mniej a czasami więcej .
      Nie mam określonej diety typu np. : białkowa , proteinowa czy coś , tylko po prostu stosowałam się do tych zasad :
      - zero jedzenie po 19 , albo co najmniej 3 godziny przed snem
      - kolacja mała
      - zero słodyczy - chociaż czasami miałam małe wyryki big_grin i zero fast foodów
      - dużo warzyw i owoców
      - jogurty naturalne , chude mięso itd.
      - jedz regularnie co ileś tam godzin , np. co 3 godziny
      - jedz powoli i dokładnie przegryzaj każdy kęs
      - pij duuużo wody , zieloną herbatę i jakieś ziółka , np. dziurawiec albo coś takiego na przyspieszenie metabolizmu - mięta itd.
      - nie słodź , nie dosalaj
      - sport :
      A6W - ale ja zakończyłam to ćwiczyć po 13 dniu bo nie wytrzymałam - za bardzo mnie bolał brzuch przy tych ćwiczeniach
      hula hoop - około 20 - 30 minut codziennie , ale ja nie kręciłam codziennie bo miałam odstep od cwiczeń na jakieś 1,5 tygodnia ?
      i proponuję 3 razy w tygodniu jakiś sport typu pływanie , biegi , tenis , rower , rolki , szybki marsz , joga itd. - po co najmniej 40 minut albo 30 REGULARNIE
      To raczej wystarczy. smile
      nie gwarantuje że ty też schudniesz tyle ile ja . tongue_out
      aaa i jeszcze jedno. po takiej diecie ( proponuję co najmniej miesiąc ewentualnie 3 tygodnie trzymać tą dietę ) musisz stopniowo z niej wyjść żeby nie miej efektu jojo . co tydzień dodawaj jakieś 100 kcal około do swojego menu . CO TYDZIEŃ - pamiętaj . i powolutku wracaj do normalnego , zdrowego jedzenia i pamiętaj o regularnym ruszaniu się .sport to samo zdrowie ! big_grin kiss
      pa. kiss
      jak masz jakieś pytania to pisz. smile
      pozdrawiam ! kiss
    • squashybanana Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 19.04.11, 16:26
      najlepiej zrezygnować ze słodyczy i regularnie ćwiczyć - mi udało się schudnąć już 3 kilo i wciąż ubywa, a wszystko inne jem normalnie. wink
    • allgood dieta bez wysiłku? 21.04.11, 15:56
      polecam fajny link - ile kalorii spalamy podczas sprzątania? smile homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html
    • a_vie Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 21.04.11, 21:01
      taa moja dieta jest dość specyficzna, jestem fleksatarianką. głównie jem wszystko co bezmięsne. ale lubię jakies żelki, energetyki, chipsy wiadomo, nie tylko zdrowa żywność. dlatego moja 'dieta' wyglądała tak: jem co chce, 3 razy dziennie ćwiczę, raz dziennie ide na rolki lub biegać. w tydzień ukształtowałam sylwetkę, a waga została taka sama.
    • allgood łatwo 02.05.11, 12:50
      polecam jeszcze swolniak.blogspot.com/2011/04/ortoreksja.html (ku przestrodze) i homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html powodzenia smile
    • estrellaa Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 02.05.11, 18:32
      taa średnio co 2 tyg . na dwa dni .

a jeśli zamierzasz się odchudzać zastanów się dobrze czy jest ci to potrzebne . ;] tak czy inaczej życzę powodzenia .
    • cesautres niee 02.05.11, 18:40
      znaczy byłam na jednej trwała do obiadu gdy się okazało że na obiad pierogi babci ;d
    • milus Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 03.05.11, 14:07
      Raczej nie jestem na diecie, ale okazyjnie odmawiam sobie słodyczy, np. w Wielki Post. Aktualnie od wczoraj nie jem mięsa i słodyczy, planuję do wakacji, jeżeli się uda to do końca wakacji smile
    • super_star Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 03.05.11, 14:15
      tak, mnóstwo razy byłam na dietach.... w wakacje schudłam nawet 6 kg, ale to chyba dlatego , że codziennie po 10/20 km rowerem lub na rolkach, no i pływałam na basenie. U mnie efekt jest taki, ze jak schudnę 2/3 kg i odstawiam jakąś daną dietę, to mam efekt jojo i przybywa mi zamiast 2/3 kg, 3/4 -,- teraz nic nie robię. Jem to co chcę i na co mam ochotę. Idzie lato więc na pewno będę się więcej ruszać i może znowu uda mi się trochę schudnąć. Tobie też radzę uprawiać jakieś sporty i ewentualnie jeść mniej słodyczy i tłustych rzeczy wink
      • darulka12l tak:) 04.05.11, 15:00
        ja jestem na diecie od wakacji. ale nie na jakiejś specjalnej. po prostu nie jem słodyczy, chipsów, fast foodów. posiłki jem niewielkie i rzadko. ale przede wszystkim uprawiam dużo sportu. w wakacje warzyłam 63 kg a po przejściu nas dietę ważę 49 kg.big_grin
        życzę ci powodzenia i trzymam kciuki. gdybyś miała jakieś pytania to piszkiss
    • trufla Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 03.05.11, 14:17
      Nie byłam na żadnej diecie. W tym wieku to okropnie głupie. Stracisz kontrolę i tyle z tego będzie...
      • elinternado Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 03.05.11, 14:46
        ja ma 13 lat i jestem na diecie 1000 kcal.Możesz jeść wszystko co chcesz ograniczając się do 1000,ja w tydzień schudłam 1,5 kg,ale musisz jeść kolację przed 7.Jak skończysz diete to co tydzień dodawaj 100 kcal,wtedy nie będzie jojo.
        Zyczę powodzeniasmirk
        • aga796 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 13:31
          Tak, byłam .
          Po prostu praktycznie nic nie jadłam ..
    • letty Re: Czy byliście...? 03.05.11, 15:14
      nie ja mam taką sylwetkę że nie potrzeba mi schudnąć , ale nie jestem żadnym koscotrubem. jestem poprostu sobą! smile
      • letty Re: Czy byliście...? miało być! 03.05.11, 15:22
        letty napisał(a):

> , ale nie jestem żadnym ko
        > scotrubem. jestem poprostu sobą! smile
        miało być kościotrupem***
        • lily Diety... 04.05.11, 12:48
          Próbowałam różnych diet i każda niosła ze sobą jakieś konsekwencje. W końcu zrozumiałam, że trzeba zmienić sposób odżywiania i zaczęłam chudnąć, bez efektu jo-jo. Ważne jest, żeby ograniczyć węglowodany, tłuszcze i cukry, a jeść dużo warzyw, produktów pełnoziarnistych i białek oraz owoce w ograniczonych ilościach (ze względu na cukier w nich zawarty). W diecie ważne jest też, żeby dużo pić - min. 2 litry wody dziennie. No i nie oszukujmy się, bez sportu bezsensu się odchudzać - dlatego polecam bieganie, jazdę na rowerze, pływanie - ogólnie ćwiczenia aerobowe, żeby spalać tłuszcz, a nie wyrabiać mięśnie. Skoro masz 14 lat to nie powinnaś się odchudzać, zmień troszkę styl odżywiania i wprowadź więcej sportu, a zobaczysz, że schudniesz smile
          Pozdr. wink
          • lena_ Re: nie 04.05.11, 13:32
            nie, bo mam mózg -_-
            dla mnie, jak nastolatka się odchudza (ofc, jeśli nie zalecił jej tego lekarz czy dietetyk) jest hm.. po prostu głupia.
    • lena_ nie 04.05.11, 14:19
      nie, bo mam mózg -_-

dla mnie dziewczyny, które się odchudzają (ofc. bez zalecenia lekarza/dietetyka) sa po prostu głupie.
      • witka Re: nie 04.05.11, 14:23
        Ja nei byłam na diecie i nie mam zamiaru iść.
    • dirty Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 14:31
      jestem na diecie. moja to 800 kcal, czyli jem to co chcę, ale nie przekraczam 800 .
      do tego ćwiczenia i ok smile
    • dusssia Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 14:41
      ja to jestem kurde cały czas na diecie, a i tak wpieprzam wszytsko co mam pod ręką.sciana
    • flo. Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 14:53
      byłam, okazała się być świetna (jeśli się jest ostrożna, bo może mieć nieprzyjemne powikłania), jednak znowu zeszłam na tą ''ciemną stronę'' i jadłam tak jak kiedyś. przez to trwam w niej po raz drugi.
      nie powiem, jak się nazywa, bo wszyscy będą mnie przed nią przestrzegali, jednak wiem, że mogę, bo moja mama o tym wie. byłam na badaniach nawet i wszystko jest okej.
    • diamondmiss Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 14:57
      nie jedz kolacji . ;p nic po 18. ;D
      w 3 miesiące można schudnąć nawet 12kg. jeśli bd się ściśle tego trzymać . ;D
    • kasia54321 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 15:13
      Nigdy nie byłam na diecie, i odradzam Ci to kochana...nic z takich rzeczy dobrego nie wynika...tylko ciągłe wyrzeczenia i efekt jojo....a tak poza tym w okresie dojrzewania absolutnie nie wolno się odchudzać nastolatkom.....proszę....weź do serca moją radę...na pewno nie chciałabyś mieć w przyszłości problemów....np. jak będziesz planować dziecko....doradzam Ci sport sport i jeszcze raz sport...mogą być np. brzuszki, albo skakanka czy rower, a jeśli nie posiadasz to bieganie......to o wiele lepszy sposób niż głodzenie się i odmawianie sobie jedzenia....pozdrawiam kiss**

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka