Dodaj do ulubionych

Pies Czy Suczka . . ? : )

02.07.11, 23:14
Cześć , zdecydowałam się na kupno pieska , wszystko zależy od właściciela bo mamy wynajęte mieszkanie , dlatego zbytnio sie nie nastawiam .. Ale mam mały problem .. Pies czy Suczka ? : ) Wiem że Suczka ma cieczkę , to oczywiste .. ale moja koleżanka opowiadała mi że pierwsza cieczka u jej suni była widoczna i musiała sprzątać . ale teraz nawet tego nie widzi i nawet nie wie kiedy jej suczka ma cieczke .. i mówi że psy za Tosią ( tak ma na imię sunia ) nie latają : D ja słyszałam ze Suczki są bardziej wierne , i tak często jak psy nie uciekaja , bo psy najczęściej uciekają za suczkami . . A i jeszcze jaka rasa " lepsza " Maltańczyk Czy York ? Innej Rasy Nie Wezmę Pod Uwagę .
Dziękuje za przeczytanie i odpowiedzi : ]
pozdrawiam .. determinatex3smirkserce
Obserwuj wątek
    • domi.bieber.xdd Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 02.07.11, 23:45
      Radzę ci suczkę. Jeśli nie chcesz mieć małych szczeniaków to po prostu jedź na sterylizacje i nie będzie miała ani cieczki, ani młodych. Natomiast jeśli chcesz, żeby miała dzieci to w czasach cieczki zakładaj jej ... wiem, wiem to dziwnie zabrzmi, ale zakładaj jej specjalne majtki. Jest to korzystne, bo nie będziesz musiała wycierać podłóg czy coś. Jeśli chodzi o rasę, to polecam ci yorka. To ułożone pieski. Nie linieją i są śliczne. Pozdrawiam. wink
      • determinatex3 Domi.bieber.xdd 02.07.11, 23:49
        Tak to dziwnie zabrzmiało , ale wiem o co chodzi ; ) yorka ? a znowu kilka koleżanek powiedziało że Maltańczyki lepsze , ech . . już sama nie wiem .. Ale dziękuje Ci , bardzo Cenię Twoją radę .. pozdrawiam ; *
        • domi.bieber.xdd :) 03.07.11, 20:02
          Szczerze mówiąc to podobają mi się i maltańczyki i yorki. Ja wybrałabym jednak yorka, albo allegro.pl/listing.php/search?string=west+terier&category=0&sg=0 ( to są west terriery, dodałam link, żebyś mogła zobaczyć jak wyglądają. Jest to odmiana yorka.)
      • julcia284 Suczka ^^ 03.07.11, 20:35
        mam suczkę faktycznie pierwszy "okres" zawsze jest a potem można ją np. wykastrować , moja jest trochę nieposłuszna ale taka rasa , -beagle- doradzałabym ci maltańczyka kumpela ma też suczkę i jest fajniusssi ;D
    • gorzata.14 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 20:19
      Ja mam pieska yorka. Po prostu kochany piesek. Polecam. Wesoły, nie niszczy, nie ucieka, czasami mu się zdarzy ale tylko dlatego że chce się pobawić z innymi psami bo ma nie cały rok. Ale już zdarza się to bardzo rzadko. I jest posłuszny.
    • kiwi Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 20:40
      odradzam ci yorka. są wredne i w ogóle...maltańczyk lepszy.

a czy pies czy suczka? no nie wiem. ja mam 2 psy. nigdy suki nie miałam, więc nie wiem. radzę psa, to przynajmniej nie będziesz miała małych.
    • busa18 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 20:52
      Ja mam psa i jestem z niego mega dumna ! kiss
      Osobiście wolę psy, ale nieraz w trakcie cieczki u suk uciekają na jakiś czas. smirk
      • julka99 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 21:16
        Moja siostra cioteczna ma yorka. Jest słodziutki i grzeczny. Nie jest to suczka, ale piesek i pewnie z powodu cieczki moja siostra zdecydowała się na psa. Tobie też radzę pieska.smile
        Pozdrawiam tongue_out
    • katsuumi_17 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 21:27
      Z pieskiem chyba jest mniej problemów smile
      • mhmm.zuz Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 21:38
        Śliczne są maltanczyki ale yorki też. Jednak yorki mają chyba gorszy charakter .
        Ja mam psa labradorka i jest po prostu cudowny <3 Ale jesli Ty wybierasz tylko między m. a yorkiem...Cóż...chyba wolałabym suczke ale tylko wykastrowaną.
      • klaudia_25 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 03.07.11, 21:40
        Piesio york
        Maltańczyk suczka

x))
        • determinatex3 .. ; ) 03.07.11, 22:19
          Od razu dziękuje wszystkim za wypowiedzi ; ) no więc tak .. ja miałam psa , lecz mi uciekł .. : c teraz chciałabym mieć suczke , ponieważ moja kumpela mówi że to zupełnie coś innego niz piesek , jutro pójdę do weterynarza , bo kompletnie nie wiem co robić .. ale chyba wezmę maltańczyka - suczkę : ) jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam ; * serce
    • nati123 Ja mam suczke ;) labradora.<3 cudowny jest.! 03.07.11, 22:37
    • wiktusss Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 04.07.11, 00:20
      PO PIERWSZE WEŹ SUCZKĘ , MOJA CIOCIA KIEDY JEJ SUNIA MIAŁA CIECZKĘ ROBIŁA JEJ ... NO ... TAK JAKBY PAMPERSA. OBWIĄZYWAŁA JEJ KAWAŁEK STAREGO PRZEŚCIERADŁA MIĘDZY NOGALI . CZASEM WIDAĆ TEŻ PÓŹNIEJ JAK PIES MA CIECZKĄ.
      PO DRUGIE LEPSZY MALTAŃCZYK LEPSZY. YORK WYGLĄDA JAK SZCZUR SZCZEGÓLNIE JAK ZMOKNIE .
    • smileyy776 Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 07.07.11, 20:06
      Ja mam suczkę i nie narzekam.To jest miniaturowy pinczerek i jak ma cieczkę to ją przywiązuje do smyczy.(koło swojej budki ma wbity gwóźdź i tam przymocowaną smycz, więc jak ma cieczkę to ją przywiązuje.. i wycieram podłogę jak "nakapie" tongue_out)
    • linda Re: Pies Czy Suczka . . ? : ) 07.07.11, 20:17
      Ja bym wybrała psa bo z suczkami żeczywiście jest trochę problemu. Miałam kilka suczek i każdej na cieczke zakładałam pampersa ( pożyczałam od znajomej , która ma dziecko ) bo kupować nie kupowałam.Po za tym problem jest wyjść z taką suczką na pole pod czas cieczki. Nie można się ogonić od ciągnących się przez cały spacer psów.Miałąm już kilka psów i już nigdy nie chcę suki. Od 4 lat mam psa.wink

Pozdrawiam kwiat
    • nicoole Pies, labrador:) kocham te psy:) 07.07.11, 20:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka