mileyselfan Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 10:37 Mam i to sporo. Mam dwa psy - Kubę i Puszka, dwa koty, a raczej kocice - Tiger i Kociczka, mam też Szynszylę - Szyszka. Najbardziej uwielbiam Kociczkę (to jeszcze mała kotka) i Szyszkę. Nie będę ich opisywać bo to długo, ale z Szyszką mam dużo roboty, więc jeżeli chcesz jakieś zwierzątko, z którym nie miałabyś dużych kłopotów, nie wybieraj szynszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
selena9 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 11:13 Ja mam świnkę morską,lubi jeść i biegać po pokoju a jeśli chodzi o wygląd to jest świnką długowłosą w kolorze rudo-biało-czarnym Odpowiedz Link Zgłoś
roxana15 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 12:26 ja mam psa o ciekawym imieniu : Spoko tata go tak nazwał , ponieważ gdy go braliśmy miał wszystko gdzieś jakby mówił " Spoko , mam to gdzieś " chociaż przenosił się i tak miał wszystko gdzieś jest czarnym jamnikiem teraz ma 3 lata jest malutki i długi i przyznam że troche gruby chociaż jest już dorosły i tak bawi się jak szczeniak , gdy był u nas pierwszy ras piszczał to znaczy tęsknił za swoją mamą ( jak go wzięliśmy miał gdzieś 2 tygodnie ) wyciągnęłam do niego rękę bo był na podłodze a ja na łóżku i zasnął , od tamteej pory mnie lubi bardzo go kocham < 3 . mam jeszcze białego kundelka Maczo Maczo dlatego , bo jak do nas przyszedł przegryzł uszy naszej suczce która już nie żyje ;'( =( [*] jest fajny ostatnio miał chorobe przeziębił sie ale wyzdrowiał po zażywaniu antybiotku ma około 5 - 8 lat ale i tak lubi sie ze mną bawić ** kto przeczyta ten mistrz Odpowiedz Link Zgłoś
urocza17 Re: Wasze zwierzęta 05.08.11, 13:00 Mój pies ma na imię Max ma białe umaszczenie krótką sierść lekkozawinięty ogonek, który wygląda jak wachlaż różowy nosek i przepiękne niebieskie oczka lubi się bawić i bardzo ładnie śpiewa jest to krzyżówka labradora, syberyjskiego haskiego i samoyeda. Maxiu ciągle jest uśmiechnięty. Bardzo kocham mojego pieska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olciaa33 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 13:24 Hm. Ja mam pieska, którego mocno kocham No i świnkę morską, równie kochaną Pies niestety nie lubi się pieścić, udaje 'twardego' - woli pobiegać po podwórku i muszę przyznać, że jest bardzo szybki. Czasami wydaje mi się, że on ma rozum kota , tj. lubi chodzić po parapetach ( w moim pokoju i w pokoju mojego brata są nisko), chodzi po oparciu kanapy w salonie, czasem nawet tam leży. Podchodzi do nóg jak ktoś siedzi i się 'łasi'- ociera... Mam wrażenie, że on naprawdę ma rozum kota Odpowiedz Link Zgłoś
frau_jonas Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 17:54 Mam świnkę morską. Wabi się Józek. Jest bardzo towarzyski. Najlepiej czuje się w towarzystwie jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia1555 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 18:15 ha ja mam 2 koty i psa i noi rybki .... jest naprawde zabawnie ... ale zaczne od opisu. 1 kot to Pers o imieniu punia . puska jest wybredna nie pozwala do siebie dojsc nikomu obcemu chyba ze sie goni (potrzebuje partnera meskiego hihih) wtedy jest ruwny kot tylko sie łasi no a 2 kot pers to boni (bonifacy)kochany kot do puki nie budzi cie do swoich zachcianek ciąle miau miau ale to nie wszystko kocur to kochany osobnik domowy i całe przeciwienstwo puni lubi sie łasic biegnie do dorosłych a jak nie pogłaszcze sie go to biegnie miauczoc kocham te kociaki no ale dalej mam jeszcze pies parę miesięcy kupiliśmy norę (siostra mówi na nią Norisima) jest to sznaucer cały czarny ... dla mnie osobiście trochę za głupia choć własnie se niedawno uświadomiłam ze baby nie są skłonne do suczek tylko psów bo się bardziej przywidują do nich ale cóż jakoś to wytrzymuje wychodzę z tą pieskiem na dwór dwa razy dziennie bo brat tez ma wychodzić jest okropnie zabawna jak tylko się wychodzi z nią to łapie każdego za nogawkę cza jej zakładać kaganiec ale cóż mówi się ze człowiek się przywiązuje do zwierząt mają racje no dobrze rozpisałam się kończę papap Odpowiedz Link Zgłoś
nika44 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 19:28 ja mam beagle suczke ma już dwa lata zgadzam się z tobą że beagle są słodkie i nie są rzadkie ja beagle w polsce na ulicy widziałam wiele razy możesz popatrzeć w internecie ja tak właśnie znalazłam mego psiaka Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.x12 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 19:46 Ja mam kotka Ramba. Jest mały, czarny. I straszny z niego leniuch Odpowiedz Link Zgłoś
drapiezna Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 20:05 Mam chomika ;D I gryzie dosłownie wszystko;D Kotkę I psa (uwaga! ) Rasa: Chiński Grzywacz Nagi ^^, Nie polecam psa tej rasy;D Kocham go, ale psy te są wyjątkowo nieposłuszne Oprócz tego są łyse (włosy mają na uszach, łapach ogonie i łbie i pies jest polecany dla alergików) Ale i tak gubi dużo włosów xD Odpowiedz Link Zgłoś
ulka96 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 20:20 ja mam chomiczka. jest jasno szarego kolory i wygląda jakby miał zeza praktycznie to cały czas śpi, a jak się obudzi to się naje, pobiega na karuzeli, pogryzie pręciki i idzie spać znowu. mój chomiczek, a właściwie chomiczka nazywa się Beti Junior. Junior dlatego, ponieważ moja poprzednia chomiczka to była po prostu Beti Odpowiedz Link Zgłoś
pusiooooo Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 21:00 Retriever z Nowej Szkocji ! Kocham tę rasę Odpowiedz Link Zgłoś
pusiooooo Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 21:02 Ale ogólnie mam owczarka niemieckiego Aściorka I kotkę Kitkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
lula88 Re:Świnka morska 05.08.11, 21:16 A moje zwierzątko to świnka morska-Lulka. Zapewne matka to rozetka a ojciec gładkowłosy dlatego tylko tył ma gładki a reszta to wir za wirem heh. Jest biało-rudo-brązowo-czarna. Jej zachowanie jest takie jak każda inna świnka morska by się zachowywała jak chce jeść to gryzie klatkę i kłiczy jak się boi to zgrzyta zębami i ucieka jak jest wesoła to gruczy no dużo by tu jeszcze pisać...Dodam jeszcze tylko że mam kotka -Ciciusia , i pieska -Reksa Odpowiedz Link Zgłoś
lula88 Re:Świnka morska 05.08.11, 21:17 mam zdj. kotka na profilu i dodam jeszcze w tym tyg. swinki Odpowiedz Link Zgłoś
marta4589 Re: Wasze zwierzęta ;D 05.08.11, 23:10 Ja mam 4 psy Here, Dianę(Danka), Tropka i Sonie. Kocham je tak samo! Tropek najstarszy ma 12 lat. Jamnik czarnowłosy-krótkowłosy czarny. Jest czały czarny z odrobiną siwych włosów. Ma duże brązowe oczy, i jak jaminiki długi tłów i nos. Jaki jest?? Strasznie kochany ale jego wiek daje mu czasem w kość. Zauwarzyłam, że zaczyna ślepnąć i czasem nie moze chodzić Do tej pory nie oduczyłam go kopać w ogródku. Jest on najstarszym moim przyjacielem. W końcu dostałam go na 1 urodziny. Hera. Ma 4 lata jest to owczarek niemiecki długowłosy. Jej sierść jest czarno-brązowa. Hmmm. Mogę zrobi z nią wszystko. Jeszcze nigdy nie warczała na mnie. Pamiętam jak 4 lata temu gdy wracałam juz ze szkoły mama powiedziała mi ze w pokoju leże pies. Weszłam do pokoju tak po cichu zeby czasem jej nie obudzić, ale obudziła się. Leciała na mnie. Wystraszona pobiegła do kuchni, gdy wróciałam czekała na mnie i zaczęła lizać mnie po rekach. Teraz gdy tylko wyjde na dwór przybiega do mnie i lize mnie po rękach (to juz chyba jej nawyk) Diana . Dwuletnia łajka zachodniosyberyjska. Ja i moja babcia jesteśmy prawdziwymi psiarami wiec gdy tylko dowiedziałam sie ze u niej znajomego jest pies który mam małe zaraz pojechałyśmy je obejrzeć. Było ich 14-naście. Wypuściliśmy je wszystkie. 13 psów pobiegło na trawe ale jedno zostało siedziało przy moich nogach i patrzyło sie na mnie jak zaczarowana. Wystarczyło jedne spojrzenie na babcie i juz wiedziałam,że ją zabieramy. Mama była zła bo nie chciała na razie nowego psa. Teraz wszyscy jesteśmy z niej dumni! Jeździmy z nią na wszystkie wystawy jakie są w okolicy. Szczerze mówiąc myślałam ze nie bedzie jej sie to podobało ale nie zaskoczenie! Jest strasznie posuszna i wierna, wie ze nigdy bym jej nie zraniła. Sonia (Sunia) Jest to maleństwo ma ona dopiero 2 miesiące. Szczerze mówiąc nie jest pewna czy jest to 100% posokowiec bawarski. Ma brazową sierść. Nie znam jej historii. Wiem tylko ze gdy byłam w Hiszpani. Mój kuzyn tez z babcia pojechali do Częstochowy na Promenade. Stał ta, mężczyzna z 4 psami i mówił ze matka nie moze ich wykarmić. Alek tak strasznie sie uparł ze babcia nie miała wyboru. Oczywiście teraz nie żałuje. Każde z moich zwierzatek jest najpiękniejsze i najlepsze. Kocham je tak samo, i to sie nigdy nie zmieni! Beagle są śliczne chciałam miec takiego ale jakoś nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
yokuss Re: Wasze zwierzęta ;D 06.08.11, 15:17 Ja mam Yorkaa .. ; p A beagle są faktycznie słoodkie ale trochę gryzą .. bo moja ciocia ma . ; p file:///C:/Users/Ema/Desktop/Mikaa%20.%20!/Zdj%C4%99cie0368.jpg - to moja psinkaa .. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
beauty12 Re: Wasze zwierzęta ;D 06.08.11, 18:55 Ja mam pekińczyka, ma na imię Ruffi, tam powyżej moja siostra, ma nick g_o_s_i_a napisała, to samo, bo mamy jednego wspólnego psa xd no więc tak Ruffik jest bardzo energicznym pieskiem ma już ponad półtora roku, rok temu miał wypadek i miał złamaną łapkę, więc od tamtej pory jest wyprowadzany tylko na smyczy. Ruffi kocha się bawić, uwielbiam go nosić na rękach i przytulać, ale on nie zawsze to lubi xd Jest bardzo przywiązany do nas, kocham go nad życie ;* Odpowiedz Link Zgłoś
aga_123 York! <3 06.08.11, 22:52 Ja mam yorkshira terriera o imieniu Afro (wiem- dość oryginalne) Odkąd przeczytałam w gazecie artykuł o tych psach kilka lat temu pragnęłam mieć takiego zwierzaczka. Wreszcie po wielu błaganiach rodzice kupili mi go W sierpniu miną 2 lata jak Afro się u nas chowa;* Polecam yorkshirki, bo są to pieszczotliwe i słodkie pieski, a dziadkowie (w szczególności moja babcia) za nim przepadają Wystarczy, ze wykąpiesz go raz na miesiąc i do fryzjera też pojedziesz z nim raz w msu. Od razu się do niego przywiążesz) Tak więc, polecam yorki* *to mój piesiu zdj. sprzed ok. 4 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Maia, kot, trikolor, choć rzcej 4-kolorowa jest 07.08.11, 11:46 Wybredne stworzenie. Ale jakie kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Wasze zwierzęta ;D 07.08.11, 12:03 Mam zwierzęta, jednego pieska i cztery koty w tym dwa to malutkie kociaczki. Pies a właściwie to suka, ma na imię Sara i niestety jest bardzo chora przez swój wiek. Myślę, że niestety długo już nie pociągnie w co nie chce wierzy ale taka kolej rzeczy. Jest bardzo spokojna ale nielubi odgłosu ciągnika co jest bardzo przytłaczające bo mój tata zajmuje się rolnictwem. Kotki mam bezimienne. Ja wymyślę im imiona ale mój tata i mama i tak mówią do nich po swojemu a ja zrezygnowana sama zapominam o ich imionach. Dwa małe kotki są straszne bojaźliwe i przychodzą tylko kiedy mam karton z mlekiem. hehe pozdrawiam , chocox Odpowiedz Link Zgłoś
ann132 Beagle ;p 07.08.11, 19:14 Ja właśnie mam psa z tej rasy Muszę przyznać, że jest strasznie słodki. Cała moja rodzinka od razu go pokochała. W tym miesiącu skończy rok. A co do zachowania to codziennie jest tak, że przez cały dzień śpi, ale za to wieczorem zaczyna szaleć ;D Uwielbia się też bawić ( w szczególności plastikowymi butelkami - nie mam pojęcia czemu akurat tym). Na ogrodzie jest pełno pluszaków xD Ale jeśli mieszkasz w bloku nie polecam akurat tej rasy, bo ten pies tylko meczyłby sie tam. Dla niego blok to więzienie ;-/ I pozdro dla cb Odpowiedz Link Zgłoś
lili96reggae psiak 08.08.11, 11:02 ja mam pieska! Mojego ukochanego bez którego nie umiem przetrwać dwóch dni! Mój psiak ma na imię Nutka i jest rasy york terier Gdy mam zły dzień zawsze jest ze mną i za to ją kocham! Jest cudna i malutka... uwielbiam się do niej przytulać! Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Wasze zwierzęta ;D 08.08.11, 11:12 Ja mam 3 - letniego Owczarka Niemieckiego. W głowie mu tylko zabawa lubi spać i jeść dobre rzeczy, chyba jak każdy pies. Uwielbia swoje ringo i piłki. Jest naprawdę nietypowy. Taki wesoły i fajny psychol xD kocham tego psiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_eta Re: Wasze zwierzęta ;D 08.08.11, 13:35 mam psa. wabi się Niki, 4 marca skończył 4 lata (; jest pinczerem miniaturowym, kolor rudy i baardzo się leni lubi jeść Pedigree. zauważyłam, że pojawiły mu się już siwe włoski, zwłaszcza na pyszczku. ;p coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
camper_kala Re: Wasze zwierzęta ;D 08.08.11, 14:57 ja mam pieska Pikusia, kolor sierści przypalany(taki czarno-szary), ma brązowe oczka i uwielbia kabanosy. terier norweski http://www.google.pl/imgres?q=pies+terier+norweski&um=1&hl=pl&biw=1024&bih=673&tbm=isch&tbnidgCHD6nZWAZN0M:&imgrefurl=http://konin.olx.pl/norwich-i-cairn-teriery-zwierzeta-psy-iid-67330503&docid=Bv5jc8HurSMIQM&w=625&h=614&ei=Gd0_Tu3iNc7AswbX1KjAAQ&zoom=1 Odpowiedz Link Zgłoś
live4glitter Re: Wasze zwierzęta ;D 08.08.11, 17:43 Suczka- Mika, rasa-Husky Ma 3 miesiące. Taki biegający debil. Jak widzi mnie pierwszy raz w ciągu dnia, to będzie cię na tyle taranowała, łaziła po tobie, skakała aż nie dasz się jej polizać po twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
colormania Re: Wasze zwierzęta ;D 09.08.11, 17:45 Kotek Kotek Kotek!!! Nazywa sie Lemi xD Jest rudy i ma 3misiące i jest pięknyD Odpowiedz Link Zgłoś