Dodaj do ulubionych

fatalna sprawa;((

23.05.11, 20:35
cześć. nie wiedziałam do kogo się zwrócić więc zwracam się do was. chodzi o to, że mam trądzik i nakładam na niego puder i podkład codziennie do szkoły, że by go widać nie było. tylko jak jestem w szkole to on się topi i się świeci. inni tego nie zauważają, bo to na wszystkie sposoby ukrywam.
* i mam pytanie opłaca mi się ukrywać twarz i nakładać puder i podkład czy lepiej żebym chodziła z trądzikiem na wierzchu???
POMOCY.
Obserwuj wątek
    • angel33 błagam pomóżcie. 23.05.11, 20:35
      • marffa Re: błagam pomóżcie. 23.05.11, 20:48
        Lepiej nie nakładaj pudru i podkładu. Jeśli masz problemy z cerą idź do dermatologa. Kilka tyg się przemęczysz z trądzikiem na wierzchu i używaniem lekarstw, ale na pewno zauważysz różnice.
        Też miałam problemy z cerą, i to straszne. ale po kilku tyg stosowania lekarstw zeszło. Jeszcze czasem zdarza się jakiś wyjątek na brodzie czy policzku, ale sporadycznie.
        A make-upu używaj tylko na wyjątkowe okazje, bo makijażem tylko pogarszasz stan swojej skóry.
    • madziek67 . 23.05.11, 23:30
      Wiesz , ja wgl. rzadko używam pudru i mam mało pryszczy , może właśnie dlatego , że nie nakładam dużo na twarz .

Ja na twoim miejscu nie dawałabym nic takiego , tylko codziennie myła żelami , nakładała peelingi itp.
    • ozzy Re: fatalna sprawa;(( 24.05.11, 13:54
      Tylko i wyłącznie benzacne, do kupienia tylko w aptece, ale jest tanie,polecam, mi to pomogło
    • pauluskaaa Re: fatalna sprawa;(( 24.05.11, 20:32
      zamiast w puder i podkład to zainwestuj w jakiś dobry żel antybakteryjny i tonik.
      jest wiele firm oferujących takie kosmetyki dla młodzieży.do wyboru,do koloru.garnier,ziaja,nivea...
      aha..i puder + trądzik nie wygląda najlepiej.ma za zadanie maskować twoje niedoskonałości,ale w tym przypadku wręcz przeciwnie.
    • seneka4 Re: fatalna sprawa;(( 24.05.11, 20:47
      Lepiej zainwestuj w jakiś dobry tonik i żel myjący do cery tłustej, niż jeszcze psuć skórę podkładem & pudrem.
    • zmierzchowka Re: fatalna sprawa;(( 25.05.11, 15:00
      Dobra smarujesz się tymi podkładami pudrami i tylko to ukrywasz. Pytanie dlaczego? Musisz się wstydzić. Uważam że powinnaś przestać, bo to niszczy twoją skórkę. Możesz ją doprowadzić do fatalnego stanu. Dużo osób ma trądzik i uważam że to nic wstydliwego. Na pewno nikt nie będzie zwracał uwagi na to co masz na twarzy tylko jaka jesteś w środku. Więc zgłoś się do dermatologa i przestań się codziennie paćkać bo moze byc zle.
      • olusia... Re: fatalna sprawa;(( 26.05.11, 21:40
        Ja korektoruje i czasem tak jak ty...
        Dermatolog mi nie pomógłuncertain
    • marsjanka115 x__x 26.05.11, 21:47
      tez tak robiłam przez co zniszczyłam sobie cerę. zamiast w puder zainwestuj w żel antybakteryjny i korektor na wypryski.
    • pauliska1212 tuu 26.05.11, 21:48
      jeśli źle się z nim czujesz, to go ukrywaj.
      ja też miałam sporo pryszczy i kupiłam sobie krem z Under tweenty na widoczne niedoskonałości , świetny po tygodniu wszystko zniknęło smile
    • lara12 ... 26.05.11, 21:52
      z toną tapety, powodzenia. kup sobie żel, tonik, krem i co tam jeszcze do cery trądzikowej (ja polecam z Ziai, ale każdemu co innego odpowiada) i NIE NAKŁADAJ ŻADNEGO PUDRU ANI NIC, bo to tylko pogorszy sprawę. wiem, że niefajnie to wygląda, ale trzeba to zaakceptować i starać się to po prostu zwalczyć, zamiast chować się pod kilogramem pudru i podkładu.
    • bbbasia10 Re: fatalna sprawa;(( 28.05.11, 22:02
      Jak dla mnie makijaz bardziej cie obrzydza niz tradzik. Ludzie ktorzy Cie naprawde lubia nie bede sie smiac a jesli tak to znaczy ze nie sa przyjaciolmi.Nie mozesz sie przejmowac tradzikiem bo jest on naturalny i predzej czy pozniej wiekszosc twoich znajomych tez bedzie go miala. ps; jakby ci dokuczali to im powiedz ze zobacza jak sami beda miec tradziksmirk
    • favilla dziecko... 29.05.11, 11:45
      Pomyśl, jak nakładasz na twarz taką tapetę, to skóra nie oddycha, nie? Ale mniejsza o to, jak ktoś ma nieskazitelna cerę i o nią bardzo dba, to może sobie na to od czasu do czasu pozwolić. Ale jak ty masz trądzik i jeszcze nałożysz na niego tonę pudru z podkładem, to pryszczy będzie jeszcze więcej i więcej! Ja miałam koleżankę, która non stop się strasznie malowała właśnie po to, żeby ukryć trądzik. Raz poszłyśmy do kosmetyczki, która strasznie zjechała tą moją koleżankę za takie zachowanie. Jakoś jej oczyściła tą twarz, ale zabroniła jej się dalej malować do czasu, aż to wszystko się nie zagoi no i czekało ją jeszcze więcej wizyt u kosmetyczki. No ale oczywiście ona była taka mądra, że na drugi dzień znowu przyszła z tapetą, bo "Jak ja bym wyglądała??".

No to tak:
      1. Idź KONIECZNIE do kosmetyczki.
      2. Odstaw malowanie się na jakiś czas.

Trądzik u nastolatek to nic dziwnego. No ja osobiście nie miałam, ale wiele moich koleżaniek tak. Nie popadajmy w paranoję, to z czasem przechodzi, tylko trzeba o siebie zadbać wink
    • diamond_girl12 Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 11:59
      Nie nakładaj na twarz pudru ! Pomyśl jak będziesz wyglądać za 10 lat, gdy będziesz to robiła.
      Kup sobie jakiś tonik i żel i niby przemywaj twarz lub idź do dermatologa. wink
    • buntowniczkaxd tutaj ... 29.05.11, 14:33
      idź do dermatologa, da ci różne maście i tabletki, myj często twarz, najlepiej żelem do mycia twarzy z niedoskonałościami, a jesli nadal będzie nakładac tonę pudru i podkładu pryszczy przybędzie jeszcze więcej. smile
    • estera102 Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 16:45
      nie zgadzam się z dziewczynami w kwestii nie noszenie pudru bo pryszcze wyglądają strasznie bez pudru . radzę ci iść do dermatologa , albo chociaż do apteki po jakieś tabletki . zainwestuj też w kompletny zestaw do cery trądzikowej jakieś dobrej firmy , oraz w korektor ANTY TRĄDZIKOWY , przecież terapia tabletkowa i mycie twarzy nie przeszkadzają w nakładaniu pudru do szkoły , a dobry puder anty trądzikowy tylko pomoże na pryszcze a zaszkodzić może najwyżej ogólnie cerze . jednak jestem zdania że najpierw powinnaś pozbyć się wyprysków a potem twoja cera będzie wolna od pudrów i korektorów
    • kiwi Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 16:56
      pierwsze co - powinnaś ciedziennie oczyszczać skórę twarzy jakimś żelem. nie tapetuj się aż tak. to normalne, że masz trądzik. po prostu myj tą twarz różnymi tonikami i właśnie żelami. peelinguj ją 3 razy na tydzień. jeśli to nie pomaga - zapraszam do dermatologa. na pewno ci pomoże uporać się z niechcianymi krostkami.
    • kropeczka23 Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 19:41
      nie nakładaj tapety na twarz. XD Wiem że robisz to aby ukryć niedoskonałości, ale sama widzisz że i tak je widać. ; >
      Więc zostaw te wszystkie pudry i podkłady.. Ja używam jedynie oczyszczającej pianki do twarzy i toniku antybakteryjnego. I happy! ; d
      Jakby co to piankę oczyszczającą kupiłam w rossmannie, a tonik z 'ziaja' (taka biała buteleczka z serii 'tintin-' dla cery trądzikowej i przetłuszczającej się). wink

• caterina97 Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 21:33
      nie maluj się! boże, tylko sobie twarz czymś takim zniszczysz. kup sobie lepiej kosmetyki zapobiegające trądzikowi, a nie wpakowuj w siebie chemii..
    • collage Re: fatalna sprawa;(( 29.05.11, 21:39
      Spróbuj stosować kosmetyki antybakteryjne, aby trądzik nie był tak bardzo widoczny. Możesz również wybrać się na różne zabiegi kosmetyczne. Wystarczy, że opiszesz swój problem, wystarczą trzy wizyty i kłopot z głowy/twarzy. d;
    • rikkki dermatolog! 29.05.11, 21:51
    • truskawa. Re: fatalna sprawa;(( 01.06.11, 12:35
      nie radzę pudru bo to bardziej zatyka pory, przez co tworzą się pryszcze i zaskórniki. a więc pójdź do dermatologa, na pewno ci coś poradzi. smile
    • justynap1995 Re: fatalna sprawa;(( 01.06.11, 22:31
      mam to samo... tez pudruje, i dbam to to żeby nie było tak bardzo widać, i zdaję sb sprawę z tego ze dla skóry lepiej jak "oddycha" ale jakoś tak źle się czuje wiedząc że wszyscy widzą każdego pryszczauncertain mam znajomą panią dermatolog i ona mi bardzo dużo maści, kremów, żelów dawała ale nic nie pomagało, i 3 mies temu mi antybiotyk zapisała i zażywam jeszcze, ale szczerze też nie pomagasadsadsad
    • crazzygirl123 Re: fatalna sprawa;(( 02.06.11, 16:15
      HMM....wiem że wolała bys żeby tego nie było to jasne ale powiem ci tak jezeli jest aż tak żle to zostaw puder ale nie możesz też tak tego zostawiać bo to bedzie jeszcze gorzej wyglądac z czasem ja radze ci używac podkład do szkoły po za tym nie długo wakacje więc będziesz mieć wiele możliwości aby go zmyć i dać nowy a teraz gdy tylko jestes w domu myj twarz i najlepiej przemywaj czymś z alkocholem aby wysuszyć skóre mam nadzieje że choć troszkę pomogłam ...;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka