Dodaj do ulubionych

lustrzanka

09.06.11, 22:23
zamierzam sobie kupić lustrzankę tylko nie wiem jaką . czytałam o jakiś i połowa była na tak a druga na nie . ma ktoś ? ile kosztuje ? itp
Obserwuj wątek
    • beemazzy :D 09.06.11, 22:39
      właśnie zbieram na dobrą lustrzankę, bo tej co mam teraz nie polecam, więc nawet nie będę podwać nazwy - szajs i tyle. uparłam się na nikona, ale canony są też dobre. mój tato jest fotografem z zamiłowania i poleca mi nikona d3100. recenzje ma na ogół dobre, fajne fukcje, poręczny. kosztuje coś koło 1700 zł samo body, a za dobry obiektyw trzeba dać z 500 zł conajmniej (zależy jaki chcesz). tak to jest za 2000 zł aparat z tym kitowym obiektywem, 18-55 mm (wydaje mi się, że to taki, ale nie wiem, nigdy na niego nie patrzyłam) : )
    • karmel_ Re: lustrzanka 09.06.11, 22:48
      mam nikona d3000, i jest bardzo fajny, chociaż nie bawi mnie fotografia. a ceny nie wiem ile kosztował.
    • crazykryska lustrzaneczka. ;P 09.06.11, 22:58
      więc ja mam SONY 390 i jestem z niej bardzo zadowolona. polecam ci ją. robi bardzo ładne zdjęcia ma mega ładne ostrości i wgle. naprawdę aparat bombowy. ale żeby dowiedzieć się o nim trochę więcej to musisz iść do jakiegoś sklepy typu : avans czy neonet czy media markt itp i tam Ci wszystko powiedzą. najgorsze jest to że trochę kaski trzeba w nią włożyc. tak mniej więcej 1500-1700 zł. ale gorąco Ci polecam.
    • pattrysia Re: lustrzanka 10.06.11, 13:10
      wielkie dzięki
    • dorothy. Re: lustrzanka 10.06.11, 18:53
      NIE KUPUJ LUSTRZANKI FIRMY SONY.są do dupy ;d
      • looveangel Re: lustrzanka 10.06.11, 19:01
        nie polecam sony, moja koleżanka ma i nie wiadomo dlaczego robiła zdjęcia ze statywem, a wychodziły rozmazane.
        • kotek.bieberka Re: lustrzanka 23.07.11, 00:56
          polecam Ci sony, piszą tu, że sony robi ciulate zdj i wgl... GÓWNO prawda -.-*
          firma nikon i canon też nie jest zła, chociaż ja bym nie kupiła lustrzanki z tej firmy, bardzo podobają mi sie zdj lustrzanek sony
          • klaudia_25 Re: lustrzanka 24.07.11, 19:43
            Polecam zwykły telefon z aparatem 3 mega-pixele wink
            • an.pom0 Re: lustrzanka 25.07.11, 11:23
              telefon dziewczyno;/ są i po 8 pixeli w telefonie a i tak efekt bd nie taki co lustrzanka.
              ja mam sony alfa 330. piekne robi zdjęcia na dworze.. jak jest ładna pogoda.. w domu zreszta też.. ale nie nadaje sie na robienie zdjec wieczorem . mi sie po roku cos z lampą zrobilo.
        • szatynka A może ta Twoja koleżanka nie potrafi... 25.07.11, 11:45
          ... ustawić opcji na manualnym? Lub robi na auto?

Łahaha.

Jak chcecie robić zdjęcia na auto to kupcie małpiatkę.
      • szatynka Tak - opinia ''mądrości'' się znalazła. 25.07.11, 11:43
        Bo każdy uparł się na Soniacze, gorzej, że te osoby, albo w ogóle nie robiły zdjęć tymi lustrami, albo robiły jednym modelem - aż śmiać się chcę. Nie masz zielonego pojęcia o Sony to nie pisz bzdur. Panuje powszechna opinia, iż ''Soniak bierze się za całą elektronikę, więc ma zły sprzęt'' - pozdrawiam inteligentów.

Polecam Sony, miałam w dłoni kilkanaście modelów - w tym a330 posługuję się od 2 czy 3 lat, więc wiem co mówię.

Jedyna waga - Sony nie ma swojej huty szkła i do obiektywów np. z nikona musisz mieć przejściówkę.
        • blackcafe ? 25.07.11, 11:55
          Ja mam nikona d3000 i szczerze mówiąc jest rewelacyjny. Ja nie znam się na nim za bardzo, ale moja siostra owszem. Zdjęcia wychodzą bardzo ładne. Ogólnie aparat jest bardzo przyjemny.
          Ostatnio rodzice kupili jeszcze Sony Alpha A55, zresztą nie wiem po co, lecz ja o tym aparacie nic nie wiem. Tylko tyle, że ma funkcję nagrywania.
          Ale jeśli chcesz mieć dobrą lustrzankę, to nie potrzebny ci taki bajer (;
          Ogólnie nikony to dobre sprzęty.
          • partyinthe_usa Tu :) 26.07.11, 23:31
            Ja mam nowiutką, bo kupioną pod koniec czerwca lustrzankę Nikon D5100 i jest po prostu świetna smile intuicyjna, mnóstwo opcji w 'SCENE' i 'EFFECTS' umożliwiająca robić zdjęcia w każdym środowisku, funkcja HDR, ISO do 6400 i dodatkowo jeszcze trzy ISO Hi...ruchomy ekranik, filmy w HD, piękne zdjęcia, świetna manualna ostrość..po prostu miód smile i mam jeszcze obiektyw szerokokątny smile
            Jeżeli chcesz bardziej amatorską lustrzankę, dobra jest Canon EOS nie pamietam dokładnie, ale ma znacznie mniej opcji od Nikona (ten model)
    • gorzata.14 Re: lustrzanka 26.07.11, 23:37
      Poszukaj w necie.
    • kiwi Re: lustrzanka 26.07.11, 23:45
      sony a330 podobno jest dobra. ja chciałam sobie kupić nikona d5000 albo d3000 albo d60.
    • lara12 :) 26.07.11, 23:47
      mam Canona EOS 500D, cenowo dosyć przyzwoity, nie pamiętam, ile kosztował, ale nie za tani, nie za drogi. zdjęcia wychodzą całkiem całkiem, choć mam kitowy obiektyw (standardowy 18-55mm), ale myślę, że jakby zainwestować w lepszy, to zdjęcia będą super. także mogę polecić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka