Dodaj do ulubionych

Ja, on i ona

23.06.11, 07:11
Zaczęło się to tak. Moja przyjaciółka poznała chłopaka. Zaczęli ze sobą pisać na gg, gdy ona powiedziała mi kto to jest od razu skojarzyłam, że znam tego synka. Kazała mi do niego napisać, aby o coś się tam spytać. I tak oto odnowiły się nasze kontakty. Pisał ze mną i z nią, lecz bardziej z nią. Ona zakochała się w nim, lecz mu tego nie mówiła. Wczoraj napisała mi, ze on jest jakiś przybity i wgl no to do niego napisałam. Pisaliśmy, pisaliśmy aż wkońcu powiedział mi, że chce ze mną szczerze porozmawiać. Powiedział mi, że on do niej nic a nic nie czuje, tylko nie wie jak ma jej to powiedzieć. Jakoś tak dziwnie się mnie pytał czy jestem zakochana i wgl podejrzane rzeczy. My znamy się od 3 lat (lecz nie zawsze kontaktowaliśmy się) powiedział mi, że dzisiaj napisze mi coś ważnego. Boje się, że może chodzić o to, że się we mnie zakochał(lub cos), bo ja w nim też indifferent Moja przyjaciółka nie wie, że z nim pisze cały czas, a kazała mi mu powiedzieć o tym, że się w nim zakochała i teraz cały czas mnie męczy co on na to odpowiedział. Co mam zrobić? nie mogę jej powiedzieć narazie prawdy... uncertain Mogę z nim być, czy lepiej nie? Nie chcę niszczyć przyjaźni, ani też rezygnować z miłosci.. sciana
Obserwuj wątek
    • red_bull Re: Ja, on i ona 23.06.11, 08:21
      Powiem Ci, że mam/miałam podobną sytuację. Byłej przyjaciółce podobał się chłopak, zaprosiłyśmy go na Facebooku, napisał do mnie i zaczęliśmy ze sobą pisać. Niestety przez to nasza przyjaźń się zniszczyła. Jeśli Twoja przyjaźń jest prawdziwa to Twoja przyjaciółka powinna to zrozumieć. To jest właśnie taka typowa próba przyjaźni. My jej nie przeszłyśmy, ale może wam się uda smile Myślę, że powinnaś poczekać co ten chłopak Ci powie, a jeśli rzeczywiście powie Ci, że się w Tobie zakocha myślę, że powinnaś powiedzieć to przyjaciółce.
    • lara12 Re: Ja, on i ona 23.06.11, 09:57
      moja koleżanka wpakowała się w takie samo gó.... no naprawdę, brawo, skoro wiedziałaś, że koleżanka się w nim kocha, po co z nim pisałaś? pamiętaj - następnym razem wara, niech koleżanka sama sobie do niego pisze i ciebie nie wciąga, bo to głupie max.
      musisz wybrać - on czy ona. jeżeli on, to powiedzieć wszystko koleżance i oczekiwać, że ona się śmiertelnie obrazi itd. jeżeli ona, to zerwij wszystkie kontakty z nim, tak po prostu. tylko że jeżeli wybierzesz miłość, to może się okazać, że po jakimś czasie coś się spieprzy i nie będziesz miała ani jego, ani jej.
    • lola9217 Re: Ja, on i ona 23.06.11, 11:29
      Tak właśnie bywa, kiedy zarówno nam i przyjaciółce podoba się ten sam chłopak. Najczęściej wybieramy chłopaka z nadzieją, że przyjaciółka się nie zorientuje.
      Ja osobiście nie mam takiego problemu, ale znam Twoją sytuacje ze swojego środowiska... Gdybym była Tobą, wybrałabym przyjaźń. Jest ona dla mnie najważniejsza. Ale Ty sama musisz zdecydować, co wolisz.
    • katsuumi_17 Re: Ja, on i ona 23.06.11, 14:01
      Jesli mialabym wybor- przyjazn czy milosc- wybralabym przyjazn.
    • caterina97 Re: Ja, on i ona 23.06.11, 17:54
      poczekaj co on Ci napisze, jeśli naprawdę okaże się, że jest w Tobie zakochany pogadaj szczerze z przyjaciółką i zapytaj, czy nie ma nic przeciwko waszemu związkowi.
    • blizniaczkii Re: Ja, on i ona 23.06.11, 18:00
      ale wpadłaś big_grin hahaha, nie no współczuję, ale nie mogę pomóc bo nie wiem jak sad nigdy się nie zakochałam i nigdy nie byłam w takiej sytuacji.
      Powodzenia smile
      • twilightowa2226 Tu 23.06.11, 21:13
        Jeśli ten chłopak napisze, że się w Tobie zakochał to porozmawiaj szczerze w przyjaciółką. Bo któraś z Was tylko zauroczyła się w tym chłopaku. Pogadaj z nią szczerze i zdecydujcie, która z Was powinna sobie go odpuścić.
    • kropeczka23 Re: Ja, on i ona 24.06.11, 00:52
      współczuję! ;*
      Poczekaj co on Ci powie. Jeśli twoje przeczucia okażą się prawdziwe, to powiedz mu że musisz sobie to wszystko przemyśleć.
      Ja wolałabym miłość, ale każdy jest inny więc...
      Może spójrz na to z tej strony. Zastanów się jakby postąpiła twoja przyjaciółka. Czy wybrałaby cb, czy chłopaka. Pomyśl też czy związek z tym chłopakiem sens, czy to tylko po prostu zauroczenie.. Kiedy już to wszystko przeanalizujesz podejmij decyzję, tylko przemyśl ją dobrze. Pamiętaj tylko że mimo jaką decyzję podejmiesz, spróbuj jak najdelikatniej powiedzieć o tym chłopakowi lub przyjaciółce.
      Trzymaj się! Będzie dobrze.! serceserce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka