Dodaj do ulubionych

Rodzice-problem.

21.06.11, 21:35
Dzisiaj miałam zakończenie klasy VI. Nauczyciele rozdawali świadectwa i wyróżnienia. Mi akurat brakowało do świadectwa z paskiem. (4,6)Nie dostałam ani wyróżnienia, tylko gratulacje że ukończyłam naukę w szkole.( Tak jak wszyscy, którzy nie mieli wyróżnienia itp) Moja koleżanka miała średnią 4,5, i dostała wyróżnienie.
Gdy przyszliśmy do domu, tata zaczął na mnie krzyczeć, że nic nie dostałam itp. Zawsze mnie skarci, nigdy mnie nie pochwalił. Zawsze mówi o szkole, szlaban dostaje, nawet miałam od MARCA do ZAKOŃCZENIA ROKU SZKOLNEGO, za SŁABE OCENY...Nic na to nie poradzę, gdyż moja dawna szkoła miała wysoki poziom ( tzn, trudniejsze sprawdziany itp.) uncertain Gdy krzyczał dzisiaj na mnie, powiedział że we wrześniu znowu będę mieć szlaban uncertain.
Rodzice nigdy mi nic nie pozwolili.
Pomóżcie! Co robić, żeby rodzice, zauważali moje starania itp? sad?
P.S Przepraszam za błędy.
Obserwuj wątek
    • kokaina123 odświeżam ... 21.06.11, 21:40
    • salivia Re: Rodzice-problem. 21.06.11, 21:46
      Ehh znam ten problem. Choćbym nie wiem jak wysoką miała średnią mój tata też mnie nie pochwali. Moja mama mówi, że faceci po prostu nie umieją uczuć wyrażać, a pochwała to przez gardło im nie przejdzie. Pewnie tymi szlabanami po prostu nie wiem chce cię w głupi sposób 'zmotywować'... sad Pewnie sądzi, że jak ci da szlaban to na będziesz się lepiej uczyć na następny raz. Skoro nie działa to daje kolejny szlaban. Jedyne co może pomóc to szczera rozwmoa.
    • kokaina123 odświeżam ...xxxxx 21.06.11, 21:54
    • stefffcia Re: Rodzice-problem. 21.06.11, 22:20
      ja zawsze mialam pasek na koniec roku,teraz ide do 3 gimnazjum i bardzo sie boje o wyniki egzaminow, jakie to one beda.. moi rodzice tez oczekuja dobrych ocen. czasami jest bardzo trudno o nie walczyc. w tym roku na polrocze mialam 4,4 ale poprawilam sie na 4,8 i tez u mnie jest ciezko. na szczescie w tym roku tez mam pasek. ale u mnie nie chodzi nawet o rodzicow tylko o moja ambicje , przez srednia z 1 polrocza fatalnie sie czulam...
    • kokaina123 Re: Rodzice-problem. 23.06.11, 13:35
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka