wisia Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 18:48 u mnie w szkole była jedna dziewczyna w ciąży "NA PRZEŁOMIE SZÓSTEJ PODSTAWÓWKI A GIMNAZJUM" Ale to kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 U mnie nie ma (ja jestem dopiero w podstawówce)... 06.06.11, 18:53 Co ja sądzę o takich matkach? Myślę, że są nie odpowiedzialne, razem z tym chłopakiem co sobie zrobiła dziecko powinna zabezpieczyć się. Sądzę, że przed pójściem z nim do łóżka nawet nie pomyślała. No chyba, że sama chciała mieć to dziecko i specjalnie sobie zromiła (w co wątpie) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinke13 Re: karolinke13 06.06.11, 19:17 dagmarka1998 weź ty sie nie odzywaj jak nie wiesz... tak samo jak kiedyś był tu wątek o paluszkach rybnych... hehe... w gimnazjum była taka jedna ale usunęła ciąże... jeżeli już se to dziecko zrobiła to niech je urodzi a nie zabija zanim się jeszcze nie urodziło Odpowiedz Link Zgłoś
estrellaa Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 19:14 tak jest taka dziewczyna . były również inne . Odpowiedz Link Zgłoś
hedwisia Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 19:24 Niee...ale ja idę do gimnazjum i nie wiem co się będzie działo ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 po co w tym wieku uprawiac seks?? ... 06.06.11, 19:31 nie można poczekac do slubu??? 21 wiek to maskra zastanawiam sie co bedzie w 22 wieku zycze powodzenia przyszłym pokoleniom... Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 19:33 była jedna w tamtym roku. jak chcą uprawiać seks to niech się zabezpieczają, a nie potem dzieci mają dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
niki405 ?? 16.06.11, 18:13 Taa xD w mojej szkole nie ma takich typiarek... ! <lol> W sumie są podobne...ale ciąża? XDD Odpowiedz Link Zgłoś
aggy21 Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 19:44 U mnie w sql nie ma takich osób. Choć mieszkam w małym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
eziek11 Tak .. 06.06.11, 20:29 To się tyczy mojej podstawówki. Wtedy jeszcze chyba do niej nie chodziłam, miałam może 5 lat.. Ale był właśnie taki przypadek. Dziewczyna była w 5 albo 6 klasie podstawówki i była w ciąży. Ale raczej w 6. Nawet nauczycielka od polskiego pokazywała nam zdjęcia klasowe i mówiła o tej uczennicy, bo była jej wychowawczynią. Teraz ta dziewczyna ma jakieś 18 albo 17 lat, ma już dwójkę dzieci, nie wiem czy znowu nie jest w ciąży... No w każdym razie masakra. A oprócz tego to nie spotkałam się jeszcze w moich szkołach z takimi przypadkami. Dużo dziewczyn zostało zgwałcone, ale w ciąży chyba nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi . 06.06.11, 20:38 kiedyś w mojej szkole była ciężarna uczennica. nie było to dla nas- reszty uczniów- jakieś wielkie zaskoczenie, bo owa dziewczyna słynęła z takich właśnie...zagrań. większość nastolatek nie zdaje sobie sprawy z decyzją, jaką podejmują ze swoim pierwszym chłopakiem; często chcą im udowodnić, jak bardzo są zaangażowane w ten związek, a potem... jest jak jest. idzie ulicą młodziutka dziewczynka z ogromnym brzuchem, następnie z dzieckiem, na które nie była po prostu gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 06.06.11, 20:45 tak tak jestem już matką dwójki dzieci hahaha ale tak serio, to u mnie w szkole chyba nie ma takowej uczennicy, chyba że są to jakieś pierwsze miesiące czy coś, ale na prawdę baardzo wątpię : > Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ matko boska o.O 06.06.11, 21:40 mnie te ciąże prześladują dziś. śniło mi się w nocy, że jestem w ciąży, oczywiście nie wiedziałam z kim. strasznie realistyczny był. a co do tematu, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ ale.. 06.06.11, 21:50 moja ciocia jest nauczycielką w gimnazjum i miała w pierwszej klasie (13 lat) dziewczynę w ciąży. serio. i potem jeszcze kilka było, ale to już ze starszych klas. Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 08.06.11, 15:29 całe szczęsie nie jestem nastoletnia mama w moim liceum nic takiego się nie zdazyło jak tam chodziła,za to w gimnazjum było taka jedna dziewczyna, tyle, że ona pokazywał sie w szkole tak ....hmmm.... raz na miesiac wiec kiblowała az do 18 a potem rzuciła szkołe Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 08.06.11, 19:55 taak, u mnie w gimnazjum sa chyba dwie ciężarne uczennice. xd Odpowiedz Link Zgłoś
wicia15 Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 15.06.11, 16:32 u mnie w szkole była jedna dziewczyna w ciąży "NA PRZEŁOMIE SZÓSTEJ PODSTAWÓWKI A GIMNAZJUM" Ale to kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 16.06.11, 15:21 nie, raczej nie ; P Odpowiedz Link Zgłoś
stayaway *______* 16.06.11, 17:45 była nie dawno jedna z 3 gim. ale poroniła czy coś takiego... kiedyś była taka jedna miała 13 lat teraz ma 19 i ma córkę Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Obecnie nie, ale jest już kilka dziewczyn. 16.06.11, 17:36 Dla mnie nie są gorszymi ludźmi jeśli spotkały Je takie sytuację. Ich życie, ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
emi30stm 3 gimnazjum 16.06.11, 17:48 u mnie w szkole w gimnazjum jedna była w ciąży a rodziła już w październiku 2010. To jest tragedia i zła opinia o szkole. Każdy teraz ją wytyka palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_lure Ej dziewczyny! 16.06.11, 18:26 Mówicie o tym jakby to było obrzydliwe. Nie wszystkie, ale wasza część U mnie w szkole jest jakieś 15 dziewczyn w ciąży i nikt nie mówi, że to dobre- wręcz przeciwnie, ale z takimi dziewczynami rozmawia się normalnie. Po niektórych wpisach tutaj wnioskuje, że w waszych szkołach, albo takich osób nie ma, albo jest jedna na 15 lat i do tego traktowana jak wyrzutek, lub człowiek z kosmosu. Trochę tolerancji. Wiem, że to źle, że młode dziewczyny "wpadają", ale niektóre z pomocą rodziców, ojca dziecka i swoich przyjaciół pomimo wieku są naprawdę dobrymi matkami Ja sama mam koleżanki 18-nasto letnie z dziećmi które mają rok lub dwa i są dobrymi mamami. A najgorsze co możecie zrobić - wy, osoby które nie zaszły w ciąże - to odtrącić taką osobę. Automatycznie osoba którą wszyscy zostawili przerzuca złość na dziecko co w afekcie prowadzi do zaniedbywania maluszka. Pozdrowienia kociaki Odpowiedz Link Zgłoś
lady_lure Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 16.06.11, 18:35 Co do mojego wpisu. Chodzę do gimnazjum Osobiście jestem w 3 klasie I dopiszę coś Większość ludzi myśli, że w ciążę zachodzą dziewczyny z makijażem, te popularne, te które podobają się chłopcom. Nie, nie, nie Na pewno były przypadki gdy takie dziewczyny zachodziły w ciąże- nie mówię, że nie - ale w moim gimnazjum w ciążę zaszła dziewczyna ze średnią 5,8 , spokojna, przewodnicząca komitetu szkolnego i przewodnicząca swojej klasy. Każdy robi co uważa, nie nam to oceniać. Aha. I zauważyłam, że w kilku odpowiedziach do do tego tematu dziewczyny piszą o sąsiednich wsiach. Nie mieszkam na wsi tylko w Lubinie. To ok. 50- 100 tyś. mieszkańców. I zauważyłam ( i nie chcę nikogo obrazić, to moje skromne zdanie ) że dziewczyny z miast są bardziej tolerancyjne. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tradycjami i ich zanikiem czy po prostu różnicami wychowywania dzieci w mieście a wsi, ale dziewczyny SZANUJMY INNYCH! Same nie chciałybyście być oceniane w sytuacji gdy np. wychodzicie na dwór z młodszym bratem podczas odwiedzin u swojej babci na wsi. Pewnie nikt nie przeczyta moich wypowiedzi bo są długie i nudne, ale .. no po prostu ale POZDRAWIAM KOCIAKI! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_lure Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 16.06.11, 18:45 Jeju .. to już mój trzeci wpis! Ale poruszę jeszcze jeden wątek. Nie wam (ani mi) oceniać w jakim wieku kto stracił dziewictwo. Rozumiem 13/14 lat. To jeszcze nielegalne. Ale sex zgodnie w prawem można uprawiać od 15 ROKU ŻYCIA! Także nie piszcie " 15 lat.. patolka.. cóż takie czasy .. gó...ara " jeśli ktoś ma ukończone 15 lat, jest chętny i czuje się zdecydowany to proszę bardzo. Tak między nami .. SEX JEST PRZYJEMNY, cały świat go uprawia! Nie rozumiem czemu uważacie to za zboczenie i coś chorego. Jeśli ktoś czuje się gotowy to to robi. Bawi się i jest ok. Złe tego strony to niechciana ciąża oraz choroby weneryczne, ale to już inna bajka. Aha i wpisy typu " CO!? ZABEZPIECZYĆ SIĘ NIE MOGŁA!?" Wiem, że niektóre dziewczyny się nie zabezpieczają, ale większość raczej tak. Nie słyszałyście o np . PĘKNIĘCIU PREZERWATYWY? lub prezerwatywa była lewa już przy produkcji, albo chłopak nosił ją w portfelu czego też nie można robić, albo zostawiać na słońcu. Mogła też się zsunąć podczas stosunku. Jest dużo możliwości- nie zawsze jest to brak zabezpieczenia, albo metoda ( wybaczcie bo to może być obraźliwe ) " wyciągnij jak będziesz kończyć " . Jeszcze raz i mam nadzieję, że już ostatni BUZIAKI KOCIAKI Odpowiedz Link Zgłoś
ebrcullen Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 17.06.11, 07:39 Jestem w szkole średniej więc to się częściej zdarza no i na przerwach widuje dziewczyny z brzuchami,nawet u mnie w klasie jest taka dziewczyna. w połowie 1 klasy zaszła w ciążę i rzuciła szkole. w tym momencie jest już mężatką a ma ledwo skończone 17 lat.. nigdy nie chciałabym tak zniszczyć sobie życia. chodz nie mówię że dziecko to zniszczenie sobie życia tylko nie w tak mlodym wieku.. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 18.06.11, 11:16 U mnie w szkole nie było takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona12345 Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 19.06.11, 22:08 U mnie w szkole taka sytuacja nie miała miejsca . Za to moja kuzynka 17-letnia jest w ciąży . W lipcu rodzi . Co myślę o nastoletnich matkach? - Nie mają doświadczenia w kwestiach wychowania dziecka . Na pewno to nie jest taka prosta sprawa . To jest obowiązek i bardzo często zdarzają się nieodpowiedzialne matki , które chodzą na imprezy , a dziecko zostawiają na głowie rodziców . Dziecko wymaga odpowiedzialnych ludzi , opieki i troski . Fajny wątek , pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
dmowski1 Re: Czy w waszych szkołach są ciężarne uczennice? 20.06.11, 15:11 Wszędzie się zdarzają i to raczej nic dziwnego Teraz w wieku 15 lat już tracą dziewictwo niektóre dziewczyny... --- sennik online. Odpowiedz Link Zgłoś