Dodaj do ulubionych

Aparat ortodontyczny

14.05.11, 18:40
No więc za 2 tygodnie zakładam aparat "rozszerzający szczękę". I mam pytanie odnośnie tego, jak ten aparat wogóle wygląda, czy jakoś inaczej niż normalny stały? I czy faktycznie tak strasznie boli? Będę miała do tego płytkę na podniebienie podkręcaną uncertain

Z góry dzięki za odpowiedzikiss
Obserwuj wątek
    • karolcia4 Re: Aparat ortodontyczny 14.05.11, 21:30
      mam taki aparat ,w sensie nosze go ;d
      Więc całkowicieee się różni od stałego ,, bardzo trudnona początku się w nim mówi ;d ;/ będziesz musiała się nauczyć ,napoczątlku będzie brzmiała twoja mowa ,jak wada wymowy jakaś;d
      w nim się nie da jeść, pić niekótrych napojów także ;/
      NIe boli , tylko tak troszke takie gupie uczucie że ci żeby rozpcyha ,ale to da się wytrzymać, nie bój się że będzie bolało , i tak uczuie po ok. miesiącu ustąpi wink
    • kiwi Re: Aparat ortodontyczny 14.05.11, 22:34
      na zewnątrz zęba aparat ten wygląda jak zwykły, a po wewnętrznej stronie na taką jakby blaszkę, czy płytkę. nie jest to coś wielkiego, tylko takajakby złączka od jednej strony do drugiej. czy boli, nie wiem, ale wiem z opini różnych ludzi, że normalny też boli czasem.
    • asku_ Re: Aparat ortodontyczny 15.05.11, 09:24
      Aha, czyli będzie wyglądał od zewnątrz jak normalny? wink To dobrze bo sie martwiłam, że tylko od wewnątrz mi dadzą i będę miała dziury po rozszerzeniu uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka